Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Re: Taarten topic

07 Jan 2015 09:41

Ik wil me ook eens gaan wagen aan het maken van taarten. Wat zijn handige accessoires om te hebben als beginner? Hebben jullie verder nog tips?

Re: Taarten topic

08 Jan 2015 13:19

Jans schreef:Ik wil me ook eens gaan wagen aan het maken van taarten. Wat zijn handige accessoires om te hebben als beginner? Hebben jullie verder nog tips?


Jaaa leuk!

Ik ben zelf natuurlijk nog een beginner, maar dingen die ik heel handig vind/vond:

- Een goed bakblik
- Wat kleurtjes marsepein/fondant om mee te starten
- Een roller met siliconen eromheen (waar marsepein niet aan blijft plakken). Of een rolstok
- Een mesje van plastic waar bij het snijden marsepein niet aan blijft plakken
- Spatel
- Taartzaag
- Een garneerspuit (anderen zullen mogelijk een spuitzak gebruiken)
- Smoother

Verder is het leuk om wat uitsteekvormpjes te hebben om te beginnen met decoreren, maar echt noodzakelijk natuurlijk niet. Dit zijn echt de dingen die ik handig vind als basis!

Re: Taarten topic

08 Jan 2015 13:21

Zelf had ik trouwens ook nog een vraagje. Mijn laatste taart was een halve dag na het bakken niet zo mooi meer. Marsepein aan de zijkant was vochtig geworden, en gaan smelten, en dus afzakken. Hoe kan ik dit voorkomen?

Ik bewaarde deze taart in een plastic taartdoos die goed afsluit. De taarten zet ik wel altijd in de badkamer omdat het daar het koudst is, en haal ik daar weg als er gedoucht wordt i.v.m. vocht. Zou dit het dan gewoon zijn?

Re: Taarten topic

08 Jan 2015 13:35

Ja, taarten gaan smelten van vocht. Door bijvoorbeeld in en uit en in en uit de koelkast te gaan.
Waarmee smeer je de taarten af?

Ondanks dat je ze uit de badkamer weghaalt, is het daar toch altijd een vochtige plaats.
Ik bewaar de taarten gewoon in de keuken, op de koelkast.

Re: Taarten topic

08 Jan 2015 18:06

Taartzaag en smoother heb ik nog nooit gebruikt. Broodmes en paletmes werken ook prima. Ik zocht gewoon in de keuken altijd naar iets wat handig te gebruiken was, maakte van de meest creatieve dingen gebruik haha

Re: Taarten topic

08 Jan 2015 19:01

Ik gebruik de smoother wel, om de taart glad te strijden nadat ik m met marsepein bekleed heb. Om er zachtjes belletjes onder vandaan te 'drukken' enzo.

Verder een rolstok, en ik gebruik de bureau mat van ikea die leg ik op het aanrecht. Daar blijft de marsepein bijna niet aan plakken.
Verder wordt er vaak poedersuiker gebruikt tegen het plakken, maar ik gebruik liever crisco (plantaardig vet, geeft geen vlekken in tegenstelling tot poedersuiker).
Ook gebruik ik veel aardappelschilmesjes.

Re: Taarten topic

08 Jan 2015 19:07

Ik rol uit op bakpapier, plakt ook niet.

Re: Taarten topic

08 Jan 2015 19:58

Ik zweer ook bij crisco, gebruik 't om mijn bakblikken in te vetten, fondant soepeler te maken en inderdaad ook om op uit te rollen.
Wat ik het lastige van uitrollen op bakpapier vind is dat het bakpapier wegglijd en dat het zo ontzettend totaal niet plakt dat soms mijn fondant juist aan de rolstok wordt opgetild, heb jij daar geen last van stofzuiger?

Smoother vind ik ook echt essentieel om de taart mooi strak te krijgen.

Re: Taarten topic

09 Jan 2015 10:58

Op zaterdag 31 januari doe ik mee met een taarten-workshop.
Dat wordt dus een taart met marsepein/fondant bekleed en gedecoreerd.
Kan ik deze die dag invriezen en dan die week erna ontdooien? Is hij dan nog lekker?

Re: Taarten topic

09 Jan 2015 15:15

Lejow schreef:Ja, taarten gaan smelten van vocht. Door bijvoorbeeld in en uit en in en uit de koelkast te gaan.
Waarmee smeer je de taarten af?

Ondanks dat je ze uit de badkamer weghaalt, is het daar toch altijd een vochtige plaats.
Ik bewaar de taarten gewoon in de keuken, op de koelkast.


Met botercrème. Worden jouw taarten niet te warm in de keuken?

Re: Taarten topic

09 Jan 2015 15:28

Truus schreef:
Lejow schreef:Ja, taarten gaan smelten van vocht. Door bijvoorbeeld in en uit en in en uit de koelkast te gaan.
Waarmee smeer je de taarten af?

Ondanks dat je ze uit de badkamer weghaalt, is het daar toch altijd een vochtige plaats.
Ik bewaar de taarten gewoon in de keuken, op de koelkast.


Met botercrème. Worden jouw taarten niet te warm in de keuken?



Nee hoor, gaat prima.

Re: Taarten topic

09 Jan 2015 16:03

Jans, ik lees dit heel toevallig. Ik heb ooit ook taarten en cupcakes gebakken en daar heel veel dingen voor aangeschaft. Misschien kun je dat overkopen? Spullen zijn in perfecte staat.

Re: Taarten topic

09 Jan 2015 16:24

Als Jans geen interesse heeft mag je me pm sturen, ben zelf pas begonnen en misschien heb je nog dingen die ik nog niet heb.

Re: Taarten topic

11 Jan 2015 10:10

Een taartje voor ons zelf gemaakt.
Vulling is chocoladeganache en monchouvulling.
Erg lekkere combinatie!

Afbeelding

Fijne zondag!

Re: Taarten topic

11 Jan 2015 13:19

Leuk whiteflower, ziet er gezellig uit!

Re: Taarten topic

11 Jan 2015 14:08

Hebben jullie trouwens tips hoe ik een mooi roosje van fondant/marsepein kan maken? Ik heb hier (nog) geen speciale uitsteker voor.

Re: Taarten topic

11 Jan 2015 14:27

Op youtube kan je wel tutorials vinden.

Re: Taarten topic

11 Jan 2015 15:20

Wie weet of ik ergens online een lijst kan vinden met taartenbaksters per provincie?

Re: Taarten topic

11 Jan 2015 16:09

Papillio schreef:Wie weet of ik ergens online een lijst kan vinden met taartenbaksters per provincie?


Geen idee
Wel kun je op het forum van de leukste taarten een oproep doen (als je aangemeld bent) in het bakken voor anderen topic.
En er is een fb die 'bakken voor anderen' heet.
Daar kun je het ook vragen.

Omdat het voor veel baksters puur hobby is, zijn er niet echt lijstjes denk ik.

Re: Taarten topic

11 Jan 2015 16:23

ไม่เป็นไร schreef:Op youtube kan je wel tutorials vinden.


Ik kon niet echt iets vinden wat me handig leek, daarom was ik benieuwd naar jullie manier :-)

Re: Taarten topic

11 Jan 2015 18:20

Deze is wel duidelijk:
https://www.youtube.com/watch?v=gwGxrxTDJq0

Re: Taarten topic

11 Jan 2015 21:09

Lejow schreef:
Papillio schreef:Wie weet of ik ergens online een lijst kan vinden met taartenbaksters per provincie?


Geen idee
Wel kun je op het forum van de leukste taarten een oproep doen (als je aangemeld bent) in het bakken voor anderen topic.
En er is een fb die 'bakken voor anderen' heet.
Daar kun je het ook vragen.

Omdat het voor veel baksters puur hobby is, zijn er niet echt lijstjes denk ik.


Thnx, ik zal eens op die fb kijken. Helaas woon jij niet in de buurt, anders wist ik wel wie ik zou vragen...

Re: Taarten topic

11 Jan 2015 22:05

Sorry! haha :D

Re: Taarten topic

17 Jan 2015 12:33

Zouden jullie voor citroenkwark met aardbeienjam gaan? Iemand vraagt die combinatie maar ik vraag het me af. Wat is een veilige keuze bij aardbeienjam?

Re: Taarten topic

17 Jan 2015 13:12

Kate schreef:Zouden jullie voor citroenkwark met aardbeienjam gaan? Iemand vraagt die combinatie maar ik vraag het me af. Wat is een veilige keuze bij aardbeienjam?



Gatver nee...
Aardbeienjam kan met slagroom, met vanille botercreme, met banketbakkersroom, met aardbeienkwark, met chocolademousse.. Maar ik zou het écht niet combineren met citroen!

Ik had er ook weer 2 op de planning voor vandaag:
Afbeelding

Afbeelding
Plaats een reactie