Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Vragentopic - Eten & Drinken

<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6187

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 24 Jan 2019 12:31

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik krijg buikpijn van quinoa. Maar volgens mij is dat niet een ding. Het lijkt niks met coeliakie te maken te hebben, het is ook andere buikpijn. Op internet vind ik alleen dat het kan komen doordat je ineens veel vezels binnenkrijgt en je dat niet gewend bent. Maar dat lijkt me ook maar bijzonder. Herkenbaar voor iemand of heeft iemand een idee hoe het kan?
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 24 Jan 2019 13:08

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik kan ook niet tegen quinoa. Krijg er een hele harde buik van. Stom want soms kan het echt wel lekker zijn!
<<

Pollepel

Kwebbel

Berichten: 298

Geregistreerd: 25 Okt 2018 18:14

Bericht 24 Jan 2019 14:08

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Joey schreef:Ik krijg buikpijn van quinoa. Maar volgens mij is dat niet een ding. Het lijkt niks met coeliakie te maken te hebben, het is ook andere buikpijn. Op internet vind ik alleen dat het kan komen doordat je ineens veel vezels binnenkrijgt en je dat niet gewend bent. Maar dat lijkt me ook maar bijzonder. Herkenbaar voor iemand of heeft iemand een idee hoe het kan?

Quinoa wordt vaak verpakt in ruimtes waar ook gluten houden producten zijn. Het kan dus kruisbesmetting zijn.
Ik weet niet hoeveel vezels je eet, maar coeliakie patiënten krijgen vaak minder vezels binnen. Het kan zijn dat je daar dus op reageert. Maar ik weet niet wat je eet patroon is?
<<

boeddha

Kletskop

Berichten: 609

Geregistreerd: 22 Apr 2015 11:14

Woonplaats: Achterhoek

Bericht 27 Jan 2019 12:32

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Joey ik denk dat dat wel mogelijk is hoor. Ik heb de ziekte van crohn en ik mag niet teveel vezels binnenkrijgen anders krijg ik er ook last van. Mijn mdl arts heeft mij gezegd zulke dingen (waar veel vezels in zitten) te mijden. En aangezien het nu heel goed gaat doe ik dat dan ook maar.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6187

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 27 Jan 2019 22:25

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Bedankt voor de reacties!

Caro, stom dat jij het ook hebt! Idd balen want lekker.

Pollepel, ik heb glutenvrije quinoa ja! Maar ik reageer ook nooit echt op producten waarop staat; 'is verwerkt in een fabriek waar..'. Maar uit mezelf koop ik dat ook niet hoor, dus eet weinig producten waarbij dat het geval is. En ja krijg idd wel minder vezels binnen dan iemand anders met mijn eetpatroon die wel gooien gluten eet. Maar niet heel weinig dacht ik, nou ja.

Boeddha, jij mijd quinoa dus ook echt om die reden? Wat voor soort dingen nog meer? Ik heb t van niks anders! Maar misschien eet ik die dingen sowieso al niet.
<<

boeddha

Kletskop

Berichten: 609

Geregistreerd: 22 Apr 2015 11:14

Woonplaats: Achterhoek

Bericht 30 Jan 2019 13:01

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Joey, ik mijd eigenlijk alles waar veel vezels in zitten. Ik eet alleen maar wit brood, geen volkoren pasta's, ik mag geen rauwkost. Erg gezond is het niet maar ja liever zo dan hele dagen pijn.
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9406

Geregistreerd: 25 Nov 2015 15:30

Bericht 01 Feb 2019 13:10

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik weet niet of het hier moet of bij huishoudvragen maar hoe maken jullie nu handig een knoflookpers schoon.

Wat een onding om schoon te maken vind ik dat.
⁠♡♡♡
<<

Anoniem304

Bericht 01 Feb 2019 13:19

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Leegplukken met een mesje of kleine vork en dan uit elkaar in de vaatwasser. Volgens mij mag die van ons er officieel niet in, maar dan maar eens in de 5 jaar een nieuwe van Ikea haha.
<<

Jada

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1739

Geregistreerd: 19 Apr 2015 15:48

Bericht 01 Feb 2019 13:20

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik heb die van de ikea, en daar kan je het inzetstukje eruit halen. Ik haal dan meteen het velletje wat erin achterblijft eruit met mijn vinger en spoel hem daarna meteen af onder de kraan. En dan blijft er bij mij niks achter en is hij in principe schoon. Echter vind ik het wel zo fris om hem later nog even echt af te wassen.
<<

Saga

Major Yipyapper

Berichten: 5349

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:12

Bericht 01 Feb 2019 13:27

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik haal hem ook meteen leeg met een mesje en was hem dan met de hand af. Als je het maar direct doet, gaat dat prima.
10.04.17
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9406

Geregistreerd: 25 Nov 2015 15:30

Bericht 01 Feb 2019 17:22

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ja, zo doe ik het ook meestal maar ik vind het altijd een gedoe. Dacht misschien heb ik een handigheidje gemist!
⁠♡♡♡
<<

SoGood

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6114

Geregistreerd: 11 Sep 2013 11:54

Bericht 01 Feb 2019 17:26

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik laat het schilletje van de knoflook zitten tijdens het persen, er komt dan alleen knoflook uit de pers en het restant kan je zo eruit pakken. Wel het harde onderkantje eraf snijden.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43576

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 01 Feb 2019 17:27

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Uffe schreef:Ik weet niet of het hier moet of bij huishoudvragen maar hoe maken jullie nu handig een knoflookpers schoon.

Wat een onding om schoon te maken vind ik dat.


Ik duw de afwasborstel erop vanaf de buitenkant. Ik heb deze van ikea
https://m2.ikea.com/nl/nl/p/koncis-knof ... -00089163/

En dan draai ik deel wat eruit kan, met de gaatjes, dus om. Precies andersom als op 't plaatje met die kraan. En dan op de bovenkant met de afwasborstel er tegen tikken, borstelharen beetje door die gaatjes duwen. En spoelen met water. Dan is't zo schoon.
Let's discover the world together.
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5873

Geregistreerd: 02 Sep 2013 05:56

Bericht 01 Feb 2019 17:34

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Wat Sogood zegt. Ik heb dezelfde knoflookpers als Marin en wip dan met het puntje van het mes het schilletje er uit en gooi de twee losse delen in het bestekbakje van de afwasmachine, echt 0 moeite dus!
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43576

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 20 Feb 2019 16:23

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Vraagje: wat voor groenten is lekker bij hachee? (dus niet er door maar er bij).
Let's discover the world together.
<<

Anoniem313

Bericht 20 Feb 2019 17:07

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Rode kool is er lekker bij, wel heel winters en klassiek. Pastinaken (evt in pureevorm) vind ik ook lekker erbij, en spruiten. Beetje aardse smaken. Lekker hoor, hachee.
<<

Saga

Major Yipyapper

Berichten: 5349

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:12

Bericht 20 Feb 2019 20:21

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Wij aten dat altijd met zuurkool.
10.04.17
<<

Kajaka

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2848

Geregistreerd: 02 Sep 2013 08:15

Bericht 20 Feb 2019 20:52

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Vroeger thuis was het altijd gekookte aardappelen, hachee en rode kool.
Schoonmoeder doet aardappelpuree, hachee en abrikoosjes in gelei, maar dat is geen groente natuurlijk.

Als ik hachee maak eten we het met rijst en zonder verder groente erbij.
<<

Kreeft

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4227

Geregistreerd: 04 Sep 2013 01:06

Bericht 20 Feb 2019 21:54

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Caulfield schreef:Rode kool is er lekker bij, wel heel winters en klassiek. Pastinaken (evt in pureevorm) vind ik ook lekker erbij, en spruiten. Beetje aardse smaken. Lekker hoor, hachee.


Precies dit.
<<

Sublimo

Yipyapper

Berichten: 1605

Geregistreerd: 20 Jul 2015 11:32

Bericht 20 Feb 2019 21:58

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik eet hachee vaak bij hutspot, en hutspot maak ik tegenwoordig meestal met prei i.p.v. ui, want dat vind ik lekkerder.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43576

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 20 Feb 2019 22:48

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Caulfield schreef:Rode kool is er lekker bij, wel heel winters en klassiek. Pastinaken (evt in pureevorm) vind ik ook lekker erbij, en spruiten. Beetje aardse smaken. Lekker hoor, hachee.


Oeh rode kool is een goeie, daar heb ik trek in. Lekker, dat gaat op het lijstje voor volgende week dus!

Zuurkool is trouwens ook erg lekker, misschien maak ik dat ook wel volgende week maar dan een andere dag.

Bedankt voor de tips.
Let's discover the world together.
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15401

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 04 Mrt 2019 15:33

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Ik heb een domme vraag over het maken van vegetarische curry. Ik maak vaak rode curry met currypasta en kokosmelk en daar doe ik dan ui, pompoen en bloemkool in. Soms nog iets van boontjes ofzo. Is vast niet culinair verantwoord, maar ik vind het lekker, haha. Alleen die pompoen en bloemkool zijn zo flauw. Kan ik groenten ook kruiden voordat ik ze door de curry smijt? In een marinade ofzo? :nerd:

♥♥
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 04 Mrt 2019 15:39

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Je kan ze eventueel roosteren in de oven en ze daarna erbij doen? Uiteraard zijn ze vast ook los te kruiden maar ik zou ze dan met olijfolie en andere kruiden in de oven schuiven en ze wat laten aanblakkeren. Dan krijgen ze vanzelf meer smaak.
<<

Anoniem313

Bericht 04 Mrt 2019 15:58

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Elliot schreef:Ik heb een domme vraag over het maken van vegetarische curry. Ik maak vaak rode curry met currypasta en kokosmelk en daar doe ik dan ui, pompoen en bloemkool in. Soms nog iets van boontjes ofzo. Is vast niet culinair verantwoord, maar ik vind het lekker, haha. Alleen die pompoen en bloemkool zijn zo flauw. Kan ik groenten ook kruiden voordat ik ze door de curry smijt? In een marinade ofzo? :nerd:


Ik bak de groenten aan in de currypasta, daarmee krijgen ze hun smaak. Als alles goed gebakken is gaat de kokosmelk of yoghurt erbij. Of doe je dat ook zo?
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15401

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 04 Mrt 2019 17:04

Re: Stomme-vragen-topic Eten&Drinken

Oh nee ik bak eerst alles aan, en daarna pas de pasta en kokosmelk erbij. Misschien scheelt dat al! En de tip van Caro is ook een goeie! Thanks meiden. Morgen ben ik alleen en ga ik het weer proberen (man en kind lusten het niet dus ik eet het enkel als ik alleen eet).

♥♥
VorigeVolgende

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers