Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Voorjaar 2014 mama's

<<

Anoniem 82

Bericht 21 Okt 2013 10:54

Re: Voorjaar 2014 mama's

Parel schreef:Roze, mijn zusje en ik hebben ook beiden een andere achternaam, dat is even een keer uitleggen en daarna hebben we er nooit meer hinder van gehad. Dan nog, het is gewoon de waarheid, niks om me voor te schamen, mijn moeder heeft ook gewoon meerdere kinderen bij verschillende mannen, maar ik lijk en heb veel meer op met mijn halfzusje.

Daar heb je ook wel gelijk in hoor. Ze zullen ook weten hoe het zit als ze oud genoeg zijn om te beseffen, we maken er geen geheim van. Doen we nu bij A ook al niet, maar hebben het er ook nog niet expliciet over. Wat haar betreft heeft ze een papa en een 'jojo' (zo noemt ze mijn vriend).

Ik zit meer een beetje met de eventuele leeftijd waarop ze zo'n vraag kunnen krijgen, en wat hun karakters zijn. En dat weet je helaas niet. Zo lijkt me dat een mondige 8 jarige dat wel even uitlegt als er naar wordt gevraagd. Terwijl een onzeker en verlegen kindje van 5 daar vast meer moeite mee zal hebben. En waar ik het meeste mee zit, is dat ik bang ben dat een van de kinderen dan aan zichzelf zou kunnen gaan twijfelen. Al weet je nooit hoe dat gaat, maar ik wil dat dus liever voorkomen voor zover mogelijk.

Maar we zijn er nog niet over uit, gelukkig hebben we nog even. Heb wel mijn voorstel gedaan, van zijn favo naam bij de namen en dan mijn achternaam :P Hij denkt er nog even over na. En ik ook, over zijn achternaam.
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4038

Geregistreerd: 02 Sep 2013 08:06

Bericht 21 Okt 2013 13:25

Re: Voorjaar 2014 mama's

Dolfijn: Wat een goede suggestie om even te gaan wandelen. Zal de hond ook leuk vinden!

Ik vind het toch wel een voordeel om in het voorjaar te bevallen, lekker met je kindje de zomer in gaan. Lekker naar buiten zonder angst dat je kleine het te koud heeft.

Zitten jullie trouwens op iets van zwangerschapsgym-zwemmen of yoga? Dat lijkt mij goed om te doen, maar vanaf wanneer wordt daar meestal mee begonnen?

(wij hebben de namen voor beide geslachten al klaar liggen, dat voelt wel fijn al ik het hier zo lees. )
<<

Eppie

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 441

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:56

Bericht 22 Okt 2013 14:29

Re: Voorjaar 2014 mama's

Goedemiddag. Weer eens een berichtje van mij. Ik moet nu zoveel werken, ik had geen energie om mee te schrijven.
Het is hier nu ook aardig rustig.

@solei, wij willen vanaf deze week 1 keer per week samen zwemmen. We hebben ons verder opgegeven voor een zwangerschapscursus. Verder geen gym. Ik wou eerst gaan zwangerschapszwemmen, maar mijn vriend leek het ook wel leuk dit samen te doen.

Wij zijn ook aan het nadenken over namen. Fijn dat jullie ze al klaar hebben liggen solei! Geeft vast veel rust. Wil je het geslacht ook weten?
Ik ben ondertussen allerlei spullen voor de kleine aan het verzamelen. Leuk hoor!!
Ondertussen zit er een nieuw raam in de babykamer.

Ik merk dat ik toe ben aan de afspraak bij de vk. Ik ben nu 16 weken en voel de baby ofniet. Over twee weken mag ik wwerr heen. Ik zou graag weer bevestiging willen dat alles goed zit. Nu zit ik echt af te wachten. Oké ik heb allerlei kwaaltje zoals zere borsten. En mijn buik groeit maar toch. Herkennen jullie dit?
Afbeelding
<<

Anoniem 82

Bericht 22 Okt 2013 17:10

Re: Voorjaar 2014 mama's

Solei: ik heb nog geen plannen voor een zwangerschapscursus of iets als zwemmen of yoga. Maar er is hier in de buurt wel zwangerschapszwemmen, en misschien wil ik dat gaan doen. Ik heb nu nog niet echt zin, dus ik wacht even af of die zin nog gaat komen, haha. Scheelt ook dat het gewoon vrije inloop is, dus je kunt rustig de ene keer wel en de andere keer niet gaan.

Eppie: ik herken het van de vorige keer. Totdat ik beweging voelde met bijna 19 weken vond ik het allemaal maar raar. Je zag niks aan mijn buik, ik voelde niks.. Was wel kotsmisselijk, dat wel. Maar twijfelde toch regelmatig of het wel goed ging, aangezien ik verder maar niks merkte. Maar mijn placenta bleek aan de voorkant te liggen, en dan kan het zijn dat je later dan gemiddeld wat voelt. En bij de eerste schijn je het meestal ook later te voelen dan bij een volgend kindje. Nu voel ik al regelmatig wat, en dat geeft wel rust. En ik had nu ook meer geduld, omdat ik nog van de vorige keer weet dat het allemaal echt vanzelf komt, als alles goed gaat.

Ik heb trouwens sinds vandaag een doppler voor thuis in huis. Wilde er eigenlijk eerst niet aan, het leek me erg leuk, maar was te bang in de stress te schieten als ik niks kon vinden. Maar kon hem nu goedkoop overnemen van iemand en heb de gok toch gewaagd. Het hartje gelukkig vrij snel gevonden, zo leuk! Ik wil het niet te vaak luisteren omdat de meningen erover verdeeld zijn wat het doet bij je baby. Maar zo af en toe lijkt me wel fijn. En de grootste reden dat ik hem heb overgenomen is dat je met een kabeltje het geluid op de computer kunt opnemen. Zo leuk voor later!

Verder heb ik weer wat nieuws wat betreft weerstand, deze keer een enorme hoest. Ik hoest normaal zelden, en zoiets als nu heb ik nog nooit gehad. Ik hoest de longen nog net niet uit mijn lijf, en vanaf mijn keel tot halverwege mijn borst voelt alles vanbinnen helemaal rauw gehoest. De apotheek gaf me homeopathische hoestdrank, veel meer mag je blijkbaar niet hebben. Omdat ik er vandaag een paar keer bijna in bleef toch ff de huisarts gebeld of ik niks anders mocht hebben. Dat wist de assistente niet, dus moet morgen de dokter even laten luisteren en om advies vragen. Hopelijk is het snel over in elk geval, het doet flink zeer en ik heb de afgelopen nachten nauwelijks geslapen door al dat hoesten.

En verder voel ik me al aardig ontploft, zo groot als mijn buik nu is, was hij de vorige keer pas met een week of 25 en nu dus al met 19 weken. Ben benieuwd waar ik mee ga eindigen.
<<

Mikado

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 870

Geregistreerd: 22 Sep 2013 19:25

Bericht 22 Okt 2013 18:06

Re: Voorjaar 2014 mama's

Solei, ik heb me opgegeven voor de cursus Zwanger & Fit. Is gedeeltelijk informatie en oefeningen voor ademhalingen maar ook veel informatie uitwisselen met medezwangeren. Ik geloof een aantal bijeenkomsten voor de bevalling en een paar erna. Het lijkt me vooral leuk om andere zwangere meiden te leren kennen hier in de buurt.

Dolfijntje, wat leuk dat jullie al aan het shoppen zijn! En inderdaad een hoop geld he... Wij hebben nog niet eens iets gekocht maar kijken toch steeds op van alle prijzen overal. Wij krijgen de wagen van mijn ouders en het kamertje van mijn schoonouders, dat scheelt al wel een heleboel.

Roze, wat vervelend dat je je niet goed voelt! En dat je buik nu al zo groot is, dat hoor je volgens mij vaker bij een tweede. Lijkt me wel vervelend als het in de weg zit.

Eppie, ik herken je onzekerheid. Ook al hebben we goede echo's gehad, de laatste is alweer een paar weken geleden en merk toch dat ik weer ga twijfelen. Zal alles nog steeds goed gaan? Wanneer ga ik iets voelen? Is mijn buik nou echt dikker geworden of verbeeld ik me dat maar? Gelukkig gaan wij donderdag voor een 'pretecho' en kunnen we dan weer even kijken.


Ook wij hebben de namen al klaar liggen, nooit gedacht dat we het daar zo snel over eens zouden worden. Voor de zwangerschap waren we daar ook weleens mee bezig maar dan keurden we elkaars namen altijd af, nu was het binnen een paar minuten raak! Heel fijn idee :)

Mijn man gaat volgende week weer voor een paar weken naar het buitenland en zal daarom de 20-weken echo missen. Nu hebben we een echobureau in de buurt die al geslachtsbepalende echo's maakt vanaf 14 weken. Dat gaan we dus donderdag doen, zodat hij in ieder geval erbij is als het geslacht bekend wordt gemaakt. Vind het wel spannend hoor! Heb zelf echt het gevoel dat het een jongetje is, kijk naar jongenskleertjes, kaartjes en zie mezelf al echt als jongens-mama.

Deze week heb ik lekker vakantie en mijn man is ook vrij. We zijn flink bezig met opruimen en klussen in huis. We hebben de babykamer nu helemaal leeg gehaald en de logeerkamer naar een andere kamer verhuisd. De zolder is nu helemaal opgeknapt en ook daar is nu een mooie ruimte voor onze bureaus en boekenkasten en droger/wasmachine. Ben er erg blij mee! Nu kunnen we binnenkort gaan kijken naar de babykamer!
2014 2016 2019
<<

Appel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1209

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:42

Bericht 22 Okt 2013 20:53

Re: Voorjaar 2014 mama's

Dolfijntje: Wat leuk he shoppen voor de baby, wij hebben zaterdag ook het kamertje, box en kinderwagen gekocht. Wat lief van je schoonmoeder en de oma van je vriend dat jullie die dingen gekregen hebben. Wij hebben een mooi boxkleed gekregen van mijn schoonmoeder.
Ik heb ook herfstvakantie en merk dat rust toch echt wel wonderen voor je doet. Hopelijk helpt het bij jou ook en heb je minder last van harde buiken.

Solei: Fijn dat jullie de namen al hebben, wij hebben wel de meisjesnaam maar over de jongensnaam worden we het maar niet eens.
Ik wil ook graag iets doen maar weet ook nog niet goed wat, daarbij verdwijnt alles hier in de omgeving en moet je steeds wat verder weg. Misschien dat het dan toch iets van zwemmen wordt.

Eppie: Ik herken je gevoel wel, ik ben heel iets verder dan jij maar voel ook nog niets. Morgen mag ik weer naar de vk en vind het toch wel weer spannend hoor ook al heb ik net als jij allerlei "kwaaltjes".

Roze: Het zit jou ook echt niet mee he wat de kwaaltjes betreft. Hopelijk is er toch iets anders wat je mag hebben wat helpt.

Mikado: ooh spannend zeg al een geslachtsbepaling. Veel plezier donderdag.

Zaterdag hebben we lekker geshopt voor de baby. We hebben een kamertje, kinderwagen, autostoeltje en een box gekocht. Erg leuk om te doen, het begint allemaal zo toch wat meer te leven. Nu nog wachten tot het geleverd wordt. Pas in de derde week van januari, dus dat is nog even geduld hebben.
Ik heb herfstvakantie dus ben heerlijk aan het uitrusten. Mijn rug en bekken vinden dit erg prettig :), heb een stuk minder last.
Morgen naar de vk.
1 april 2014
31 juli 2017
<<

Shy

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1232

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:29

Bericht 24 Okt 2013 14:33

Re: Voorjaar 2014 mama's

Ik weet het geslacht :cheering:
Ik vertel het vanavond hier, ik wacht nog even met vertellen tot mijn man het ook weet :P
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
<<

dolfijntje24

Noob

Berichten: 176

Geregistreerd: 08 Sep 2013 08:44

Bericht 24 Okt 2013 15:43

Re: Voorjaar 2014 mama's

Spannend Shy! We worden nieuwsgierig. Was je man er niet bij?
Afbeelding
Afbeelding
<<

Shy

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1232

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:29

Bericht 24 Okt 2013 15:59

Re: Voorjaar 2014 mama's

dolfijntje24 schreef:Spannend Shy! We worden nieuwsgierig. Was je man er niet bij?

Nee, was gewoon standaard controle. En ik zei dat ik het geslacht nog niet wist, ze zei gelijk oh kom dan gaan we even kijken.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
<<

dolfijntje24

Noob

Berichten: 176

Geregistreerd: 08 Sep 2013 08:44

Bericht 24 Okt 2013 16:32

Re: Voorjaar 2014 mama's

Leuk hoor! Ik ben benieuwd. :razz:
Afbeelding
Afbeelding
<<

Patsy

Bericht 24 Okt 2013 16:42

Re: Voorjaar 2014 mama's

Leuk dat je het weet, Shy. Ik ben benieuwd.
<<

Anoniem75

Bericht 24 Okt 2013 16:46

Re: Voorjaar 2014 mama's

Ik ben ook benieuwd!! (Maar je hoeft het ook niet tegen ons te zeggen hoor. Als je de kleur van je ticker veranderd is het ook goed hoor :angel: )
<<

Mikado

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 870

Geregistreerd: 22 Sep 2013 19:25

Bericht 24 Okt 2013 16:52

Re: Voorjaar 2014 mama's

Ook wij weten het! De echoscopiste wist het voor 100% zeker want er waren duidelijk 3 streepjes te zien; een meisje!
2014 2016 2019
<<

Appel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1209

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:42

Bericht 24 Okt 2013 17:19

Re: Voorjaar 2014 mama's

Mikado. Wat leuk. Gefeliciteerd.
Shy: ben heel benieuwd.
1 april 2014
31 juli 2017
<<

Anoniem 82

Bericht 24 Okt 2013 17:38

Re: Voorjaar 2014 mama's

Leuk Mikado, gefeliciteerd!

En Shy. Ik ben benieuwd!
<<

Patsy

Bericht 24 Okt 2013 17:39

Re: Voorjaar 2014 mama's

Mikado, leuk een meisje, gefeliciteerd!
<<

snoezel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1129

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:18

Bericht 24 Okt 2013 18:32

Re: Voorjaar 2014 mama's

Jeuujjj Mikado! Versterking voor mijn kleine ukkepuk meisje met alle minimannen hier! Had je zelf een voorgevoel of voorkeur?

Shy, ik ben benieuwd!
Afbeelding

Afbeelding
<<

Fauve

Major Yipyapper

Berichten: 2685

Geregistreerd: 02 Sep 2013 22:40

Bericht 24 Okt 2013 18:55

Re: Voorjaar 2014 mama's

Dames, even ego. Heb geen puf om te reageren wegens aanhoudende koppijn al dagenlang. Morgenochtend hebben wij een pretecho voor het geslacht. Ik meld het daarna meteen, ok?

Leuk, Mikado, een meisje! :cheering:
04-2014
10-2015
<<

Mikado

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 870

Geregistreerd: 22 Sep 2013 19:25

Bericht 24 Okt 2013 18:59

Re: Voorjaar 2014 mama's

Wat leuk, al die geslachten ineens! Veel plezier morgen Milou, ben ook heel benieuwd!

En Shy, ook benieuwd naar jou! :)

Ik was vanmiddag zo zenuwachtig.... Nooit gedacht dat ik dat zo zou hebben maar vond het toch wel erg spannend. In de eerste instantie om te zien of alles nog steeds in orde is maar ook de spanning van het onbekende denk ik. We zijn er zo blij mee! Dachten allebei een jongetje maar het bleek toch echt duidelijk een meisje te zijn, we zijn er niet minder blij om en vinden het geweldig om te weten!
2014 2016 2019
<<

Shy

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1232

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:29

Bericht 24 Okt 2013 19:39

Re: Voorjaar 2014 mama's

Ik heb vanmiddag dit gekocht.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
<<

Anoniem 82

Bericht 24 Okt 2013 19:47

Re: Voorjaar 2014 mama's

Jaaaaaa, wat leuk Shy! En wat een lief pakje!

Wij hebben iets vergelijkbaars in het blauw, Hema toch? Vond hem zo leuk, en zag ook deze roze versie hangen toen. Als we een meisje hadden gekregen had ik die gekocht, en nu de blauwe. Ben dus hoe dan ook weg van dat pakje :) Heb toen alleen geen slofjes gezien, maar wel een mutsje wat ik erbij gekocht heb. Toch maar eens kijken of ik ook nog slofjes kan scoren!
<<

Shy

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1232

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:29

Bericht 24 Okt 2013 19:53

Re: Voorjaar 2014 mama's

Roze schreef:Jaaaaaa, wat leuk Shy! En wat een lief pakje!

Wij hebben iets vergelijkbaars in het blauw, Hema toch? Vond hem zo leuk, en zag ook deze roze versie hangen toen. Als we een meisje hadden gekregen had ik die gekocht, en nu de blauwe. Ben dus hoe dan ook weg van dat pakje :) Heb toen alleen geen slofjes gezien, maar wel een mutsje wat ik erbij gekocht heb. Toch maar eens kijken of ik ook nog slofjes kan scoren!


Haha jaa leuk he, ik had geen voorkeur althans niet echt maar neigde meer naar jongetje.
Maar vind dit toch stiekem heel leuk!

Ja hema! Heb alleen geen mutsje gezien, ach dan heeft ze haar capuchon maar op :P
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
<<

Appel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1209

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:42

Bericht 24 Okt 2013 19:55

Re: Voorjaar 2014 mama's

Shy wat leuk ook een meisje. En wat een lief pakje.
1 april 2014
31 juli 2017
<<

Shy

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1232

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:29

Bericht 24 Okt 2013 20:00

Re: Voorjaar 2014 mama's

appeltje schreef:Shy wat leuk ook een meisje. En wat een lief pakje.

Ja ik ben best wel heel erg blij :thumbup:
Vanmiddag bijna paar keer lopen huilen, zelfs in de hema haha. Ik dacht huh nee joh haha.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
<<

Anoniem75

Bericht 24 Okt 2013 20:04

Re: Voorjaar 2014 mama's

Wat leuk een meisje en wat een schattig pakje! :D

Milou veel succes en plezier morgen bij de echo!
Laatst gewijzigd door Anoniem75 op 24 Okt 2013 20:11, in totaal 1 keer gewijzigd.
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers