Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Vragentopic - Eten & Drinken

<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3627

Geregistreerd: 06 Sep 2013 15:20

Bericht 07 Jul 2020 14:25

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik wil een cheesecake maken waarbij je de taartvorm in een schaal met water zet in de oven. Verdampt het water dan hard? Ik moet de schaal eigenlijk tot de helft van de taartvorm vullen, maar zo groot is mijn oven niet. Ik wil eigenlijk ook niet dat halverwege de kooktijd al het water verdampt is. Bijvullen is eigenlijk ook niet echt mogelijk, omdat ze adviseren de oven het eerste uur niet open te doen.
<<

Anoniem325

Bericht 07 Jul 2020 16:39

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik heb nog nooit eerder zelf een wokgerecht gemaakt (schaam schaam..). Welke olie gebruiken jullie ervoor? Google staat er vol mee, weet niet wat ik het beste kan kiezen.
<<

Anoniem309

Bericht 07 Jul 2020 16:59

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Wokken gebeurd altijd op zeer hoge temperaturen dus je wilt een olie die daar vooral geschikt voor is. Naar mijn weten kan je daar het beste rijstolie voor gebruiken.

Girli, over het algemeen verdampt er niet zo heel veel water in de oven. Ik zet ook wel eens een klein schaaltje water in de oven bij mijn brood en dat is altijd nog best vol als ik het brood eruit haal.
<<

Peanutbuttercup

Bericht 07 Jul 2020 17:03

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Girli schreef:Ik wil een cheesecake maken waarbij je de taartvorm in een schaal met water zet in de oven. Verdampt het water dan hard? Ik moet de schaal eigenlijk tot de helft van de taartvorm vullen, maar zo groot is mijn oven niet. Ik wil eigenlijk ook niet dat halverwege de kooktijd al het water verdampt is. Bijvullen is eigenlijk ook niet echt mogelijk, omdat ze adviseren de oven het eerste uur niet open te doen.


Ik heb altijd het water achterwege gelaten bij het bakken van m´n cheesecake, omdat m´n oven te klein was. Cheesecake is altijd goed gelukt!
<<

Anoniem325

Bericht 07 Jul 2020 17:18

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Die kwam ik tijdens het zoeken ook tegen inderdaad, haal ik gewoon die. Bedankt tuttebel.
<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3627

Geregistreerd: 06 Sep 2013 15:20

Bericht 08 Jul 2020 09:09

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

tuttebel schreef:Girli, over het algemeen verdampt er niet zo heel veel water in de oven. Ik zet ook wel eens een klein schaaltje water in de oven bij mijn brood en dat is altijd nog best vol als ik het brood eruit haal.
Goed om te weten! Dan ga ik gewoon voor mijn kleine waterbad en dan zien we het wel.

@ Peanutbuttercup dat is mijn laatste optie inderdaad als het niet lukt.
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11832

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 16 Jul 2020 15:41

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik ben voor vanavond weer verse ravioli aan het maken. Aangezien ik de verhouding 100gram op 1 ei gebruik en we met twee eten hou ik weer deeg over. Ik vind het zonde om dit weg te gooien, maar hoe kan ik die heb beste bewaren? Eerste lasangne vellen van maken en die invriezen, of gewoon als bolletje deeg invriezen?
____________________
Verbouwingsinsta @bduintje_klus
<<

Anoniem309

Bericht 16 Jul 2020 16:08

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik maak van restjes meestal tagliatelle van en laat dit dan drogen op een rekje. Vervolgens berg ik het op in een goed af te sluiten weckpot, tot ik het weer ga gebruiken.
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17343

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 23 Jul 2020 08:07

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik lees hier dat sommigen van jullie gebakken brie maken. Hoe doe je dat en wat zijn jullie succescombi’s??
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43580

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 24 Jul 2020 11:50

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik heb wel eens gebakken camembert gemaakt, telt dat ook? En m'n man laatst op de barbecue, dat was ook een aanrader! Hij had er toen stokjes rozemarijn ingestoken. Maar een echt recept heb ik helaas niet voor je.

Mijn stomme vraag:
Is Iglo viscuisine (zo'n ovenbakje) geschikt voor één of twee personen?
Let's discover the world together.
<<

High Heels

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5672

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:27

Woonplaats: In het Brabantse land

Bericht 24 Jul 2020 12:01

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Voor 1 persoon is het wel wat veel (al krijg ik het prima op), maar met 2 vind ik het wel erg karig.
Trotse mama van;
Grote zus: 18-04-2010
&
Kleine zus: 04-07-2011
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43580

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 24 Jul 2020 12:15

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Oké dank je wel! Dan doe ik er twee en hoop ik dat O er ook van mee wil eten.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem295

Bericht 24 Jul 2020 12:21

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Wij aten zo’n bakje wel altijd met z’n tweetjes. Groenten en aardappeltjes erbij en dan vult het prima.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43580

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 24 Jul 2020 12:25

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

We eten er alleen geen aardappeltjes bij :)
Let's discover the world together.
<<

Kreeft

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4227

Geregistreerd: 04 Sep 2013 01:06

Bericht 24 Jul 2020 14:23

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

High Heels schreef:Voor 1 persoon is het wel wat veel (al krijg ik het prima op), maar met 2 vind ik het wel erg karig.

Ja dit, wij eten er met z'n 2en van, en dan doe ik er vaak nog wat gamba's.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43580

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 24 Jul 2020 14:25

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Hmm twee is dan misschien wel echt te veel. Hopelijk lust O het dus ook, dan eten we het met z'n drietjes.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem309

Bericht 24 Jul 2020 15:28

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Zora schreef:Ik lees hier dat sommigen van jullie gebakken brie maken. Hoe doe je dat en wat zijn jullie succescombi’s??


Ik ben zelf geen fan van brie, maar heb het wel eens gefrituurd gegeten met honing. Dat vond ik op zich best lekker. Hoewel ik hem niet zelf had gemaakt, lijkt mij dat je dit prima in dikke plakken kan snijden, dan paneren en zelf frituren als je dat wilt.
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17343

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 24 Jul 2020 20:42

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Thanks! Ik ga het gewoon een x proberen.
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15901

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 25 Jul 2020 06:29

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Misschien door de bloem maken, dan door een geklutst ei en dan door paneer en dan bakken? Dan heb je een lekker gepaneerd stukje brie.
28 april 2015 - Lieve D, your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Lieve J, little hero!
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5873

Geregistreerd: 02 Sep 2013 05:56

Bericht 25 Jul 2020 07:32

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Wij eten dat geregeld, iedereen in het gezin hier vind het lekker!

Ik snij de brie in blokjes, haal die door het ei en paneermeel ( of panko vind ik nog lekkerder) en herhaal dat nog een keer. Het makkelijkst is het als je dat vervolgens even in de koelkast zet voor het bakken. Ik bak het gewoon in de koekenpan in een klein beetje olijfolie.

Het lekkerst vind ik het met gekarameliseerde uien. Dan zet ik ui in halve ringen gesneden op het vuur in een steelpannetje met wat water, balsamico en bruine suiker en laat dat echt uren pruttelen, tot het de structuur van een chutney heeft gekregen. De kinderen vinden die uien er niet zo lekker bij, maar die eten dan gewoon de gebakken brie alleen.
En ik maak de uien meestal in één keer groot, gewoon een heel net en dan vries ik er bakjes van in, omdat het opzicht niet veel werk is maar wel veel tijd kost om te maken.

Ik serveer het meestal gewoon als een AVG’tje met iets van aardappels en een rucola salade of gewoon iets van gekookte groenten.

Ow en een hele camembert serveer ik ook weleens als borrelhapje van de barbecue ( uit de oven kan ook) het “ vel” open snijden en dan met verschillende groenten en soepstengels ed dippen. Ik geeft het mijn zoons ook weleens als alternatief als wij kaasfondue met alcohol er in hebben, dan stop ik de camembert meestal in een uitgehold broodje en zet het in de oven, mogen ze het brood er af trekken en dippen.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17343

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 25 Jul 2020 09:15

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ohja van jou lees ik het idd geregeld Minoes! Ik ga jouw recept een x proberen!
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43580

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 29 Jul 2020 18:52

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Marin schreef:Hmm twee is dan misschien wel echt te veel. Hopelijk lust O het dus ook, dan eten we het met z'n drietjes.


Even de uiterst interessante vis terugkoppeling. Eentje is dus genoeg met z'n tweeën, zeker met 200 gr sperziebonen per persoon erbij. Was plenty! (en zoontje at wat anders).
Let's discover the world together.
<<

Anoniem304

Bericht 31 Jul 2020 20:40

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Wij hebben extreem veel bramenstruiken in de tuin met echt heel veel groene bramen er aan op dit moment, maar ze staan niet in de zon. Dan kunnen we bramen wel vergeten of niet?

Ik had Google ook wel even kunnen vragen. Ja dus, jammer.
Gelukkig staat 1 struik wel in de zon, die heeft ook al verkleurde bramen, dus die kunnen we misschien wel eten binnenkort.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43580

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 31 Jul 2020 20:44

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Misschien dat ze laat in 't seizoen nog rijpen? Geen ervaring met niet rijpende bramen. Die van ons gaan als een malle weer. Zoontje weet precies welke rijp zijn en kan ze zelf plukken.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem304

Bericht 31 Jul 2020 20:53

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Eigenlijk staan ze in een gemeentestrook en ik heb er wel eens eerder bramen van gehad, maar het is nu wel heel veel wat in onze tuin hangt. Ben benieuwd of ze nog kleuren de komende maanden. Het kan tot in september las ik.
VorigeVolgende

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers