Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Tips India?

<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 4029

Geregistreerd: 23 Jul 2015 22:23

Bericht 13 Aug 2019 13:15

Tips India?

Hoi,

Momenteel oriënteer ik me op een reis naar India. Ik wil niet alleen terug naar mijn geboortestad, maar ook Jodhpur bezoeken. Het liefst nog een stad in die regio, maar Agra, Udaipur en Jaipur ben ik al geweest. Delhi was destijds onze uitvalsbasis, zodat we vanaf daar ook konden vliegen naar Varanasi. Deze steden vallen dus af, hoewel ik eventueel nog kan terugvliegen vanaf Delhi. Hebben jullie tips voor een stad waar ik nog 4-5 dagen naartoe kan? :)

Edit: ik zie nu net dat ik ook nog in 4 uur en 20 minuten naar Goa kan vliegen, maar dan doorkruis ik wel het hele land in korte tijd en vind dat wel veel vliegen voor 3 weken. Maar voor het relaxen en ff een heel andere omgeving zou het misschien wel leuk zijn...? Iemand ooit in Goa geweest?
<<

kerel

Kletskop

Berichten: 885

Geregistreerd: 11 Sep 2013 13:24

Bericht 13 Aug 2019 18:51

Re: Tips India?

Ja, been there. Veel rustiger dan de rest van India, heel strand en toerisme-achtig. Portugese kolonie geweest. En zelfs met de trein van Goa naar Delhi op en neer geweest, dat vliegen is maar heel erg voor beginners :)
<<

Anoniem269

Bericht 13 Aug 2019 20:13

Re: Tips India?

Love Jodhpur!! Leuk dat je daarheen gaat. Wij vonden Jaisalmer mooi daar, is ook nog wel een eind met de trein maar wij vonden de trein heel relaxed dus vonden dat geen probleem.

Heb je al eens een safari gedaan in India? Er is een mooi national park in Rajasthan om te bezoeken, daar kun je ook wilde tijgers spotten. Dat ligt tussen Udaipur en Jaipur in.

Verder zou je nog naar Pushkar kunnen gaan. Wij hoorden daar wisselende verhalen over en hebben het uiteindelijk geskipt. Beetje either love it or you hate it geloof ik.

Dan nog iets verder naar het noorden waren wij onder de indruk van Amritsar, maar dat is wel redelijk heftig in je eentje denk ik.

En als je dan toch kijkt naar vliegen zou je ook nog Rishikesh of McLeod Ganj kunnen overwegen. Dat vonden wij weer een heel ander stukje India. Net een ander land!

Goa ben ik een aantal verschillende plekken geweest. Het ligt er een beetje aan waar je van houdt, maar het is allemaal erg toeristisch. Je hebt party stranden, spirituele stranden en relaxte stranden. WIj vonden zelf het strand bij Gokarna (om beach en kudle beach) leuker. Mijn favo strand is Odayam, dat ligt naast Varkala. Je kunt van Odayam naar Varkala lopen en vice versa. Dat is uiteraard wel weer een stukje verder vliegen, maar is het zeker waard vind ik.
Welke maand wil je gaan? Dat heeft ook nog veel effect op je keuze. Vanaf eind feb is Varkala eigenlijk al te vochtig/heet om echt op het strand te kunnen zitten.

Voor echt echt echt strand kun je overwegen om naar de Andaman eilanden te vliegen. Als je dat wilt doen heb ik nog wel een rijtje tips voor je. Nog een andere strand tip: ze verkopen bijna nergens echte zonnebrand die ook daadwerkelijk werkt. Wij hebben daar heel wat hinder van ondervonden. Genoeg meenemen dus! En als je nivea of iets dergelijks ziet gelijk goed inslaan.
<<

Anoniem269

Bericht 13 Aug 2019 20:15

Re: Tips India?

kerel schreef:Ja, been there. Veel rustiger dan de rest van India, heel strand en toerisme-achtig. Portugese kolonie geweest. En zelfs met de trein van Goa naar Delhi op en neer geweest, dat vliegen is maar heel erg voor beginners :)

Haha of juist niet.
<<

Anoniem269

Bericht 13 Aug 2019 20:18

Re: Tips India?

Oh wij hebben trouwens in een HEEL leuk B&B'tje gezeten in Jodhpur. Kesar Heritage boutique home stay. Lieve familie, lekker eten, top locatie en FANTASTISCH uitzicht. En niet geheel onbelangrijk weinig herrie.
<<

Anoniem269

Bericht 13 Aug 2019 20:23

Re: Tips India?

Waar is je geboortestad? Is dat niet Mumbai? Vanuit daar kun je heel makkelijk met de trein naar Goa. Dan zou ik zeker aanraden om naar mijn all time favourite place Hampi te gaan (Happy in Hampi!). Dat is vanuit Goa en Mumbai te doen met de bus.

PS: ik ga helemaal los, maar ik ben dus echt dol op India zoals je merkt.
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 4029

Geregistreerd: 23 Jul 2015 22:23

Bericht 13 Aug 2019 22:48

Re: Tips India?

Leuk jullie reacties; thanks! Ik ga morgen inhoudelijk er verder op reageren. Ben de hele avond aan het regelen geweest voor mijn adoptie.

kerel: haha, ik moest er even om lachen dat je vliegen voor beginners noemt, omdat ik het best wel zonde vind van mijn tijd om 32 uur in een trein te zitten als ik er maar een paar weken ben. Ik heb dat gedaan van Jaipur naar Agra, maar een paar uur vond ik lang genoeg voor de ervaring en ik ervoer weinig rust, omdat locals mij niet kunnen plaatsen en ik veel werd aangestaard en aangesproken. Ik ga voor vervoer wat mij binnen afzienbare tijd van A naar B brengt op een zo comfortabel mogelijke manier en dan vind ik binnenlandse vluchten fijner.

Claire: ik heb de accommodatie opgezocht. Nice! Ik denk dat ik het ga boeken, thanks!

Tot morgen!
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 4029

Geregistreerd: 23 Jul 2015 22:23

Bericht 14 Aug 2019 13:05

Re: Tips India?

Het kan zijn dat ik even in etappes reageer, omdat ik afspraken tussendoor heb.

Jaisalmer ziet er wel heel mooi uit! Zag dat het met de trein in 6 uur kan van Jodhpur naar Jaisalmer. Dat vind ik nog te overzien en ook leuk om het landschap onderweg te bekijken. Hoe lang ben je in beide steden geweest, Claire? Is 5-6 dagen voldoende per stad? Mijn hoofddoel is namelijk idd Mumbai en ik wil max. 3 weken. Ongeveer de eerste week Mumbai en daarna dus nog 2 steden voor 5-6 dagen per stad en dan nog 2 nachten Mumbai. Maar als ik wel Jaisalmer kies i.p.v. Goa, zou het wellicht handiger zijn om terug te vliegen naar NL vanaf Delhi.

Goa lijkt me een keer leuk om gezien te hebben, maar daarover dezelfde vraag: is 5-6 dagen genoeg? Als ik daarvoor kies zou het idd voornamelijk zijn om te relaxen en wil ik wel wat bezienswaardigheden bezoeken, maar wel op een andere manier dan Jaisalmer.

Ik vind het lastig, omdat de afstanden wel groot zijn en mijn gezondheid broos. We zouden rond 10-12 nov. willen vliegen. Jodhpur staat vast, maar dan dus de twijfel of ik ga voor meer cultuur in Jaisalmer of relaxen in Goa.

En de tip van de B&B ga ik nog even nakijken of ik twee aparte kamers kan boeken. Ik ga met een vriend die kan snurken. Als ik ons samen op een kamer leg, eindig ik achter de tralies in India wegens moord op een man die lag te slapen en ik een kussen op z'n hoofd heb gedrukt. ;-) Ik kan echt niet tegen snurkende geluiden, maar herrie op straat kan ik tot op zekere hoogte wel aan.
<<

Anoniem269

Bericht 14 Aug 2019 22:17

Re: Tips India?

Jodhpur - Jaisalmer is inderdaad 6 uur, maar je moet er ook weer weg zien te komen. Als je vanuit Jaipur (of erger) vanuit Delhi verder vliegt is dat wel een redelijke rit met de trein. Hou er ook rekening mee dat treinen vaak vertraagd zijn. Onze trein van Jaipur naar Jodhpur had een vertraging van 9 uur en dat bleek doodnormaal te zijn. Je kunt een trein rit en vlucht dus niet combineren, daar moet altijd minimaal een nacht tussen zitten.
Heb je de IRCTC app? Dat is echt een MUST have. Dan kun je trein tickets boeken en ook zien waar je trein is en of ie nog (binnen afzienbare tijd) komt.

Het pluspunt is dat de lange afstandstreinen veel prettiger zijn dan de korte treinen van bijv Jaipur naar Agra. Als je een second class sleeper ticket boek zit je er echt comfortabel bij. Als je helemaal geen zin hebt in gezeik kun je first class sleeper nemen. Dan zit je prive met slot op de deur en toegang tot westers toilet + wc papier.
Maar 2nd en 3rd vonden wij beiden heel prettig en de contacten die je hebt vonden wij ook weer heel waardevol.

Jodhpur zijn wij 3 dagen geweest en Jaisalmer ook. Dat vonden wij voldoende. Mocht je een woestijn trip willen doen dan heb je wellicht nog een dag nodig. Ik zou dan wel ff heel goed uitzoeken met wie je wel/niet moet gaan. Wij hebben veel gehad aan Hippie in Heels. Zij heeft 3,5 jaar in India gewoond en heeft hele waardevolle tips. Ook qua kleding in de verschillende delen vond ik haar vaak spot on.

Tsja Goa... ik ben geen mega fan dus zou na 3 dagen strand daar het wel echt gezien hebben, maar dat is voor iedereen natuurlijk anders. Ik zou dan dus liever richting Varkala of Andaman gaan. Of op Safari in Rajasthan of Kerala, of de bergen in in Kerala, of naar Hampi in Karnataka. Ik denk dat van alles wat je kunt doen in India Goa het minst interessant/mooi/leuk is. Veel Russen en Britten op all inclusive die daarheen gaan.

PS je hoeft in Jodhpur niet af te reizen naar het kasteel. Daar is niks te zien. Er is een klein gedeelte open voor bezoekers maar dat stelt echt niks voor. Het is zonde van je tijd. Het fort daarentegen is wel de moeite waard. Wij zijn erheen gelopen, vonden wij wel meehelpen aan de algehele ervaring ervan.
<<

Anoniem269

Bericht 14 Aug 2019 22:18

Re: Tips India?

Even voor jou beeldvorming: we zijn rond de 10 - 12 keer met de trein gegaan en 1x was deze op tijd :smile: .
De keer dat ie op tijd was, was de trein van Mumbai naar Goa....

Wij hadden meer vertrouwen in de bussen qua tijden. Tel wel altijd minimaal 2 uur bij de eindtijd in de app op, dan zit je op een realistische schatting. Bussen boek je via redbus, nooit via een tussenmannetje doen. Dan betaal je veel meer. Ook al stap je op in the middle of nowhere het busmannetje belt je ALTIJD en ze pikken je ALTIJD op als je via de app hebt geboekt. Ook al versta je elkaar niet. Ze zoeken en bellen net zo lang tot ze je gevonden hebben.
<<

Anoniem269

Bericht 14 Aug 2019 22:25

Re: Tips India?

Alleppi in Kerala vonden wij ook mooi trouwens. En hilarisch. Ben je daar al eens geweest?
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 4029

Geregistreerd: 23 Jul 2015 22:23

Bericht 14 Aug 2019 23:44

Re: Tips India?

Ha Claire, thanks voor je uitgebreide reacties! Echt leuk dat wij elkaar tips hebben kunnen geven. :) Ik heb alleen contact met geadopteerden over bepaalde steden (zoals Goa) en net als ik over Mumbai zou zeggen, zijn zij heel enthousiast over Goa. Ik heb wel besloten dat ik mijn reis ga beperken tot maximaal 3 steden, waarvan Mumbai en Jodhpur er twee van zijn. Ik neig toch naar Jaisalmer als derde stad en aangezien ik qua gezondheid niet altijd even lekker ga, zal ik voor Jodhpur en Jaisalmer beide 5 dagen uittrekken. Nog veel meer rondreizen houd ik niet vol, vrees ik.

In de trein hadden wij toen geloof ik ook second class sleeper geboekt, maar ik voelde me gewoon onprettig dat ik continu aangesproken en aangestaard werd. Op een gegeven moment kwamen de conducteurs bij me zitten, zodat ik met rust gelaten werd. Locals begrijpen het vaak echt niet; Indiaas uiterlijk, maar geen local. Ik voel(de) me al snel ongemakkelijk onder het ondervragen en de blikken, waardoor ik het liefst zoveel mogelijk per vliegtuig reis, omdat dit een gemêleerder gezelschap is.

Die app zal ik even installeren op mijn telefoon en even een voormalig collega contacteren, die jarenlang in India heeft gewoond. In 2016 heeft zij heel veel voor mij uitgezocht, omdat zij de goede accommodaties kende en inmiddels heb ik dusdanig veel contacten in het land, dat ik me wel zal redden (dat hoop ik iig ;-)). Ik bedoel daarmee dat ik boekingen laat doen door mijn contacten daar (dus geen tussenpersonen), waardoor ik zeker weet dat ik niet word afgezet.

Nogmaals dank! Ik begrijp trouwens wel dat je de contacten in de trein heel waardevol vond. Er zijn zoveel lieve, behulpzame mensen, maar voor mij is de reis te beladen om echt behoefte te hebben aan aanspraak.
<<

Anoniem269

Bericht 15 Aug 2019 08:19

Re: Tips India?

In second class heb je een gordijntje he? Dat vond ik wel prettig. Ik deed veel m'n gordijn dicht en dan lag ik gewoon lekker uit t raam te staren, te lezen of te slapen in m'n eigen cocon. Als je tickets op t station boekt via een local die je kent kun je zelf niet je bed uitkiezen geloof ik. Ik wilde altijd per se op de kop kant zodat mensen je niet zo aan zitten te staren. Aan de lange zijdes zit je echt tegenover elkaar en dat vonden wij onprettig.

Jaisalmer en Jodhpur zijn beide interessant en mooi vond ik! Goa is vooral ontspannen, maar dat zou ik dan eerder aan Mumbai koppelen. Anders maak je wel hele grote afstanden. Zelfs zonder een slechte gezondheid is dat wel pittig denk ik.
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 4029

Geregistreerd: 23 Jul 2015 22:23

Bericht 15 Aug 2019 13:54

Re: Tips India?

Thanks! Ik houd dan toch als richtlijn 5 dagen per stad aan, omdat de reisdag bij mij een verloren dag is - in die zin dat ik er daarna aflig. Dus dan heb ik 3 volle dagen per stad, wat jullie ook hadden. Of waren jullie echt van 's morgens vroeg tot in de avond hotspots aan het bezoeken? Mijn beste tijd is tussen 10.00-16.00 uur. Dan heb ik het minst last van mijn klachten. Dus dat staat ongeveer gelijk aan 5 uur per dag actief kunnen zijn, als ik er een uurtje aftrek om te lunchen tussendoor. :)
<<

Anoniem269

Bericht 15 Aug 2019 19:17

Re: Tips India?

Wij kwamen vaak aan na een nachttrein. Dus dan is je eerste dag ook niet helemaal 100% en de laatste dag vertrokken we vaak weer met nachttrein. Wij planden niks in van tevoren, dus keken hoe leuk we t vonden. Maar heb t idee dat we er ongeveer 2 nachten/ 3 dagen zijn geweest.

Terug naar Reizen & vakanties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers