Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Tevreden baby groeit niet goed

<<

Pure*

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1937

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:18

Bericht 19 Apr 2017 10:27

Tevreden baby groeit niet goed

Mijn dochter van nu zes weken oud is geboren met 3770 gram. Ze krijgt borstvoeding.
De eerste twee weken groeide ze goed, ze was binnen 9 dagen op geboortegewicht, terwijl ze zo'n 300 gram afviel.
Na de eerste twee weken groeit zij ineens minder goed. De laatste twee weken zelfs maar 90 gram in twee weken. En dat terwijl ik haar de laatste twee weken bij elke kik heb aangelegd (9 a 10 keer per dag).
Ze weegt nu 4330.

Op het oog/gevoel lijkt alles gewoon goed:
Hartstikke tevreden
Als ze wakker is helder
Huilt weinig tot normaal
Genoeg plas en poepluiers
Borstvoeding verloopt zonder problemen
Lengte groeit wel volgens curve

Eigenlijk klopt alles lijkt het voor mij, behalve het cijfer op de weegschaal (steeds dezelfde).
Iemand dit meegemaakt en een oorzaak kunnen vinden? Wat zou ik kunnen doen?
Het consultatiebureau belt me straks om te overleggen (waren druk tijdens het wegen).
Juli 2015
Maart 2017
<<

SophieZMY

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2368

Geregistreerd: 23 Mrt 2014 09:52

Bericht 19 Apr 2017 11:17

Re: Tevreden baby groeit niet goed

Als ze zo tevreden is en goede plasluiers heeft zou ik me niet al te veel zorgen maken hoor. Misschien heeft ze net even al haar energie gebruikt om vooral in de lengte te groeien, of misschien vorige keer een afleesfoutje bij t wegen waardoor het nu hetzelfde lijkt? Trekt waarschijnlijk volgende keer wel weer recht. Misschien binnenkort even naar een extra weegmoment voor je eigen gemoedsrust en verder lekker zo doorgaan als je doet denk ik!
<<

Pitty

Bericht 19 Apr 2017 11:24

Re: Tevreden baby groeit niet goed

Bij mijn jongste dochter heb ik dit meegemaakt. Ook borstvoeding, heel gezond, vaak aanleggen en voldoende plasluiers. Maar ze is nog steeds een lichtgewicht. Let je erop dat ze wel voldoende achtermelk binnenkrijgt, die is vaak wat vetter.

En verder, ik zou het even aanzien, even wat vaker wegen desnoods. Misschien is er sprake van een allergie?

Ik zou haar vaccinaties wel eerst uitstellen, laat haar eerst haar energie gebruiken om te groeien.
<<

Anoniem251

Bericht 19 Apr 2017 11:26

Re: Tevreden baby groeit niet goed

Onze oudste heeft dit ook gehad rond die leeftijd, maar er bleek niets aan de hand te zijn. Ik ben toen in overleg met een lactatiekundige overgegaan op een borst per keer geven. Uiteindelijk is ze in de maanden erop langzaam afgezakt van de +1 lijn naar iets onder het gemiddelde. Dit past gewoon bij haar, ze is inmiddels ruim 2,5 en zit daar nog steeds op.

Verder kun je eens kijken op de curve op borstvoeding.com. De curve van bv kindjes verloopt anders, het CB hanteert een gemiddelde van alle kindjes.

Ik zou me er in ieder geval niet te druk om maken en vooral kijken hoe je kindje het verder doet. En zo te horen gaat dat prima!
<<

Anoniem197

Bericht 19 Apr 2017 11:38

Re: Tevreden baby groeit niet goed

Zoon had dit ook maar dan snel na de geboorte al. Hij zag ook geel. Kreeg zijn temp niet omhoog. Ik moest bijvoeden met kv. Ik had veel melk maar te weinig voedingsstoffen?
<<

Jada

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1739

Geregistreerd: 19 Apr 2015 16:48

Bericht 19 Apr 2017 13:17

Re: Tevreden baby groeit niet goed

Mijn nichtje had dit ook, die kreeg overigens kv. Ze kregen had advies om grotere flessen te geven, maar de flessen die ze kreeg dronk ze al niet eens leeg dus dat had geen zin, je kan het er toch niet in dwingen. Maar ze zat verder prima in haar vel en deed het op alle andere vlakken goed. En nu is ze bijna twee en is het nog steeds een kleintje zowel in lengte als gewicht maar ze volgt lekker haar eigen lijntje en ontwikkelt zich goed.
<<

Happydobby

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3343

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:09

Bericht 19 Apr 2017 13:25

Re: Tevreden baby groeit niet goed

Drinkt ze wel goed je borst leeg? Anders zou ik me geen zorgen maken.
M:21072011
J :08012014
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5877

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:56

Bericht 19 Apr 2017 13:47

Re: Tevreden baby groeit niet goed

Mijn zoon had dat ook, hij deed er een maand over om boven zijn geboorte gewicht te komen. Ik ben met hem bij een lactatiekundige geweest, op haar aanraden gekolft en uit de fles voeding gegeven, om de 2 uur wakker maken en voeden, een flesje gegeven wat zo min mogelijk moeite kostte, voeden op mijn verzoek en niet op zijn verzoek ed. Uiteindelijk ging hij wel groeien maar hij vraagt nog steeds niet snel om eten, eet niet meer als dat hij honger heeft, maar groeit volgens zijn eigen lijn. Dat betekend in zijn geval dat hij met bijna 2.5 jaar pas 11 kg is en maat 80 nu pas zo'n beetje te klein is, maar hij is heel consequent in zijn groei, lust bijna alles en ontwikkeld zich keurig, blijkbaar hoort dit gewoon bij hem.

Ik had op het consultatiebureau elke keer mensen die er over stresste, moest extra komen wegen en ging hem op een gegeven moment nog snel voor het wegen Eem fles geven zodat hij 200cc voeding in zijn lijfje had en dus zwaarder was, wat dat betreft vond ik het contact met de lactatiekundige veel prettiger.
Uiteindelijk trof ik op het bureau wel een arts die aangaf het zonde te vinden dat zijn collega's zo gefocust waren op het gewicht, hij vond het prima omdat S zich heel goed ontwikkeld en consequent zijn lijn volgt.

Ik zou goed in de gaten houden of je baby goed plast, vrolijk is, zich ontwikkeld zoals het hoort, eventueel advies inwinnen van een lactatiekundige, puur ter controle en er vooral niet teveel over stressen, dat is voor mij ook een aandachtspunt als nummer 2 hier ook zo groeit, want het heeft veel onnodige stress opgeleverd.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Pure*

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1937

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:18

Bericht 19 Apr 2017 14:21

Re: Tevreden baby groeit niet goed

Bedankt voor het delen van jullie ervaringen.
Ik heb het CB gesproken inmiddels en heb gelukkig een fijne verpleegkundige die ook zegt dat Ik me niet druk moet maken, sommige kindjes zijn gewoon niet gemiddeld en zij zag ook nergens dat er iets niet klopte na alles nagelopen te hebben. De arts vorige keer was wat meer van de regeltjes (mocht niet langer dan drie uur tussen voedingen laten bijv.). Verpleegkundige zegt dat Ik gewoon haar ritme volgen mag nu. Fijn :)
Wel even elke twee weken wegen zodat we kunnen volgen.

Pitty, hoe zorg ik voor voldoende achtermelk? Ze drinkt allebei de borsten echt leeg volgens mij. Langer aan dezelfde borst houden werkt iig niet, want na de eerste borst word ze gefrustreerd dat er te weinig komt, en na de tweede borst is ze verzadigd.

Ddl, hoe kom je er achter dat je te weinig voedingsstoffen in je voeding hebt? Is je baby dan wel tevreden? Ik weet dat mijn moeder dit ook had toen ze mij voedde, is daarom na 2,5 maand gestopt.
Haar temp is gewoon goed, heeft ook in begin geen kruik nodig gehad.

Happydobby, volgens mij drinkt ze beide borsten leeg. Ik denk dat Ik het dus maar laat gaan, wil er ook geen stress over net zoals jij minoessepoes. Dat is het ook niet waard als ze t verder zo goed doet. Lactatiedeskundige is wel goed inmet acachterhoofd te houden voor als het erger word of teveel achterstand. Wie weet wordt het gewoon een smalle. Mijn andere dochter is ook smal.
Juli 2015
Maart 2017
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5877

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:56

Bericht 19 Apr 2017 15:45

Re: Tevreden baby groeit niet goed

Te weinig voedingsstoffen in borstvoeding is naar mijn weten echt een fabeltje van vroeger. Dan zit het hem meer in niet vaak genoeg aanleggen of te weinig achtermelk. Dat soort informatie staat wel op borstvoeding.com ed als je daar wat meer over wil weten.

Fijn dat je een relaxt iemand trof op het bureau! Lijkt me goed om er inderdaad niet over te stressen en haar groei en ontwikkeling gewoon in de gaten te houden en gewoon zo door te gaan!
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Wen

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 837

Geregistreerd: 06 Okt 2013 23:55

Bericht 19 Apr 2017 16:18

Re: Tevreden baby groeit niet goed

Pure* schreef:Pitty, hoe zorg ik voor voldoende achtermelk? Ze drinkt allebei de borsten echt leeg volgens mij. Langer aan dezelfde borst houden werkt iig niet, want na de eerste borst word ze gefrustreerd dat er te weinig komt, en na de tweede borst is ze verzadigd.

Het kan zijn dat ze meer moeite moet doen zodra de eerste toeschietreflex voorbij is en ze hierdoor gefrustreerd raakt en je dus te snel de andere borst aanbied. Hierdoor krijgt ze niet de achtermelk maar alleen de wat mindere vette voormelk. Als je echt het idee hebt dat ze de borst goed leegdrinkt dan lijkt dit me niet aan orde, maar dat is iets wat je zelf het beste kunt aanvoelen.
<<

Femm

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1554

Geregistreerd: 17 Jan 2016 11:10

Bericht 19 Apr 2017 17:42

Re: Tevreden baby groeit niet goed

Hier een heel tevreden meisje die amper groeit. Ze is nu 9 en halve maand en is 61,5cm en 6200gram. Ze zit onder de -3 lijn en eet wel goed.

Te weinig voedingsstoffen is een fabeltje volgens veel lactatiekundigen.

Achtermelk kun je krijgen door eerst wat voormelk weg te laten lopen (zou ik alleen doen als je productie goed is dus je kindje ook zonder voormelk voldoende krijgt). Ik leg E. aan op haar verzoek maar soms ook op mijn verzoek.

Komt vaker voor dat een kindje of meer in gewicht of meer in lengte groeit.
Januari 2012
Augustus 2014
Juli 2016
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43726

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 20 Apr 2017 13:05

Re: Tevreden baby groeit niet goed

Hee Pure, ik zag gisteren je topic. Zit zelf nu ook middenin zo'n soortgelijke situatie, al is mijn baby nog een stuk jonger dan de jouwe. Ik heb mijn verhaal even in het borstvoedingstopic gezet, want wilde jouw topic niet vervuilen, maar wilde toch even laten weten dat het ook hier deels herkenbaar is.

Fijn dat je het CB intussen gesproken hebt! Fijn dat je het ritme van je dochter mag gaan volgen. Als ze daar genoeg vertrouwen in hebben, klinkt dat wel positief! Misschien heb jij ook nog wat aan de tips die ik heb gekregen van de lactatiedeskundige, maar als ik het zo lees wat je besproken hebt op het CB klinkt het alsof het wel goed gaat komen met je meisje hoor! Goed dat je het rustig oppakt!
Let's discover the world together.

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Papillio