Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Taarten topic

<<

High Heels

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5683

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:27

Woonplaats: In het Brabantse land

Bericht 06 Mrt 2015 09:58

Re: Taarten topic

Wat een leukerdjes!
Trotse mama van;
Grote zus: 18-04-2010
&
Kleine zus: 04-07-2011
<<

Anoniem122

Bericht 06 Mrt 2015 11:51

Re: Taarten topic

Heeft er iemand ervaring met de biscuitmix van Dr oetker?
<<

CCC

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2715

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:58

Bericht 06 Mrt 2015 23:33

Re: Taarten topic

Leuk Whiteflower! Zie al veel verbetering in je afwerking, leuk om te zien!
<<

zonneschijn

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4886

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:28

Bericht 06 Mrt 2015 23:42

Re: Taarten topic

Ze zijn leuk Whiteflower.
Trots op mijn stoere ventje!
<<

whiteflower

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 121

Geregistreerd: 02 Sep 2013 15:49

Bericht 07 Mrt 2015 11:28

Re: Taarten topic

Deze taart gemaakt in opdracht van een vriendin van de jarige.
Het voorbeeld was van internet, dus als je iets ziet van jezelf, dankjewel!
Ze waren er erg blij mee en hij smaakte erg goed.
Op of aanmerkingen zijn welkom!

Afbeelding

Fijne zaterdag!
<<

Anoniem219

Bericht 07 Mrt 2015 19:34

Re: Taarten topic

Ik heb deze gemaakt voor mijn dochter die vierde haar verjaardag vandaag!

Afbeelding
<<

whiteflower

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 121

Geregistreerd: 02 Sep 2013 15:49

Bericht 07 Mrt 2015 19:36

Re: Taarten topic

Gaaf hoor! Gefeliciteerd met je dochter :)
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8845

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:17

Bericht 08 Mrt 2015 18:24

Re: Taarten topic

Leuke taarten komen er voorbij!

Ik heb deze gemaakt voor mijn moeder die gisteren haar verjaardag vierde.

Afbeelding
2012
2016
2020
oktober 2024

Instagram
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13492

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 09 Mrt 2015 10:14

Re: Taarten topic

Leuk, whiteflower, aagje en Jezzie!
En gefeliciteerd Aagje!

Volgens mij werken jullie allemaal met fondant, of niet? :)
Ik moet voor as weekend een taart maken met als thema 'navelpiercing'.
<<

Anoniem286

Bericht 09 Mrt 2015 12:06

Re: Taarten topic

Bijzonder thema Lejow. Ga je zo,n romp/buik/decollete taart maken?
<<

Anoniem219

Bericht 09 Mrt 2015 22:34

Re: Taarten topic

Lejow, ik heb geen fondant gebruikt, vind ik niet lekker!
Omdat het bobbelig is zeker? Ik kreeg het niet beter, had geen tijd meer... :(
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13492

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 10 Mrt 2015 22:20

Re: Taarten topic

Nee, dacht het aan de kleur en structuur te zien :D
Fondant is 'gladder'
<<

Truus

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 334

Geregistreerd: 28 Dec 2013 16:39

Bericht 11 Mrt 2015 12:19

Re: Taarten topic

Ben heel benieuwd hoe je dat thema gaat toepassen, Lejow!
<<

whiteflower

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 121

Geregistreerd: 02 Sep 2013 15:49

Bericht 12 Mrt 2015 12:17

Re: Taarten topic

Goedemorgen,

Hierbij een taart met Woezel en Pip.
Ik zelf vind hem erg leuk en ook Ilja voor wie het taartje was, vond hem erg mooi!
Ouwel is vastgeplakt met een beetje tylose lijm.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Bedankt voor het kijken, op en aanmerkingen zijn altijd welkom. :)
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13492

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 12 Mrt 2015 12:20

Re: Taarten topic

Dat hoeft niet met tylose hoor, een beetje water is voldoende! Of er eventueel los op leggen en met het randje om het plaatje, het plaatje vastmaken aan de taart.

Verder vind ik m leuk hoor!
<<

Joan

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1330

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 12 Mrt 2015 12:43

Re: Taarten topic

Ik ga volgende week voor het eerst van m'n leven een slagroomtaart maken. Nu had ik een tijdje geleden cupcakes gemaakt van de action, van die kant en klare met een zakje aardbeienfrosting dat door de slagroom moest. Mijn vriend vond het echt méga lekker en heeft het nog steeds over die frosting. Ik wil hier dus de slagroomtaart mee afsmeren. Kan ik daarvoor dan gewoon een zakje saroma aardbeienpudding gebruiken om door de slagroom te kloppen?
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13492

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 12 Mrt 2015 21:11

Re: Taarten topic

Joan schreef:Ik ga volgende week voor het eerst van m'n leven een slagroomtaart maken. Nu had ik een tijdje geleden cupcakes gemaakt van de action, van die kant en klare met een zakje aardbeienfrosting dat door de slagroom moest. Mijn vriend vond het echt méga lekker en heeft het nog steeds over die frosting. Ik wil hier dus de slagroomtaart mee afsmeren. Kan ik daarvoor dan gewoon een zakje saroma aardbeienpudding gebruiken om door de slagroom te kloppen?



Jep, serieus lekker :banaan:
De bananen versie ook trouwens...
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13492

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 12 Mrt 2015 21:12

Re: Taarten topic

eerst slagroom opkloppen en daarna de saroma er door, let wel op, want de saroma maakt het nog steviger.
<<

CCC

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2715

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:58

Bericht 13 Mrt 2015 12:00

Re: Taarten topic

Lejow schreef:Dat hoeft niet met tylose hoor, een beetje water is voldoende! Of er eventueel los op leggen en met het randje om het plaatje, het plaatje vastmaken aan de taart.

Verder vind ik m leuk hoor!


Juist geen water of tylose, als je de taart dan in de koeling zet krijg je vaak uitloop of bobbels. Beetje botercreme eronder smeren.
<<

Anoniem166

Bericht 18 Mrt 2015 18:05

Re: Taarten topic

Ik ga morgen een taart maken voor de verjaardag van mijn dochter. Als ik hem vul met witte chocolademousse en afsmeer met botercreme met een beetje witte chocola, wordt dat dan heel erg machtig? Ik wilde aanvankelijk iets luchtigs, maar Mona heeft bij onze AH alleen vrij machtige smaken, geen citroen ofzo.
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13492

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 18 Mrt 2015 18:22

Re: Taarten topic

Sanne schreef:Ik ga morgen een taart maken voor de verjaardag van mijn dochter. Als ik hem vul met witte chocolademousse en afsmeer met botercreme met een beetje witte chocola, wordt dat dan heel erg machtig? Ik wilde aanvankelijk iets luchtigs, maar Mona heeft bij onze AH alleen vrij machtige smaken, geen citroen ofzo.



Ik zou afsmeren met 1 smaak, gewoon met botercreme. Dat is voor de marsepein/fondant ook het beste.

Je kunt ook slagroom mixen en als het opgeklopt is er saroma kloppudding bij doen (in tig smaken), dat is ook erg lekker!
Er kan overigens ook gewoon almhof kwark enzo tussen hoor! Niet alleen Mona.
<<

Anoniem166

Bericht 18 Mrt 2015 18:27

Re: Taarten topic

Is dat niet te dun? Ik heb er weinig verstand van, maak 1 keer per jaar een taart voor de verjaardag van H.

Edit: zal niet te dun zijn, anders gaf je het natuurlijk niet als tip. Ik zal morgen eens in de winkel kijken.
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13492

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 18 Mrt 2015 19:00

Re: Taarten topic

Whaha nee. Al is de ene kwark de andere niet. Die van almhof is er dik. kun je er zo tussen kwakken!

De sinaasappelkwark is erg lekker, en dan met een laagje chocomousse.. nommm
<<

Anoniem166

Bericht 18 Mrt 2015 21:50

Re: Taarten topic

Hoe moet ik me dat voorstellen, Lejow? Eerst sinaasappelkwark en daar gelijk chocolademousse bovenop? Of de ene laag kwark en de volgende laag chocomousse? En dan gewone chocomousse van donkere chocola of van witte chocola?
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13492

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 18 Mrt 2015 22:03

Re: Taarten topic

Juist, ene laag sinaasappelkwark en de andere laag chocomousse (ook die van almhof trouwens, of de brownie pudding va mona nommmieee)

Kan zowel van wit als van bruine choco trouwens.
VorigeVolgende

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers