Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Re: Taarten topic

30 Okt 2013 22:09

Wij wilden bij de schoonzus van mijn schoonzus een taart bestellen voor 12 personen, daar moesten we bijna 40 euro voor betalen! Ze doet dit gewoon als hobby, dus ik vond het best een pittige prijs. In de tijd dat ik zelf nog taarten maakte (inmiddels alweer 3 jaar geleden) vroeg ik tussen de 1 en 2 euro per persoon, maar het zijn nu wel tijden van crisis natuurlijk ;) Is dit een normale prijs tegenwoordig? Het ging dan om een simpele gender reveal taart, roze of blauw van binnen, maar verder geen gekke eisen als geboetseerde dingen of meerdere lagen o.i.d.
Ik vind het wel jammer, maar zit er aan te denken nu maar een taart bij de bakker te bestellen, wel minder mooi en origineel, maar ruim de helft goedkoper.

Re: Taarten topic

30 Okt 2013 22:30

Vind ik inderdaad wel veel voor een 12 persoons taart, zou daar max 25,- voor vragen.

Re: Taarten topic

30 Okt 2013 22:52

Ik vind de prijs een beetje van de afwerking afhangen eigenlijk, maar ik reken het net uit en komt op ong. 3.30 euro pp. Ik zou niet zoveel durven vragen. Waar woon je Aimee? Misschien kan ik of iemand anders wat voor je maken.

Re: Taarten topic

30 Okt 2013 22:53

Ik vind het wel prijzig maar niet enorm duur. Ik zal er bij zo'n prijs wel vanuit gaan dat het een ervaren bakster is. Alsz e dat niet is, dan vind ik het teveel geld.

Re: Taarten topic

30 Okt 2013 22:54

Rebecca schreef:CCC, wat ik een heerlijk toefrecept vind is deze: 100gr monchou mixen met 50 gr boter. 100 gr gesmolten witte chocolade erdoor mengen, daarna 250 gr poedersuiker.

Shally, ik zou ook iets doen met het biscuit kleuren.


Thnx!

Re: Taarten topic

01 Nov 2013 20:26

Oef, dat vind ik ook heel veel geld. Bij mij zou die taart 24 euro kosten.
(Je woont niet toevallig in de buurt van Rdam?)

Re: Taarten topic

01 Nov 2013 21:49

Ja 24 euro vind ik ook nog wel te doen, maar 40 euro voor een taart die binnen 15 minuten op is vind ik toch te veel (aangezien de extra echo die er aan vooraf gaat ook al 60 euro kost ;) ). Ik woon naast schiphol, dus Rotterdam is vrij ver. Maar als dit geen doorsnee prijzen zijn tegenwoordig kan ik nog wel even verder informeren bij hobbybakkers in de buurt!

Re: Taarten topic

01 Nov 2013 22:32

Heeft er iemand hier weleens een varkentjes taart gemaakt? ( zie plaatje ) Zo ja hoe hebben jullie de bovenste chocolade laag gemaakt? Bij de meeste recepten staat dat je slagroom in een pannetje moet doen en niet niet laten koken en dan stukjes chocola erin doen, laten smelten en laten afkoelen zodat het een dik mengsel wordt. Dit heb ik dus gedaan ( al 1,5 uur geleden ) maar het is nog lang niet dik genoeg om het straks over de taart te gooien... Ik doe niets verkeerd en heb het recept goed gevolgd maar ik denk niet dat het dikker wordt. Heel vervelend want ik moet het taartje voor morgenmiddag af hebben..... Iemand een andere optie? Ik hoop dat er nog iemand reageert

Afbeelding

Re: Taarten topic

01 Nov 2013 23:05

In de koelkast zetten wordt 't vaak ook nog wel steviger van. Anders eventueel opkloppen?
Of 1 op 1 chocola met roomboter smelten, dat wordt zeker weten steviger, maar is buiten de koelkast wel nog zacht en lekker eetbaar.

Re: Taarten topic

01 Nov 2013 23:09

Rebecca schreef:In de koelkast zetten wordt 't vaak ook nog wel steviger van. Anders eventueel opkloppen?
Of 1 op 1 chocola met roomboter smelten, dat wordt zeker weten steviger, maar is buiten de koelkast wel nog zacht en lekker eetbaar.


Ik ga er nu niet meer mee aan de gang en laat het mengsel vannacht in de koelkast staan, in de hoop dat het morgen stevig is. En met 1 op 1 chocola met roomboter smelten bedoel je dat ik het mengsel opnieuw moet opwarmen en dan roomboter erdoor? Bedankt voor je tips iig!

Re: Taarten topic

01 Nov 2013 23:13

Nee, ik zou dan een heel nieuw mengsel maken, van alleen boter en chocola. Als je dat in de koelkast laat afkoelen gaat 't redelijk vlot (zeg dat je na max een uurtje wel moet kunnen verwerken), dus op tijd beginnen als je ganache toch niet gelukt is, dan moet het goedkomen!

Re: Taarten topic

01 Nov 2013 23:25

Oke! Nouja ik wacht vannacht af en anders race ik morgenvroeg naar de winkel. Want het taartje moet morgenmiddag klaar zijn. Misschien kan het ook met chocolade mousse, maar dan krijg je van die rare bubbeltjes denk ik....

Re: Taarten topic

02 Nov 2013 01:01

Ik maak op die manier altijd ganache, ik klop het daarna alleen altijd op. Vind ik ook lekkerder.

Re: Taarten topic

02 Nov 2013 09:35

Mida4you is het nog dikker geworden? Wel een leuk taartje.

Heeft hier iemand wel eens een cijfer als taart gemaakt? Is dat makkelijk te bekleden?

Re: Taarten topic

02 Nov 2013 10:59

Ja het is gelukkig dik geworden! Het taartje is erg leuk geworden en zal vanmiddag even een foto plaatsen.

Re: Taarten topic

02 Nov 2013 14:09

Wat fijn! Ben benieuwd naar de foto

Re: Taarten topic

02 Nov 2013 20:49

Aimee schreef:Ja 24 euro vind ik ook nog wel te doen, maar 40 euro voor een taart die binnen 15 minuten op is vind ik toch te veel (aangezien de extra echo die er aan vooraf gaat ook al 60 euro kost ;) ). Ik woon naast schiphol, dus Rotterdam is vrij ver. Maar als dit geen doorsnee prijzen zijn tegenwoordig kan ik nog wel even verder informeren bij hobbybakkers in de buurt!


Ik betaalde 1,90 per persoon, eerst vond ik het wat duur, zeker vergeleken met de taart van de hema. Maar als ik bij de bakker allemaal gesorteerd gebak zou kopen was ik dat ook wel kwijt geweest.

Re: Taarten topic

03 Nov 2013 14:46

Studie, heb je een foto van de taart voor je meiden? Hebben jullie een leuke dag gehad?

Ik vind trouwens dat er wel word onderschat (niet hier hoor maar algemeen gezien) hoeveel tijd en werk er aan een taart zit. Als je een taart besteld voor 50 euro voor ong 25 man zit er bij mij vaak wel min. 6 uur werk in. Als je dat zou omrekenen naar uurloon en je onkosten eraf haalt is het echt niks. Begrijp dat het voor mensen veel geld is, maar het is dan wel een unieke en handgemaakte taart.

Re: Taarten topic

03 Nov 2013 15:17

Ik heb zelf taarten gemaakt, dus weet heel goed hoeveel tijd en geld er in gaat zitte :) ik vind alleen niet dat je een uurloonprijs kan vragen voor iets wat je als hobby doet, geen winkel en personeel hoeft te betalen en je je niet aan haccp regels houdt.. Natuurlijk wil ik betalen voor de onkosten, extra om de hobby de kunnen blijven bekostigen en nog wat extra voor bijzondere extraatjes zoals boetseersels en stapeltaarten. Maar een simpele gekleurde biscuit bodem met een laagje marsepein en een paar versiersels, ga ik geen 3.30 pp voor betalen.

Re: Taarten topic

03 Nov 2013 21:41

Ik heb voor dit weekend 4 taarten gemaakt!

Afbeelding
Varkentjestaart

Afbeelding
Truffeltaart

Afbeelding
Worteltaart

Afbeelding
Aarbeien kwark boltaartje

Re: Taarten topic

03 Nov 2013 21:44

Leuke taarten mida4you!

Re: Taarten topic

03 Nov 2013 23:41

Maar Aimee, het was ook zoals ik al meldde niet bedoeld voor jou of een ander hier. Maar algemeen gezien. 3.30 euro pp is erg veel ja.

Re: Taarten topic

07 Nov 2013 22:06

weg

CCC beetje late reactie maar bij deze. Niet de beste foto maar bij de rest staan mijn meiden op.
Op de voorkant van de taart stond hun naam nog.
Ik geloof meteen dat er veel werk in zo'n taart zit hoor, echt! Maar het heeft mij wel doen twijfelen omdat je gewoon een dure taart op eet, maar ach ze zijn maar een keer per jaar jarig.
Laatst gewijzigd door Studiebol op 11 Nov 2013 21:06, in totaal 1 keer gewijzigd.

Re: Taarten topic

07 Nov 2013 22:38

Superleuk Studie!

Re: Taarten topic

07 Nov 2013 22:52

Super leuk!!!!!
Plaats een reactie