Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Taartvraag: Afsmeren (wit?)

<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8602

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:45

Bericht 24 Feb 2019 13:10

Taartvraag: Afsmeren (wit?)

Ik heb me voorgenomen om een regenboogtaart te maken voor de eerste verjaardag van de jongste. Ik wil deze afsmeren met een witte crème. Fondant wil ik niet, ik zoek iets om af te smeren zoals bij een red velvet. Ook het liefste echt wit, dus witte chocolade valt denk ik af, want dat wordt snel geel.
De regenboogtaart zal gewoon een biscuitbeslag zijn, dus het afsmeren met de smaak geven.

Hebben jullie tips of recepten?
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018 - oktober 2021
<<

June

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2509

Geregistreerd: 04 Okt 2017 08:46

Bericht 24 Feb 2019 13:13

Re: Taartvraag: Afsmeren (wit?)

Misschien frosting zoals op een carrot cake bijvoorbeeld?
Elliot schreef:Hulde June, ik kan me heel goed vinden in jouw reactie!
<<

High Heels

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5672

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:27

Woonplaats: In het Brabantse land

Bericht 24 Feb 2019 19:55

Re: Taartvraag: Afsmeren (wit?)

Je kunt ook een botercreme (of een variant daarop doen) en dan witte kleurstof toevoegen.
Even zo geen recept bij de hand maar op deleukstetaarten.nl staan veel recepten
Trotse mama van;
Grote zus: 18-04-2010
&
Kleine zus: 04-07-2011
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11503

Geregistreerd: 15 Jan 2014 00:42

Bericht 25 Feb 2019 10:23

Re: Taartvraag: Afsmeren (wit?)

Royal icing is wit maar smeert echt niet lekker af en is mierzoet. Enchanted Cream heb ik ook wel eens mee afgemeerd maar ook dat vond ik geen succes. Ik zou idd voor botercreme of Merinque botercreme gaan met witte kleurstof.
2015 💙
<<

Derpy

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1951

Geregistreerd: 01 Sep 2013 08:58

Bericht 25 Feb 2019 10:46

Re: Taartvraag: Afsmeren (wit?)

Ik zou voor botercrème of roomkaasglazuur gaan, afhankelijk van wat bij de vulling past. Je kunt witte kleurstof toevoegen om 't nog witter te krijgen.

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers