Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Struggels met ouders

<<

SummerBeach

Kwebbel

Berichten: 372

Geregistreerd: 27 Okt 2013 19:23

Bericht 14 Apr 2019 06:58

Struggels met ouders

Ik vind het soms beetje lastig, hoe om te gaan met ouders!

We hadden het een keer over opvang gehad voor onze zoon. Toen was ze zo chagrijnig geworden, of zij dan niet goed oppast en vanaf wanneer dat dan in gaat, terwijl ze wist dat het afhankelijk was mijn evt nieuwe baan. (Die ik uiteindelijk niet gekregen had). Ze werkt zelf ook en meer dan 1 vaste dag lukt niet. Maar goed ze is in staat haar werk ervoor op te geven, maar dat willen wij niet en sowieso niet meer dan 1 dag oma.

Ik vind het best lastig om mee om te gaan. Ze zit momenteel zo in de stress om een huidige verbouwing eind van jaar waarschijnlijk, dingen waar we geen invloed op hebben kan ze helemaal uit haar plaat gaan. Slaapt ze weer slecht van.
Gesprekken voeren kan zowat niet, ze zegt ja en nee dat is het. Arm overbelast,’maar ze zal geen hulp vragen of rustiger aan doen.

Nu zetten mijn ouders alles opzij voor de verbouwing, ze moeten en willen een nieuwe auto maar ja wat zal men er wel niet van denken een auto en verbouwen.....Dat wij denken laat ze denken...

Nu willen wij graag een 2e kindje en ik merkte aan mezelf dat ik tegengehouden werd door het idee dat ze die spanning er ook nog bij heeft.
Wij gaan zelf na hun verbouwen dus dat duurt nog zeker een jaar, voor onszelf willen we graag nu nog een kindje dan over 2 jaar als alles achter de rug is. En nu ik nog niet ongesteld ben denk ik ojee straks moet ik dat ook nog vertellen!
Laatst zei ze zo terloops als alles achter de rug is en jullie krijgen misschien nog een tweede.
Bij de vorige wist ze van ons traject dankzij mmm, maar nu hebben we het nog voor onszelf gehouden.

Verder zijn ze super lief en kunnen we altijd wel op hun terugvallen. Maar over sommige dingen hebben ze zo een mening.
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11501

Geregistreerd: 15 Jan 2014 00:42

Bericht 14 Apr 2019 07:18

Re: Struggels met ouders

Dit zijn haar problemen, laat het ook haar problemen zijn. Je geeft aan dat zij heel erg op de mening van anderen hangt. En jij doet dat met haar. Als zij er stress van krijgt is het aan haar om daar wat mee te doen. Je eigen leven on hold zetten om anderen stress te besparen lijkt mij niet handig.
2015 💙
<<

Anoniem313

Bericht 14 Apr 2019 08:21

Re: Struggels met ouders

Ik ben het geloof ik wel met Minx eens. Je moeder klinkt inderdaad wat overprikkeld, maar jij bent er ook wel heel erg mee bezig. Hebben jullie misschien samen een bepaalde dynamiek ontwikkeld die je onbewust in stand houdt?
De keuze voor een kindje hangt natuurlijk niet af van je ouders, rationeel weet je dat zelf denk ik ook wel.
En die andere dingen, de verbouwing, de auto, geen hulp vragen voor die arm - joh, het zijn volwassen mensen. Mijn ouders maken ook weleens keuzes die ik niet zou maken. Zolang ik niet denk dat ze zichzelf of anderen enorm schaden, laat ik ze.
<<

Viva

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2509

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:42

Bericht 14 Apr 2019 09:28

Re: Struggels met ouders

Ik zou vooral voor je eigen weg gaan wat betreft een kindje. Het zou toch zonde zijn om dat uit te stellen vanwege je moeders gesteldheid?
<<

Anoniem279

Bericht 14 Apr 2019 09:34

Re: Struggels met ouders

Dit klinkt misschien niet zo aardig, maar ik begrijp het probleem niet zo goed. Eigenlijk krijg ik uit deze tekst sterk de indruk dat jij ook wel een beetje op je moeder lijkt. Als voorbeeld: zij wil geen nieuwe auto en verbouwen tegelijk, want stel wat de buitenwereld er wel niet van vindt, jij bent bereid je kinderwens uit te stellen want stel dat je moeder er stress van heeft. Jullie denken beiden voor een ander. Jullie ervaren beiden stress door omstandigheden waar je zelf weinig aan kunt veranderen (als jij hier geen stress van had, was dit topic er niet geweest, denk ik?).

Ik bedoel het niet onaardig hoor, maar hou jezelf een spiegel voor. Wiens probleem is dit nou eigenlijk? Toch niet die van jullie? Ben je serieus bereid je kinderwens opzij te zetten omdat je bang bent voor de reactie van een ander?
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 14 Apr 2019 09:56

Re: Struggels met ouders

Is het de bedoeling dat je moeder straks op de tweede past? Want dan snap ik best dat het misschien niet handig uit komt als ze nog in een verbouwing zit en op moet passen op twee kinderen. Maar dat kan je toch ook wel bespreken met haar lijkt me? Ik zou m'n kinderwens daarvoor denk ik niet on hold zetten, desnoods eerst maar andere opvang ofzo, als het haar echt niet handig uit komt.

Verder snap ik denk ik niet zo heel goed wat het probleem is. Ik denk dat er in je berichtje heel veel losse dingen staan die dieper gaan dan de ene zin die jij er hier aan wijdt. Ik lees dingen over oppas, stress van je moeder, stress van jezelf, een sterke mening die ze hebben (over de opvoeding?).
Ben je wel blij met hen als opvang? Dat mag je ook vinden he, dat het in de praktijk toch niet zo denderend werkt. Het lijkt mij heel fijn maar ook mega lastig, je ouders als vaste opvang. Doen jullie wel eens een evaluatie over hoe het gegaan is de afgelopen tijd? Ik denk dat beide partijen daar heel eerlijk in moeten staan, anders krijg je inderdaad strubbelingen.
Let's discover the world together.
<<

SummerBeach

Kwebbel

Berichten: 372

Geregistreerd: 27 Okt 2013 19:23

Bericht 14 Apr 2019 10:44

Re: Struggels met ouders

Dank voor jullie reacties!
Idd ik moet het mezelf ook niet zo aantrekken, ik vind het vervelend dat zij zo reageren. Wil graag dat ze vinden dat ik het goed doe!
Maar goed ik kan ook niet iedereen tevreden stellen, dan doe ik mezelf te kort.

Ik vind het lastig voor haarzelf dat ze zich druk maakt en voor mezelf dat ik zulke reacties moet incasseren.

En soms valt alle twijfel en onzekerheid mij aan!

Marin; oppas verloopt opzich prima, alleen zij keuren ander soort oppas heel erg af. Ik ben er niet zozeer door beperkt nu, omdat ik werk heb wat nu prima te combineren is. Maar als ik niet werk, omdat ik geen diensten heb, dan vraagt Mn moeder al heel snel of het nog wel nodig is dat ze oppast....
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 14 Apr 2019 12:23

Re: Struggels met ouders

Lastig, klinkt alsof ze het zelf ook niet zo goed weet wat ze wil. Ze wil graag de enige oppas zijn, maar ook weer niet te vaak en te veel klinkt het uit je laatste zin. Het lijkt me in dit soort situaties uitermate belangrijk om te communiceren. Je zou met een ander soort opvang (kdv/go) ook duidelijke afspraken maken dus eigenlijk moet je dat met haar ook doen dan, ook al (of eigenlijk juist daarom) komen er extra persoonlijke dingen/gevoelens bij kijken. Het klinkt alsof jullie beiden (je moeder en jij) mensen zijn die zich veel van de ander aantrekken. Communicatie lijkt me dus zeer belangrijk samen.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem279

Bericht 14 Apr 2019 12:29

Re: Struggels met ouders

SB, bedoel je de laatste zin zoals Marin hem interpreteert (dus dat jullie kindje als je geen diensten hebt, bij je moeder is en ze dan vraagt of dat echt nog wel nodig is), of bedoel je dat als je geen diensten hebt, je kindje ook niet naar je moeder gebracht wordt om op te passen, je moeder daar mogelijk erg onzeker van wordt, en ze daarom vraagt of ze nog wel nodig is?
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 14 Apr 2019 12:35

Re: Struggels met ouders

Oh ja dat is inderdaad multi interpreteerbaar zie ik nu.
Let's discover the world together.
<<

SummerBeach

Kwebbel

Berichten: 372

Geregistreerd: 27 Okt 2013 19:23

Bericht 14 Apr 2019 13:49

Re: Struggels met ouders

Het laatste wat je zegt ze gaat erheen als ik werk.
Als ik geen werk heb, is ze gewoon thuis. Echter overleg ik het op tijd of ze wel of niet oppast.
<<

Anoniem282

Bericht 14 Apr 2019 13:59

Re: Struggels met ouders

Ik sluit me aan bij Minx en Caulfield met de toevoeging: hoe kan het dat je als volwassen vrouw met een eigen gezin nog zo afhankelijk lijkt te zijn (voor je gemoedstoestand) van de goedkeuring van je moeder? Over het algemeen moet je wel heel rare sprongen maken willen ouders niet trots zijn op hun kind en zelfs dan houden ze vast nog evenveel van je.

Je hoeft niet op mijn reactie te reageren, maar het is misschien iets om voor jezelf eens over na te denken. :)

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers