Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Taarten topic

<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8609

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:45

Bericht 05 Aug 2022 09:58

Re: Taarten topic

Ja klopt! Ik gebruik eigenlijk voor al mijn curds het mango/passievrucht recept van Rutger Bakt en vervang het dan door ander fruit.
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018 - oktober 2021
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43704

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 05 Aug 2022 10:04

Re: Taarten topic

👍
GA ik naar kijken!
Let's discover the world together.
<<

Arwyn

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9634

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:06

Bericht 05 Aug 2022 17:52

Re: Taarten topic

Oh, dat kan jij Marin!
En qua vulling al genoeg tips lees ik 😊
Ik hou van jou, van heel jou

augustus 2015 - juni 2018 - januari 2022
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43704

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 14 Sep 2022 21:52

Re: Taarten topic

Even een vraagje. Op M's verjaardag eten er (waarschijnlijk) 14 volwassenen en 8 kinderen (die eten nooit een heel stuk maar willen dat wel altijd... 😅) een stuk taart.

Ik wil een drielaagse taart maken maar twijfel over de grootte. Ik kan m'n eigen springvorm van 26 cm doorsnee gebruiken of een nieuwe bakvorm kopen voor zo'n smallere hoge taart (wat is dat meestal? 20 cm? 15?). Wat raden jullie aan voor zoveel mensen? Hoe snijd je zo'n hoge taart, gewoon smalle hoge punten of nog een keer doormidden?
Let's discover the world together.
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8609

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:45

Bericht 14 Sep 2022 21:58

Re: Taarten topic

Van 20 centimeter snijd ik zo’n 16 royale stukken of 20 kleine stukjes. Vaak kom ik in de praktijk op 18 uit. Je kunt ook 22 centimeter doen, 24 centimeter vind ik als losse laag in zo’n hoge taart niet in verhouding. Die gebruik ik alleen bij een stapeltaart van drie lagen.

Hier nog een tip om plakken te snijden, ben ik onlangs mee begonnen, ik vind het ideaal!
https://www.rosebudsoriginals.nl/tips-en-weetjes/
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018 - oktober 2021
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43704

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 14 Sep 2022 22:10

Re: Taarten topic

Ah super, dank je. Handige manier zeg, ook dat tekeningetje onderaan. Ik heb vorig jaar trouwens wel de 26 cm aangehouden met drie lagen bedenk ik me maar kan me niet herinneren hoeveel taart ik over hield.

Vind zo'n hoge smallere taart wel heel mooi maar twijfel of ik dan niet bang ben dat 't toch te weinig is (hoewel mensen altijd zeggen een klein stukje te willen).
Let's discover the world together.
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8609

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:45

Bericht 14 Sep 2022 22:11

Re: Taarten topic

En voor de kids matchende cupcakes? Kan vaak gewoon met hetzelfde beslag.
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018 - oktober 2021
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43704

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 14 Sep 2022 22:15

Re: Taarten topic

Ja dat doe ik meestal en hoopte dat nu een keer over te slaan om het mezelf iets makkelijker te maken haha. Maar kan altijd een pak kant en klare cupcake mix achter de hand houden voor als ik toch ga twijfelen op de dag zelf of tijd over heb...
Let's discover the world together.
<<

rapa nui

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3402

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:35

Bericht 15 Sep 2022 22:13

Re: Taarten topic

Marin schreef:Vind zo'n hoge smallere taart wel heel mooi maar twijfel of ik dan niet bang ben dat 't toch te weinig is (hoewel mensen altijd zeggen een klein stukje te willen).


Ik vind de stukjes die op het bordje gaan in het filmpje heel klein ogen. Zou er wat beteuterd bij staan kijken dat ik niet meer zou krijgen. Ik hoor in mijn omgeving eigenlijk amper dat mensen maar een klein stukje taart willen. Op mijn werk worden taarten die we van relaties krijgen gesneden door meiden van het secretariaat en die snijden het tegenwoordig in kleinere stukjes dan we gewend waren, ze houden halve taarten over en mijn voornamelijk mannelijke collega's kijken ook echt vreemd op dat ze maar een mini stukje krijgen.
Gebakspunten in winkels en horeca zijn ook echt kleiner dan jaren geleden. Ik was afgelopen zomer in Duitsland echt zo blij met mijn Kaffee und Kuchen van ouderwets formaat, ging er echt wel in.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. – Mark Twain
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43704

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 15 Sep 2022 22:25

Re: Taarten topic

Haha ja ik vind 't zelf ook wel lekker. Ik kan zo 4 mensen in mijn naaste kring bedenken die liever een klein stuk hebben.

Ik kreeg vandaag dit filmpje nog van degene wiens cake ik wil maken (niet die van 't filmpje) en die stukken zien er wat mij betreft wel prima groot genoeg uit.

https://www.britishgirlbakes.com/how-to-cut-tall-cakes/

Zij zei ong 20 stukken uit zo'n hoge cake. 't zit net op het randje wat mij betreft. Misschien ga ik toch maar voor de minder mooie bredere cake en dan heb ik iig genoeg (en ook wel lekker en fijn om de dag daarna zelf nog rustig een stukje te proeven).


Deze taart wil ik gaan maken trouwens:

https://sugarandsparrow.com/strawberry- ... ke-recipe/
Let's discover the world together.
<<

Siesa

Yipyapper

Berichten: 1738

Geregistreerd: 14 Sep 2022 21:10

Bericht 22 Sep 2022 18:28

Re: Taarten topic

Ik wil iets van gebak maken zonder melk. Ik kom niet verder dan appelflappen 🙈 iemand een tip waar ik kan zoeken?
Mag trouwens ook geen melkvervanger zijn of chocolade in zitten.
<<

Char

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2083

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:04

Bericht 22 Sep 2022 18:43

Re: Taarten topic

Ik maak weleens een soort koek/taart waarin je zonnebloemolie gebruikt ipv boter. Dit is het basisrecept, maar ik heb ergens gegoogled naar omrekenverhoudingen boter naar olie. En ik varieer welk fruit ik gebruik:
https://www.francescakookt.nl/plaatcake ... frambozen/
<<

Romee

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 538

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:21

Bericht 22 Sep 2022 20:36

Re: Taarten topic

Een carrotcake zonder frosting?
<<

Siesa

Yipyapper

Berichten: 1738

Geregistreerd: 14 Sep 2022 21:10

Bericht 22 Sep 2022 21:03

Re: Taarten topic

Romee schreef:Een carrotcake zonder frosting?

Is dat niet heel droog?

Bedankt Char voor de tip!
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11564

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 22 Sep 2022 21:50

Re: Taarten topic

En als je de bodem maakt van bananenbrood, dat aankleed met bijvoorbeeld vlaaivulling. Kan me voorstellen dat dat best een lekkere frisse tegenhanger is.

Deze heb ik vanochtend gemaakt, chocola kun je prima weglaten.
https://uitpaulineskeuken.nl/recept/healthy-bananabread


Maar waarschijnlijk zou ik onderstaande maken.
https://www.heelhollandbakt.nl/recepten ... otentaart/
2015 💙
<<

Siesa

Yipyapper

Berichten: 1738

Geregistreerd: 14 Sep 2022 21:10

Bericht 23 Sep 2022 21:53

Re: Taarten topic

Oh lekker minx! Ik ga vragen of ze kokos lust. Bedankt!
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43704

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 24 Sep 2022 21:06

Re: Taarten topic

De verjaardagstaart van m'n dochter was geloof ik wel een succes!

Een strawberry lemonade cake met citroen- en aardbei botercreme en een aardbei cake.
En natuurlijk Peppa Pig. 😂

Afbeelding

Afbeelding


Alleen lukte het maar niet om dat randje bovenaan bedekt met botercreme te krijgen.
Let's discover the world together.
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8609

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:45

Bericht 24 Sep 2022 21:20

Re: Taarten topic

Leuk Marin!

Heb je er zo’n speciale spatel voor? Enige truc is dikker smeren 🙈
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018 - oktober 2021
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43704

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 24 Sep 2022 21:25

Re: Taarten topic

Ik heb een paletmes en zo'n scraper. Maar het was ook warm in de keuken gisteravond, heb meerdere keren de taart en botercreme terug moeten koelen. Vond dat echt wel lastig!
Let's discover the world together.
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8609

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:45

Bericht 24 Sep 2022 21:59

Re: Taarten topic

Welke botercrème maak je?
Wij gebruiken SMBC, na het vullen doe ik een dunne laag als ‘crumb coat’. Zo blijft de afwerklaag kruimelvrij. Die vries ik 5-10 minuten. Daarna de afwerklaag erop met de scraper. Ik koel dan niet meer. De botercrème koel ik in principe liever liever niet, dan wordt het snel klonterig.
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018 - oktober 2021
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17368

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:24

Bericht 25 Sep 2022 07:31

Re: Taarten topic

Wow Marin, pretty!!
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Blue Phone

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2381

Geregistreerd: 08 Sep 2016 16:43

Bericht 25 Sep 2022 07:38

Re: Taarten topic

Super leuk geworden!
23-11-2014 16-03-2017 01-07-2020
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43704

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 25 Sep 2022 08:18

Re: Taarten topic

Dank jullie!

Taeda, oh ja, dat lijkt me heel lekker maar wel ingewikkelder met de eiwitten. Ik heb nu 'gewone Amerikaanse' botercreme gemaakt, volgens het recept van degene van de blog waar ik 't van had (die link stond hier al ergens) en de citroen botercreme met citroen zest en sap en de aardbeien botercreme met gevriesdroogde aardbeienpoeder (die toch nog op tijd kwam daarvoor 😜). Kreeg veel complimenten dat ie goed in balans was met zoet en zuur.

Oh en ik had trouwens uiteindelijk een 20 cm bakvorm gebruikt en in gewone stukken gesneden (en die door tweeën in de hoogte). En het was echt meer dan genoeg. De helft van de taart is nog over.
Let's discover the world together.
<<

Sublimo

Yipyapper

Berichten: 1611

Geregistreerd: 20 Jul 2015 12:32

Bericht 26 Sep 2022 14:15

Re: Taarten topic

Superleuk geworden!!
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8609

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:45

Bericht 26 Sep 2022 22:52

Re: Taarten topic

Marin schreef:Dank jullie!

Taeda, oh ja, dat lijkt me heel lekker maar wel ingewikkelder met de eiwitten. Ik heb nu 'gewone Amerikaanse' botercreme gemaakt, volgens het recept van degene van de blog waar ik 't van had (die link stond hier al ergens) en de citroen botercreme met citroen zest en sap en de aardbeien botercreme met gevriesdroogde aardbeienpoeder (die toch nog op tijd kwam daarvoor 😜). Kreeg veel complimenten dat ie goed in balans was met zoet en zuur.

Oh en ik had trouwens uiteindelijk een 20 cm bakvorm gebruikt en in gewone stukken gesneden (en die door tweeën in de hoogte). En het was echt meer dan genoeg. De helft van de taart is nog over.

Oh ja, dan snap ik de structuur wel! En daarin gaat smaak voor, dus dat geeft een ander resultaat. Alsnog enorm mooi, het voelt meer ‘huisgemaakt’ (is het ook natuurlijk 😉) en ik vind de kleuren heel leuk samen. Wij willen ook meer dingen gaan bakken om de smaak en een beetje à la HHB ipv hetzelfde trucje herhalen in een ander thema.
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018 - oktober 2021
VorigeVolgende

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers