Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Voorjaar 2014 mama's

<<

Anoniem 82

Bericht 27 Mrt 2014 15:21

Re: Voorjaar 2014 mama's

Mikado: mijn dochter vind het erg leuk dat ze een broertje heeft. Ze vindt hem erg lief en wil overal mee helpen en geeft hem veel kusjes. Zo lief! Al is ze soms wel een beetje overactief met helpen, dan haalt ze zijn speen eruit of stopt hem er juist in op momenten dat het niet nodig of handig is. Dus daar werken we nog even aan, haha, maar verder gaat het goed. Fijn dat het kamertje af is! En op het laatst voelde ik toen ook wat minder beweging, maar niet zo dat hij de hele dag stil was ofzo, dus nog wel voldoende. Vocht vasthouden lijkt me niet lekker, gelukkig had ik daar geen last van, zelfs bij de eerste in de zomer niet. Hopelijk trekt het gauw weg! Qua kleding heb ik de eerste dagen in het ziekenhuis comfortabele kleding gedragen. Capribroeken van stretchstof en ruime basic shirtjes, die ik als pyjama droeg maar er wel wat beter uitzagen dan een pyjama. Thuis de eerste dagen ook nog zulke dingen gedragen. Daarna mijn gewone kleding en de positiekleding die ik nu nog kan doordragen. Ik heb gelukkig de mazzel dat ik mijn gewone kleding bijna allemaal al weer pas. Voedingsshirts heb ik niet gekocht, wilde eerst kijken of het wel zou lukken met de BV. Nu dit zo lijkt te zijn wil ik daar nog wel voor gaan kijken. Tot nu toe draag ik een soort zachte bh's en een hemdje met spaghettibandjes onder mijn kleding. Als ik dan moet voeden doe ik de bh omhoog en het topje wat omlaag. Herkenbaar trouwens van de babywas, dat moest hier ook allemaal veel netter dan dat ik het normaal doe.

Shy: Gelukkig dat alles goed was, en ik hoop heel hard voor je dat ze vanzelf gaat komen!

Solei: ik zie dat de foto's weer weg zijn, maar heb ze nog wel indien staan van de week. Erg leuk kamertje!

Katrien: ook alweer een maand oud, gek hè hoe snel dat gaat? Hier is hij vandaag ook alweer een maand oud. Fijn dat het genieten is nu,hebben jullie ook wel verdiend na weken ziekenhuis! En wat het consultatiebureau betreft is mijn ervaring dat het heel erg kan schelen wie je treft. Hier zitten ook een paar mensen waarvan ik me afvraag of er überhaupt iemand is die daar een klik mee heeft. Maar ook een paar hele leuke, begripvolle mensen. In elk geval trek ik me niet van alles evenveel aan, ik neem hun advies wel mee, maar beschouw het ook niet als heilig (al denken ze daar soms wel dat dat zo zou moeten zijn geloof ik, haha).

Snoezel: Goed idee zo'n dagje alleen met de kleine! Hier inderdaad ook het idee dat het veeeeeel te snel gaat allemaal. Volgens mij had ik dat bij A veel minder, maar toen had ik natuurlijk ook alle aandacht voor haar en nu is er zoveel meer. Ik probeer daarom ook bewust de momentjes te pakken dat het kan, bijvoorbeeld van de week lekker huid op huid in bed liggen dommelen. Ik wil ook proberen om vooral met hem bezig te zijn wanneer A bijvoorbeeld op de psz zit, echt even quality time dan. Wat vervelend dat ze zo last heeft van kraampjes trouwens! A had dat heel erg, en ik zweer bij ABC Dophilus. Mocht het niet verbeteren is dat misschien nog iets om te proberen. Ik hoop in elk geval dat ze er snel minder last van heeft.

Appeltje: Balen dat je bloeddruk nog steeds hoog is! Hopelijk ga je gewoon snel bevallen, dan gaat je bloeddruk waarschijnlijk snel weer omlaag. Was bij mij wel zo, voor de bevalling werd hij steeds hoger en daarna was hij meteen weer helemaal normaal en is ook zo gebleven. Succes bij de gyn in elk geval!

Razz: Wat fijn dat het zo goed gaat met T! Wel lastig hoe het met S gaat,kan me voorstellen dat dat je opbreekt. Hier soms ook wat probleempjes met A, maar lang niet zo erg als wat ik bij jou lees. Hier wil ze vooral helpen en doet dan soms dingen die ik helemaal niet wil hebben, zoals met 'geweld' de speen afpakken of juist erin stoppen. Maar verder is ze erg lief gelukkig. Ik hoop dat S ook snel went aan de nieuwe situatie en dat het dan wat verbetert! Zo wordt genieten inderdaad niet makkelijk, kan ik me goed voorstellen.

Eppie: Dat was dus even schrikken! Gelukkig was alles goed! En een vlak stukje in het hartfilmpje kan inderdaad een slapende baby zijn, heb ik ook eens gehad. Fijn dat alles toch goed was ook vandaag!

Dolfijntje: Fijn dat de kleine het zo goed doet! Herkenbaar trouwens van de vermoeidheid, ik ben ook erg moe. En helaas kan ik weinig bijslapen, want ik heb een stuiterende peuter die dat niet kan waarderen :wink: Ojee, toch iets te snel weer bepaalde dingen gaan doen dus, doe maar rustig aan zou ik zeggen, het komt vanzelf allemaal wel weer is mijn ervaring.

Hier is R goedgekeurd door de kinderarts, de nacontrole was goed, dus hopelijk voorlopig geen ziekenhuis meer voor ons! Hij is goed gegroeid, woog dinsdag 3870gram en was 52cm. Prima gegroeid, dus de BV loopt goed genoeg volgens de kinderarts. Altijd fijn om te horen. Wel denkt ze dat hij zich prematuur gedraagt, gezien de problemen die hij in het begin had en gezien het feit dat hij nu nog steeds bijna alleen maar slaapt. Maar dat kan verder geen kwaad zei ze, de problemen van het begin zijn opgelost en als het goed is wordt hij vanzelf wel alerter en meer wakker. Tijdens het onderzoek van twee artsen (eerst een Co en toen de arts zelf) sliep hij ook onverstoorbaar door, haha. Wel een heel relaxed kind dus, zei de kinderarts ook. En dat is hij ook echt, nog steeds veel in slaap, als hij wakker is meestal heel zoet en bijna alleen maar een enkele keer huilen als hij honger heeft. Ik weet nog steeds niet wat me overkomt! Morgen de eerste controle op het CB, ben benieuwd. Hij is vandaag ook gewoon alweer een maand oud! Bizar hoe snel dat gaat!
<<

Appel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1209

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:42

Bericht 27 Mrt 2014 17:53

Re: Voorjaar 2014 mama's

Even ego. Ik ben er weer.
De gyn had eerst zo iets wat doe je hier want je bloeddruk is helemaal niet zo heel hoog ( 132/80). Uitgelegd dat de vk had gezegd dat het protocol was. Toen had ze zoiets van beter een keer te vaak als te weinig.
Ze heeft even een echo gemaakt om te kijken hoe het met uk was. En nu is uk waarschijnlijk veel te klein. Hoe de metingen nu zijn nog geen 5 pond. En in vergelijking met de vorige groeiecho is uk dus zelfs iets kleiner geworden. Maar omdat ze niet het allerbeste apparaat had, moet ik morgen weer komen om te kijken of de metingen kloppen. Blijkt uk echt te klein te zijn dan wordt ik ingeleid. Omdat ik wel het aantal weken zwangerschap heb en dus niet langer te wachten. Ala haar mwtingen niet kloppen de kleine wel een goed gewicht heeft mag ik gewoon afwachten. Mijn onderdruk was nu wwel wat hoger maar daar hebben ze het eigrnlijk niet meer over gehad. Wel nog een uur aan de ctg gelegen omdat kleine uk lagte slapen.
Pfff vind het nu best spannend worden. Ik hoop dat haar metingen niet kloppen en uk gewoon een goed gewicht heeft. En zelf mag bepalen wanneer hij komt.
1 april 2014
31 juli 2017
<<

Eppie

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 441

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:56

Bericht 27 Mrt 2014 18:46

Re: Voorjaar 2014 mama's

Razz, wat vervelend dat het met S niet zo goed gaat. Het was voor hem natuurlijk ook een hectische periode. Misschien moet hij aarden en wennen aan al het nieuws. Ik heb helaas geen ervaring en geen tips voor je.

Roze, wat fijn dat alles zo goed gaat met R en met de borstvoeding.

Appeltje, dat is heel ander nieuws dan je verwacht. Hopelijk waren de metingen van vandaag gewoon niet goed en valt het mirgen mee.
Afbeelding
<<

Anoniem 82

Bericht 27 Mrt 2014 21:47

Re: Voorjaar 2014 mama's

Appeltje: Dat is even schrikken! Hopelijk valt het toch nog mee. Apparatuur kan trouwens een hoop uitmaken, de gyn hier had in haar kamer een ouder apparaat en daarmee was bijvoorbeeld de cyste die ik had niet eens te zien, terwijl de echoscopiste een beter apparaat had waar het juist goed op te zien was. Dus hopelijk is jullie kleine toch gewoon wat zwaarder dan vandaag gemeten, ik zal voor je duimen in elk geval. En wat je bloeddruk betreft, hoe hoog was die normaal? Die van mij werd aan het einde steeds hoger, maar nog niet extreem. Dus in eerste instantie deden ze er niks mee. Totdat de klachten erger werden, en er ook eens iemand keek wat mijn bloeddruk normaal was. Ondanks dat hij nog niet extreem hoog was (dacht 145/95), was hij voor mijn doen echt al flink hoger geworden en dat in combinatie met de klachten heeft toch de beslissing tot inleiden gegeven. Hopelijk bij jou niet nodig hoor, maar laat je in elk geval niet zomaar wegsturen met klachten. Sterkte/succes, hopelijk is alles goed!
<<

Patsy

Bericht 28 Mrt 2014 11:15

Re: Voorjaar 2014 mama's

Appeltje, dat is wel even schrikken! Hopelijk zijn de metingen vandaag gewoon goed.
<<

Appel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1209

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:42

Bericht 28 Mrt 2014 19:33

Re: Voorjaar 2014 mama's

Eppie: wat fijn dat alles bij jou goed was, een hele geruststelling.

Dolfijntje: Fijn dat alles goed gaat met de kleine, met jou nog iets minder helaas, goed rustig aan doen dus nog.

Razz: wat een vervelende situatie met je oudste zeg, ik heb verder ook niet echt tips. Hopelijk gaat het gauw wat beter.

Roze: Fijn dat R helemaal goedgekeurd is door de kinderarts. Wat mijn bloeddruk betreft was die eigenlijk de hele zwangerschap vrij laag in ieder geval nooit boven de 120 of 80. de laatste keer was het zelfs 108/64 en binnen 1 week is het toen naar 136/86 gegaan.

All: Vandaag weer naar het ziekenhuis geweest, wat een miscommunicatie daar zeg. Gisteren deden ze tegen mij nogal laconiek over die bloeddruk en moest ik vandaag weer komen voor een extra echo omdat kleine uk te klein zou zijn. Komen we in het ziekenhuis zeggen ze tegen mij, we dachten dat je op de afdeling was voor een ctg. Dus ik verbaasd ctg? Ik zou toch een echo krijgen en moest me toch gewoon op de poli melden? Daar reageerden zij weer verbaasd op. Dus ik het verhaal uitgelegd en moest toch aan het ctg want dat was protocol bij kleine kindjes. Ook werd mijn bloeddruk weer gemeten en die was nu 140/90 dus vrij hoog maar net op de grens. Weer een uur aan de ctg gelegen en toen kwam de gyn een andere als die van gisteren. Nou deze man had het mega druk hij was de enige dienstdoende gyn vandaag en dat was te merken. Hij wist totaal niet waarom ik hier was dacht dat het nog steeds met mijn bloeddruk te maken had en daar heeft hij nog een keer naar gekeken en die was toen wat gezakt (130/75). Ik kon dus prima naar huis en bij mijn eigen vk blijven. Toen vroeg ik wanneer ik dan die echo zou krijgen want ja daar was ik voor gekomen. Toen reageerde hij heel geïrriteerd dat hij niets van een echo wist en dat de andere gynaecoloog daar niets over had genoteerd, dus ik weer mijn verhaal gedaan. Ja zegt hij maar dat kan niet hoor ik ben de enige hier en ik zou niet weten wanneer ik je dan zou moeten plannen. Dus toen werd ik een beetje boos en zei ja dan ben ik hier dus voor niets en is er slecht gecommuniceerd want ik moest hier voor een echo komen en niet voor een ctg. Nou toen ging hij toch maar even kijken en ineens stond het toch wel genoteerd en zou er een vk komen die de echo zou doen. Toen liep hij weg, terwijl ik nog aan die banden lag, na weer een aantal minuten te hebben gewacht heeft mijn vriend een verpleegkundige gevraagd wat nu de bedoeling was en dat ik nog steeds aan de ctg lag. Was die arts vergeten dat door te geven en de verpleegkundige dacht dat hij het had gedaan :palm: . De vk die ik daarna had wist natuurlijk ook van niets, dus nog een keer ons verhaal gedaan en zij was heel wat begripvoller en snapte volkomen dat wij het best spannend vonden en ons zorgen maakten over het gewicht van de kleine. Zij heeft nog een echo gemaakt en haar metingen kwamen heel iets hoger uit dan de metingen van de gyn van gisteren. Maar eigenlijk komt het er op neer dat kleine uk niet meer verder gegroeid is vanaf 35 weken en het waarschijnlijk buiten mijn buik beter gaat doen. Wat haar betreft werd ik dan ook ingeleid. Maar de gynaecoloog was net in een operatie dus kon ze niet overleggen. Ze heeft de keus ook een beetje aan ons gelaten wat wij wilden en wij hebben zoiets van laat maar komen want groeien doet het toch niet meer en omdat mijn bloeddruk toch wel iets te hoog is wordt het wel een kleine risico. Nu dus afgesproken dat ik morgen weer naar het ziekenhuis moet, voor nog een ctg en inwendig onderzoek, ook overlegt ze dan met de gyn. Mocht er al wat gerommel zijn en de gyn is het er mee eens dan wordt ik morgen nog ingeleid. Is er niets aan de hand kan het zijn dat ik later in de week terug moet komen of toch terug naar mijn eigen vk. Maar omdat zij zag dat ik het wel een beetje gehad heb allemaal en erg gespannen ben wil ze voor mij pleitten dat ik dan toch ingeleid wordt.
Zat er vanmiddag behoorlijk doorheen en heb alles eruit gehuild. Merk dat nu ik het verhaal typ ik ook weer emotioneel wordt.
1 april 2014
31 juli 2017
<<

Eppie

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 441

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:56

Bericht 28 Mrt 2014 19:51

Re: Voorjaar 2014 mama's

Jeetje appeltje. Wat een dag heb jij achter de rug. Dan ben je al heel gespannen en dan maken zij er zo'n potje van.
Dus toch een klein kindje. Zoals ik in je verhaal lees zou je graag willen worden ingeleid. Hopelijk wordt er morgen ook zo over gedacht in het ziekenhuis. Ik begrijp je emoties heel erg goed. Hoe groot wordt je kindje nu geschat?
Wordt je dan morgen meteen ingeleid of wordt er morgen een beslussibg over genomen?

All, hier gaat alles goed. Het rommelen gaat nog even door. Vandaag weer veel voorweeen gehad. Ben benieuwd of het binnenkrt door gaat zetten of dat ik nog twee weken hiermee mag lopen. Ik merk wel dat de baby steeds dieper komt te liggen.
Ik voel echt druk op mijn onderkant en lopen wordt ook pijnlijk.

Sorry dat ik niet op iedereen reageer. Mijn laptop is stuk en ik reageer op mijn telefoon. Niet even makkelijk.
Ik leesvwel alles van.iedereen.
Afbeelding
<<

Appel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1209

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:42

Bericht 28 Mrt 2014 21:20

Re: Voorjaar 2014 mama's

Eppie: ja het was inderdaad zeer heftig allemaal. Ik wil inderdaad dan toch wel ingeleid worden al lijkt me dat wel heel eng. In principe had ik eerst zoiets van niet inleiden maar dat het kindje zelf kan bepalen wanneer het komt. Maar na het verhaal van de verloskundige heb ik het idee dat het kindje bij mij in de buik niet meer zal bijgroeien en ik dus toch wel last van mijn bloeddruk heb al is het niet schrikbarend maar toch. Heb ik zoiets van haal maar, het is nu goed geweest, ben morgen toch 40 weken zwanger dus daar hoeft het ook niet aan te liggen.
Het is nog niet helemaal zeker wat er precies gaat gebeuren. Morgen in ieder geval inwendig onderzoek om te kijken of er al wat rommelt en dan is het afwachten wat de gyn zegt. Kan zijn dat ze me wel morgen al inleiden maar kan dus ook nog even duren.

Bij jou rommelt het dus al wel, ben benieuwd of het ook doorzet of dat het alleen maar voorwerk is.
1 april 2014
31 juli 2017
<<

snoezel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1129

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:18

Bericht 28 Mrt 2014 21:56

Re: Voorjaar 2014 mama's

Appeltje gewoon even een grote knuffel voor jou! Jeetje, wat een onnodige stress en gedoe allemaal.. Alsof het nog niet stressvol genoeg is zeg :palm:

En voor wie het nog gemist heeft- we hebben een nieuwe baby in dit topic: shy is bevallen!
Afbeelding

Afbeelding
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4039

Geregistreerd: 02 Sep 2013 08:06

Bericht 28 Mrt 2014 22:17

Re: Voorjaar 2014 mama's

Appeltje: wat een rot situatie en dan ook nog zo behandelt worden. Ik snap helemaal dat je er doorheen zat/zit.
:hug:

:cheers: Shy is bevallen!! Gefeliciteerd

Wat spannend eppie, het zit er dus aan te komen....

Heerlijk roze, dat je niet meer naar het ziekenhuis hoeft. Fijn dat R nog steeds zo lekker tevreden is.

Dolfijntje: Fijn dat het goed gaat met de kleine. Misschien iets te snel te veel geprobeerd door naar je werk te gaan. Maar dat weet je dan nu. Dan is de volgende stap gewoon kleiner, toch?

Mikado: heel herkenbaar, ineens allemaal gestreken hydrofiel luiers terwijl ik normaal de theedoeken ook niet strijk hoor.
<<

Mikado

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 870

Geregistreerd: 22 Sep 2013 19:25

Bericht 29 Mrt 2014 09:53

Re: Voorjaar 2014 mama's

Shy, ook hier nogmaals gefeliciteerd! Mooie naam hebben jullie gekozen!

Appeltje, jeetje, wat vervelend allemaal... Vooral al die onzekerheid en de behandeling in het ziekenhuis. Heb je nog wel een goed gevoel als je bij dezelfde gynaecoloog wordt ingeleid? Succes in ieder geval :hug:

Eppie, bij jou al aan het rommelen, spannend! Ben benieuwd wanneer het gaat doorzetten.

Roze, super dat jullie niet meer naar het ziekenhuis hoeven! En dat jullie zoontje het zo goed doet.

Dolfijntje, leuk om weer wat van je te lezen en dat jullie zoon zo goed gaat!

Hier begint de spanning zich wel op te bouwen. Morgen 37 weken, aan de ene kant mag ze van mij al komen omdat ik zo benieuwd ben, maar aan de andere kant wil ik alles in huis perfect in orde hebben en dat is voor mijn gevoel nog lang niet zo :laughcry: Vraag me echt af hoe andere zwangeren dat doen... Had vooraf gedacht enorm te relaxen tijdens mijn verlof maar ben voornamelijk druk met van alles (leuke dingen hoor, en geniet ook volop). Maar ik bedenk steeds weer dingen die schoner/beter moeten en ga toch ook weer twijfelen of ik alles wel in huis heb, etc.

Donderdag bij de verloskundige geweest en mijn bloeddruk was weer 105/65, prima dus. Kleine groeit ook goed en beweegt genoeg gedurende de hele dag.

Begin wel een beetje moe te worden van alle opmerkingen over mijn buik, die schijnt iedereen eeeeeenorm te vinden. En ook iedereen moet daar wel iets over zeggen. Ik word er heel onzeker van, ben nu 11 kilo aangekomen en dat valt volgens mij wel mee? Bij de VK nog eens gevraagd en ze zei dat het heel erg mee valt, dus dat ik me daar geen zorgen over hoef te maken.
2014 2016 2019
<<

Patsy

Bericht 29 Mrt 2014 11:32

Re: Voorjaar 2014 mama's

Appeltje, wat een stressvolle dag gisteren. Dat kon je net gebruiken nu. Veel succes vandaag!

Shy, ook hier gefeliciteerd!

Mikado, morgen 37 weken! Toch weer een mijlpaal, ik ben benieuwd wanneer de klejne zich aankondigt. Niet teveel aantrekken hoor van de opmerkingen over je buik, iedereen heeft altijd ongevraagd een mening. Vaak mensen die geen idee hebben waar ze over praten. Ik heb meerdere keren te horen gekregen dat het vast een klein kindje zou zijn of dat ik weinig vruchtwater zou hebben. Allebei was totaal niet waar.
<<

Appel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1209

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:42

Bericht 29 Mrt 2014 15:46

Re: Voorjaar 2014 mama's

Nou we zijn er weer uit het ziekenhuis nog steeds met baby in de buik.
We hadden dezelfde gynaecoloog als gisteren weer, hij was iets vriendelijker. Heb weer een poos aan het ctg gelegen, kleine uk doet het gelukkig heel goed, hij beweegt lekker en het hartje klopt mooi. De gyn heeft aan mijn buik gevoeld en vond het ook geen dikzak maar zag geen reden om me nu al in te leiden. Ik mag nu weer terug naar mijn eigen verloskundige en als ik met 41 weken nog niet bevallen ben dan moet ik weer naar het ziekenhuis.
Ik ben er nu vrij rustig onder, ben op zich wel blij dat deze gyn mij niet heeft ingeleid, want de klik is er toch niet echt met deze man, ook al was hij vriendelijker dan gisteren. Ik hoop nu dat kleine uk dan gauw toch maar uit zichzelf komt. Heb in ieder geval ook van de vk de geruststelling gekregen dat kleine uk wel veilig bij mij zit. Mijn bloeddruk was hetzelfde als gisteren.
Sorry voor de ego berichten, ik zal later weer uitgebreid op iedereen reageren.
1 april 2014
31 juli 2017
<<

Fauve

Major Yipyapper

Berichten: 2685

Geregistreerd: 02 Sep 2013 22:40

Bericht 29 Mrt 2014 16:59

Re: Voorjaar 2014 mama's

@ appeltje: ik lees mee in dit topic (jij loopt 1 week op mij voor), maar heb niet echt actief meegeschreven hier(eigenlijk helemaal niet). Ik hoop dat de kleine zelf komt en dat je niet hoeft ingeleid te worden!
Maar heel herkenbaar en heel vervelend als je zo wordt behandeld in het ziekenhuis. Dat ze dan helemaal niet weten waar je voor komt en dat je eigenlijk overgeleverd bent aan een chagrijn van een gynaecoloog. Ik vind de communicatie slecht in ziekenhuizen.
Mag ik vragen hoe "klein" je uk wordt geschat nu? Bij mij is er juist andersom stampij gemaakt. Mijn vk heeft met 35 weken een liggingsecho gemaakt en omdat ik vroeg of we een grote, kleine of "normale" baby krijgen, ging ze het opmeten en bleek het een enorm kind te zijn. Want de baby wordt 8 pond geschat met 40 weken!!! (Is gewoon flink maar niet absurd, mijn broertje was 10 pond met de geboorte en is op de normale manier geboren).
In het ziekenhuis bleek dit weer mee te vallen. Ze kunnen er een kilo naast zitten... dat is heel veel op een baby.
Heb ook al 2x een ctg gehad terwijl ik voor een echo kwam... en elke keer kwam er weer iemand anders binnen en moest ik het hele verhaal doen....terwijl alles in mijn dossier staat. :palm: En dan wil de broodetende co-assistent nog even voelen aan mijn buik (alsof zo'n kereltje voelt of de baby groot of klein is).... :12: Heb wel aangegeven dat ik het allemaal onprofessioneel vond overkomen en dat iedereen maar de standaard vragen stelt en eigenlijk geen flauw idee heeft wat er gaande is.

@ Eppie: gelukkig gaat het goed met de beeb! Nog even volhouden! En spannend, bij mij is het ook aan het rommelen dus sinds 2 dagen. Veel harde buiken, maar nog niet pijnlijk. Het voelt eventjes niet comfortabel, maar that's it. Ben je ook zo benieuwd naar hoe de kleine eruit ziet?

@ mikado (over de opmerkingen van anderen): gewoon om lachen en niet op ingaan. Omdat ik nog overal heen ga en alles nog doe krijg ik overal de standaard vraag hoe lang ik nog moet, wat het wordt (alsof dat mensen die ik niet ken wat aangaat), wat een ENORME TOETER ik heb, dat het er vast 2 zijn, wat een klein buikje ik heb, kortom, iedereen vindt wel wat van je buik en denkt dat ook te kunnen zeggen. Gewoon om lachen en 'dankjewel' zeggen. :hug:

@ iedereen: hier nemen de harde buiken sinds gister toe. Heb ze nu de hele dag door, vooral 's avonds. Als mijn vliezen breken moet ik plat gaan, want mijn eigenwijsje is nog niet ingedaald. Het hoofdje zit wel beneden, maar niet vast in het bekken. Dat is best lastig, want mijn buik zit nog best hoog (ligt altijd met kont tegen mijn ribben aan te duwen). Waardoor ik het vaak benauwd heb.
Ik geniet nog heel erg van de bewegingen in mijn buik en vind het allemaal spannend worden. Alles staat klaar en we zijn gewoon benieuwd naar de baby!
Hoop trouwens ook dat de kleine snel komt, want na de uitgetelde datum gaan ze me strippen en als dat niet helpt moet ik worden ingeleid en mag ik niet meer met de vk bevallen. Daar baal ik van, want die kent me nu redelijk goed en weet ook precies hoe ik het wel en niet wil hebben, maar ja. Dan ben ik ook overgeleverd aan de gyn....
04-2014
10-2015
<<

Shy

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1232

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:29

Bericht 29 Mrt 2014 17:23

Re: Voorjaar 2014 mama's

Dank jullie wel!
Ik ga binnenkort even mijn verhaal typen en hier ook neer zetten, als dat oké is!

Hier is ze dan
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
<<

Anoniem166

Bericht 29 Mrt 2014 17:32

Re: Voorjaar 2014 mama's

Post haar maar overal, wat is ze mooi. :heart:
<<

Eppie

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 441

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:56

Bericht 29 Mrt 2014 17:45

Re: Voorjaar 2014 mama's

Of shy wat is ze prachtig! En wat een mooie bos haar.

Appeltje, hopelijk komt de kleine deze week vanzelf. Was bij jou op de ctg al activiteit te zien. Bij mij werden de harde buiken ook gesignaleerd op de ctg. Daarom weet ik nu ook dat de krampen die ik aanzag voor darmkrampen, dus eigenlijk voorweeen zijn. Als de baby niet meer is gegroeid, moet je dit ook aan je buik kunnen zien. Heb je het idee dat deze wel groeit. Fijn day je er nu zo gerust op bent.

Milou, ook aan het rommelen dus. Bij mij voelt het als darmkrampen of menstruatiekrampen. Ze stralen nu door mijn hrle buik. Ik kan er nog geen regelmaat in ontdekken. Mijn baby is wel ingedaald en de laatste dagen ook verder gezakt. Ik heb echt druk op mijn bekken. Als ik loop voelt het een beetje als zadelpijn. Vreemde gewaarwording. Maandag weer controle bij de vk. Je zou je wensen ter aanzien van de bevalling ook in een bevalplan kunnen zetten. Dan is de gyn oik op de hoogte mocht het zover komen.

Gelukkig heb ik een betere ervaring met het ziekenhuis. Misschien ook omdat het een kleiner ziekenhuis is. Ik ben nu al meerder keren voor een ctg geweest en heb dit als prettig ervaren. De mensen daar waren heel rustig en namen de tijd om alles goed uit te zoeken. Ik ben blij met deze ervaring omdst ik ook graag in het ziekenhuis wil bevallen.

Katrien. Wat fijn dat alles zo goed gast met m. En alweer een maand oud. Wel gek eigenlijk. We waren ongeveer gelijk uitgerekend. Jij hebt al een zoon van een maand oud en ik loop nog met mijn dikke buik.

Roze, fijn dat R helemaal is goedgekeurd!

Dolfijntje, leuk om een update te lezen. Ook alles in orde dus.

Mikado, ik ervaarde dat ook echt als een mijlpaal. Ik voel de spanning ook wel. Maar ik heb ook erg veel zin in dw bevalling. Er was een kans dat ik donderdag in het ziekenhuis moest blijven en dat de kleine werd gehaald. Dit had ik niet erg gevonden. Nouja de reden was dan niet leuk, maar ik ben zo benieuwd.

All. Hier weer veel harde buiken. Nog niet echt regelmaat dus het blijft bij voorwerk. Ik vind het wel spannend hoor. Zou het binnenkort doorzetten? De eerste baby van de cursus is geboren. Samen met nog iemand ben ik de volgende uutgerekend.
En dan dit topic ook al vol baby's! Erg leuk. Wie zal de volgende zijn?
Afbeelding
<<

Patsy

Bericht 29 Mrt 2014 18:27

Re: Voorjaar 2014 mama's

Oh, Shy, wat is ze prachtig! En dat haar :heart:

Eppie, apart he? Afgelopen dinsdag was de uitgerekende datum, zo apart dat ik hij nu al een maand is. Het was niet raar geweest als ik nu nog zwanger zou zijn.
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4039

Geregistreerd: 02 Sep 2013 08:06

Bericht 31 Mrt 2014 09:02

Re: Voorjaar 2014 mama's

Shy!! Wat is ze knap!!! Prachtig gezichtje en wat een mooi haar al! Hoe doet ze het?

Katrien: Hoe is het met M. Gek idee inderdaad dat je nu nog zwanger had kunnen zijn.

Eppie: voor jouw zijn, en voelt het dus ook echt als de laatste loodjes. Mijn moeder omschreef het mooi: 'alsof je met een kokosnoot tussen je benen loopt'. Succes de komende tijd. Fijn dat het ziekenhuis al goed en vertrouwd voelt.

Milou: Leuk om van je te horen! Het is dus hopen dat de kleine zelf bedenkt om te komen? Ik zal voor je duimen!

Appeltje: heerlijk dat je weer bij de vk terug bent. En ik denk ook wel een geruststelling dat de kleine het nog steeds goed bij je heeft. Lijkt mij in elk geval een fijn idee.

Mikado: Echt een mijlpaal, die 37 weken, he? Ik ben daar ook helemaal naar toe aan het leven. Doe je wel een klein beetje rustig aan? Daar zijn deze weken ook voor he?
Die buikopmerkingen herken ik wel. Bij mij precies hetzelfde, of het er geen twee zijn, dat ik vast ieder moment kan bevallen ect. Ik doe idd wat Milou ook zegt gewoon lachen en dank je wel zeggen. (of zoals de pinguïns van Madegaskar: "Just smile and wave, just smile and wave". ) Of ik maak er iets van dat mijn kindje het zo fijn heeft in de buik.

All: Dit weekend een van de allerleukste nieuwtjes ooit gehad!! Mijn schoonzusje is ook in verwachting!!! :cheering: :dance:
Verder is alles lekker rustig en dringt het hier steeds meer door dat we straks met zo'n drietjes zijn. Of eigenlijk met zijn vieren, want de hond hoort er ook bij :ja: .
We leven dus nu naar de bevalling toe, ik doe het rustig aan en ben ook erg rustig merk ik. (Zennnnnnn)
(enige beetje jammere is dat ik een volledig tijgerpatroon op mijn buik heb zitten, waarvan ik betwijfel of het ooit nog goed komt. :thumbdown: )
<<

Shy

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1232

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:29

Bericht 31 Mrt 2014 10:40

Re: Voorjaar 2014 mama's

Ze doet het heel goed! Eet goed, slaapt veel. Is heel lief en zacht en klein :love:
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
<<

Eppie

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 441

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:56

Bericht 31 Mrt 2014 15:28

Re: Voorjaar 2014 mama's

Shy, Fijn dat de kleine meid het zo goed doet. Heerlijk genieten van jullie gezinnetje.

Solei, je moeder omschrijft dit gevoel goed inderdaad. Het voelt echt alsof je een kokosnoot tussen je benen hebt.
Wat leuk nieuws! Hoe lang is ze schoonzusje zwanger? Mijn schoonzus was bevallen, een week later kwam ik erachter dat ik zwanger was. We zijn dus even samen zwanger geweest zonder het te weten. Had me leuk geleken om dit met haar te kunnen delen. Super leuk nieuws voor jullie dus!!
Dat Zenn gevoel moet bij mij weer een beetje terug komen. In mijn hoofd moet er nog heel veel gebeuren. Nu ik het advies heb gekregen rustig aan te doen, neem ik maar een voorbeeld aan jou.
Dat tijgerpatroon is een beetje jammer. Mijn buik is streepvrij, maar mijn bovenbenen helaas niet... Ik heb het zelfde gevoel, gaat dit ooit goedkomen?

All, Ik zit er een beetje doorheen. Zojuist bij de vk geweest. De kleine doet het erg goed in mijn buik. Zelf ben ik 2,5kg gegroeid, dit is allemaal vocht. Mijn hoofd is net een ballon en mijn voeten en handen zijn ook volgelopen. Mijn bloeddruk is goed en ik heb ook geen eiwitten in mijn urine. Advies: goed drinken en rustig aan doen. Elke middag een dutje en echt niet teveel doen. De knop moet dus even om want ik doe nog best veel. Ik voel me ook gewoon goed.
Ik zit er nu wel een beetje doorheen. Het gerommel zet maar steeds niet door, van mij mag de baby wel komen. In mijn achterhoofd houden dat het nog wel even kan duren. Straks maar even slapen... Sorry oor mijn klaagverhaal, maar het lukt nu even niet om te relativeren.

HOe is het met de rest?
Afbeelding
<<

Mikado

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 870

Geregistreerd: 22 Sep 2013 19:25

Bericht 31 Mrt 2014 16:22

Re: Voorjaar 2014 mama's

Shy, wat een plaatje! En wat een prachtige bos met haar! Heerlijk dat ze het zo goed doet! Word helemaal blij van je post.

Eppie, balen dat het allemaal niet door wilt zetten, vooral als je het wel steeds voelt rommelen. En balen van het vocht vasthouden... Ik heb dat nu ook sinds een week en binnen een week is er 2kg bijgekomen, gaat snel dan zo. Heb je ook pijn aan je handen en voeten ivm het vocht of valt dat mee? Inderdaad maar rustig aan doen, al is dat makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk!

Solei, hier ook een gestreepte buik helaas. Gelukkig alleen onder mijn navel dus ik zie het zelf nog niet echt op dit moment, haha. Maar heb me er maar bij neergelegd dat het niet meer weg zal gaan, alleen zal vervagen. Het is voor een goed doel hou ik maar steeds in gedachten! Wat leuk dat je schoonzusje zwanger is! Lijkt me zo leuk om in de familie ook een kleintje te mogen verwelkomen binnenkort, maar dat zit er bij ons niet in ben ik bang. Dus extra genieten van ons eigen kindje :wink:

Milou, bij jou schiet het ook al op! Hoop voor je dat de kleine zich snel, uit zichzelf, gaat aandienen. Wat je zegt over die opmerkingen van anderen, daar heb je wel gelijk in. Moet er maar gewoon om lachen, dat lukt me vaak ook wel maar af en toe baal ik ervan dat mensen het idee hebben een opmerking te moeten maken. Ook een vriendin net: 'jij gaat zeker weten eerder bevallen, je buik is zo enorm!'. Heb maar gevraagd hoe mijn buik er anders uit had moeten zien met meer dan 37 weken en het weggelachen. :P

Appeltje, hoe is het met jou? Nu weer terug bij de verloskundige en een beetje gerust gesteld?

Katrien, hoe is het met jullie? Jullie ritme al een beetje kunnen vinden? Wat gaat het snel zeg!

Hier gaat alles nog steeds goed! De 37 weken-grens zijn we gepasseerd, ze mag nu komen! Morgen weer naar de verloskundige. Heb trouwens ook wel 'last' van het feit dat ze ligt ingedaald, jeetje wat een raar gevoel zo af en toe :laughcry: Stapte net de auto uit en kreeg me toch steken, moest echt even op adem komen terwijl ik tegen de auto geleund stond. De buurman kwam van schrik gelijk naar buiten gerend, haha!
2014 2016 2019
<<

Appel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1209

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:42

Bericht 31 Mrt 2014 16:30

Re: Voorjaar 2014 mama's

Milou: jij dus een beetje dezelfde ervaringen als mij in het ziekenhuis, vervelend is dat he dat langs elkaar heen gepraat. Op zich vind ik dat nog niet het ergste als ze mij dan maar serieus nemen haha. En 8 pond valt toch op zich nog wel mee ja? Het is geen klein kind maar er worden volgens mij wel meer 8 ponders geboren. Ook weer hetzelfde als bij mij want uk wordt nu tussen de 5 en 5,5 pond geschat en dat valt dus nu ook wel weer mee.

Shy: wat een ontzettend mooi meisje :love: . En wat fijn dat ze het zo goed doet.

Solei: Ik vind het inderdaad een heerlijk gevoel dat ik weer bij mijn eigen vk ben, al is het maar voor 1 week haha. Vandaag ook even mijn verhaal bij haar kunnen doen en ze begreep me helemaal dat ik me niet serieus genomen voelde. Ook zij heeft bevestigd dat alles gewoon goed is met kleine uk en dat is gewoon erg fijn.
Wat leuk van je schoonzus en dat jullie toch nog even samen zwanger zijn, lijkt mij heel bijzonder. Fijn dat je zo zen bent haha.

Eppie: Ja ook bij mij was op de ctg activiteit te zien en heb sinds dit weekend ook erg veel last van voorweeën. Ik heb zelf niet het idee dat mijn buik gegroeid is, maar vind dit altijd lastig van mezelf te zien, in mijn omgeving krijg ik wel te horen dat mijn buik groter is sinds ik met verlof ben.
Wat naar dat je er nu zo doorheen zit, goed je rust pakken, ik kan me voorstellen dat de baby nu wel van je mag komen als je als zo'n last van voorwerk hebt. Ik duim voor je dat het niet te lang meer duurt. En klagen mag he, is soms zelfs even nodig om daarna weer te kunnen relativeren en het lucht altijd op :hug: .

All: Vandaag weer bij mijn eigen vk geweest en heb daar mijn verhaal ook kunnen doen, ze snapte mijn gevoel helemaal en vond het erg vervelend dat er zo'n miscommunicatie was geweest en dat de gyn van vrijdag zo raar deed. Volgens mij stond die man er om bekend, want zij wist nog niet dat ik naar het ziekenhuis was geweest en ik vertelde niet welke gyn ik had gehad en zij vulde zo de naam in, dus dat was wel typisch. Ook vond ze dat de gyn die ik donderdag had mij onnodig ongerust had gemaakt, want als het kindje echt onder de 5 pond was geweest zoals die gyn beweerde, dan hadden mijn eigen vk's dat ook moeten voelen en al wel veel eerder aan de bel getrokken. Wel was ze het er mee eens dat het geen dikzakje wordt, maar dat had ze ook al wel verteld. Volgens haar had ik ook gewoon een vrij compacte buik waar niet zo heel veel ruimte in was, maar dat was niet erg. Ze kon zich wel vinden in het feit dat uk tussen de 5 en 5,5 pond geschat wordt. Ik ben nu voor de laatste keer op controle geweest bij mijn eigen praktijk. Uk krijgt nu de tijd om voor vrijdag zelf te komen en dan mag ik ook mijn eigen praktijk bellen. Is hij er vrijdag nog niet dan moet ik om half 10 in het ziekenhuis zijn voor een ctg en daarna heb ik een afspraak bij een gynaecoloog voor een plan van aanpak. Ik heb dan wel een andere gyn als die ik vrijdag en zaterdag heb gehad, omdat ik daar gewoon geen goed gevoel meer bij heb en dat snapte de vk. Dus dat is wel erg fijn.
Vannacht heel erg last van voorwerk gehad, ik dacht zelfs even dat het begonnen was, maar helaas het zette niet door. Wel moet ik gaan liggen en meteen bellen als mijn vliezen breken, want kleine uk lijkt nog niet voldoende ingedaald te zijn.
1 april 2014
31 juli 2017
<<

Patsy

Bericht 31 Mrt 2014 18:58

Re: Voorjaar 2014 mama's

Solei, wat leuk dat je schoonzus ook zwanger is! Jullie kindjes hebben straks vast veel aan elkaar. Lekker dat je er zo rustig onder bent. Wel balen van de striae, hopelijk valt het niet heel erg meer op als het lichter kleurt.

Eppie, ik kan me goed voorstellen dat je er even doorheen zit. Hopelijk zet het snel wel door. :hug:

Mikado, jaaa 37 weken gepasseerd! Lief van je buurman, er wordt goed op je gelet.

Appeltje, fijn dat je verloskundige je serieus nam. Ik ga hard voor je duimen dat je voor vrijdag bevalt. De gynaecoloog die buj mij de vacuumpomp zette was ook een enorme hork. Toen ik dit tegen verschillende mensen vertelde, waaronder mijn eigen verloskundige, wisten zij ook meteen over wie ik het had. Erg eigenlijk als je blijkbaar al zo bekend staat.

Hier gaat het goed. We hebben vannacht voor het eerst een lastige nacht gehad. Máár we mogen niet klagen hoor, de lastigste nacht is voor de meeste mensen met een baby een nacht met veel slaap. Vanaf vannacht heeft mijn man nachtdienst, hopelijk is M ook nu een beetje lief voor me 's nachts. M had al vrij snel lachstuipjes, erg schattig. Dit weekend dachten mijn man en ik allebei dat M nu bewust kan lachen. Sinds vanmiddag weet ik het zeker. Het ziet er zo lief uit. Ik ben heel blij dat het zulk lekker weer is, we wandelen wat af.
<<

Lies

Noob

Berichten: 122

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:08

Bericht 01 Apr 2014 10:03

Re: Voorjaar 2014 mama's

Ookal heb ik niet veel gepost hier, ik heb jullie allemaal gevolgd.
En wil even laten weten dat wij maandag 24 maart de trotste ouders zijn geworden van een zoon L.evi
Ik was 41+3 en ben ingeleid, na een heftige bevalling was hij daar dan eindelijk. En wat een heerlijk mannetje, we genieten volop!
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers