Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Taarten topic

<<

Novalee

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:28

Bericht 08 Nov 2013 15:40

Re: Taarten topic

Mida, die taarten zien er heerlijk uit! Die worteltaart is een recept van Jamie, of niet? :)
Studie, ook erg mooie taarten!

Dames, ik heb een vraag! Ik ga een taart maken voor mijn nichtjes vierde verjaardag. Nu moet het een ronde stapeltaart worden en er moeten 24 stukjes uit kunnen. Welke maten springvorm zou ik dan het beste kunnen nemen? Ik heb wel het snijdschema gevonden op de leukste taarten maar ik vind het dan lastig inschatten wat een mooie verhouding is van de twee taarten op elkaar. Het moet trouwens zoiets als deze taart worden http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=133626
<<

PiP

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1578

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:43

Bericht 08 Nov 2013 16:10

Re: Taarten topic

Ik geloof dat ik dan 24 cm en 18 of 20cm gebruik.
Uit die van 24cm haal ik 16 stukken en die van 18/20 geloof ik 8 of 10
December 2009
juli 2012
<<

Anoniem119

Bericht 09 Nov 2013 13:49

Re: Taarten topic

Ik heb vanochtend een basis workshop taarten gehad samen met m'n schoonzusje. Was heel erg leuk!

Ik heb een herfst taart gemaakt :)

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

Anoniem185

Bericht 09 Nov 2013 13:52

Re: Taarten topic

Die is echt leuk Marin!
<<

Ella

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:44

Bericht 09 Nov 2013 14:05

Re: Taarten topic

Leuk Marin, wat voor vulling zit erin?
<<

Anoniem119

Bericht 09 Nov 2013 14:10

Re: Taarten topic

Ella schreef:Leuk Marin, wat voor vulling zit erin?


Botercreme en aardbeienjam. Konden niet kiezen.
<<

Ella

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:44

Bericht 09 Nov 2013 14:18

Re: Taarten topic

Marin schreef:
Ella schreef:Leuk Marin, wat voor vulling zit erin?


Botercreme en aardbeienjam. Konden niet kiezen.


Dat geeft toch niet, is ook lekker.
<<

Anoniem119

Bericht 09 Nov 2013 14:25

Re: Taarten topic

Ella schreef:
Marin schreef:
Ella schreef:Leuk Marin, wat voor vulling zit erin?


Botercreme en aardbeienjam. Konden niet kiezen.


Dat geeft toch niet, is ook lekker.


Ik hoop het!
<<

Vanya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3729

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:43

Bericht 09 Nov 2013 18:00

Re: Taarten topic

Die is echt leuk, Marin!
If you cannot do great things, do small things in a great way.
<<

Anoniem119

Bericht 10 Nov 2013 12:01

Re: Taarten topic

Thanks! Hij is helaas niet zo lekker, veel te zoet. Hoe lang blijft zo'n taart goed in de koelkast? Zou ik 'm woensdag nog mee naar m'n werk kunnen nemen? Want met z'n tweetjes krijgen we dit nooit op natuurlijk! Ik heb er nu 1 stukje van gegeten dus hij is wel aangebroken en staat in de koelkast.
<<

Ella

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:44

Bericht 10 Nov 2013 12:10

Re: Taarten topic

Ik zou hem zelf woensdag niet meer eten. Je hebt hem gisteren gemaakt toch? of nu invriezen dat kan wel.
<<

Anoniem123

Bericht 10 Nov 2013 12:18

Re: Taarten topic

Ik zou hem ook invriezen. Je hebt een mooi herfsttaartje gemaakt Marin.

Ik vind botercreme als vulling zooooo vies! Dat zou ik dus echt nooit doen. Ik doe dan altijd banketbakkersroom met aardbeienjam als basis.
Sowieso gruwel ik van boterceme, sommige doen ook een hele dikke laag om de taart mee af te smeren. Getsie. En het hoeft helemaal niet zo dik, botercreme is puur om het fondant of marsepein te laten plakken.
<<

rapa nui

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3397

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:35

Bericht 10 Nov 2013 12:55

Re: Taarten topic

Schiet me nu even te binnen naar aanleiding van de opmerking over botercreme hierboven. Bij lokale bakkers verkopen ze hier zelfgebakken ontbijtkoek met 2 laagjes witte creme ertussen. Ze verkopen dit uit de vriezer en blijft ontdooid best wel een week goed. Het is dus geen slagroom wat er tussen zit maar op zich ook wel vrij luchtig en ik vind het niet naar boter smaken. Zal dit dan wel botercreme zijn? of bestaan er nog meer soorten creme?

IK heb geen ervaring met botercreme en heb eigenlijk ook geen idee hoe dit smaakt maar klinkt zo boterig.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. – Mark Twain
<<

Anoniem119

Bericht 10 Nov 2013 13:09

Re: Taarten topic

Ik vind boter echt het smerigste wat er is, maar zolang botercreme genoeg suiker bevat en evt nog een ander smaakje lust ik het wel.
SarahKey, ik had hier bij deze workshop geleerd dat je inderdaad niet te dik moet afsmeren, maar gewoon dun laagje. De vulling is één laagje botercreme en één laagje aardbeienjam.
<<

Anoniem123

Bericht 10 Nov 2013 13:28

Re: Taarten topic

Ja een dun laagje is meer dan genoeg. Zo heb ik het zelf geleerd en zo leer ik het ook anderen. Zelf gebruik ik het amper, alleen dus een dun laagje om de taart mee af te smeren.

rapa nui: Ik denk wel dat het botercreme is. Botercreme heeft een zoetige smaak door de suikers wat er in gaat.
<<

Ella

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:44

Bericht 10 Nov 2013 20:38

Re: Taarten topic

Een vraagje. Ik zit alvast over een Sint taartje na te denken. Als vulling zit ik te denken wat kruidnoten fijn te malen, maar met wat zal ik dat mengen? wat is een lekkere combi dan
<<

mida4you

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2029

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:54

Bericht 10 Nov 2013 22:54

Re: Taarten topic

Novalee schreef:Mida, die taarten zien er heerlijk uit! Die worteltaart is een recept van Jamie, of niet? :)
Studie, ook erg mooie taarten!

Dames, ik heb een vraag! Ik ga een taart maken voor mijn nichtjes vierde verjaardag. Nu moet het een ronde stapeltaart worden en er moeten 24 stukjes uit kunnen. Welke maten springvorm zou ik dan het beste kunnen nemen? Ik heb wel het snijdschema gevonden op de leukste taarten maar ik vind het dan lastig inschatten wat een mooie verhouding is van de twee taarten op elkaar. Het moet trouwens zoiets als deze taart worden http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=133626



Nee het is een recept van Smulweb. :-)
Z. 3 augustus 2010 & A. 23 augustus 2013
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13486

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 11 Nov 2013 09:34

Re: Taarten topic

Novalee, ik neem dan een 25 cm en een 16 cm. Uit de 25 cm kunnen 18 stukjes (mits hij mooi hoog is) en uit de 16 cm 6, dan kom je dus op 24 stukjes uit!
<<

Novalee

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 940

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:28

Bericht 11 Nov 2013 22:27

Re: Taarten topic

Dankjewel voor de antwoorden Pip en Lejow! Ik heb uiteindelijk een 18cm en 28 cm vorm gebruikt. Maar die van 28cm was mislukt :nopompom: Ik heb het zelf gejinxt door vlak van tevoren te zeggen dat dat nog nooit gebeurd was. Normaal gebruik ik altijd de mix van funcakes of jamin. Maar die was er niet dus heb ik die van Dr Oetker gebruikt. Maar hij is helemaal niet mooi gerezen, hij was maar iets van 4 cm hoog :thumbdown: Sowieso dus niet 2 keer te vullen en de kleine was wel gelukt waardoor de verhouding ook totaal niet klopt. Heb hem wel in de vriezer gegooit om nog eens mee te oefenen. Later vond ik thuis toch nog wat mix van funcakes dus het nog eens in m'n eigen combimagenotron/oven geprobeerd (normaal bak ik bij m'n moeder, die heeft wel een normale, goede oven) maar ook die was mislukt. Buitenkant te gaar, van binnen nog nat. Vanavond maar mix gekocht via de site van Jamin en dan deze week nog eens proberen. Hopelijk lukt het dan wel want de verjaardag is zondag al...
<<

PiP

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1578

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:43

Bericht 12 Nov 2013 15:01

Re: Taarten topic

Marin, mooie kleuren heb je gebruikt!
Botercreme gebruik ik alleen om af te smeren, vind dat niet lekker als vulling.
Maar er zijn genoeg mensen die het wel lekker vinden.

Ella: ik heb als vulling voor een Sinterklaastaart slagroom met schuddebuikjes gedaan! Hoef je de pepernoten ook niet te verkruimelen. Je zou nog speculaaskruiden door de biscuitmix kunnen doen en ik zag pas ook een baveroismix met marsepeinsmaak. Mona heeft rond deze tijd ook vaak een toetje met een Sinterklaas gerelateerde smaak.

Novalee: Balen zeg van die biscuit :( hopen dat het nu wel goed gaat!

Rapa nui: je kan botercreme op heel veel verschillende manieren maken, er kan dus zeker wel smaakverschil in zitten.


Onze dochter wil een zandkasteeltaart, nu heb ik een mooie vorm gevonden, zal zo even een foto uploaden.
Hoe zouden jullie die bekleden?
Is dat te doen met marsepein? Zo ja, Zouden jullie dan 1 grote lap gebruiken of een lange lap en dan de naad aan de achterkant.
Of zal ik voor een laagje botercreme gaan met verkruimelde biscuit en lichte basterdsuiker?
Nog andere suggesties? Behalve mooi, moet het natuurlijk ook lekker zijn :)
Hij komt iig bovenop een vierkante taart bekleed met marsepein .
December 2009
juli 2012
<<

PiP

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1578

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:43

Bericht 12 Nov 2013 15:04

Re: Taarten topic

Afbeelding
December 2009
juli 2012
<<

Ella

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:44

Bericht 12 Nov 2013 15:55

Re: Taarten topic

Pip: met speculaaskruiden is een goed idee. Dankje wel. Wat betreft jouw vraag. Ik denk dat het onmogelijk is om die met marsepijn te bekleden.
<<

Anoniem193

Bericht 12 Nov 2013 16:02

Re: Taarten topic

Ik zou voor een laagje botercreme met gekruimelde biscuitjes gaan.
Met marsepein lijkt het mij ondoenlijk om die vorm zo te houden.
<<

PiP

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1578

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:43

Bericht 12 Nov 2013 16:40

Re: Taarten topic

Daar was ik al bang voor :)
December 2009
juli 2012
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13486

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 12 Nov 2013 16:50

Re: Taarten topic

Ik zou die vorm niet gebruiken, maar gewoon 2 vierkanten op elkaar stapelen, en 4 pvc buisjes bekleden met marsepein.
Voor het zand heb ik maria biscuitjes met een beetje bruine basterd suiker heeeeeel lang in de blender gedaan.
VorigeVolgende

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers