Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Stoppen met Prozac?

31 Jul 2020 21:17

Ik zit al jaren aan de Prozac. De echte, omdat ik agressief word van Fluexentine. Maar sinds een paar maanden merk ik dat mijn libido niet meer bestaat. Ik slik maar 20mg, heb ooit op 60mg gezeten.

Ik weet ook niet precies wat de 20mg Prozac nog voor me doet. Ik sta op tijd op, volg mijn rooster en verder lijkt alles zijn gangetje te gaan.

Mijn man merkte alleen laatst op dat mijn gedrag dusdanig is veranderd dat ik niet meer zijn Isles ben.

Ik merk ook dat alles erg afgevlakt is. En hoewel ik daar niet van houd, vraag ik me af wat ik mezelf tekort doe als ik stop...

Ik ben oprecht gelukkig, niet alles gaat ons voor de wind, maar dat gaat goedkomen. Wat zou Prozac nog voor toegevoegde waarde hebben? En kan ik zonder?

Iemand ervaring met de echte Prozac?

Re: Stoppen met Prozac?

31 Jul 2020 21:35

Ik heb er persoonlijk geen ervaring mee, maar zou dit met je arts bespreken.

Re: Stoppen met Prozac?

31 Jul 2020 21:44

Caulfield schreef:Ik heb er persoonlijk geen ervaring mee, maar zou dit met je arts bespreken.

Dat vind ik een tekortkoming van het huidige zorgstelsel. De huisarts kent mijn problematiek niet en de arts die het voorschreef is al een jaar mijn behandelaar niet meer. Dus ik probeer nu zelf tot een oplossing te komen. Want hulp kan ik niet verwachten. Ik vind het erg fijn dat ik bijna niet meer denk, maar ik snap mijn man ook als hij zegt dat ik niet de Isles ben die hij kent. Maar wat is wijsheid hè?

Re: Stoppen met Prozac?

31 Jul 2020 21:51

Alsnog met je huisarts bespreken. En als je dat dan echt niet wil, wat ik enorm eigenwijs zou vinden, sowieso afbouwen. Niet ineens stoppen. En dat moet dan vaak toch weer met een huisarts.

Re: Stoppen met Prozac?

31 Jul 2020 21:57

Wijsheid is naar een arts gaan! Echt dom om zelf te gaan experimenteren met stoppen.

Re: Stoppen met Prozac?

31 Jul 2020 22:00

Sinds wanneer ben je volgens je man niet meer jezelf? Is dat sinds je Prozac slikt of recenter?

Ik snap wel dat je het lastig vindt met die artsen trouwens. In principe zou je HA je goed moeten kunnen adviseren en indien nodig/gewenst je doorverwijzen naar een psychiater.

Re: Stoppen met Prozac?

31 Jul 2020 22:15

Ik zou ook voorzichtig zijn met zelf gaan lopen klooien met je medicijnen. Niet echt een goed idee zeg maar.

Re: Stoppen met Prozac?

31 Jul 2020 22:32

Dus je merkt de laatste periode verschil en dat zou moeten liggen aan de Prozac die je al jaren slikt. Dat klinkt verre van logisch. Met dit soort zware medicatie zou ik eisen dat ik contact zou hebben met een psychiater. Het is geen paracetamolletje wat je slikt omdat je even een zere knie hebt. Dus laat je verwijzen naar iemand met verstand van zaken.

Re: Stoppen met Prozac?

01 Aug 2020 05:07

Caulfield, het is niet van de laatste tijd. Mijn man zei letterlijk dat hij me leuker vond voor Prozac, maar ook snapt dat ik het nodig heb.

Op mijn 15/16/17 ook Prozac gehad en na drie jaar slikken was mijn gevoel zo afgevlakt dat ik het niet erg vond dat mijn moeder dood neer zou vallen en ik zou haar niet helpen. Dat zorgde er destijds voor dat ik moest stoppen. Natuurlijk in overleg met arts.

Ik ben me ervan bewust dat het een zwaar medicijn is. Door het verleden weet ik ook dat het na jaren negatief kan worden. Niet voor mezelf, want ik voel toch niets, maar snap wel dat het niet leuk is voor mijn omgeving.

Ik zal eens een afspraak maken met de ha.

Re: Stoppen met Prozac?

01 Aug 2020 05:39

Isles schreef:
Mijn man merkte alleen laatst op dat mijn gedrag dusdanig is veranderd dat ik niet meer zijn Isles ben.Maar dit is dan dus al jaren zo, in zijn beleving? Sorry, ik begrijp de tijdlijn niet. Ligt wellicht aan mij. Goed dat je met de HA gaat praten!

Re: Stoppen met Prozac?

01 Aug 2020 06:32

Het is al jaren, maar hij zei het pas maanden geleden. De spontaniteit is er vanaf. En ik blijf het liefste in mijn eigen vertrouwde omgeving. Maar hij weet ook dat het helpt, dus heeft hij zich lang stilgehouden.

Re: Stoppen met Prozac?

01 Aug 2020 10:53

Ah zo. Maar dan kent ie je inmiddels al langer met dan zonder Prozac, toch?

Maakt ook niet uit verder. Al kan ik me voorstellen dat hoe je partner je beleeft wel een rol speelt in je keuze. Ben benieuwd hoe het zal gaan met de arts!

Re: Stoppen met Prozac?

01 Aug 2020 11:59

Met alles wat je wel én niet meer voelt lijkt het me echt wijs om met een deskundige te praten. Want ik vraag me af of dit van Prozac komt of dat je misschien een onderliggende aandoening hebt. Wellicht kan de huisarts je doorverwijzen naar een psychiater?

Re: Stoppen met Prozac?

01 Aug 2020 23:15

Het blijkt dat ik vandaag gedroomd heb en heb gesproken ik moet van mijn man terug in therapie. En ik weet wat het probleem is en ook dat ik ooit eens moet praten en Prozac maar een tijdelijke oplossing is.sorry dat ik het forum bevuil, maar wist niet dat het me dwarszat

Re: Stoppen met Prozac?

02 Aug 2020 09:03

therapie kan nooit kwaad, maar heb je helemaal geen controle van een psychiater dan rondom de medicatie? Lijkt mij toch hoe dan ook noodzakelijk in ieder geval jaarlijks.
Zou het sowieso met de huisarts bespreken. En je moet van je man? Maar wat wil / vind je zelf

Zou het niet kunnen komen dat je man dit nu aangeeft en zo voelt omdat hij zelf een verandering heeft doorgemaakt in zijn gedrag afgelopen periode?

Re: Stoppen met Prozac?

02 Aug 2020 14:19

Ik hoef niet zo nodig in therapie. Het speelt al 20 jaar, de trauma, en geen enkele therapievorm heeft geholpen. Ook omdat ik er niet echt voor open sta, denk ik.

Mijn man is nog steeds gewoon mijn man. Ik zie niet echt een gedragsverandering bij hem.

Re: Stoppen met Prozac?

02 Aug 2020 17:45

Naja ik weet niet maar er is toch wel het nodige veranderd in zijn leven, kan mij voorstellen dat dat je eventueel ook een ander persoon kan maken? Persoonlijke groei? Anders in het leven staan bv?

Re: Stoppen met Prozac?

02 Aug 2020 18:25

In dat opzicht is er inderdaad veel veranderd. Ondanks dat hij 's avonds meer mij-tijd neemt, waarnaar ik ook meer mij-tijd krijg, is hij nog gewoon mijn man. Niet echt een gedragsverandering ofzo.

Re: Stoppen met Prozac?

02 Aug 2020 18:28

Sta je er wel voor open om jezelf open te gaan stellen voor therapie? Nu je man aangeeft dat het wel heel belangrijk is?

Re: Stoppen met Prozac?

02 Aug 2020 19:41

Ik ben net twee jaar in therapie geweest. Maar de emdr kon ik niet doen. Kijken naar een lichtje en dan de vraag waar ik aan dacht. 'Nou eh, pannenkoeken'. Volgens mij sta je er dan niet echt voor open. Psych zei dat ik angstvallig de controle probeer te houden. Dat zal best. Ik wil altijd zelf weten wat ik vertel en wat niet.

Zij was ook degene die zei:"Als je vader zo tegen je deed dan heb je vast geen contact meer met hem". Eh, waarom niet dan? Het schijnt nogal gek te zijn. En dat is het natuurlijk ook. Maar een andere weg ken ik niet. Als het op mijn vader aankomt ben ik gewoon een heel klein meisje.

Re: Stoppen met Prozac?

02 Aug 2020 20:18

Maar dat is nog geen antwoord op mijn vraag. Helpt het je om je open te stellen voor therapie, nu je man aangeeft dat het voor hem/jullie wellicht heel belangrijk is als je die stap zou zetten?

Re: Stoppen met Prozac?

02 Aug 2020 20:29

Maple schreef:Maar dat is nog geen antwoord op mijn vraag. Helpt het je om je open te stellen voor therapie, nu je man aangeeft dat het voor hem/jullie wellicht heel belangrijk is als je die stap zou zetten?

Nee. Ik wil het heus proberen. Maar ik geef het weinig kans.

Ik ben dan ook echt jaloers op mensen die binnen stappen, een uurtje huilen en opgelucht de deur weer uitgaan. Zo ben ik helaas niet.

Re: Stoppen met Prozac?

02 Aug 2020 20:33

Zo werkt therapie ook helemaal niet Isles. Het is vaak hard aan jezelf werken en opdrachten doen, ook thuis. Met alleen die sessie ben je er vaak helemaal niet. En het resultaat is ook erg afhankelijk van de inzet..

Re: Stoppen met Prozac?

02 Aug 2020 20:35

Scandic schreef:Zo werkt therapie ook helemaal niet Isles. Het is vaak hard aan jezelf werken en opdrachten doen, ook thuis. Met alleen die sessie ben je er vaak helemaal niet. En het resultaat is ook erg afhankelijk van de inzet..


Helemaal mee eens je moet het zelf doen. Je kan therapie heel makkelijk saboteren maar de enige die je daar mee hebt ben je zelf. Het kost je klauwen met geld en je komt geen stap verder.

Re: Stoppen met Prozac?

02 Aug 2020 20:36

Zo werkt het natuurlijk niet voor therapie. Een uurtje huilen en weer door. Was het maar zo!

Is de EMDR wel goed aangepakt dan? Want ik moest wel iets volgen, maar daar ging vanalles vooraf en werd er niet tijdens het volgen gevraagd waar ik aan dacht.

Ik denk dat je het heel eng vindt om bij je gevoel te komen, bang voor wat dat met je gaat doen.

Wat ik me kan voorstellen! Ik hik daar zelf ook tegenaan. Dat is ook heel eng. En daar moet je inderdaad voor open kunnen staan.

Psychologische begeleiding gaat toch uit de basisverzekering? Of is dat verandert?

Stoppen met prozac op eigen houtje zou ik in elk geval niet doen. Ik heb er verder geen ervaring mee.
Plaats een reactie