Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Taarten topic

<<

zonneschijn

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4885

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:28

Bericht 14 Feb 2014 09:26

Re: Taarten topic

Leuk gedaan Jezzie!
Trots op mijn stoere ventje!
<<

bosjesvrouw

Major Yipyapper

Berichten: 5007

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:03

Woonplaats: Friesland

Bericht 15 Feb 2014 18:13

Re: Taarten topic

Mooie taarten.
2014 2016
<<

Rebecca

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2747

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:39

Bericht 16 Feb 2014 17:19

Re: Taarten topic

Deze taart heb ik vandaag afgeleverd, voor het zoontje van een collega. Hij wilde een dinosaurus taart, de dino moest rood met zwarte strepen zijn en een t-rex... Hij ziet er niet zo gevaarlijk uit als de ' echte' ;), maar Thom was er blij mee!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

De tanden vond ik trouwens echt een crime om te maken, bleven ook helemaal niet zitten hoe ik dat wou!
19 juni 2015
2 februari 2017
<<

PlugInBaby

Kwebbel

Berichten: 348

Geregistreerd: 04 Sep 2013 20:25

Bericht 17 Feb 2014 00:07

Re: Taarten topic

Hoe maak je dat met die open punten Rebecca? Ik ben jaloers op hoe mooi je fondant er tegenaan zit..daar ben ik echt slecht in. Al scheelt het merk ook, laatst 2x xenos fondant gehad, wat een rotspul zeg :s
<<

Rebecca

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2747

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:39

Bericht 17 Feb 2014 00:15

Re: Taarten topic

Eerst heb ik een blauw lapje op de bovenkant gedaan, over de hele bovenkant. Daaroverheen een rond bakpapiertje. Dan bekleden over het bakpapier heen. Met een handig tooltje heb ik de punten ongeveer aangegeven en dan met een scherp mesje (dat was de mijne dus duidelijk niet) snijden. Bakpapiertje ertussenuit en klaar :)

Het merk fondant scheelt zeker, en daaronder al heel strak de botercreme hebben ook... Zaterdag ga ik een workshop volgen waarbij ik leer afsmeren met ganache en van die heel scherpe randen maken, ben heel benieuwd!

Waar woon je ergens? Ik wil je ook gerust een keer helpen of dingen uitleggen ofzo!
19 juni 2015
2 februari 2017
<<

Vanya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3694

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:43

Bericht 17 Feb 2014 20:58

Re: Taarten topic

Heel mooi weer, Rebecca!
If you cannot do great things, do small things in a great way.
<<

PlugInBaby

Kwebbel

Berichten: 348

Geregistreerd: 04 Sep 2013 20:25

Bericht 17 Feb 2014 23:35

Re: Taarten topic

Wat een lief en leuk aanbod :-) ik woon in noord Brabant, ongeveer in de buurt van de hoofdstad. Gebruik je altijd marsepein of fondant? En welk merk? Binnenkort 'moet' ik weer een paar taarten maken voor jarige familieleden..en hoop eigenlijk dat ik die iets mooier kan maken dan m'n laatste creatie.
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8777

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:17

Bericht 18 Feb 2014 08:26

Re: Taarten topic

Mooi Rebecca!
29 augustus 2012
27 februari 2016
18 juni 2020

Mijn blog
Mamajezzblog
Instagram
<<

Rebecca

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2747

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:39

Bericht 18 Feb 2014 16:37

Re: Taarten topic

Dank jullie wel!

Ik gebruik altijd fondant (alleen het rood van de dino nu was marsepein, rood koop ik voorgekleurd, maar vond de rode fondant niet mooi. Vind marsepein vies aanvoelen!), satinice is het merk dat ik gebruik, die vind ik heel fijn werken. Laatst had ik funcakes fondant omdat ik voorgekleurd wilde, maar ik krijg dat gewoon niet tot een mooi glad bolletje. Daar had ik bij de dino ook last van, dat er dan nog net zo'n naadje op blijft zitten.

Hmm...dat is nog wel een uur rijden hiervandaan, maar er wonen ook vrienden in de buurt, dus er zal best iets te combineren zijn, en zo niet, dan ben ik er ook nog wel voor te porren ;), lijkt me leuk om eens met iemand anders te freubelen! Je bent ook hier welkom, heb heel veel taartzooi ;), maar weet niet of dat voor jou handig/haalbaar is.
19 juni 2015
2 februari 2017
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 12800

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 18 Feb 2014 18:38

Re: Taarten topic

Geen taart.. maar wel echt te lekker..

Afbeelding
<<

Anoniem22

Bericht 19 Feb 2014 15:28

Re: Taarten topic

Woah Lejow! Dat bordje zou hier binnen vijf minuten leeg zijn vrees ik.
<<

Anoniem 63

Bericht 19 Feb 2014 23:02

Re: Taarten topic

Oh heeeeerlijk Lejow!
<<

mida4you

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2029

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:54

Bericht 20 Feb 2014 09:34

Re: Taarten topic

Lekker Lejow!! Mag ik je recept? :angel:
Z. 3 augustus 2010 & A. 23 augustus 2013
<<

Ella

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:44

Bericht 20 Feb 2014 14:36

Re: Taarten topic

oei dat is verdomd lekker haha
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 12800

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 21 Feb 2014 22:12

Re: Taarten topic

<<

mida4you

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2029

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:54

Bericht 22 Feb 2014 22:32

Re: Taarten topic

Dank je
Z. 3 augustus 2010 & A. 23 augustus 2013
<<

sabje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 570

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:05

Bericht 22 Feb 2014 23:10

Re: Taarten topic

Wat een mooie taarten komen er weer voorbij.
Ik heb van de week ook weer een taart gemaakt. Nu marsepein gebruikt en het bekleden ging nu gelukkig beter. Bijna geen scheurtjes.
Ik wil binnenkort een kleinere vorm kopen. Dan kan ik meer oefenen en meer smaken uitproberen. Heb nu alleen grote vormen en dan is het wel heel veel taart om te eten.

De taart is een bedankje voor de dierenarts, omdat die erg goed voor de hond had gezorgd (gemaakt voor mijn werkgeefster en haar blinde geleidehond)

Afbeelding
Afbeelding
Ons boefje 24-08-2010
<<

Anoniem20

Bericht 22 Feb 2014 23:51

Re: Taarten topic

Lejow schreef:http://www.deleukstetaarten.nl/recepten/chocolaatjes-en-andere-zoete-lekkernijen/slagroomtruffels

Taddaaaaa



Nou, hier zijn ze mislukt.... :nopompom: het slagroomspul werd niet hard. Dus nu heb ik het maar in een vorm gegooid, wat choco gesmolten en eroverheen. En wat aardbeien erbij en dat was ook lekker!
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 12800

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 23 Feb 2014 12:58

Re: Taarten topic

juani schreef:
Lejow schreef:http://www.deleukstetaarten.nl/recepten/chocolaatjes-en-andere-zoete-lekkernijen/slagroomtruffels

Taddaaaaa



Nou, hier zijn ze mislukt.... :nopompom: het slagroomspul werd niet hard. Dus nu heb ik het maar in een vorm gegooid, wat choco gesmolten en eroverheen. En wat aardbeien erbij en dat was ook lekker!



Je moet echt zeker 15 minuten mixen, tot het echt een beetje een creme wordt. Het lijkt eerst te mislukken, maar komt toch nog goed!
al klinkt jouw versie ook heel lekker haha!

Ik heb mezelf een verbod op gelegd, mag ze voorlopig niet meer maken, want kan de verleiding gewoon niet weerstaan...
<<

Anoniem20

Bericht 23 Feb 2014 13:02

Re: Taarten topic

Dat stond ook in het recept "het lijkt te mislukken" maar dat begreep ik al niet. Ik dacht dat ze doelden op klonten, het was een egale massa dus ik dacht, gelukt :)
Maargoed, volgende keer dus flink mixen haha
<<

Rebecca

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2747

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:39

Bericht 23 Feb 2014 13:10

Re: Taarten topic

Jammie Lejow!

Deze taart heb ik gisteren op een workshop gemaakt. Afgesmeerd met ganache en hij is zo'n 17 cm hoog. Het chevronpatroon kan netter, maar de workshop was flink aan het uitlopen, dus op een gegeven moment had ik zoiets van dat doe ik thuis wel een keer rustig op mijn gemak over.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
19 juni 2015
2 februari 2017
<<

Anoniem286

Bericht 23 Feb 2014 15:12

Re: Taarten topic

Mooi Rebecca!Is het een dummy of een echte taart?
<<

Anoniem166

Bericht 12 Mrt 2014 19:09

Re: Taarten topic

Mooi Rebecca!

Ik heb een vraag. Ik wil voor mijn dochters verjaardag een Kikkertaart maken. Nou dateert mijn laatste taart zo'n beetje van haar vorige verjaardag, dus ik waag mij niet aan die prachtige boetseersels die ik hier voorbij zie komen. Nu heb ik op internet gevonden dat je een foto (of in mijn geval een plaatje van grote held kikker) op eetbaar papier kunt laten afdrukken. Hoe krijg ik dat het mooist op de taart? Kan dat op botercreme worden gelegd? Ik wil eigenlijk dat het plaatje in het midden van de taart zit en dat de marsepein dan in punten teruggevouwen wordt, snappen jullie wat ik bedoel? Moet je dan per se twee lagen marsepein hebben of kan het plaatje dus op botercreme, zodat ik maar 1 laag marsepein nodig heb.
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 12800

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 12 Mrt 2014 21:45

Re: Taarten topic

Nooooo niet op de botercreme, dat is vochtig en dan smelt het plaatje!
Er moet dus altijd wel een laagje marsepein onder.
<<

Ella

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:44

Bericht 13 Mrt 2014 17:25

Re: Taarten topic

Mooie taart zeg!
VorigeVolgende

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers