Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Re: Taarten topic

23 Aug 2015 21:55

Hier mijn creaties.
Ik heb wel duidelijk wat verbeterpuntjes (chocolade wilde niet goed smelten, dus de volgende keer pakken we daar icing voor)

Deze had ik voor op mijn werk gemaakt.
Afbeelding
In de vitrine op mijn werk:
Afbeelding

En deze voor mijn feestje, thema verven/kunst.
Het begin:
Afbeelding
Eindresultaat:
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Re: Taarten topic

24 Aug 2015 05:45

...
Laatst gewijzigd door Anoniem216 op 18 Okt 2017 09:30, in totaal 1 keer gewijzigd.

Re: Taarten topic

24 Aug 2015 07:57

Oh oh oh, wat ziet het er altijd mooi en lekker uit in dit topic. Woont iemand in E'hoven of omstreken die misschien interesse heeft om in dec en jan een taart en/of cupcakes te maken?

Re: Taarten topic

25 Aug 2015 17:01

-
Laatst gewijzigd door Anoniem181 op 09 Feb 2016 22:12, in totaal 1 keer gewijzigd.

Re: Taarten topic

25 Aug 2015 18:41

Mijn buurvrouw vroeg of ik een taart wou maken voor mijn buurmeisje.
Ze is 1 geworden en dat wouden ze graag vieren met een Woezel en pip taart.

Afbeelding

Afbeelding

Bedankt voor het kijken, reactie vind ik leuk!

Re: Taarten topic

25 Aug 2015 19:21

Ik heb een vraagje. A.s. zondag vieren we N. haar verjaardag. Ik wil graag cupcakes bakken en hierop een toef van blauwe botercreme maken met daarop wat glitters-strooisel en een satéprikker met afbeelding erop, erin steken. Frozen cupcakes dus :smile: Ik vraag me nu alleen af wanneer ik dat kan/moet doen.

Re: Taarten topic

25 Aug 2015 19:32

Ik zou het vrijdag of zaterdag doen! Botercreme is best even houdbaar. Maar hoe dichterbij het op het daadwerkelijke eet moment zit hoe lekkerder natuurlijk.

Re: Taarten topic

25 Aug 2015 19:53

Oke, zaterdag kan ik het wel maken. 's Ochtends de cupcakes bakken, even laten afkoelen, de toefjes van botercréme erop maken, verder versieren en dan allemaal in de koelkast neem ik aan? Enne.. hoe? Moeten ze bedekt zijn, zo ja, hoe doe ik dat? Heb geen speciale dozen of bakken waar het allemaal in kan.

Re: Taarten topic

25 Aug 2015 20:10

Jep! Al hoeft botercreme in principe niet in de koelkast (er zit geen room in).
Maar als toef vind ik het zelf wel fijner als ze uit de koelkast komen, dan zijn ze steviger. Zeker nu het weer iets warmer wordt.
Ik zet ze altijd gewoon los in de koelkast!

Re: Taarten topic

25 Aug 2015 20:15

Top, dankjewel! Ik twijfel om ze alleen voor 'erbij' te maken of voor de gehele visite. Maar ik denk, eenmaal bezig straks, dat ik spijt krijg als ik voor minimaal 40 gasten deze cupcakes ga maken, hahah! N. wil sowieso een (foto)taart, dus ik denk dat ik de cupcakes voor de kinderen maak, een stuk of 12 is dan genoeg. Ik zou graag iedereen zo'n mooie cupcake willen aanbieden, maar dat is echt téveel werk voor iemand zonder veel ervaring :wink:

Re: Taarten topic

25 Aug 2015 20:37

Dat valt best mee! Zorgen voor een spuitzak, botercreme erin, en toef toef toef toef toef toef toef, glitter er op en steker er in en klaar!
Of je dat nou keer 12 of keer 40 moet doen maakt dan ook niet zoveel uit :P

Re: Taarten topic

25 Aug 2015 20:40

Vinden jullie botercreme lekker?
Ik vind t zo'n hap boter, hoor ik om me heen ook veel.

Re: Taarten topic

26 Aug 2015 10:49

Leuk Dora!

Mooi taartje Alex!

Als D. zo lekker als nu blijft slapen overdag, ga ik over 2 weken ook weer een taartje maken, heb een opdracht :).

Sam, ik vind botercreme echt heel vies, maakt niet uit van welk recept, zo'n hap boter daar gruwel ik van. Ik maak dan ook geen toeven van botercreme als ik cupcakes maak, maar gebruik iets anders lekkers.

Re: Taarten topic

26 Aug 2015 13:34

Meringue botercreme met minder boter dan 'officieel' hoort en met een smaakje erdoor vind ik wel lekker. En ik spuit rozentoeven ipv zo'n punt, dan zit er ook minder creme op een cakeje

Re: Taarten topic

26 Aug 2015 16:46

Sam schreef:Vinden jullie botercreme lekker?
Ik vind t zo'n hap boter, hoor ik om me heen ook veel.


Hangt echt af van welke botercreme je maakt... 1:1 is inderdaad niet lekker, maar een merengue botercreme met een lekker smaakje vind ik superlekker eigenlijk en merk daar eigenlijk helemaal niks qua boter als ik het eet. Ik heb vorig jaar met Sinterklaas speculoos botercreme gemaakt, was echt heerlijk en viel goed in de smaak.

Re: Taarten topic

26 Aug 2015 16:49

Parisienne schreef:Top, dankjewel! Ik twijfel om ze alleen voor 'erbij' te maken of voor de gehele visite. Maar ik denk, eenmaal bezig straks, dat ik spijt krijg als ik voor minimaal 40 gasten deze cupcakes ga maken, hahah! N. wil sowieso een (foto)taart, dus ik denk dat ik de cupcakes voor de kinderen maak, een stuk of 12 is dan genoeg. Ik zou graag iedereen zo'n mooie cupcake willen aanbieden, maar dat is echt téveel werk voor iemand zonder veel ervaring :wink:


Valt idd echt mee zoals Lejow zegt! Cupcakes bakken en de toef mixxen zal het meeste werk zijn, toef is zo gespoten kun je ook filmpjes van zien op YouTube hoe je dat mooi krijgt :)

Re: Taarten topic

26 Aug 2015 22:09

Oh WF, ik heb helemaal over je taartje heen gekeken! Leuk gemaakt!
Dora ook!



1 op 1 botercreme is inderdaad niet lekker, maar botercreme van de botercreme mix of meringue botercreme met een lekker smaakje er door (ik gebruik vaak saroma kloppudding), maar proef je amper dat het boter is. Ik heb namelijk een gruwelijke hekel aan boter (voor op brood).

Re: Taarten topic

28 Aug 2015 08:14

Goeie tip, ik ga voor een meringue botercreme denk ik. Voor een subtiel smaakje erdoor, wat kan ik dan het beste doen?

Re: Taarten topic

28 Aug 2015 09:34

Ik heb even een vraag ik ga morgen een slagroomtaart maken en nu vroeg ik me af of ik die ook met botercrème moet afsmeren of is slagroom met klopfix voldoende?
Ik ga chocoladeschaafsel aan de zijkant gebruiken en dit moet natuurlijk wel goed blijven plakken.

Vandaag de verjaardagstaart maken met legothema. Vind het altijd toch een soort van spannend :redface: , omdat dit toch de belangrijkste taart van het jaar is.

Re: Taarten topic

28 Aug 2015 21:04

Parisienne schreef:Goeie tip, ik ga voor een meringue botercreme denk ik. Voor een subtiel smaakje erdoor, wat kan ik dan het beste doen?


Je hebt smaakstoffen van funcakes maar ik doe er meestal saroma kloppudding door.


Sabje, ik zou eerst een dun laagje botercreme doen, zodat het mooi strak wordt en het dan opspuiten met slagroom.

Re: Taarten topic

29 Aug 2015 08:02

Speciaal topic kan maar ik kan het ook eerst hier vragen!

Wat zijn lekkere taart vullingen? Ik moet keuze's maken en vind het heel moeilijk. Ben al gauw van de banketbakkersroom met aardbeien jam zeg maar. Harstikke lekker, maar een keer wat anders is ook leuk. Nu heb ik een heel lijstje gekregen maar dan kan ik weer geen combi's kiezen :-)

Nu dacht ik aan bastogne en witten chocola? En aardbeien en chocola? Zou dat lekker zijn? Zouden ook de meeste mensen dat gewoon lusten? Wil wel natuurlijk dat iedereen de taart lust.
Of hebben jullie nog andere tips voor een lekker combinatie?

Re: Taarten topic

29 Aug 2015 08:15

Aardbei en witte chocola
Kersen(jam) en chocola

Re: Taarten topic

30 Aug 2015 09:49

Kwebbel-taart voor mijn dochter!

Afbeelding

Re: Taarten topic

30 Aug 2015 11:00

Wat een leuke kwebbeltaart!


Hier mijn creatie voor de babyshower van Alex:
Hij was gevuld met een roze laag crème met confituren en een blauwe laag crème met confituren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Re: Taarten topic

30 Aug 2015 12:49

Mooi Dora! Ik vind jouw taarten zoveel strakker de laatste tijd, mooi!
Plaats een reactie