Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Zwangerschaps topic - tot 12 weken

<<

Romée

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 110

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:31

Bericht 03 Mei 2014 21:06

Re: Zwangerschaps topic - tot 12 weken

Wat leuk Oreo! Fijn om je eigen naam weer te hebben.
Afbeelding
<<

Mezzoforte

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 468

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 03 Mei 2014 22:09

Re: Zwangerschaps topic - tot 12 weken

Nou, baan gaat toch niet door heb ik te horen gekregen. En een dag later voel ik me al een stuk beter, is dat niet gek? Niet dat het perfect gaat, ik heb nog steeds meerdere momenten dat ik erg moe ben, lusteloos, weinig energie, maar al een stuk minder erg. Het is veel beter te doen zo.

Kwak, wat leuk samen zwanger :) En dat voor de 2e keer!

Minoes, sorry dan heb ik verkeerd gelezen, dacht dat je al echo gehad had. En ja, ik hoor gewoon weer normaal, wat een verademing zeg!

Framboos, leuk dat er enthousiast gereageerd werd.

Oreo, fijn dat je nu weer lekker onder je eigen naam kan schrijven.
<<

Mickey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1533

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:20

Bericht 03 Mei 2014 22:31

Re: Zwangerschaps topic - tot 12 weken

Hey meiden,

sorry dat ik niet zo actief ben hier. Ik lees wel iedere dag mee, maar vooral mobiel en dan vind ik typen niet zo handig.

Ik ben de laatste dagen super onzeker of alles wel goed zit. Dinsdag hebben we de eerste echo, maar ik ben zooooo bang dat we slecht nieuws krijgen. Geen idee waar dat op gebaseerd is. Ik had het er afgelopen week met mn beste vriendin over, zij hebben 1 kind en dat blijft ook zo. Maar zij denkt dat het eraan ligt dat wij F al hebben en ik dus weet wat er mis kan gaan en wat ik dan kan missen. Ik krijg het niet goed verwoord merk ik.. Ben dan ook heeeeeeeel blij als het dinsdag is geweest. Ik kreeg vandaag de vraag of ik dinsdag kon werken van 7.30-17.00, maar heb gezegd dat ik maar tot 12.00 kon. De echo is om 12.30, ligt vlak bij elkaar, dat scheelt wel. Mn vriend zei: dan ga je toch gewoon, en dan ga je tussendoor, van 12.00-13.30 weg. Maar ik heb dus gezegd dat ik maar tot 12.00 kan. Stel het is slecht nieuws, dan wil ik echt niet meer gaan werken (op een kdv, met allemaal baby's...). En als het goed nieuws is, wil ik het iedereen vertellen, die nu al op de hoogte zijn, en dan wil ik ook niet meer werken :P

Wij hebben het mijn ouders, zus+verloofde, broertje+vriendin, beste vriendin+partner en een tante van mijn vriend al verteld. Dit zijn de mensen met wie we het ook zouden delen, als het mis gaat. (Ouders van mijn vriend zijn niet in beeld, vandaar dat die niet in dit rijtje voorkomen, maar zijn tante wel :) ) Hoewel mijn zus en vriendin beide wisten dat een baby welkom was, was iedereen heel erg verrast. Oh... mijn oma weet het ook al, die was bij mijn ouders toen we het hebben verteld :wink: Afgelopen week belde ze me, hoe het nu ging, of ik klachten had, hahaha, zo lief.

Wat mn klachten betreft: die zijn er wel nog steeds. In de ochtend wat misselijk, ontbijten lukt me dan ook niet echt. Met pijn en moeite 1 snee brood, terwijl ik voorheen 2 à 3 sneeën brood op kon, of een flinke bak muesli. Dat vind ik nu echt niet te eten, vind het heel muf smaken.. Aan het eind van de middag gaat het dan ineens een stuk beter en heb ik zo'n gigantische trek dat ik alles wel kan eten wat ik vind. Totdat ik genoeg heb gehad. Dan moet ik ook stoppen, anders word ik weer misselijk :thumbdown: En chagrijnig... En dat kan van het ene op het andere moment gebeuren, hahahaha.
07.12.2011
11.12.2014
<<

Anoniem205

Bericht 04 Mei 2014 16:18

Re: Zwangerschaps topic - tot 12 weken

Haha Mickey, dat van het eten is heeeeeeeel erg herkenbaar! Heb ik ook last van! Met moeite 's morgens iets door je keel krijgen, en dan in de middag zoveel trek hebben dat je er weer misselijk van wordt. Heel erg irritant....

Wel vervelend dat je zo onzeker bent. Heb je enig idee waar je onzekere gevoel op gebaseerd is? Ook heel erg herkenbaar hoor, ik had hetzelfde gevoel. En bij de echo was gelukkig alles goed. Ik duim dat jij ook een goede echo zult hebben!

@ All: hebben jullie al een voorgevoel voor het geslacht? Wij denken allebei een meisje, maar dat is echt nergens op gebaseerd...
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5651

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:56

Bericht 04 Mei 2014 17:54

Re: Zwangerschaps topic - tot 12 weken

Geeft niks hoor Mezzo! En fijn dat je weer gewoon kan horen!!

Oreo, wat fijn onder je eigen naam na een mooie echo! Super!

Mickey, wat vervelend dat je zo onzeker bent! Ik herken het wel heel erg, ik denk dat ik pas na de echo met een kloppend hartje echt kan gaan genieten, we hebben ook nog niks gekocht omdat ik dan het gevoel heb dat ik het jinx, terwijl ik zo misselijk ben dat je toch zou denken dat er flink wat aan de gang is daarbinnen.

Hier gaat het gister en vandaag heel goed. Gisterochtend wel overgegeven en vandaag helemaal niet! Gister kwam mijn broer, ik heb verder de hele dag op de bank gelegen en we zijn op de hoek van de straat uit eten geweest en dat ging goed, echt heel fijn! Hij vond wel dat je echt kan zien dat ik wat afgevallen ben, maar ach ik had wel een klein beetje reserve dus dat is niet zo erg.
Vandaag voel ik me echt best prima, wel misselijk, maar niet zo erg dat het er ook uit komt. Dus vanochtend even naar de supermarkt op de hoek geweest en vanmiddag was er een vriend hier, toen heb ik op de bank gehangen en gezellig mee gekletst.

Morgen probeer ik dus ook weer te gaan werken. Ik denk dat mijn lichaam gewoon ook echt veel rust nodig heeft, gister na alleen uiteten te zijn geweest heb ik vervolgens de klok rond geslapen!! Terwijl ik normaal met 6 uur nachtrust genoeg geslapen had.
Naar het werk gaan geeft denk ik ook wel lekker even wat afleiding, we hebben de echo namelijk morgen om half 5 pas.

Mijn man heeft stiekem wel een voorkeur voor een jongen, maar is met een meisje ook hartstikke gelukkig. Mij maakt het in principe niks uit, al zie ik mezelf ook meer als een jongens mama op de 1 of ander manier, maar een meisje zou ik ook heel leuk vinden!
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Wolfinschaapskleren

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2139

Geregistreerd: 22 Apr 2014 10:27

Bericht 04 Mei 2014 18:22

Re: Zwangerschaps topic - tot 12 weken

Wat spannend Missepoes en wat fijn om te horen dat het nu wat beter met je gaat! Ik hoop echt voor je dat het doorzet, want het klinkt niet echt lekker hoeveel last je ervan had/hebt. Hoeveel weken ben je nu? Heel veel succes en plezier morgen!

Blue phone: wat fijn zo een mooie echo! Gefeliciteerd!

Kwak: bijzonder dat je de kleine nu al kan voelen, het lijkt mij een veilig gevoel, dan weet je dat het goed is. Begint je buik ook al echt te groeien?

Framboos: sorry weet even niet meer wat je je had gepost, ik hoop dat het goed met je gaat!

Oreo: yeaaaaah gefeliciteerd! Wat fijn ook dat je het nu aan iedereen kon vertellen! Hoe waren de reacties?

Parel: fijn dat je nu nog haast nergens last van hebt. Hoe was het de vorige keer naast het bloedverlies?

Chaos: ijsjeseter, hoe gaat het nu met je? Slim hoe je eet qua groentes en fruit, ik ga het van je overnemen!

Mezzoforte: fijn dat je je zo opgelucht en prettiger voelt nu het werk niet doorgaat. Geeft dan toch de goede rust.

Mickey: wat lastig de onzekerheid die je hebt, hopelijk wordt hij je morgen afgenomen! Heb me om die reden ook nu al een echo? Gelijk heb je dat je daarna niet meer gaat werken, het is lijkt mij fijn om daarna de emoties een plek te kunnen geven, bij zowel positief als negatief. Succes!

Hier wisselt het heel erg, vrijdag bij de huisarts geweest. Nieuwe medicijnen gehad, in de hoop dat ze zullen helpen en een grote klysma, helaas heb ik deze zaterdagmiddag toch moeten gebruiken, omdat de medicijnen niet voldoende hielpen. Hierna voelde mijn buik wel een stuk beter! Vannacht dan ook eindelijk wat beter geslapen. Het vervelende is alleen dat je maar eenmaal in je zwangerschap een klysma mag hebben, wegens risico en die heb ik nu al met negen weken verbruikt.. Nu kijken hoe het gaat nu mijn darmen leger zijn, hopelijk helpen dan de nieuwe medicijnen voldoende. Anders is de optie nog anti misselijkheid medicijn nemen, om zo toch mijn andere medicijnen in te kunnen nemen. Huisarts wil contact met het ziekenhuis opnemen, mocht het niet lukken deze week of ik mij net zo rot blijf voelen. Normaal komt obstipatie pas de tweede helft van de zwangerschap voor, dus het is wel beetje eng dat ik het nu al zo erg heb terwijl ik nog geen buik e.d. Heb..
Hij heeft mijn buik ook gevoeld, dat deed zo een pijn, niet normaal, lag gewoon te huilen op de bank daar.
Vandaag minder buikpijn, maar alsnog continue pijn, maar draaglijker, veel misselijk, duizelig en constant koud. Ik moet mijzelf ook dwingen tot eten en drinken.

Over 1,5 week de echo, hoop zo dat het goed zit. Ik vind het steeds enger worden, ook omdat ik mij zo voel en een klysma heb gehad... Gelukkig heb ik aan beide kanten van mijn buik pijn, anders kan het op een buitenbaarmoederlijkezwangerschap duiden.
<<

Anoniem205

Bericht 04 Mei 2014 18:36

Re: Zwangerschaps topic - tot 12 weken

Wolf, ik heb ook last van obstipatie hoor! Niet zo extreem als jij, maar het komt volgens mij ook heel erg in het eerste trimester voor! Fijn dat je huisarts het ziekenhuis wil bellen. Heeft je huisarts gekeken op "lareb" (www.lareb.nl) over de klysma's? Ik begreep van mijn huisarts dat dat dé databank is voor artsen en apothekers voor informatie op het gebied van medicatie en zwangerschappen.

Minoes, fijn dat het wat beter ging dit weekend! Vraag je niet teveel van jezelf door maandag weer te gaan werken? Misschien juist beter om morgen nog even thuis te blijven en dinsdag pas weer te gaan?
<<

Wolfinschaapskleren

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2139

Geregistreerd: 22 Apr 2014 10:27

Bericht 04 Mei 2014 18:40

Re: Zwangerschaps topic - tot 12 weken

Net toch besloten om morgen (eigenlijk zoals met de huisarts afgesproken) weer langs te gaan. Het gaat gewoon niet goed, ik kan nu ook echt niet werken. Ik baal er zo van! Denk steeds dat het er gewoon bij hoort, maar volgens mij gaat het toch wat slechter als ik eerlijk naar mijzelf kijk.
<<

Anoniem57

Bericht 04 Mei 2014 19:47

Re: Zwangerschaps topic - tot 12 weken

Wolf, je hoort je inderdaad niet zó slecht te voelen hoor! Goed dat je actie onderneemt en naar je lijf (en verstand) luistert.

Oreo wat leuk! Gefeliciteerd!

Mickey, ik herken het wel hoor. Je weet wat er mis kan gaan, en dat is doodeng. Ik heb ook met vlagen dat ik ontzettend onzeker ben, kan dan ook niet wachten totdat ik de echo heb gehad.

Ik weet niet wie het vroeg (minoes?), maar mijn zwangerschap bij L ging prima, daar heb ik naast bloedverlies sn maagzuur nergens last van gehad.

Over voorgevoel qua geslacht, dat heb ik niet. Ik zou een meisje heel leuk vinden, maar een jongen ook. We zien het wel.

Toevallig hebben vandaag op de voetbal 2 vrienden uit mijn vriend zijn team gezegd papa te worden, dus dat is heel gezellig straks als alles goed gaat! Zo leuk!
<<

Wolfinschaapskleren

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2139

Geregistreerd: 22 Apr 2014 10:27

Bericht 04 Mei 2014 21:13

Re: Zwangerschaps topic - tot 12 weken

Oreo. Ik weet niet waar hij het heeft opgezocht, wel ergens in ieder geval. Het staat ook op de bijsluiters. Ik zal even op de website kijken.
Heb je veel last van obstipatie? Ik gebruikte twee zakjes Movicol per dag en kon 1x per twee weken, erg moeizaam.

Thnx Parel, ik weet niet zo goed wat normaal is of niet en wil ook weer niet zo snel naar de huisarts rennen. Zelfzorgmiddelen is niet mijn sterkste kant, maar nu het niet om mijzelf gaat moet het wel en het gaat inderdaad daarnaast ook echt niet goed helaas.

Ik vroeg naar hoe je je voelde in de vorige zwangerschap. Ik hoop echt dat deze zwangerschap op het bloedverlies na weer zo verloopt voor je! Wanneer gaan jullie het L. Vertellen?

Deze nieuwe medicijnen kan ik in ieder geval binnenhouden! Nu nog afwachten of ze ook werken.
<<

Anoniem57

Bericht 04 Mei 2014 21:21

Re: Zwangerschaps topic - tot 12 weken

L. voelt wel wat aan, maar mijn beste vriendin en schoonzus zijn ook zwanger dus ze denkt nu als het over de baby gaat dat het daar over gaat. Al zag ze vandaag wel een foto van een zwangerschapstest en zei ze 'hee, mama!' Haha muts!

L vertellen vind ik niet zo moeilijk, maar ik begin half juni weer op mijn oude werk en ik ben best bang het te vertellen! Nu ken ik iedereen daar al en zij mij, maar toch. Ik krijg een jaarcontract en ben daarvan een hele poos met verlof.. Maar goed, so be it, ik hou mezelf voor dat het een blijde gebeurtenis is :laughcry:
<<

Fearie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1428

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 04 Mei 2014 21:26

Re: Zwangerschaps topic - tot 12 weken

Wolf, ik hoop dat de HA wat voor je kan betekenen. En dat je je snel wat beter voelt, hoop sowieso dat het na 12 weken wat afzakt en dat je kunt genieten. Lukt dat nu wel een beetje?

Oreo, leuk. Gefeliciteerd, leuk dat je nu onder je eigen naam verder kan schrijven. Je voorgevoel kan wel kloppen hoor, ik had dat bij de zwangerschap van D al vrij vlot en zat ook goed.

Mickey, ik ben ook niet zo actief hoor. Er wordt zo veel en snel geschreven dat ik het niet eens bij kan houden. Nog even heb je dan de eerste echo gehad, hoop dat dat een stukje onzekerheid wegneemt. Hoop dat je misselijkheid een beetje wegzakt. Dat honger gevoel de rest van de dag ken ik wel.

Mezzo, jammer dat de baan niet doorgaat. Voel je je nog goed, hoe ver ben je nu?

Parel, ik snap het wel ff van je baan. Komt vast goed. Denk je dat L het zal snappen? Ik zeg wel eens tegen D mama heeft een baby in de buik en dan krijg ik als antwoord mama dikke buik haha. En als ik vraag of hij een broertje of zusje wil krijg ik neeeeeeee te horen
D. 16-8 en J. 27-11
<<

Anoniem57

Bericht 04 Mei 2014 21:53

Re: Zwangerschaps topic - tot 12 weken

Ik denk dat ze het wel snapt, ze is best slim. Ik wil haar sowieso er wel bij betrekken, ik wil haar niet mee hebben naar medische echo's dus ik ga wel een pretecho inplannen denk ik.

Eerst maar eens afwachten of hier alles goed zit, Mickey succes dinsdag!
<<

Fearie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1428

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 04 Mei 2014 21:59

Re: Zwangerschaps topic - tot 12 weken

Wij nemen D wss ook mee met een pretecho. Lijkt me wel leuk.
D. 16-8 en J. 27-11
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5651

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:56

Bericht 05 Mei 2014 09:25

Re: Zwangerschaps topic - tot 12 weken

Goedemorgen!

Ik ben op mijn werk en het gaat tot nu toe best goed! Wel 1 keer overgevgeven maar de ergste misselijkheid trekt nu al weg, dus hopelijk voel ik me de rest van de dag wel redelijk en is het snel half 5. Sowieso werk ik maar tot half 3 vandaag, dus het is te overzien.
Wel lastig want iedereen vraagt heel lief of ik ziek was of onverwacht een weekje vakantie had en ik wil daar morgen eigenlijk pas meer over vertellen als alles goed is vanmiddag.

Ik moet zeggen dat ik wel echt heel blij ben met dit topic, ik vind het ontzettend leuk en lief hoe iedereen betrokken is en elkaar tips geeft e.d.!

@ Wolf: Wat vervelend van je darmen zeg, dit klinkt wel echt heel heftig, ik hoop echt dat de medicijnen gaan aanslaan of dat de artsen nog op een andere manier iets voor je kunnen betekenen, want dit hou je zo geen 9 maanden vol. Mijn darmen zij overigens ook van slag, maar dan de andere kant op, gelukkig heb ik daar echt alleen in de ochtend last van.

@ Parel: Wat lijkt me dat leuk als je het L straks echt kan vertellen en ze het een beetje gaat snappen! Leuk dat je haar mee wil nemen naar een pret echo.
Ik begrijp het wel van je baan inderdaad en dat je het lastig vind om te vertellen, maar het is goed nieuws inderdaad en uiteindelijk zullen ze jullie dit waarschijnlijk echt wel gunnen en blij voor je zijn!

@Feari: Weet je zoontje al dat hij een broertje of zusje krijgt, of wachten jullie nog even met vertellen?

@ Mickey: Alvast veel succes voor morgen!

Mijn man wil geen geslachtsbepaling/ pretecho, op die echo kunnen natuurlijk ook afwijkingen ontdekt worden en dus wil hij liever de medische echo van 20 weken afwachten. Dat begrijp ik ook wel, maar aan de andere kant ben ik wel nieuwsgierig naar het geslacht!
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Linnie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1945

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:52

Woonplaats: Goeree Overflakkee

Bericht 05 Mei 2014 09:40

Re: Zwangerschaps topic - tot 12 weken

Die mensen die een geslachtsbepaling doen, mogen niet eens zeggen als er afwijkingen worden gezien. Daarvoor zijn ze niet gediplomeerd. Alleen het ziekenhuis mag zulke uitspraken doen.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

Mickey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1533

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:20

Bericht 05 Mei 2014 10:42

Re: Zwangerschaps topic - tot 12 weken

Minoes: succes vandaag bij de echo. Wat fijn dat het beter gaat met de misselijkheid en het spugen! Hopelijk zet deze stijgende lijn zich voort. Normaal gesproken neemt het wel af na de 12 weken. Hoe ver ben je nu?

Oreo: geen idee waar die onzekerheid vandaan komt, bij F had ik dat totaal niet. Fijn dat je mijn vreemde eetlust herkent :wink:

Parel: jij hebt dat dus ook, die angst? "Fijn" dat het herkenbaar is.

En voor de rest weet ik het niet meer, sorry!!
Ik weet niet of wij een geslachtsbepalingsecho doen. Bij F wisten we het geslacht niet, maar dit keer willen we het wel weten. Vooral mijn vriend eigenlijk, ik zou het ook wel leuk vinden om er weer pas bij de geboorte achter te komen. Maar geen idee dus of we wachten tot de 20-weken echo of al eerder een echo doen. Eerst morgen maar eens de echo afwachten.. Ik weet niet meer wie het vroeg, maar de echo morgen is standaard bij onze vk, eerste echo rond de 7 à 8 weken. Dat is overigens veranderd ten opzichte van 3 jaar geleden, want toen kregen we pas rond de 12 weken de eerste echo. Ik ben er wel blij mee hoor, dan hoeven we tenminste niet nog langer in onzekerheid te zitten.
07.12.2011
11.12.2014
<<

Chaos

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2213

Geregistreerd: 24 Dec 2013 23:54

Bericht 05 Mei 2014 10:57

Re: Zwangerschaps topic - tot 12 weken

Wij hebben echt totaal geen voorgevoel wat het geslacht van deze baby zal zijn, ook geen voorkeur trouwens. Hebben er van beiden al een en allebei de geslachten vind ik leuk, alleen op een andere manier. Wij doen geen geslachtsbepalingecho, we willen het geslacht niet vooraf weten, zoals we er nu over denken.
Ik denk dat we nog wel een pretecho of 3D echo gaan doen waar de kinderen bij mee kunnen, bij de medische echo's neem ik ze liever niet mee. Bij hun hebben we ook 3D gedaan maar ik vond het niet bijster bijzonder voor dat bedrag, maar voor de kleine misschien wel zo leuk om dat ook later te kunnen terug kijken. Beetje lullig als de twins het wel hebben en hij/zij niet.

Minnoesepoes, fijn dat het wat beter lijkt te gaan! Nu hopelijk nog een goede echo vanmiddag met een mooi kloppend hartje! Maar je zou toch denken met al jouw beroerdheid, dat dat wel goed moet zitten.

Oreo, nog gefeliciteerd met je verjaardag en fijn dat je nu onder je eigen naam kunt meeschrijven!

Wolf, sterkte/beterschap, ik krijg al buikpijn als ik het alleen maar lees. Voel je je inmiddels wat beter na de klysma en nieuwe medicijnen?

Mezzo, balen dat je baan niet door gaat! Al vind je het zelf volgens mij niet zo erg om nog even thuis te zitten! Wel fijn dat je nu opeens minder klachten hebt!

Parel, ga je terug naar je oude baan in de opvang of in de zorg? Vervelende timing maar iets mooiers dan een baby op komst is er bijna niet!
Afbeelding

I & N juni 2010
<<

Fearie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1428

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:38

Bericht 05 Mei 2014 13:17

Re: Zwangerschaps topic - tot 12 weken

Even snel een vraag, zit nu op mn werk. Maar hebben jullie ook zo'n last van een drukkend gevoel onder je ribben? Ik heb al een paar dagen links onder mn ribben een vervelend drukkend gevoel, zowel als ik zit als loop.
D. 16-8 en J. 27-11
<<

Wolfinschaapskleren

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2139

Geregistreerd: 22 Apr 2014 10:27

Bericht 05 Mei 2014 13:42

Re: Zwangerschaps topic - tot 12 weken

Wow, wat is er alweer veel bijgeschreven zeg!
Ik ga proberen op iedereen te reageren.

Fearie: ik herken de druk bij de ribben niet, vervelend! Het lijkt nog niet echt tot D. Door te dringen, ik ben benieuwd hoe hij het straks gaat vinden!

MinnesPoes: wat fijn dat het vandaag iets beter gaat! Hopelijk hou je het op je werk vol. Lastig dat ze er nu naar vragen en je morgen pas antwoord kan geven erop. Heeeeel veel succes en plezier voor vanmiddag! Ik duim voor je!
Ik vind het zo leuk hoe je op ieder reageert. Ik vind dit topic ook echt een fijne uitlaatklep en om andere ervaringen te lezen. Jullie gaan denk ik ook geen combinatietest oid doen, gezien jullie geen afwijkingen willen weten?

Parel, het lijkt mij juist heel leuk inderdaad om het aan L. Te kunnen vertellen! Echt leuk dat je tegelijk met je vriendin en schoonzus zwanger bent. Lastig van het werk, wel fijn dat ze je al kennen enzo. Welk werk is dit?

Mickey: wat fijn dat je nu al standaard een echo krijgt met dit aantal weken! Wij weten ook nog niet of we het geslacht willen weten, mijn man wel maar ik liever niet. Veel succes en plezier morgen!

Chaos: zo leuk voor de tweeling nog een kleine erbij!

Hier weer bij de huisarts geweest, de grote klysma heeft niet voldoende geholpen... Het zit nog vast. Echt balen en heb veel last. Ze hebben overleg gehad met de gynaecoloog en moet nu een mix van allerlei laxeermiddelen en kleine klysma's ( die wel mogen) gaan nemen en elke dag naar de huisarts. Mocht het eind van de week nog niet beter gaan, dan word ik opgenomen om het daar weg zien te krijgen. Ze keken inderdaad ook op die ene website Oreo.
Iemand (faerie dacht ik) vroeg of ik nog kan genieten, momenteel niet. Ik sleep mij de dagen door, kan amper wat en heb veel pijn. Ik hoop dat ik straks wel kan genieten als ik een goede echo heb gezien, dan weet ik dat het goed zit en waarvoor ik zo een pijn heb. Zelfs het water van de douche doet pijn en dan hebben wij een hele zachte douche..
En ik heb het zooooo koud heel de dag, constant kippenvel. Gelukkig geen koorts. Heb geen trek of dorst meer, dus moet mijzelf er toezetten om te eten en te drinken.
Het zijn een beetje klaag berichten, helaas is het nu zo. Gelukkig een hele lieve man die mij goed steunt en verzorgt :).
Ik ben blij als ik het over 1,5 week aan ieder kan vertellen, hoewel ik denk dat ik het al eerder moet vertellen.
<<

Anoniem205

Bericht 05 Mei 2014 14:56

Re: Zwangerschaps topic - tot 12 weken

Jemig Wolfie, dat is heftig! Fijn dat de huisarts iig doorpakt en je gewoon continue wil zien!
Eén keer per 2 weken met 2 zakje movicodinges (smerig spul!) is echt bizar weinig.... hoop voor je dat je niet opgenomen hoeft te worden!

@ All, ik "mag" vertrekken uit dit topic. Dat is raar hoor! Ik blijf nog wel meelezen en hoop dat alle echo's goed zullen uitpakken!
<<

Gijs.

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3156

Geregistreerd: 13 Apr 2014 10:04

Bericht 05 Mei 2014 15:02

Re: Zwangerschaps topic - tot 12 weken

Linnie schreef:Die mensen die een geslachtsbepaling doen, mogen niet eens zeggen als er afwijkingen worden gezien. Daarvoor zijn ze niet gediplomeerd. Alleen het ziekenhuis mag zulke uitspraken doen.


Dat is niet helemaal waar. Als de echoscopiste van een echobureau echt grote afwijkingen ziet, zal ze wel adviseren een afspraak te maken met je verloskundige/gyneacoloog.
I made a wish and you came true
L. 22-01-2012 M. 16-05-2014
<<

ChiQ

Bericht 05 Mei 2014 15:18

Re: Zwangerschaps topic - tot 12 weken

Nou ik ken een meisje die met de 20 weken echo helemaal happy trots vertelde dat het goed was, met 28 weken een 3D echo waar allerlei afwijkingen te zien waren die dus de 20'weken echo niet liet ziet zien. Ze zien namelijk wel afwijkingen én zijn verplicht er iets van te zeggen zodat je toch nog naar het ziekenhuis kan.
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5651

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:56

Bericht 05 Mei 2014 19:11

Re: Zwangerschaps topic - tot 12 weken

Alles was goed!! Prachtig mooi kloppend hartje gezien!!!!!! wij zijn erg opgelucht!
Ik ben iets terug gezet en nu 10 weken precies. De baby wordt verwacht op zij opa's verjaardag, 2 december.
De navelstreng was wat dik, dat is vrij normaal met deze termijn maar ze wil over 3 weken even kijken of hij normaal dunner is geworden ( het buikje is gesloten). Maar dat was absoluut niet iets waar we ons zorgen over hoeven te maken en dus kunnen we over 3 weken weer even naar de baby kijken.

Mijn man heeft het echo scherm gefilmd met zijn telefoon. De echoscopische duwde even op mij buik en toen ging de baby bewegen, ook kunnen we het hartje zien kloppen op het filmpje als we goed kijken. Ik ben er zo blij mee, heb al 20 keer het filmpjegekeken!

Ik kreeg de tip van het filmen van een collega van mij man en ik vind het echt een super tip. We hebben uiteraard eerst gekeken of alles goed was en gevraagd of we het mochten filmen.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Kwak

Yipyapper

Berichten: 2151

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:49

Bericht 05 Mei 2014 19:27

Re: Zwangerschaps topic - tot 12 weken

Minoesoes, wat fijn! Leuk dat je dat op een filmpje hebt!
Ook wel lekker dat je over 3 week weer even mag kijken ;)!

Wolfje, tjee...heftig meid! Wat naar! Zo stel je je zwangerschap miet voor natuurlijk! Hopelijk kan de ha wat voor je doen en hoef je niet hoeft worden opgenomen!

Oreo, welkom ;)! Vond iedereen het leuk?
Qua voorgevoel... Wij denken beide dat het weer een jochie word. Het maakt ons niks uit..

Mickey, succes morgen! Leuke reacties van je familie! Die echo's blijven spannend, ik had ook met de termijnechos van alle 3 ook een eng gevoel... Stel dat het mis was, stel dat....vul maar in ;)! Volgens mij is dat heel normaal.

Parel, spannend van je werk!kan me voorstellen dat je het niet "durft" te vertellen. Maar ja... Je mag niet worden ontslagen omdat je zwanger bent.

Pretecho, dat doen we niet. Bij de andere 2 ook niet gedaan.

Ik heb heerlijk 1,5 week vakantie! Wel een drukke week want vrijdag trouwt mijn broertje met het nichtje van mijn man :)! D mag de ringen brengen!
En maandag ben ik jarig, 26 alweer!word oud....beh!
Gister ontzettend last van m'n buik gehad... Ben echt al dik! Vind ik zelf....
november 2010-januari 2013-november 2014
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers