Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Re: Stomme vragen topic #4

06 Okt 2017 20:02

Carrie, heb je geen IPad gekoppeld aan de Iphone, met een gedeeld account zeg maar? Want dan staat op beide de app en betaal je dus maar 1 keer.

Re: Stomme vragen topic #4

06 Okt 2017 20:04

minoessepoes schreef:Carrie, heb je geen IPad gekoppeld aan de Iphone, met een gedeeld account zeg maar? Want dan staat op beide de app en betaal je dus maar 1 keer.

Dit hebben wij inderdaad, nooit nagedacht over twee keer kosten.

Re: Stomme vragen topic #4

06 Okt 2017 20:15

Oja dat heb ik! Nouja nu te laat. Het is in ieder geval gelukt! Ik ben kapot. Bedankt voor de tips en het meedenken en meeleven!

Redt de telefoon die bij haar ligt het met 70% batterij?

Re: Stomme vragen topic #4

06 Okt 2017 20:22

Ik mag toch hopen van wel, haha.
Fijn dat het gelukt is Carrie!

Re: Stomme vragen topic #4

06 Okt 2017 21:00

Kun je mooi op tijd naar bed mét babyfoon! Slaap lekker!

Re: Stomme vragen topic #4

06 Okt 2017 21:15

Jip schreef:Kun je mooi op tijd naar bed mét babyfoon! Slaap lekker!

Ah lief! Ja ik lig er al in hoor haha!

Re: Stomme vragen topic #4

06 Okt 2017 21:17

Och Carrie, ben je er 2 uur mee bezig geweest? Fijn dat het gelukt is! Welterusten, ook voor I!

Re: Stomme vragen topic #4

06 Okt 2017 21:22

Arwyn schreef:Ik mag toch hopen van wel, haha.
Fijn dat het gelukt is Carrie!

Nou zat net al op 46% dus toch maar aan de lader gehangen.

Re: Stomme vragen topic #4

06 Okt 2017 21:23

SoGood schreef:Och Carrie, ben je er 2 uur mee bezig geweest? Fijn dat het gelukt is! Welterusten, ook voor I!

Ja joh, gekkenhuis! Vind het altijd zo heerlijk als m’n man een nachtje weg is, misschien was dit m’n straf.

Dank je! Ben al 60 keer op haar kamer geweest, gelukkig slaapt ze lekker door.

Re: Stomme vragen topic #4

07 Okt 2017 10:12

Heb je een beetje kunnen slapen op deze manier Carrie?

Re: Stomme vragen topic #4

07 Okt 2017 10:22

Marin schreef:Heb je een beetje kunnen slapen op deze manier Carrie?

Ja ging goed, is inderdaad een fijne app! Wat lief al jullie interesse :heart:

Re: Stomme vragen topic #4

09 Okt 2017 13:15

Ik heb niks stoms te klagen, behalve dat mn lieve kleine ventje ziek is. Denk dat ie iets van de middelste heeft opgelopen, die had vorige week wat buikgriepklachten. 2x overgegeven en wel flink aantal dagen aan de waterpoep. En het arme stakkertje sinds gisterenmorgen al en daarna de avond flink spugen.
Gelukkig heb ik al zn voedingen gehalveerd deze dag en dat zit er gelukkig nog in...maar o zo sneu! O, en hij heeft last van zn 1e 2 doorkomende tandjes onderin. Kan dat ook samen hangen dat ze daar zo ziek van zijn, en dan met name spugen? Ik herken het niet van de meiden namelijk. Wel heb ik hem, omdat ik dacht dat hij dus last had van zijn tandjes, een zetpilletje gegeven. Lijkt hem goed te doen! Jengelt minder en zn handjes niet constant in zijn mond zo van dat doet auw mama...wel lekker weer hele dag baby knuffelen :heart:

Re: Stomme vragen topic #4

10 Okt 2017 05:49

Wat sneu Yex! Ik herken het spugen ook niet bij tandjes, lijkt me toch iets buikgriep achtig. Beterschap!

Hier een luier vraag. M is 10 maanden, 10 kg en ongeveer 77 cm. Ze draagt maat 4 en 's nachts 4+. Maar toch wordt ze 's nachts vaker wakker met een mega volle plasluier die dan ook doorgelekt is. Voor maat 5 lijkt ze echt nog te klein... wat kan ik hier nog mee?

Re: Stomme vragen topic #4

10 Okt 2017 06:00

Grotere romper?

Re: Stomme vragen topic #4

10 Okt 2017 08:54

Jup, hier zelfde leeftijd en gewicht en ook doorgelekt vannacht. Man had hem in bed gelegd met een maat 74/80 romper en die laat de luier onvoldoende ruimte om uit te zetten. Voor de nacht draagt M. normaal maat 86/92. Mega lijkt het maar voor de nachten prima. En anders toch door naar maat 5 voor de nacht.

Re: Stomme vragen topic #4

10 Okt 2017 08:56

Ik zou maat 5 proberen voor de nacht.

Re: Stomme vragen topic #4

10 Okt 2017 13:41

Yex, wat zielig. Ik denk misschien een samenloop van ziek zijn en tandjes?. Als je het niet vertrouwt naar de huisarts bellen.

Mijn dochter is 2 weken geleden flink ziek geweest. Ze stikte toen bijna in slijm in haar keeltje. Nu is ze weer ziek. Koorts en verkouden. Peuters zijn natuurlijk vaker ziek maar ik maar me gewoon zorgen. Ik ben zo geschrokken toen ze slecht ademde. Hoe gaan jullie daarmee om?

Re: Stomme vragen topic #4

10 Okt 2017 14:25

Sogood, als ik het niet vertrouw dan bel ik gewoon de huisarts even en overleg met de assistente. Is pas twee keer voor gekomen maar beide keren wilde ze toch dat ik even kwam omdat ze zo klein zijn controleren ze het vaak toch graag even en dat geeft mij dan eerlijk gezegd ook een prettiger gevoel.

Als ze weer zo slecht ademd zou ik vragen of er misschien even naar haar longen geluisterd moet worden.

Re: Stomme vragen topic #4

11 Okt 2017 10:34

SoGood hoe is het nu met je dochter? Heb je de huisarts nog gebeld?

Ik heb even een suf vraagje. Mijn schoonmoeder past één dag per week op D. en dat gaat echt heel goed. Het valt me alleen op dat ze D. soms een beetje teveel verwend. Natuurlijk mag je als oma je kleinkind verwennen, dat doet mijn moeder ook (een extra lekker koekje, een danoontje na het eten in plaats van gewone yoghurt, af en toe een klein cadeautje, etc.), maar mijn schoonmoeder gaat er soms een beetje te ver in. Bijna iedere keer als D. daar is geweest heeft hij ineens een nieuw speelgoedje of nieuwe kleren, en ze gaan ook bijna iedere week wel even iets 'speciaals' doen, vandaag naar de indoorspeeltuin bijvoorbeeld. Laatst was mijn man met zijn moeder en D. wezen winkelen en toen had ze een nieuwe trui (van Z8, beste en dure), nieuwe AllStars en twee van die dure Brandweerman Sam brandweerauto's voor hem gekocht. Zomaar. Totaalbedrag was zeker wel rond de 100 euro, en er was dus geen speciale gelegenheid voor dit alles.
Ik vind het niet zo erg hoor, juist leuk voor D. dat hij het zo leuk heeft met en bij oma, maar ik wil ook niet dat hij er straks, als hij wat ouder is en wat meer dingen beseft, op gaat rekenen dat hij bij oma altijd cadeautjes krijgt. Hoe gaan jullie hier mee om? Mogen opa's en oma's (of andere familieleden/vrienden) jullie kinderen naar hartenlust verwennen, of stellen jullie daar een grens voor in?

Re: Stomme vragen topic #4

11 Okt 2017 12:38

Ik denk niet dat ik daar grenzen voor zou stellen. Wel zou ik eens luchtig benoemen dat het echt niet nodig is en dat je hoopt dat hij over een paar jaar niet gewend is aan het krijgen van zoveel cadeautjes. Je hebt er natuurlijk geen zin in dat hij straks rekent op cadeautjes als hij met jou of oma op pad gaat. Verder zou ik er inderdaad maar gewoon van genieten. Heel lief dat ze het doet!

Re: Stomme vragen topic #4

11 Okt 2017 13:04

Mijn schoonfamilie heeft daar ook een handje van Elliot en ik vind het echt een grote ergernis. Iedere keer en cadeaus en veel koek en snoep als ze daar komen. Niet alleen bij schoonouders maar ook bij oma en oom en tante van mijn man. Met verjaardagen ook standaard twee of drie cadeaus per stel mee. Ik wil helemaal niet dat mijn kids zo enorm verwend worden, het lijkt wel een beetje op paaien. De kids houden ook wel van ze zonder al dat gedoe. Het meest vervelend vind ik dat mijn bonuszoon inmiddels gewoon vraagt om cadeaus en snoep als hij daar komt, zo gewend is hij aan het feit dat hij wat krijgt. :thumbdown:

Re: Stomme vragen topic #4

11 Okt 2017 13:08

Absoluut benoemen hoor! Niet als verwijt, zeker niet, maar dat het teveel wordt. Was hier ook, elke week als mijn schoonmoeder had opgepast kreeg ik wel iets nieuws mee naar huis. Hartstikke lief, maar op een gegeven moment wist ik zelf niet meer wat ik mn eigen kind moest geven, omdat oma alles wel kocht. Uitgelegd en ze begreep het. Had ze zelf niet eens door. Gewoon een overenthousiaste oma. Wel super lief!

Re: Stomme vragen topic #4

11 Okt 2017 13:15

Dat lijkt me ook zo erg, Lady. Brrr dat krijg je er denk ik ook gewoon niet uit bij een kind, als het zo vanzelfsprekend is... Mijn schoonfamilie doet het ook, vooral schoonmoeder. Zij snapt echt niet dat niet alles gerelateerd aan eten hoeft te zijn. Als T huilt, dan is de oplossing snoep. En zo is elke situatie wel verbonden aan eten, en gelukkig vooralsnog in mindere mate kadootjes, maar ook die zijn er vaak. Ik vind het ook heel moeilijk. Ze zijn zo lief, en gul, en ik kan me echt geen betere schoonouders wensen.

Meestal laten we het daarom maar. Zo vaak is T niet bij ze. Als T soms wel voor langere periodes, een weekend ofzo, bij ze is, dan kiezen we ervoor wél wat te zeggen. Ik geloof dat ze zich daar ook wel een beetje aan proberen te houden maar het blijft lastig. Vooral ook omdat ze het een beetje onzin vinden geloof ik. Dat maakt het extra lastig. Dat wij het eerste jaar geen suiker gaven was ook echt enorm moeilijk...

Re: Stomme vragen topic #4

11 Okt 2017 13:38

Over materiële zaken zou ik me niet zo druk proberen te maken, en rond verjaardag/sint/kerst aangeven wat jullie zelf graag als cadeau zouden willen geven zodat ze daar rekening mee houden. Snoep en koek dat wil ik liever ook niet (te) veel.

Re: Stomme vragen topic #4

11 Okt 2017 14:29

Onze T wordt ook enorm verwend door (schoon)ouders. Verschil is wel dat het speelgoed daar blijft.
Iedere week als ik binnenkom is er wel iets nieuws gekocht. Omdat we het niet mee naar huis krijgen is dit wel anders denk ik . Met koek en snoep wordt hij nog niet verwend. Al vind ik het prima dat hij daar een lekker toetje krijgt.

Weer een slaapvraag:
Zitten er nog meer kindjes tussen 1 en 2 slaapjes in?
Voorheen hielden wij het 234 ritme aan maar dat begint steeds minder goed te werken.
Slaapt hij 'ochtends goed, dan slaapt hij 's middags amper. Dan eet hij ook erg slecht.
Hou ik hem wakker. Dan eet hij tussen de middag haast niets omdat hij te moe is.
Ik vind het best moeilijk om dit los te laten.
Bij de gastouder gaat het oude ritme nog prima. Want daar speelt hij veel en is hij sneller moe door alle indrukken.
Bij mijn schoonouders slaapt hij ook erg onregelmatig.
Plaats een reactie