Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Re: Taarten topic

20 Apr 2021 07:59

Sam schreef:Super! Heb je de recepten? <3


Zeker! Ik zal ze zo even zoeken en plaatsen!

Sommige collega’s hebben 3 stukken op 😂🙈

Re: Taarten topic

20 Apr 2021 08:36

Yes leuk! En snap ik, ik wil er ook 3 stukken van haha!
Heb je een oven nodig?

Re: Taarten topic

20 Apr 2021 10:28

Sam schreef:Yes leuk! En snap ik, ik wil er ook 3 stukken van haha!
Heb je een oven nodig?


Ja voor beide heb je een oven nodig

Re: Taarten topic

20 Apr 2021 14:27

Ooh wat is dit toch een afachuwelijk topic😅. Zooo lekker die taarten!!

Re: Taarten topic

20 Apr 2021 18:52

Dit is het recept van de Twix cheesecake met oreo bodem

https://uitpaulineskeuken.nl/recept/twi ... oreo-bodem

en dit is het andere recept. ik heb de bovenkant van de brownie plat gesneden en wat ik eraf gesneden heb heb ik verkruimeld voor bovenop de taart ipv de cacoa poeder van het recept.
voor de brownie heb ik dit recept gebruikt, beetje vals spelen zonder echte chocola maar heel makkelijk en precies genoeg voor in het taartblik , en heel lekker haha. Je kan natuurlijk ook 'echte' brownies bakken.
https://www.marinasbakery.nl/recepten/z ... donna-hay/

witte chocolade taart: 20cm bakblik. of 24 dan wordt hij zoals op mijn foto
ingredienten:
300 gram witte chocola
6dl slagroom
ongeveer 250 gram brownie
eventueel cacoa om te garneren dus

bereiding:
- Bekleed de randen van de bakvorm met bakpapier
- Verdeel de brownie over de bodem en zorg dat hij goed aansluit (of bak dus gewoon gelijk je brownie in de bakvorm en snijd eventueel als je het te dik vind een deel er vanaf)
- Alle witte chocola met 1,5 dl slagroom au bain marie smelten en helemaal af laten koelen
- Klop de overige slagroom tot het net niet helemaal stijf is.
- dan de afgekoelde chocola erdoor spatelen en over de bodem gieten en minimaal 1,5 uur de koelkast in.
ik doe het vaak gewoon een nachtje.
- de volgende dag heb ik de verkruimelde brownie erover gedaan en wat witte chocola gesmolten in de magnetron en erover gedaan.

Re: Taarten topic

20 Apr 2021 18:53

Dat ziet er heerlijk uit zeg!

Re: Taarten topic

20 Aug 2021 10:24

Even een vraagje. Voor de verjaardag van m'n dochter wil ik een citroentaart bakken. Dat gaat op zich allemaal wel lukken denk ik.
Nou had m'n moeder dit in huis en het is werkelijk het lekkerste, verslavendste ooit. Een soort witte chocoladepasta met citroensmaak.
https://www.dille-kamille.nl/crema-al-l ... 18977.html

Ik heb direct twee potjes besteld.

Maar wat oh wat zou ik er mee kunnen doen met de taart? Afstrijken er mee wordt waarschijnlijk veel te heftig (en te duur, dan heb je wel heel veel nodig). Zou een laag als vulling lekker zijn? Ik dacht eerst aan een laagje vulling met lemon curd maar zou ik ook twee laagjes vulling kunnen doen? Eentje met lemon curd en eentje met deze pasta?
Of iemand nog een ander idee?

Re: Taarten topic

20 Aug 2021 10:31

Je zou de vulling aan kunnen vullen met een vanille of citroenbavarois. Vrij makkelijk te maken en wat lichter van smaak verwacht ik.

Re: Taarten topic

20 Aug 2021 15:03

Wat Taeda zegt inderdaad of je zou het nog kunnen verwerken in Bv een botercreme.

Re: Taarten topic

20 Aug 2021 17:48

Zou de smaak dan niet te erg wegvallen als je 't mengt? Lastig te zeggen natuurlijk snap ik zonder dat je 't geproefd hebt. Maar als vulling zo zou 't niet werken denk je?

Re: Taarten topic

20 Aug 2021 18:44

Ik zou het niet mengen, maar allebei doen. Dus bijv cake-citroenpasta-bavarois-cake en dat eventueel herhalen. Of cake-citroenpasta-cake-bavarois-cake-citroenpasta-cake.

Ik weet natuurlijk niet hoe heftig het is qua smaak. Ik vind het zelf altijd wel lekker als een taart veel vulling heeft, alleen een laagje lemoncurd voelt wat droog. Daar doe ik ook altijd wat bij. Maar weet niet of dit gelijk staat aan lemoncurd qua intensiteit.

Re: Taarten topic

20 Aug 2021 18:55

Ah ja zo! Ja dat bedoelde ik ook idd als meerdeee lagen maar mijn idee was dan de die citroen pasta als laag en lemon curd als laag. Maar dan kan ik misschien beter die bavarois maken ipv lemon curd volgens jou. Bedankt. Daar kan ik wel wat mee (hoop ik want ik vind het stiekem best eng om zo'n taart met laagjes te maken).

Re: Taarten topic

21 Aug 2021 09:07

Heb je een taartzaag/taartsnijder Marin? En een spuitzak?
Vind ik erg handig bij zulke taarten

Re: Taarten topic

21 Aug 2021 09:13

Nee (zaag) en ja (spuitzak)! Maar wel een uitgebreide taart winkel op de hoek dus kan zoiets wel kopen.

Re: Taarten topic

02 Sep 2021 20:12

Heb vandaag een proeftaart gebakken. Twee verschillende cake mixen, de bovenste was het beste, wat luchtiger. Dus die wordt het. En één laag met die citroenpasta (mierzoet dus dun laagje) en één laagje met lemon curd. De botercreme was mislukt (geschift door citroensap denk ik) en ik ga denk ik een cream cheese buttercream frosting maken over drie weken. En dan versieren met suiker bloemetjes en deze schattige prikkers:
https://www.ilovespeelgoed.nl/product/m ... eSEALw_wcB

Afbeelding

Afbeelding

Niet naar de buitenkant kijken hoor. Die is dus lelijk. Maar al met al niet ontevreden. De smaak was goed en ik kan iig zo'n taart bouwen. Weten we dat ook weer. 😊

Re: Taarten topic

02 Sep 2021 21:33

Leuk!

Ik zag op Instagram bij @huisvanzes een prachtige taart voorbij komen, versierd met echte bloemen en elfjes prikkers. Zo mooi.
Laatst gewijzigd door Lot op 02 Sep 2021 21:42, in totaal 1 keer gewijzigd.

Re: Taarten topic

02 Sep 2021 21:39

Oh ja mooi! En vast heel lekker.

Re: Taarten topic

02 Sep 2021 21:42

Al bijna één joh 😳.

Re: Taarten topic

03 Sep 2021 06:47

Ziet er goed uit Marin!

Over het schiften, je kan inderdaad geen vocht bij boter doen. Een smaakextract of pasta kan wel. Wanneer je swiss meringue botercreme maakt, denk ik dat je de citroenpasta kunt toevoegen voor de smaak. Maar creamcheese klinkt ook goed erbij!

Re: Taarten topic

03 Sep 2021 07:40

Ah goed om te weten, dank je. Dacht al dat het daardoor kwam. Maar dit is inderdaad precies waarom ik een proefversie draaide. En cream cheese frosting vind ik eigenlijk zelf ook veel lekkerder dan botercreme.

Swiss meringue botercreme had ik ook gelezen ja maar denk niet dat ik dat aan durf qua techniek en tijdsdruk. Heb ik wel eens gemaakt hoor maar zit dan met twee kinderen om me heen dus wil zo stressvrij mogelijk bakken.

Ik ga het weekend de taart nog laten proeven aan m'n familie die komt.

Oh en is het erg dat er een donker taart lijntje te zien is in het midden? Dat is van de onderkant van die taart natuurlijk. Ik vind 't zelf niet zo storend, al hoort 't natuurlijk niet. Maar dan moet je de onderkant ook snijden ofzo?

Re: Taarten topic

03 Sep 2021 08:01

Zelf maak ik vaak biscuit en dat staat zo bol, dat ik de bovenkant eraf snij. Ik bak er dan twee en draai er eentje om, zodat er onder en boven een ‘onderkant’ zit. Daardoor geen cakelijntjes. Zelf vind ik het lijntje niet storend, ik snij het eraf zodat het een rechter geheel wordt.

Swiss meringue is goed om even stressvrij te kunnen oefenen ja. Het is niet zo moeilijk, maar heeft aardig wat stappen.

Succes!

Re: Taarten topic

03 Sep 2021 12:56

Lemoncurd zou je ook door de botercrème kunnen doen voor de smaak, vind ik altijd wel lekker.

Als de taart niet heel erg bol is zet ik hem op de kop, ik gebruik sowieso de onderkant als bovenkant

Re: Taarten topic

05 Sep 2021 12:28

Ik zou denk ik nog wel overwegen om de cake voor biscuit te vervangen zeker als er ook nog creamcheese bij komt. Met biscuit wordt het een stuk luchtiger dan met cake en omdat er in biscuit ook geen boter zit een stuk minder machtig.

Re: Taarten topic

05 Sep 2021 12:54

De onderste laag was echte citroencake dus met boter idd maar de bovenste lagen waren van die citroen wolkencake van Dr Oetker, met slagroom en geen boter. Die waren dus een stuk luchtiger. Weet niet of dat beetje vergelijkbaar is met biscuit. Maar die ga ik dus gebruiken.

Zou je lemon curd ook door de cream cheese frosting kunnen doen? Hoewel cream cheese ook altijd een beetje z'n eigen zuurtje heeft wat al lekker is. Dat vind ik altijd zo lekker bij carrot cake.

Re: Taarten topic

07 Sep 2021 14:55

Lijkt me een heerlijke combi, lemon curd en die andere citroenpasta! Jammer dat er melk in zit, anders was ik 'm meteen gaan kopen. Je zou ook wat citroenessence door je botercrème kunnen doen, maar roomkaas lijkt me er ook lekker fris bij.
Plaats een reactie