Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Sollicitatietopic

<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6976

Geregistreerd: 04 Sep 2013 12:33

Bericht 23 Jul 2015 22:38

Re: Sollicitatietopic

Good luck marin!
<<

Fjell

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1579

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:27

Bericht 23 Jul 2015 22:41

Re: Sollicitatietopic

Veel succes! :cheering: Hoop dat het gewoon een fijn gesprek wordt waarin je goed kunt laten zien waarom jij de perfecte persoon bent voor de baan!
-Jeg har det som plommen i egget-
<<

Anoniem140

Bericht 24 Jul 2015 05:53

Re: Sollicitatietopic

rapa nui schreef:Gefeliciteerd! Wat goed! Ik vind dat je inderdaad wel trots op jezelf mag zijn want lijkt me toch wel een speciaal iets dat je daar wordt aangenomen! Wel jammer dat het wat overschaduwt wordt door het nieuws over je oma. Sterkte daar mee. Ik ken eigenlijk alleen de JWF kapel omdat die in Steenwijk elk jaar een relatieconcert geeft waar ik een paar keer naar toe ben geweest en is altijd erg goed. Dit seizoen ga ik ook naar de Marinierskapel. Ik denk dat jij bij iets anders gaat werken toch?

Mag ik even wat domme vragen stellen want dat vraag ik me altijd af als ik naar zo'n optreden toe ga: krijg je bij zo'n orkest nu een contract voor een bepaald aantal uren per maand? Is dat repeteertijd en optredentijd? Moet je dan thuis ook nog veel spelen en valt dit daar ook onder? En valt daar de reistijd in bus ook onder? Vraag ik me nl ook bij gewone orkesten af: laatst ook het bij Orkest van het Oosten: er zijn mensen die alleen maar voor de pauze spelen: worden die dan maar een halve avond betaald? Deels gingen ze weg en een paar anderen zaten na de pauzen in de zaal. Ze zitten ook vaak een uur in de bus en dan nog terug. Zijn er mensen vast in dienst of moet je je telkens / elk jaar opnieuw bewijzen/spelen voor een nieuwe aanstelling?


De Marinierskapel, KMKJWF en waar ik ga werken zijn eigenlijk wel te vergelijken omdat het allen militaire orkesten zijn. Elk onderdeel van defensie heeft een eigen orkest. De NATRES (Nationale Reserve) dus ook, en daar ga ik spelen.
De rest van de vragen ga ik zo goed mogelijk proberen te beantwoorden want alles weet ik er ook niet van.
Bij een symfonie orkest is het wel eens zo, dat er voor een bepaalde compositie meerderen muzikanten nodig zijn omdat dat heel groot geinstrumenteerd is. Die muzikanten kunnen mensen uit eigen orkest zijn die dan inderdaad na de pauze niet mee spelen (maar wel betaald krijgen) of muzikanten die voor die speciale compositie ingehuurd zijn. Die ingehuurde mensen krijgen dan alleen een bepaald bedrag voor de repetitie en de uitvoering.
In principe krijg je een vast aantal uren betaald. De Marinierskapel bijvoorbeeld repeteert iedere dag, en hebben wekelijks ook meerdere uitvoeringen. Zij zullen een vast aantal uren betaald krijgen, maar per optreden ook nog eens. Als je de ene week 1 uitvoering hebt en de andere week 3, fluctueert je inkomen dus. Bij de Natres repeteren wij straks maar eens per week en de optredens zijn ook niet stabiel. Ik krijg dus de repetitiedagen betaald, en de optredens worden dan daarbij opgeteld. Soms is dat maar een ceremonie in de week, andere weken ga je naar een Taptoe en speel je 5 dagen achter elkaar.
Als je een orkestbaan hebt wordt er van je verwacht dat je je noten kunt spelen op een repetitie, dus thuis wordt heel veel en hard gestudeerd. Net als dat voor een sporter voorop staat dat hij fit wil blijven geldt dat voor musici ook. Je studie uren krijg je niet betaald maar dat wordt wel doorberekend in je uurloon.
Bij het concertgebouw orkest (of de Wiener Symphoniker) moet je eens in de zoveel tijd jezelf inderdaad bewijzen met een soort proefspel, bij de meeste landelijke symfonie orkesten hoeft dat niet. Bij defensie ook niet, na 4 jaar krijg je een contract voor onbepaalde tijd, maar als je niet functioneert kun je vanzelfsprekend daardoor wel ontslag krijgen.
Ik vind het leuk dat je zo'n interesse hebt Rapa Nui, en de Marinierskapel is echt heel gaaf! Wanneer ga je erheen? Ik heb ze vorige maand toevallig nog gezien, een vriend van mij heeft meegespeeld een aantal concerten. Vooral na de pauze is echt spectaculair.

Marin, heeel veel succes vandaag!!
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 24 Jul 2015 09:18

Re: Sollicitatietopic

Marin schreef:Ben bang dat Miley even niet op t forum is ivm haar oma, rapa nui! Maar ik ben ook benieuwd.

Bleh ik ben zo zenuwachtig voor morgen. Hoop dat ik alles goed voorbereid heb. Ik ben super zeker dat ik de baan aan zou kunnen en dat t bij me past maar zo bang dat ik t gesprek verpruts. Heb natuurlijk weinig te verliezen omdat ik in een fijne positie zit met al een baan maar misschien juist daarom. Wish me luck!Ik heb 4 aug een sollicitatie gesprek en ik heb precies hetzelfde. Toi toi toi!
L2014 & H2017
<<

Anoniem119

Bericht 24 Jul 2015 11:43

Re: Sollicitatietopic

Pfoe dat was een pittig en lang gesprek, anderhalf uur. Heb denk ik paar hele goeie dingen gezegd, en paar minder goeie. Woensdag hoor ik meer.
<<

rapa nui

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3071

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:35

Bericht 24 Jul 2015 13:35

Re: Sollicitatietopic

Marin, ben benieuwd wat er uit komt.

Miley: bedankt voor je uitgebreide antwoord. Had er nooit zo bij nagedacht maar klinkt bv voor een symfonieorkest ook wel logisch met voor de pauze een stuk met extra bezetting en daar dan mensen voor inhuren. Kun je er dan wel van leven als je maar 1 repetitie per week hebt? Lijkt me anders met de wisselende optredens wel lastig om nog met iets anders te combineren.

Ik ga in januari naar de Marinierskapel met Eric Vloeimans: Around the world. Ben heel benieuwd, hoor er wel goede dingen over. Optreden van de KMK JFW is in november. Ik vond het het afgelopen jaar ook erg goed gedaan met de filmpjes van militairen er tussen door over hun leven naast defensie.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. – Mark Twain
<<

Anoniem140

Bericht 24 Jul 2015 15:30

Re: Sollicitatietopic

Ik blijf mijn huidige baan aanhouden, ik heb zo'n 90 werkdagen per jaar. 40 repetities op zaterdag en dan nog zo'n 50 optredens die variëren van een herdenking, ceremonie, tot Taptoes en concerten. Ik kan er niet van leven maar ik ga net iets minder ermee verdienen als met mijn baan die ik nu heb waar ik 18u werk in de week werk.
<<

oasis

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1040

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:03

Bericht 28 Jul 2015 11:31

Re: Sollicitatietopic

Klinkt goed, Miley!

Hoe gaat het met de rest?
Ik ben nu al een paar maanden aan het solliciteren en het begint mij wel op te breken. Alleen maar afwijzingen, of afwijzing na een gesprek. Mijn CV is in orde, mijn brieven ook (laat vaak andere mensen ook lezen) en ik solliciteer alleen op banen die ik zou kunnen, dus zeker niet te hoog gegrepen. En toch nog niks.
Zo, dat moest er even uit.
Waiting for a change to set us free
Waiting for the day when you can be you and I can be me
Waiting for hope to come around
Waiting for the day when hate is lost and love is found
Waiting for a change - Christina Aguilera
<<

Anoniem140

Bericht 28 Jul 2015 17:37

Re: Sollicitatietopic

Ik heb alle formulieren gekregen en ingevuld die gaan morgen de brievenbus in, en dan is het wachten op de keuringen.
Inmiddels ben ik flink aan het sporten, push ups en sit ups, werken met gewichten, fietsen en beetje hardlopen.

Oasis, ik heb ook echt heel veel afwijzingen gehad, en over een half jaartje heb ik misschien twee werkgevers. Het kan zomaar veranderen.
<<

Anoniem119

Bericht 30 Jul 2015 16:58

Re: Sollicitatietopic

Pff dit is best irritant.

Ik zou gisteren (woensdag) gebeld worden over m'n sollicitatiegesprek vorige week. Werd ik ipv gisteren dinsdag al gebeld. Maar ik lag te slapen ivm nachtdienst (dat wist ze wel, dat die kans aanwezig was), tegen de tijd dat ik wakker was, was het kantoor al dicht. Logisch, maar jammer. Ik had wel een voicemail, dat ik donderdag terug kon bellen, want woensdag was diegene er niet op kantoor (waarom zei ze dan eerst dat ze woensdag zou bellen? Maar goed). Vandaag is het dus donderdag (toch? Ben de dagen beetje kwijt), en heb ik haar maar net opgebeld, maar kreeg haar voicemail. Ingesproken, maar nog geen antwoord terug en het is nu alweer bijna sluitingstijd op kantoor daar. En vrijdag is ze er ook niet, zag ik op de website staan. Dan wordt het dus pas weer maandag. Sowieso kan ik er slecht tegen als je dan zo lang moet wachten, maar ook niet even in die voicemail zegt van 'ja want we willen je uitnodigen/niet uitnodigen voor tweede gesprek'. Dan weet ik het alvast maar. Nu moet ik vast tot maandag wachten, en word ik ongetwijfeld gebeld tijdens m'n werk.
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 30 Jul 2015 20:26

Re: Sollicitatietopic

Heb je toch nog geluk gehad Marin?
L2014 & H2017
<<

Anoniem119

Bericht 30 Jul 2015 20:29

Re: Sollicitatietopic

Nee niet meer gebeld!
<<

Sam

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9695

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:55

Bericht 31 Jul 2015 18:41

Re: Sollicitatietopic

Ik vind het sowieso slecht dat er afspraken worden gemaakt en die niet na worden gekomen.

Ik mag ook aan de sollicitatie, had vandaag laatste dag van studiecontract. Wel pas vanaf december hoeft het officieel, want ga eerst met verlof. Wil daarin niet teveel bezig zijn met solliciteren, maar ik houd t wel in de gaten en als ik wat zie ga ik zeker schrijven.
It is my circus. They are my monkeys. I am the ringmaster of this show.

♡ P 2015
♡ X 2016
♡ S 2017
♡ B 2018
<<

Anoniem170

Bericht 02 Aug 2015 16:09

Re: Sollicitatietopic

Tabbie, waar werk je nu ergens? Lijkt me nog steeds leuk om te meeten :)
Ik ben ook om me heen aan het kijken naar iets anders, heb nu een b contract tm maart. Ik wil liever niet meer via uitzendbureau werken.
Heb geen haast ofzo, maar als ik iets leuks zie solliciteer ik wel
<<

Anoniem119

Bericht 03 Aug 2015 09:47

Re: Sollicitatietopic

Nou, ik ben gebeld door het bedrijf en ze gaan me niet uitnodigen voor een tweede gesprek.

Meisje zei dat ze er heeel lang over na hadden gedacht en gepraat en toch maar besloten om het niet te doen. Ze dachten wel dat ik de functie heel goed zou kunnen, maar ze hadden ergens geen goed gevoel er bij. En ze konden eigenlijk niet echt hun vinger er op leggen waarom niet. Iets van dat ik niet goed in het team zou passen, maar waarom, wisten ze ook niet, maar een onderbuikgevoel.

En ergens denk ik dat dat wel klopt. Dat gevoel had ik zelf ook al een beetje. Ik kon er mijn vinger ook al niet precies op leggen, maar ik had ergens net zo'n gevoel, dat het net niet helemaal aan zou sluiten qua bedrijfscultuur.

Een beetje vreemde, maar toch ook wel eerlijke reden. Vind het wel eerlijk dat ze dat zo zeiden, beter dan 'we denken dat je het niet kan'. Want dat weet ik wel zeker, dat ik dat zou kunnen.

Enfin.

Dan ga ik dus maar solliciteren op die interne functie binnenkort.
<<

Anoniem147

Bericht 03 Aug 2015 11:25

Re: Sollicitatietopic

Jammer Marin! Ergens misschien ook wel 'beter' zo als beide partijen dat gevoel hadden maar kan het me voorstellen dat je ergens misschien ook denkt 'wat als'.. Maar goed! Niets aan te doen, je bent gewoon geschikt voor dat type functie en dat lijkt me al een super compliment. Veel succes met je interne sollicitatie binnenkort.
<<

Anoniem147

Bericht 04 Aug 2015 17:44

Re: Sollicitatietopic

Ik heb weer een sollicitatiegesprek! Net nu ik over 1,5 week met die tijdelijke baan kan beginnen.

Maar goed. Eerst maar eens rustig het gesprek afwachten. Ze heeft mijn brief en leuke CV (jeej!) met interesse bekeken en is nieuwsgierig gemaakt.
Laatst gewijzigd door Anoniem147 op 05 Aug 2015 14:03, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 05 Aug 2015 13:35

Re: Sollicitatietopic

Wat jammer Marin, maar fijn dat ze er eerlijk over zijn. Op welke pagina staat dat over die interne vacature? Dat heb ik namelijk gemist.

Marni, dat klinkt echt heel gaaf! Succes. Wanneer is het?

Ik heb gisteren het eerste gesprek gehad en het ging super. Ik was wel de eerste (ik hoop dat ik dan de lat hoog heb gelegd, zei ik) en de enige buitenlander. Dat laatste is natuurlijk wel een risico voor het bedrijf, maar gelukkig had ik al georiënteerd waar we ons wilden vestigen. Ook heb ik al een klein persoonlijk netwerk, dus hopelijk mitigeert dat het idee van het risico een beetje. Over twee, tweeëneenhalve week hoor ik of ik verder ga. Fingers crossed!
L2014 & H2017
<<

Anoniem119

Bericht 05 Aug 2015 13:47

Re: Sollicitatietopic

Dat had ik niet echt eerder ergens genoemd. Ja vorig jaar, toen zou die vacature ook komen, maar ging toen uiteindelijk toch niet door omdat het toch niet nodig bleek te zijn. Nu zou ie in augustus wel weer open komen omdat het nodig blijkt te zijn. Het gaat om een trainingsfunctie, d.w.z. het geven van in-house trainingen aan bijvoorbeeld nieuwe collega's, maar ook geavanceerde trainingen aan reeds bestaande collega's. En dat is dan alleen wanneer het nodig is, de rest van de tijd werk je gewoon op de werkvloer in het team, in de taken die ik nu ook heb. Heel leuk dus, wat extra uitdaging, en in die weken van training geven een normaal ma-vrij 9.00-17.30 rooster. Ik weet dat men mij er zeer geschikt voor vindt omdat ik ook veel 1 op 1 coaching sessies geef, dus dat is iig heel positief. Maar ik hoorde ik alweer van anderen dat deze functie nu misschien toch ook wéér niet vrij komt. Dus allemaal nog niet helemaal duidelijk.

Ha wat leuk Marni! Dat klinkt wel leuk! In elk geval een baan waarbij je je eigen creativiteit kwijt kunt en je niet doelloos je dag doorkomt zeg maar. Snap je? Dat zou heel leuk zijn voor jou! Succes!

Wat super spannend MzCharlotte! Ben zo benieuwd hoe dit verloopt voor jou, en voor jullie samen natuurlijk, want het is hoe dan ook een grote stap! Misschien dat ze je daarom ook wel echt serieus nemen, je laat bereidheid tot verhuizing zien, dat is wel heel goed. Hoe ging het met je sales-voorbeelden enzo?
<<

Anoniem147

Bericht 05 Aug 2015 14:08

Re: Sollicitatietopic

Wat jammer dat er over die functie nog wat onduidelijkheid bestaat. Hopelijk komt hij er gewoon en kun je er lekker op solliciteren en wat meer uitdaging in je werk krijgen.

Spannend Mzcharlotte! Ik ben echt heel benieuwd hoe het zal uitpakken voor je! Voel gewoon spanning haha :D Wat super fijn ook dat het gesprek goed ging. Ik vind dat altijd een heerlijk gevoel.

Ik heb mijn gesprek morgenmiddag al! Heb er zin in. Inderdaad ook precies wat jij zegt Marin. Ondanks dat alle creatieve plannen al op papier staan (hoofdkantoor enzo) kun je wel gewoon lekker met je handen bezig zijn en oplossingen bedenken voor als het toch niet precies lukt zoals op papier staat. Daarnaast vind ik het ook leuk om op deze manier bij te dragen aan commercialiteit. Iets mooi en leuk presenteren maar niet het directe klantcontact. Het lijkt mij echt een perfecte functie voor naast mijn studie straks. Twee heel verschillende maar wel (voor mij) aantrekkelijke tijdsbestedingen haha.
<<

Patsy

Bericht 05 Aug 2015 17:31

Re: Sollicitatietopic

Ik reageer hier nooit, maar gaaf Marni. Ik las gisteren al naar welke functie je gaat solliciteren, lijkt mij ook zó leuk. Maar helaas zijn er maar weinig vacatures, zeker hier in het noorden.

Ik ben ook weer druk aan het solliciteren, ik wil toch graag weer aan het werk. Sinds de geboorte van de oudste ben ik thuis, Wat erg goed bevallen is hoor, maar ik wil toch graag weer wat gaan doen. Ik heb altijd in winkels gewerkt, voornamelijk kleding- en schoenwinkels. Hier heb ik altijd veel plezier in gehad, dus dat zou ik graag weer doen.

Volgende week heb ik 2 gesprekken, 1 voor verkoopster bij een opticien en 1 bij een soort uitzendbureau voor modeprofessionals (zo noemen ze het zelf). Die laatste werft personeel voor kledingzaken in het midden- en hoogsegment. Spannend dus, ik hoop dat èèn van de twee mijn nieuwe werkgever wordt.
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 05 Aug 2015 22:25

Re: Sollicitatietopic

Oh ja, dat herinner ik me nog wel Marin. Wat vervelend dat het eigenlijk nog zo onzeker is. Fingers crossed!

Marni, oh dat is al vlot! Toi toi toi voor morgen! De functie die je beschrijft, leek me vroeger altijd wat. Ik vond mezelf nooit creatief genoeg, of artistiek genoeg. En toen ben ik deze kant opgerold haha, zo anders.

Katrien, wat gaaf van je sollicitaties! Winkelwerk lijkt me ook wel heel erg leuk. Ik denk nog steeds terug aan mijn vakantiebanen, ik heb altijd van winkelwerk genoten.

Met de voorbereiding is het eigenlijk best goed gegaan. Ik had zelf wat voorbeelden voorbereid en een persoonlijke swot gemaakt. Ook goed bedacht waarom ik ben zoals ik ben en ik ook gewoon verkoop. Voor mij is dat eerlijkheid (honesty is the best policy), niet alleen voor mijn werk maar ook persoonlijk. En hoe ik verkoop is luisteren; vragen, vragen, vragen. Nou ja, hij werd van beide enthousiast. Alleen waar ik mijn motivatie vandaan haal, blijf ik moeilijk vinden om te omschrijven. Niet eens van het scoren, maar het vervullen van nieuwsgierigheid. Ik vind het superleuk om te werken. Maar ik zou succes in een andere baan ook geweldig vinden. Daar doet de branche of het sluiten van een verkoop niet toe. Ik wil het altijd beter doen dan de dag ervoor. Hoe breng ik dat nou goed onder woorden? Dat is wel iets waar ik voor de volgende gesprekken goed over na moet denken. Ik denk dat dit nog wel terug gaat komen.
L2014 & H2017
<<

Sam

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9695

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:55

Bericht 05 Aug 2015 22:34

Re: Sollicitatietopic

Spannend Marni, MzCharlotte en Katrien!

Ik ben het UWV nu al beu. Nu is het bij mij een lastige kwestie ivm overganf ww en zwangerschapsverlof naar ww, maar ben al 1,5 maand bezig. Morgen gaat mn verlof officieel in, na 3 dagen ww, maar ik heb nog geen brief of weet ik wat gehad. Morgen dus maar voor de 5e keer bellen.
It is my circus. They are my monkeys. I am the ringmaster of this show.

♡ P 2015
♡ X 2016
♡ S 2017
♡ B 2018
<<

Anoniem119

Bericht 05 Aug 2015 22:54

Re: Sollicitatietopic

Even snel tussendoor: Ze zoeken weer mensen voor ons team! Als je dus interesse hebt, stuur me dan een PM, dan kan ik meer informatie geven!
<<

Fjell

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1579

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:27

Bericht 06 Aug 2015 18:37

Re: Sollicitatietopic

Bedankt voor het melden! Heb nu (helaas) net ander werk gevonden wat mij ook goed bevalt (incassomedewerker) en met 'normale' werktijden. Moet eerlijk zeggen dat ik dat toch ook wel heel fijn vind nu..

Hoop dat die trainingsfunctie voor jou snel vrij komt. Klinkt echt leuk! Zoiets zou ik in de toekomst ook wel willen doen, misschien wel bij mijn huidige baan maar in ieder geval bij een klantenservice.
-Jeg har det som plommen i egget-
VorigeVolgende

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers