Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Taarten en cake dillema

<<

Lady starstruck

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1725

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:18

Bericht 04 Nov 2013 20:20

Taarten en cake dillema

Als ik cakes of taarten bak komen ze bij mij nooit omhoog in de oven. Ze komen wel een stukje omhoog maar nooit naar mijn zin. Ze rijzen ongeveer tot aan de helft van het bakblik en verder niet. Vandaag heb ik een taart gebakken en goed aan het recept gehouden maar hij bleef weer klein. Weet iemand wat het probleem is?
L. 02-03-2016
A. 15-01-2018
♥️♥️
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13486

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 04 Nov 2013 20:20

Re: Taarten en cake dillema

Temperatuur langzaam op hogen. Bij wijze van 10 min op 150, 10 min op 160 en 10 min op 170
<<

Lady starstruck

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1725

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:18

Bericht 04 Nov 2013 20:24

Re: Taarten en cake dillema

Dat is een goede tip! Dat ga ik de volgende keer eens proberen.
L. 02-03-2016
A. 15-01-2018
♥️♥️
<<

PiP

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1578

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:43

Bericht 04 Nov 2013 20:34

Re: Taarten en cake dillema

Ik denk dat je het wel hebt gedaan aangezien er staat dat je je aan het recept hebt gehouden, maar heb je het beslag 10 minuten gemixt?
December 2009
juli 2012
<<

Ella

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:44

Bericht 04 Nov 2013 20:45

Re: Taarten en cake dillema

Bij zo'n schema van hoeveel voor welke maat vorm, ga ik standaard 2v stappen naar boven. ik maak dus meer beslag dan geadviseerd wordt.
<<

Lady starstruck

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1725

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:18

Bericht 04 Nov 2013 20:51

Re: Taarten en cake dillema

PiP schreef:Ik denk dat je het wel hebt gedaan aangezien er staat dat je je aan het recept hebt gehouden, maar heb je het beslag 10 minuten gemixt?

Ik heb het niet tien minuten gemixt. Lang mixen helpt ook bij het rijsproces?
L. 02-03-2016
A. 15-01-2018
♥️♥️
<<

Lady starstruck

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1725

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:18

Bericht 04 Nov 2013 20:51

Re: Taarten en cake dillema

Dat dacht ik ook al Ella. Dat ik te weinig deeg had. Ik ga de volgende keer ook meer maken.
L. 02-03-2016
A. 15-01-2018
♥️♥️
<<

PiP

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1578

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:43

Bericht 04 Nov 2013 21:29

Re: Taarten en cake dillema

Denk wel dat dat heel belangrijk is, het maakt het veel luchtiger en je krijgt een veel grotere substantie.
Je bakblik is dan dus meteen al veel meer gevuld doordat het luchtig is.
Het lijkt na lang mixen net op marshmallow uit een pot, je kan er geloof ik ook pieken in maken die even blijven.
Ik hou zelfs mix over als ik me aan de afmetingen van de verpakking hou.
December 2009
juli 2012
<<

Lady starstruck

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1725

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:18

Bericht 04 Nov 2013 21:40

Re: Taarten en cake dillema

Dat klinkt erg logisch Pip. Ik ben een beetje makkelijk daarin. Want ik dacht dat kort mixen geen kwaad kon. Maar dan ga ik dat de volgende keer eens proberen.
L. 02-03-2016
A. 15-01-2018
♥️♥️
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13486

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 05 Nov 2013 09:28

Re: Taarten en cake dillema

Jep en wat Pip zegt inderdaad, en ik vul sowieso het bakblik altijd tot ongeveer een cm of 3 onder de rand.
<<

Google

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 28

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:45

Bericht 05 Nov 2013 14:47

Re: Taarten en cake dillema

Ik gooi er altijd een heel zakje bakpoeder door (ook als er maar een theelepel in moet), helpt ook.
<<

Jules

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 914

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:33

Bericht 05 Nov 2013 17:01

Re: Taarten en cake dillema

En in recepten staat vaak: zet in het midden van een voorverwarmde oven. Schuif het rek waar je je cake op zet dan in de onderste "houder", zodat de cake wel daadwerkelijk in het midden van de oven staat en niet bovenin de oven.

En inderdaad, lang mixen. Ik heb gelukkig een keukenmachine die voor me 10 minuten mixt :P
<<

Lady starstruck

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1725

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:18

Bericht 05 Nov 2013 19:39

Re: Taarten en cake dillema

Je krijgt er van die lamme armen van haha. Een keukenmachine zou dan wel handig zijn inderdaad.
L. 02-03-2016
A. 15-01-2018
♥️♥️
<<

PiP

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1578

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:43

Bericht 05 Nov 2013 20:14

Re: Taarten en cake dillema

Ik heb na een paar taarten ook een keukenmachine aangeschaft :)
Was toen net in de aanbieding bij de Lidl voor ik geloof 30,-!
Nu na 3 jaar is hij niet heel best meer en duim ik elke keer weer dat hij het blijft doen.
Eigenlijk moet ie maar eens kapot gaat, haha
De botercreme mix ik trouwens ook 10 minuten, ding heeft dus ook wel wat te lijden
December 2009
juli 2012
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13486

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 05 Nov 2013 20:49

Re: Taarten en cake dillema

En de eieren voorverwarmen, dus een min of wat in een kannetje met warm/heet water.
Niet te lang en te heet want dan koken ze langzaam haha
<<

Anoniem29

Bericht 06 Nov 2013 08:40

Re: Taarten en cake dillema

Ik heb wel eens gemixed met een bak met lauwwarm(of was het nou koud haha) water onder mijn eigen mixkom. In het begin zat er bijna niks in de mixkom en na 10 minuten mixen werd de kom te klein en kwam de substantie er gewoon overheen, zo luchtig was het geworden. Toen in de oven gestopt en een taart die echt biljant lekker luchtig en hoog was :D

Ik hou mezelf altijd aan lang mixen hoe saai het ook is.
<<

Lady starstruck

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1725

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:18

Bericht 06 Nov 2013 10:25

Re: Taarten en cake dillema

Het is inderdaad niet mijn favoriete klusje haha.
L. 02-03-2016
A. 15-01-2018
♥️♥️
<<

Artemis

Bericht 11 Nov 2013 09:33

Re: Taarten en cake dillema

PiP schreef:Denk wel dat dat heel belangrijk is, het maakt het veel luchtiger en je krijgt een veel grotere substantie.
Je bakblik is dan dus meteen al veel meer gevuld doordat het luchtig is.
Het lijkt na lang mixen net op marshmallow uit een pot, je kan er geloof ik ook pieken in maken die even blijven.
Ik hou zelfs mix over als ik me aan de afmetingen van de verpakking hou.

Maar dat lijkt me alleen voor bepaalde recepten gelden toch? Lang mixen kan ook je hele taart verpesten omdat je juist alle lucht eruit klopt. De meeste dingen die ik bak moet ik mixen tot alles vermengd is, bij bijv cupcakebeslag. Mix ik dat lanter, dan mislukt het.

Maar ik gebruik nooit dingen uit een pakje, dus misschien zit daar het verschil in.
<<

Artemis

Bericht 11 Nov 2013 09:34

Re: Taarten en cake dillema

Lejow schreef:En de eieren voorverwarmen, dus een min of wat in een kannetje met warm/heet water.
Niet te lang en te heet want dan koken ze langzaam haha

Gewoon op kamertemperatuur laten komt is ook prima toch? Als ze maar niet rechtstreeks uit de koelkast komen.
<<

Saga

Major Yipyapper

Berichten: 5349

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:12

Bericht 11 Nov 2013 10:23

Re: Taarten en cake dillema

Het kan ook zijn dat het rubber bij het deurtje van je oven niet goed (meer) is.
Dit was zo bij mijn oma, in haar nieuwe oven mislukte ook alles doordat het niet goed omhoog kwam.
Toen bleek het rubber iets ingescheurd te zijn en heeft ze een nieuwe gekregen. Nu gaat het weer perfect!
10.04.17
<<

Anoniem286

Bericht 11 Nov 2013 21:07

Re: Taarten en cake dillema

Het ligt eraan wat voor een taart je wilt maken, lang mixen en eieren op kamertemp is vooral nodig bij biscuit, maar bij veel gewone taarten niet. Dan kan het aan heel andere dingen liggen.

Wat wilde je maken en is het inmiddels wle gelukt?
<<

Lady starstruck

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1725

Geregistreerd: 01 Sep 2013 11:18

Bericht 11 Nov 2013 21:47

Re: Taarten en cake dillema

Een kit kat M&M taart. Hij was wel erg lekker haha.
L. 02-03-2016
A. 15-01-2018
♥️♥️
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13486

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 11 Nov 2013 22:05

Re: Taarten en cake dillema

Artemis schreef:
Lejow schreef:En de eieren voorverwarmen, dus een min of wat in een kannetje met warm/heet water.
Niet te lang en te heet want dan koken ze langzaam haha

Gewoon op kamertemperatuur laten komt is ook prima toch? Als ze maar niet rechtstreeks uit de koelkast komen.


Warme eieren schijnt nog beter te helpen!
<<

Anoniem286

Bericht 11 Nov 2013 22:42

Re: Taarten en cake dillema

Lady starstruck schreef:Een kit kat M&M taart. Hij was wel erg lekker haha.



Was het met biscuit of wat was het recept?

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers