Lejow schreef:Nooooo niet op de botercreme, dat is vochtig en dan smelt het plaatje!
Er moet dus altijd wel een laagje marsepein onder.
CCC schreef:Lejow schreef:Nooooo niet op de botercreme, dat is vochtig en dan smelt het plaatje!
Er moet dus altijd wel een laagje marsepein onder.
Wel met 1:1 botercreme, ik heb het meerdere malen gedaan en ze bleven helemaal mooi en strak.
Sanne schreef:Mooi Rebecca!
Ik heb een vraag. Ik wil voor mijn dochters verjaardag een Kikkertaart maken. Nou dateert mijn laatste taart zo'n beetje van haar vorige verjaardag, dus ik waag mij niet aan die prachtige boetseersels die ik hier voorbij zie komen. Nu heb ik op internet gevonden dat je een foto (of in mijn geval een plaatje van grote held kikker) op eetbaar papier kunt laten afdrukken. Hoe krijg ik dat het mooist op de taart? Kan dat op botercreme worden gelegd? Ik wil eigenlijk dat het plaatje in het midden van de taart zit en dat de marsepein dan in punten teruggevouwen wordt, snappen jullie wat ik bedoel? Moet je dan per se twee lagen marsepein hebben of kan het plaatje dus op botercreme, zodat ik maar 1 laag marsepein nodig heb.
Alex schreef:Joehoe! Ik mag mijn allereerste babyshowertaart maken! Maar wat is nu het leukste voor de mama-to-be? Zo'n taart van een zwangere buik (en borsten)? Of een taart met baby's (ze krijgt een tweeling) erop? En hoe maak ik zo'n taart met buik en borsten, wat heb ik nodig?
CCC schreef:
Je kunt dus, het plaatje met een heel klein beetje botercreme (1:1) afsmeren en erop plakken. Dan blijft het mooi.
Ja, denk dat jij die mix gebruikt Lejow? Ik gebruik die bijna nooit, vind dat een gedoe en niet lekker. Hier adviseerde de winkel het op deze manier te doen, en werkt prima. Ik leg trouwens altijd in de koelkast, een huishoudfolietje eroverheen. Zodat er geen vocht bij kan komen of kan condenseren (al kan dat nog geloof ik met folie erover, maar wel minder snel).
Sanne schreef:Bedankt voor je foto, CCC. Zoiets bedoel ik inderdaad. Ik ga inderdaad maar niet met die punten werken. Dan wordt het ook wel veel marsepein en dat vind ik eigenlijk helemaal niet lekker.
Ik wil nu een plaatje bestellen via internet en ik kan kiezen tussen ouwel sheets en frosty sheets. Wat is beter voor een marsepeintaart? En hoe maken jullie die bolletjes altijd zo netjes gelijke groot?
CCC schreef:Nee, geen buik taart. Ik vind die taarten vreselijk. Ik zou voor een mooie simpele taart gaan zoals Pippa laat zien. Ik maak zelf vaak de taart met lange vingers en muisjes (baby van marsepein erop) voor babyshowers. Deze valt altijd wel in de smaak en is feestelijk naar mijn idee. Geboortetaarten maak ik dan weer uitgebreider met boetseersels ed.
Pippa schreef:O hoe heb je dat gedaan met die blond plaatjes? Dat wil ik OOK.
CCC schreef:Pippa schreef:O hoe heb je dat gedaan met die blond plaatjes? Dat wil ik OOK.
Plaatje uitzoeken en laten printen bij een taartenwinkel, knippen en erop leggen. Zo gedaan en superleuk! Doe het dit jaar denk ik weer.
Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers