Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Tips gezocht: naam webshop.

<<

JaneDoe

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2143

Geregistreerd: 07 Sep 2013 20:12

Bericht 21 Feb 2020 00:46

Tips gezocht: naam webshop.

Het plan ligt er om na mijn verlof (Sept ongeveer) niet meer terug te keren in de kinderopvang, maar mijn eigen webshop te gaan starten ??

Ik ben al jaren niet blij in mijn sector en al zo lang zoekende. Nu is mijn man vorig jaar voor zichzelf begonnen en zijn kantoor bevind zich in een gebouw wat speciaal ontworpen is voor webshops. Mijn man heeft alleen een kantoor nodig, maar bij zijn huur inbegrepen zit een grote opslagruimte die hij niet gebruikt, maar die perfect is als opslag voor een webshop. In het pand zit een PostNL punt, werkplekken etc. Mijn man is grafisch vormgever dus kan mijn logo, huisstijl, website, vindbaarheid op internet etc allemaal regelen.

Ik ben er uit dat ik baby- en kinderspeelgoed/accessoires kinderkamer wil gaan verkopen, mogelijk in de toekomst uitgebreid met wat meer algemene woonaccessoires (dus niet alleen gericht op kinderen).

Maar dan nu het punt waar ik op vastloop; de naam.
Ik kan gewoon niks bedenken en als ik al iets heb, dan is de domeinnaam al bezet.
Het liefst een naam zonder ‘kids’ ofzo erin, dat vind ik zo standaard. Het mag Engels of Nederlands of een totaal andere taal zijn, maakt niet uit.

Wie O wie heeft er inspiratie?
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17385

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:24

Bericht 21 Feb 2020 07:43

Re: Tips gezocht: naam webshop.

Leuk! Wil je iets in de naam waaraan je kunt aflezen wat je verkoopt? Zo nee, dan vind ik altijd die 1 lettergrepige namen van bedrijven altijd superleuk zoals Stroop bijv. Nu bestaat die al maar ik zal eens nadenken over andere catchy woorden :)
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43734

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 21 Feb 2020 07:48

Re: Tips gezocht: naam webshop.

Wat een leuk idee! Hoop voor je dat het gaat lopen (zoiets kost natuurlijk altijd tijd) maar ik zou je webshop zeker bekijken. Ook lekker actief ermee worden op insta tzt, dat helpt volgens mij echt. Ik volg zoveel van dat soort (kleine) kinderwebshops.

Ik ga even voor je nadenken.

Mipp kwam als eerste in me op, een beetje nietszeggende naam waarbij je ook meer kan dan kinderspul verkopen maar een soort verbastering van jouw naam en je zoontje's naam.

Maar zal nog even verder denken.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem300

Bericht 21 Feb 2020 09:16

Re: Tips gezocht: naam webshop.

Een vriendin van mij heeft ook een eigen webshop en die heeft de 1ste 2 letters van de namen in het gezin gebruikt als naam (toevallig bekt dat ook best lekker) misschien kan zoiets ook bij jullie?

Wel super leuk om een webshop te beginnen, spannend.
<<

Anoniem332

Bericht 21 Feb 2020 09:41

Re: Tips gezocht: naam webshop.

Leuk! Succes met alle voorbereidingen.

Ik vind het leuk om mee te denken. Maar ik heb nog wat meer informatie nodig over wat je wil gaan aanbieden wat betreft kinderspeelgoed en accessoires. Welke leeftijd en wat voor producten. Zit er een bepaald gedachtengoed achter. Bijvoorbeeld houten speelgoed, plastic of duurzaam. Waarin ga je je onderscheiden?
<<

JaneDoe

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2143

Geregistreerd: 07 Sep 2013 20:12

Bericht 21 Feb 2020 10:16

Re: Tips gezocht: naam webshop.

Bedankt voor jullie enthousiaste reacties!
Het zal zeker tijd en energie gaan kosten en is altijd spannend of het gaat lopen, er zijn natuurlijk al veel van dat soort webshops.
Voordeel is dat in ieder geval het pand en al het design (website, reclamemateriaal etc) me al geen geld kosten.
Geruststellende gedachte is ook dat er in de sectoren waarvoor ik diploma’s heb (zorg en kinderopvang) zulke tekorten zijn, dat ik geen moeite zal hebben om weer werk te vinden als het toch niet lukt. Maar daar hoop ik natuurlijk niet op?

Voor nu wil ik me vooral richten op aanbod voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Dan kun je aan van alles denken; houten speelgoed, kinderkameraccessoires, knuffels etc. Ik vind zelf bijv Kidooz een enorm leuke website, iets in die trend. Nu vind ik dat leuk om aan te bieden, maar mocht ik zelf over een paar jaar uit de kleine kinderen zijn, dan zou ik mogelijk willen uitbreiden/switchen naar meer algemene woonaccessoires.
Ik wil me onderscheiden door tussen het algemene aanbod ook gepersonaliseerde spullen te gaan aanbieden, ik ben alleen nog hard aan het nadenken wát precies. Er is al zoveel!
Weten jullie iets? Waarvan je denkt; dat zou tot zijn! Mijn man kan bijna alles maken, alleen de ideeen hebben we nodig, hulp bij brainstormen is altijd fijn!
<<

waterkoker

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 379

Geregistreerd: 23 Jul 2019 12:11

Bericht 21 Feb 2020 10:28

Re: Tips gezocht: naam webshop.

Ik dacht ‘Little Things’ , maar die bestaan al zie ik.
Is het een idee om spullen aan te bieden van bijvoorbeeld duurzame materialen? Speelgoed, kleding, schoenen.
Misschien kun je nog iets met naamborden, posters, geboorteborden (verhuren).
<<

Anoniem332

Bericht 21 Feb 2020 10:53

Re: Tips gezocht: naam webshop.

Leuk! Ik kende kidooz niet.

Zelf volg ik house of olie (niet echt kinderen gericht) en little ledgend

Ik ga het even laten borrelen. House of JaneDoe ?

Gaat je vriendin geboorten kaartjes aanbieden of doet hij heel ander werk?
Anders zou je ook borden, posters, Etc. Kunnen aanbieden.

Ik zou ook kijken naar merken om aan te bieden waar niet veel concurrentie in is, of die veel goedkoper worden aangeboden?

Naar welke beurzen wil je gaan om je te oriënteren? Ik was vorig jaar voor werk in MO in Parijs. Daar staan echt prachtige merken!
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43734

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 21 Feb 2020 11:04

Re: Tips gezocht: naam webshop.

Ik vind merken zoals Mushie slabbetjes en Bibs speentjes (dat is ook van Mushie) heel leuk. En dingen als Liewood, Sebra, Done by Deer, dat soort mooie merken. Daar zou ik zeker van kopen bij je. Leuke etensbakjes, slabbetjes en mooie kleding ook wel. Fresk vind ik ook mooi. Maar goed daar zijn wel talloze webshops van te vinden die dat aanbieden natuurlijk.
Let's discover the world together.
<<

JaneDoe

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2143

Geregistreerd: 07 Sep 2013 20:12

Bericht 21 Feb 2020 11:08

Re: Tips gezocht: naam webshop.

Dank voor de tips!
@Marin, ik vond Mipp meteen leuk! Maar die domeinnaam is al bezet helaas....☹️

Grappig, mijn man komt voor zijn werk ook altijd bij m&o in Parijs, is hij een paar weken terug ook weer geweest.
Qua beurzen enzo, daar moet ik me echt nog even in verdiepen, zo ver ben ik nog niet haha.
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5497

Geregistreerd: 02 Sep 2013 10:34

Bericht 21 Feb 2020 12:23

Re: Tips gezocht: naam webshop.

Ik zou wel even testen of het kan werken voordat je denkt in magazijnen, website, kvk etc. Je zou bijv. eerst spullen op marktplaats of insta of party’s/markten oid kunnen verkopen, als het loopt of er vraag is kun je altijd uitbreiden :). Volgens mij zijn er meer meiden op deze manier begonnen.

Wel fijn dat je vriend je bij veel kan helpen.

Sorry voor de kritische reactie. Mensen denken alleen gauw al zo groots en ver vooruit. Wat ik snap want het is natuurlijk ook heel leuk om zo te denken.

Naam: eerste letters van naam v kinderen kan ook wel leuk worden denk ik. Of een ander variatie op Mipp. Pipp of Pipilotta. Al zal dat vast al wel bestaan.
<<

JaneDoe

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2143

Geregistreerd: 07 Sep 2013 20:12

Bericht 21 Feb 2020 13:43

Re: Tips gezocht: naam webshop.

Kritische reacties zijn ook welkom hoor! Alleen maar fijn!

Ik snap je reactie, alleen is het punt dus juist dat de opslag/werkruimte en website me €0 kosten. Dus het is niet dat ik daarin iets hoef te investeren wat ik kwijt zou zijn als het niet loopt. Via MP dingen verkopen trekt me persoonlijk niet zo, ook omdat dat weet een hele andere markt is. Mensen die op zoek zijn naar nieuwe spullen voor hun baby zullen daar minder snel zoeken denk ik.

Echt groots vooruit denken doe ik niet hoor, het hoeft van mij ook totaal niet groot te worden namelijk. Mijn salaris in de kinderopvang was met 16 uurtjes werken echt minimaal, als het me lukt om dat eruit te halen ben al lang blij. En zelfs als dat in het begin niet lukt dan hebben we wat financiële ruimte om het nog even een kans te geven gelukkig. Maar ik ben ook realistisch genoeg om in te zien dat het kan mislukken, maar liever dat dan het nooit geprobeerd te hebben?

De naam hoeft niet perse een woord te zijn, mag ook een verzinsel zijn in de trend van fonq, bol.com etc. Ik heb al zitten puzzelen met de namen van de kids, maar dat wordt wat lastig....
<<

Luisa

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2829

Geregistreerd: 19 Okt 2013 11:39

Bericht 21 Feb 2020 14:00

Re: Tips gezocht: naam webshop.

Weet je al wel waar jij je producten vandaan kan halen? Want je moet natuurlijk wel laag kunnen inkomen om er op te gaan verdienen.
Wel een leuk idee! Hopelijk lukt het je.
Geen tips voor een naam.
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 21 Feb 2020 14:06

Re: Tips gezocht: naam webshop.

Uiteindelijk kost een website je altijd wel iets. Alleen al aan hosting+ domeinnaam registratie. Dat kan overigens wel tegen geringe kosten maar je zal wel goede beveiliging nodig hebben in de vorm van een ssl certificaat omdat je betalingen op de website gaat doen én omdat je anders niet door Google wordt meegenomen.

Denk ook eventueel aan SEA kosten. Zeker als je net begint kan dat de moeite waard zijn daar geld in te steken.

Qua naam: wat wel kan helpen is een kortere naam van je webshop koppelen aan de industrie waarin je zit. Dus stel je gaat voor XYZ qua naam, probeer dat dan te koppelen aan het hoofd keyword waarin je je wil profileren online. Dat kan voor Google namelijk heel belangrijk zijn. Kleine webshops hebben het lastig, juist omdat de grotere bol.com/ Fonq al de eerste posities bezetten. Daar kom je niet zomaar tussen. Sterker nog, als beginnende webshop is dat bijna onmogelijk. Hou daar dus zeker rekening mee en denk niet alleen aan de ‘leukheid’ van een naam. Online je differentiëren is wel waar je het van moet hebben.
<<

Vajen

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 382

Geregistreerd: 10 Okt 2013 19:00

Bericht 21 Feb 2020 14:07

Re: Tips gezocht: naam webshop.

Leuk dat je een webshop wilt beginnen! Om te brainstormen voor een naam zou je voor jezelf een soort mindmap kunnen maken. Schrijf allerlei (steek)woorden op die bij jou en je toekomstige shop zouden kunnen passen, van daaruit kan je mogelijke namen gaan vormen. Als je een rijtje namen hebt dan checken of de url nog vrij is. Er bestaan hosting providers waar je een domeinnaam voor 1 euro kan registreren. Ik doe dat wel eens als ik bijvoorbeeld 3 namen heb die ik wel leuk vind maar waarvan ik nog niet zeker weet welke het gaat worden, dan registreer ik ze gewoon alle 3 (niet vergeten om daarna de overige 2 op te zeggen).

Als het de bedoeling is om er in de toekomst je inkomen uit te halen zou ik je wel aanraden om echt een plan te maken en goed over een aantal basis dingen na te denken en uit te schrijven. Schrijf bijvoorbeeld op wie je ideale klant is; dat is niet bijvoorbeeld 'vrouwen tussen de 25 en 45 jaar' maar schrijf helemaal uit wie ze is, watvoor opleiding heeft ze, hoe ziet ze eruit, wat doet ze in haar vrije tijd, watvoor boeken of tijdschriften leest ze, watvoor werkt heeft ze en wat is haar inkomen. En vervolgens waar vind ik die klant en hoe kan ik haar bereiken? Houd met je communicatie die ideale klant in gedachten. Je zou bijvoorbeeld ook een voor onderzoekje kunnen doen, vraag aan moeders waar ze behoefte aan hebben of wat ze momenteel missen qua producten.
Verder je waarom-hoe-wat helder hebben en dat voor ogen houden in de keuzes die je maakt. Zie https://www.strategischmarketingplan.co ... mon-sinek/ voor uitleg.

Uit eigen ervaring heb ik gemerkt dat zelf ontworpen en gepersonaliseerde artikelen beter lopen omdat je je daarmee beter kan onderscheiden. Er zijn al zoveel webshops in deze branche, veel concurrentie, soms lage marges, veel shops hebben hetzelfde assortiment/merken, het is niet makkelijk om daarin op te vallen. Ik denk dat het goed is als je je duidelijk kan onderscheiden of echt een niche kiezen.

Jammer dat de Showup beurs net is geweest, dat is wel iets voor je denk ik. Ik vermoed dat ie nu weer in het najaar is.

Je zou kunnen overwegen om een bestaande webshop over te nemen. Dan ben je wel een groot bedrag in één keer kwijt maar dan heb je wel een lopende shop die al bekendheid heeft en inkomen genereert. Er gaat best wat tijd overheen om dat allemaal zelf op te bouwen. Zeker het eerste jaar is het vooral investeren en weinig winst overhouden. Mijn webshop staat te koop, iets andere branche maar je zou het wel kunnen combineren met speelgoed en kinderkamer deco :angel:

Ik realiseer me dat ik je deels ongevraagd advies heb gegeven maar ik bedoel het goed. Ik ben ooit zomaar begonnen en later kwam ik erachter dat een stukje strategie toch wel handig kan zijn.
<<

Anoniem270

Bericht 21 Feb 2020 14:24

Re: Tips gezocht: naam webshop.

Ik ben zelf een paar jaar werkzaam geweest als inkoper bij een grote webwinkel voor dit soort producten.
De marges zijn klein op deze producten en wil je er echt een inkomen mee genereren je veel moet verkopen. Er is veel concurrentie. Veel van dit soort merken werken samen met agentschappen.
Houd je er daarnaast rekening mee dat er best veel administratieve werkzaamheden komen kijken bij een webshop?

Ik ging altijd naar de trademarkt in Utrecht die is denk ik binnenkort weer, daarnaast heb je in het najaar een grote beurs in Duitsland.
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 21 Feb 2020 14:33

Re: Tips gezocht: naam webshop.

Goede tips ook van Vajen! Je moet idd eerst goed nadenken over je positionering en wat je nu precies wil. Vanuit daar nadenken wat bij je past en vanuit daar komt dan een goede naam.

Wat ook kan helpen is vergelijken met welke webshops je in concurrentie zou gaan. Wat doen zij goed? Wat wil jij ook? Of juist niet? Probeer vanuit daar je eigen sterktes te formuleren.

Het blijft een leuk idee maar een pand en een logo brengen je nog geen webshop. Bedenk ook hoe jij die klanten gaat trekken? Wat bied je ze? Uiteindelijk vindt je business plaats online, dus moet je ook bedenken hoe je ze online gaat vinden. Die bezoekers. En vanuit daar een klant. Denk daarbij ook echt aan dingen zoals seo, sea, social. En hoe jij dat wil (en kan) inzetten.
<<

JaneDoe

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2143

Geregistreerd: 07 Sep 2013 20:12

Bericht 21 Feb 2020 14:55

Re: Tips gezocht: naam webshop.

Wat een fijne reacties en goede adviezen, daar ben ik echt alleen maar blij mee!

@Marin - de webshoplocatie waar mijn man zit is in de Cruquius, dus als extra service bezorg ik je spullen wel ff kosteloos aan huis haha! :razz:

@Luisa, nee daar heb ik me nog niet in verdiept. Ik ben echt net begonnen met brainstormen en wilde starten met de naam en wat ik precies wil gaan verkopen. Daarna inderdaad kijken waar ik spullen kan inkopen, welke merken ik wil verkopen, welke beurzen er zijn etc. Nog genoeg te doen dus!

@Caro, thanks voor je goede tip! Het zal me altijd geld gaan kosten, al kan ik dankzij mijn man gelukkig de kosten al erg drukken. De website hosten+SSL is op zich het geld niet, rond de 100 euro per jaar. Vooral het bouwen en onderhouden van een website is duur, maar dat kan hij dus gelukkig doen, en dat doet hij echt op hoog niveau, wat al fijn is denk ik, omdat veel mensen al afhaken als een website er niet professioneel uitziet. De tip die jij geeft over vindbaarheid op google en social media, daar is hij ook helemaal in thuis. Ik heb er zelf totaal geen kaas van gegeten en heeft voor mij nu geen prioriteit om te snappen aangezien hij precies weet hoe dat moet, uiteindelijk wil ik dat soort dingen zelf natuurlijk ook een beetje gaan begrijpen haha!

@Vajen, hele fijne tips, hier heb ik echt wat aan! Ik besef me heel goed dat er superveel bij komt kijken en de plannen staan ook pas in de kinderschoenen. Ik heb nu nog ruim een halfjaar voordat ik weer aan het werk moet. Geen idee of ik het red om dan meteen te starten met de webshop, anders keer ik nog even terug in de kinderopvang en werk ernaast nog een de opbouw van alles. De showup beurs ga ik noteren en kijken wanneer deze er weer is, thanks!
Het is ook zeker de bedoeling om straks alles tot in de details uit te werken in een plan, maar zover ben ik nu nog niet.
De bedoeling is inderdaad om een mix te maken tussen standaard artikelen, maar ook zeker gepersonaliseerde artikelen. We zijn alleen nog heel hard op zoek naar het "gat in de markt" wbt gepersonaliseerde items, ook op dat vlak hebben we nog heel wat brainstormwerk te gaan!
Een bestaande webshop overnemen vind ik op zich geen slecht idee en ik zie ook zeker de voordelen ervan. Ik heb alleen geen idee wat zoiets kost.... in wat voor bedragen moet ik dan denken? Zo te lezen heb jij hier best veel verstand van, zou ik je een PM mogen sturen als ik tegen vragen aanloop?

Hopelijk heb ik iedereen gereageerd zo, wat veel reacties opeens haha.
En mocht er ondertussen iemand nog leuke naamideeen hebben, ik houd me aanbevolen :angel:
<<

Anoniem332

Bericht 21 Feb 2020 19:57

Re: Tips gezocht: naam webshop.

Ik heb ruim 10 jaar geleden een webshop gehad (sinds dien is er natuurlijk van alles veranderd). Ik ben gestopt omdat het heel veel werk is om alle voorraad goed bij te houden en met mijn studenten budget inkopen te doen. Ook stond ik af en toe op markten waar ik goed verkocht, hier verkocht ik ook een bij artikel en die verkocht heel goed. Maar het voelde niet goed, ik wilde geen veredelde marktverkoper worden.
Ook ging ik ander werk doen.

Je zegt nu dat je 16 uur werkt, ik denk dat je een netto inkomen hebt van 750-800 p m.
Stel dat je dit inkomen wil evenaren. Dan moet je aan verkopen ongeveer een omzet halen van 2.000,=. Grof gerekend zonder vakantie, arbeids ongeschiktheid verzekering Etc.

Als je wilt inkopen bij bedrijven dan heb je een Franco bedrag, deze liggen de 400,= inkoop ex btw. Dat geldt dan voor alle merken die wilt verkopen. Het scheelt dat leveranciers tegenwoordig goede product foto’s maken. Ik moest dat in ‘mijn tijd’ nog meestal zelf doen.

Het bijhouden van de voorraad, alles invoeren kost best veel tijd. Wil je elke dag verzenden?

Daarnaast mogen consumenten binnen 14 werkdagen alles terug sturen. Je zult ook klanten krijgen die een grote bestelling doen en dan de helft of meer terug sturen.

Het is super leuk om een webshop te hebben, maar het kost ook enorm veel tijd.
Als jij een inkomen wilt generen met wat ‘artikeltjes’ dan gaat dat niet lukken.

Ooit voor een bedrijf gewerkt en daarmee stond ik op een inkoopbeurs, daar waren letterlijk moeders die een webshop erbij wilde beginnen en opzoek waren naar producten.

Als je het wilt laten slagen. Bereid je goed voor, bedenk dat de markt redelijk verzadigd is en hoe jouw shop hier uniek in kan zijn.
Durf te investeren, misschien juist wat kostbaardere producten Ipv ‘rammelaars’. Hebben dingen voor 10,= die je overal kan krijgen.
<<

ChiQ

Bericht 21 Feb 2020 21:47

Re: Tips gezocht: naam webshop.

Moet een beetje lachen om je enthousiasme, zonder een écht plan. Wat je nodig hebt is dat je eerst je orienteert op wat je precies gaat verkopen. Waar haal je het vandaan; maak alvast afspraken met verzendbedrijven, als jij een speen aanbied van €6,- gaan weinig mensen daar €4,95 verzendkosten bij betalen. Je hebt ook nog je verzendmateriaal etc etc. Wat voor startkapitaal je voor de eerste spullen nodig hebt, je zal eerst echt een investering moeten doen. Mijn schoonouders hebben een goedlopende webshop maar ze zijn echt uniek in wat ze verkopen, maar geloof me, echt makkelijk verdienen is het niet. Ik zou het naast je baan eerst proberen te doen. Fijn dat je man veel kan opvangen voor de kosten maar als je denkt dat een startkapitaal van €10,000 veel is, dan kan ik wel alvast zeggen dat dat niet echt zo is.
<<

Anoniem279

Bericht 21 Feb 2020 21:53

Re: Tips gezocht: naam webshop.

Ik ben het wel een beetje eens met de reacties die eerder gegeven zijn. Ik ken een paar mensen met een webshop, maar die doen dat echt náást hun baan omdat ze er echt geen volwaardig (parttime) inkomen mee binnenhalen. Dat kleine beetje geld wat ze verdienen is een klein extraatje en rest het bij lange na niet bij die 16 uur kinderopvang (sterker nog, één van die mensen met een webshop is een collega van mij die dus 16 uur in de kinderopvang werkt. En dan de webshop ernaast).
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13492

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 21 Feb 2020 22:03

Re: Tips gezocht: naam webshop.

Flo schreef:Ik ben het wel een beetje eens met de reacties die eerder gegeven zijn. Ik ken een paar mensen met een webshop, maar die doen dat echt náást hun baan omdat ze er echt geen volwaardig (parttime) inkomen mee binnenhalen. Dat kleine beetje geld wat ze verdienen is een klein extraatje en rest het bij lange na niet bij die 16 uur kinderopvang (sterker nog, één van die mensen met een webshop is een collega van mij die dus 16 uur in de kinderopvang werkt. En dan de webshop ernaast).



Dit ;)
Ik werk er ook naast. Het geld uit mijn webshop is leuk, maar inderdaad echt als extraatje. Er zijn zó veel andere webshops, die hetzelfde verkopen. Het is echt hard werken om jezelf te onderscheiden.
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13492

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 21 Feb 2020 22:04

Re: Tips gezocht: naam webshop.

De naam zou ik overigens nog lang niet aan denken.
Zou eerst een plan maken. Waar kun je inkopen, waar wil je het voor verkopen, wat wil je overhouden, hoe ga je verzenden etc.
Als je dat duidelijk hebt en het is nog steeds haalbaar en leuk, dan zou ik gaan nadenken over een naam.
<<

morgen

Noob

Berichten: 68

Geregistreerd: 18 Jan 2019 23:00

Bericht 21 Feb 2020 23:08

Re: Tips gezocht: naam webshop.

ik ben 1,5 jaar geleden een eigen winkel begonnen met mn zus.
iets anders als een webshop maar het levert nog niet iets op en dat terwijl we tweedehands kleding verkopen voor klanten (40% klant en 60% voor ons) wij komen niks in.
we zijn al die tijd in eigen tijd bezig geweest en hebben ons in totaal misschien 1000 euro uitbetaald meer niet.

we openen over 2 week onze tweede winkel en hopen dan er wel loon uit te halen. ik snap je enthousiasme maar verkijk je niet op de tijd en je inkomen want dan valt zeker in het begin vies tegen, het is vooral heel veel investeren in goede reclame bijvoorbeeld
zussieskleding
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:56

Bericht 21 Feb 2020 23:48

Re: Tips gezocht: naam webshop.

morgen schreef:ik ben 1,5 jaar geleden een eigen winkel begonnen met mn zus.
iets anders als een webshop maar het levert nog niet iets op en dat terwijl we tweedehands kleding verkopen voor klanten (40% klant en 60% voor ons) wij komen niks in.
we zijn al die tijd in eigen tijd bezig geweest en hebben ons in totaal misschien 1000 euro uitbetaald meer niet.

we openen over 2 week onze tweede winkel en hopen dan er wel loon uit te halen. ik snap je enthousiasme maar verkijk je niet op de tijd en je inkomen want dan valt zeker in het begin vies tegen, het is vooral heel veel investeren in goede reclame bijvoorbeeld

Heb even snel de naam in je handtekening egoogeld, is dat in Goes? Want die winkel heeft geen website zie ik. Iets anders onder de naam zusjes kleding kan ik via Google zo snel niet vinden.
#teammaple🍁
Volgende

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Taeda