04 Mrt 2019 19:19
Vaak fruit ik eerst een uitje en voeg daar de curry pasta al aan toe. Dan krijg je een wat diepere smaak. Daarna pas de groenten en als laatste de kokosmelk.
Eventueel zou je de bloemkool en pompoen wel even kunnen roosteren in de oven ja, met wat kruiden (ik zou dan zelf kijken welke kruiden in de desbetreffende curry pasta zitten en dat dan beetje gebruiken, dus bij rode curry bijvoorbeeld wat komijn, gember, kurkuma en citroengras bijvoorbeeld.
05 Mrt 2019 10:35
Ik ging er dus beetje vanuit dat je dat al deed. Maar wat ik meestal bij mijn curry doe is dat ik het begin met wat gember, knoflook en een uitje. Dat laat ik even in de olie lekker heet worden, en dan de currypasta erbij. Daarna gaat er meestal de kip bij. En als ik vegetarisch eet, dan zou ik daar nu de bloemkool aan toevoegen. Wederom dat het even goed aanbakt bij wijze van. Niet teveel zwart natuurlijk maar laat de smaak er maar even goed intrekken. En pas echt op het allerlaatste de kokosmelk erbij. Dat kook ik dan even kort in.
Als dit te weinig is dan zou ik het bovenstaande doen, en daarnaast dan de groenten in een braadslede in de oven. Inwrijven met kurkuma, olie, peper, zout en eventueel wat andere kruiden. En dan als alles is ingekookt qua kokosmelk dan die groenten erbij.
05 Mrt 2019 22:01
En hoe was je curry Elliot?
05 Mrt 2019 23:48
Super! Ik heb de groenten niet geroosterd in de oven maar wel in de currypasta aangebakken en het was echt veel smaakvoller. De kokosmelk pas op het allerlaatst erbij en gegeten met nog wat cashewnoten (en rijst natuurlijk). Leuk dat zo’n simpele verandering van volgorde meteen zo’n verschil maakt!
06 Mrt 2019 08:28
Wat fijn! Voortaan 't zo doen dus. Op zich ook logisch, zo heeft de curry pasta veel meer de kans om smaak af te geven aan de ingrediënten.
18 Mrt 2019 15:35
Ik ben het recept van de tomatensoep van Lady kwijt, krijg hem ook niet gevonden. Kan iemand mij helpen?
18 Mrt 2019 15:42
Zo klinkt het als een hele chique soep! Pinkjes omhoog dus.
18 Mrt 2019 15:44
Ah bedankt!
23 Mrt 2019 11:21
Bestaan er bijna geen diepvriespizza's meer tegenwoordig? Ik ging net pizza kopen voor de oppas vanavond maar ik kon echt maar één pizza vinden in de diepvries, de Ristorante. Daar hadden ze nog maar twee soorten van. (rest was ook niet uitverkocht ofzo, er was gewoon niet meer). In mijn herinnering had je vroeger zoveel meer. Heb dus maar een verse pizza uit de koeling gepakt. Maar is dat echt zo dat er bijna geen diepvriespizza's meer zijn ten opzichte van vroeger? Of ligt 't toevallig aan deze AH?
23 Mrt 2019 11:29
Hier zijn er veel meer Marin, Big Americans, Pizza Tradizionale, Casa di Mama... wel een stuk of 6 denk ik? Ik denk dat jullie AH een minder uitgebreid assortiment heeft.
23 Mrt 2019 11:29
HAHAHA sorry!! Vergeet m'n vraag. Er was om de hoek nog een vriesafdeling. Oké niet een stomme maar domme vraag. Sorry!
Dit was trouwens bij een AH waar ik niet zo vaak kom en al helemaal niet op de pizza afdeling dus. Fjoe ik dacht al dat de wereld pizzaloos was geworden.
23 Mrt 2019 12:16
Hahahaha ik moet hier heel hard om lachen
23 Mrt 2019 14:53
Hahahah
16 Mei 2019 12:42
Ik heb een rode rakker uit deze link;
https://www.plezierindekeuken.nl/review ... an-review/En ik lees dat ze in principe in de oven kunnen. Kan dat ècht? Echt-echt? Ik durf het niet zo, ben als de dood dat ik ofwel de pan sloop, of de oven of gewoon allebei tegelijk...
17 Mei 2019 09:12
Ik heb ook zoiets maar dan van de Ikea (stuk goedkoper) en die kan inderdaad echt in de oven. Super makkelijk ff vlees aanraden ijn de pan en dan hup de oven in. Enige nadeel vind ik dat die dingen loodzwaar zijn.
17 Mei 2019 10:21
Gietijzer is zeer geschikt voor de oven hoor! Ook geëmailleerde Creusets kunnen erin. Let alleen even ik de knop van de deksel, van wat voor materiaal het is. Even scrollen in de FAQ's
https://www.lecreuset.nl/faqs
01 Jul 2019 22:27
Joey schreef:Ik krijg buikpijn van quinoa. Maar volgens mij is dat niet een ding. Het lijkt niks met coeliakie te maken te hebben, het is ook andere buikpijn. Op internet vind ik alleen dat het kan komen doordat je ineens veel vezels binnenkrijgt en je dat niet gewend bent. Maar dat lijkt me ook maar bijzonder. Herkenbaar voor iemand of heeft iemand een idee hoe het kan?
Lekker mezelf quoten hoi. Maar ik had laatst quinoa gegeten en nergens last van. Dus ik dacht, mooi dat is over. En vandaag weer gegeten en nu buikpijn boeeee. Hopelijk leer ik er nu eens iets van?
02 Jul 2019 07:02
Jaa dat kan dus vet goed Baz! Lekker nog een kaaslaag op je pasta grillen enzo :p
02 Jul 2019 07:03
Wat bijzonder Joey! Heb je het met niks anders?
02 Jul 2019 07:16
Soms kunnen je darmen gewoon minder goed tegen bepaalde etenswaren. Ik zou er geen reden achter zoeken (als het alleen met quinoa is tenminste) en de quinoa verder lekker laten staan. Ik heb het ook met bepaalde voedingsmiddelen, helaas lijkt die lijst mij wel steeds meer te worden
Dingen waar mijn buik niet zo blij van wordt, zijn zalm, gist, stevia, ui, pepers en vet(ter) eten, en als we ergens uit eten gaan of gaan BBQ-en dan bestaat de kans ‘t vlees niet goed valt en ik een paar uur later buikpijn heb. Maar ook dat verschilt, bij al die dingen, van keer tot keer.
15 Jul 2019 23:34
Wat zouden jullie maken met tuinbonen?
16 Jul 2019 06:26
Niks, ik vind tuinbonen niks aan, haha. Mijn ouders bakten vroeger altijd spekblokjes en stukjes rode paprika. Dat mengden ze dan met de tuinbonen en daar aten ze gekookte aardappels bij.
16 Jul 2019 08:55
Sublimo schreef:Niks, ik vind tuinbonen niks aan, haha. Mijn ouders bakten vroeger altijd spekblokjes en stukjes rode paprika. Dat mengden ze dan met de tuinbonen en daar aten ze gekookte aardappels bij.
Dit, maar dan ipv paprika een uitje en meestal gebakken aardappelen.