Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Sollicitatietopic

<<

Fjell

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1579

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:27

Bericht 08 Jan 2015 09:57

Re: Sollicitatietopic

Het bedrijf en ik pasten in dit geval echt niet bij elkaar nee. Dacht na het gesprek eerst van zou ik nu moeten gaan 'liegen' bij een volgend sollicitatiegesprek? Dat leek mij niet prettig en toen zeiden vrienden inderdaad ook dat je toch nooit weet wat de werkgever wil horen en dat je met eerlijk zijn uiteindelijk toch het verst komt.

Wat fijn dat je nog wel op gesprek mag komen bij het bedrijf terwijl de functie waar je op gereageerd had al vergeven is. Dan vinden ze je toch een interessante kandidaat. Hoop dat het kenninsmakingsgesprek goed zal verlopen!
-Jeg har det som plommen i egget-
<<

Anoniem321

Bericht 08 Jan 2015 11:55

Re: Sollicitatietopic

Nou, ik heb het skypegesprek achter de rug. Het gesprek verliep erg goed. Ik heb het gevoel of het al bijna in the pocket is. Ze vroegen hoeveel uren ik wilde werken en per wanneer in kon beginnen. Instemmend gemompel alom.
Maar!!! Ik heb geen ' yes' gevoel.
Reden: de werkzaamheden die ik daar ga verrichtten zijn veel eenzijdiger dan wat ik nu doe.
De bedrijfscultuur is veel formeler, ook qua kledingvoorschriften, en dat is dus zoooo niet mij.
Dus ik twijfel heel erg.
Vanmiddag na 4 uur word ik gebeld of ik voor een 2e gesprek mag komen. Ik heb in ieder geval wel besloten dat als ik op gesprek mag, dan zal ik de uitnodiging aannemen. Dat gesprek is daar wel gewoon op de zaak. Dus dan kan ik meteen even wat sfeer opsnuiven en de uiteindelijke beslissing daar vanaf laten hangen. Lastig hoor.
Zeker omdat ik bijna wel zeker weet dat ik mijn baan ga verliezen bij mijn huidige werkgever.

Een vriendin appte al dat ik naar mijn gevoel moest luisteren en mijn moeder zei ook al dat ik er wel een goed gevoel bij moet hebben.
<<

Anoniem205

Bericht 08 Jan 2015 14:41

Re: Sollicitatietopic

Een goed gevoel hebben is idd belangrijk! Hopelijk heb je bij het zijn op het kantoor een beter gevoel!
is er qua werkzaamheden wel ruimte voor verbreding/verdieping? Of zijn je taken heel erg afgebakend?


Hier gisteravond nog een sollicitatie verzonden en vanmorgen door het betreffende recruitmentbureau gebeld of ik daar op gesprek wil komen voor de functie. Maandag dus langs het recruitmentbureau. Spannend!
<<

Anoniem124

Bericht 08 Jan 2015 15:07

Re: Sollicitatietopic

Wat word jij snel gebeld elke keer Oreo, super!

Ik heb net ook een brief verstuurd.
<<

Anoniem205

Bericht 08 Jan 2015 15:27

Re: Sollicitatietopic

Ja bizar he? Maar dat is ook wel anders geweest hoor, dus dit is gewoon mazzel ;)

Op wat voor functie heb je gesolliciteerd, Charles?
<<

Anoniem124

Bericht 08 Jan 2015 15:37

Re: Sollicitatietopic

ICT adviseur binnen het onderwijs voor een bepaald merk. Waarschijnlijk veel te hoog gegrepen en niet te combineren maar moet toch ergens mee beginnen.

En jij?
<<

Meneer de Uil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6162

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:08

Bericht 08 Jan 2015 16:21

Re: Sollicitatietopic

Ik heb van de week een aantal open sollicitaties de deur uit gedaan, maar ben bang dat het niks gaat worden. Maar niet geschoten is altijd mis, dus we blijven hoop houden.
Mijn broertje en ik gaan trouwens reageren op dezelfde vacature. Voelt ook wel een beetje raar, maar ja we willen er allebei voor gaan. Al sluit de vacature veel beter aan bij zijn vooropleiding dan de mijne, maar ok.

Het begint nu wel een beetje te frustreren hoor..wist ook maar wat ik wilde. Al weet ik het wel, maar dat is niet realistisch op het moment.

Klinkt leuk Charles!
The familytree will always grow 2-12-2015 en 10-10-2018
<<

Anoniem185

Bericht 08 Jan 2015 18:34

Re: Sollicitatietopic

Ik heb net mijn certificate of professional status en conformiteitsattest binnen, dus kan binnenkort als mijn verklaring omtrent gedrag binnen is alles naar België opsturen. Dan kan mijn gelijkstelling geregeld worden!
<<

Anoniem178

Bericht 08 Jan 2015 19:17

Re: Sollicitatietopic

Fjell en Ragazza, bij een sollicitatie moet het klikken van twee kanten hé. Tegenwoordig is er in sommige branches weinig meer te kiezen vanuit werknemerperspectief, maar bij een slecht gevoel zou ik het niet doen.

Ik heb mijn gesprek inmiddels achter de rug en vind het spannend. Ze hadden best veel reacties, maar door mijn hobby hadden ze me bovenop de stapel gelegd. Ik was ook echt als eerste gebeld en had het eerste gesprek. Voor mijn gevoel liep het ietwat stroef, maar heb ik veel grapjes zitten maken. Op een gegeven moment, halverwege, dacht ik dat ik het verprutst had, maar achteraf zei hij wel dat hij een indruk van me had en dat die positief was.
Deze week zijn de overige gesprekken ingepland en volgende week hoor ik iets.

Ik vind het spannend omdat verandering eng is en ik misschien in sommige opzichten wat in moet leveren, aangezien ik momenteel zeer gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden heb. En eh, een heel heftig concurrentiebeding. Mocht ik aangenomen worden, kan ik mijn borst natmaken bij mijn huidige werkgever. Er is een kleine leegloop gaande (afgelopen maand al 5 mensen vertrokken op een team van 40), dus ze zijn krampachtig bezig hun mensen binnen te houden.
<<

nijntje4

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 837

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:18

Bericht 08 Jan 2015 19:33

Re: Sollicitatietopic

Wow wat een hoop gesprekken weer!

Ik mag eind van de maand ook weer op gesprek! Fijn even de boost die ik nodig heb nu deze weken... zie het echt niet meer zitten op werk nu.
<<

Mezzoforte

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 469

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 09 Jan 2015 03:38

Re: Sollicitatietopic

Lampenkapje, dat is wel heftig zeg een gesprek met vier man.

Fjell, heel vervelend is dat zeg, als je het gevoel hebt dat je antwoord hun niet bevalt. Ik heb dat ook eens gehad tijdens een gesprek en de rest van het gesprek liep gewoon niet meer toen.

Ragazza, jammer dat je er geen super gevoel bij hebt nog.

Oreo, wat fijn zeg dat je alweer zo snel gebeld bent en op gesprek kan komen. Lekker bezig zo!

Nijntje, fijn dat er een gesprek op de planning staat.

Ik ben er helaas niet aan toegekomen om meer sollicitaties te doen i.v.m. o.a. regeldagen van mijn zoontje. Dit weekend als man gewoon thuis is ga ik even op flink aantal vacatures reageren.
<<

Fjell

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1579

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:27

Bericht 09 Jan 2015 14:51

Re: Sollicitatietopic

Ragazza, ik snap dat je erg twijfelt als de sfeer en werkzaamheden je niet echt aanspreken.. Vind het toch ook wel erg belangrijk dat het gevoel goed is! Ben je nog gebeld voor een 2e gesprek?

Fijn Oreo dat je weer op gesprek mag, succes!

Charles succes! En je weet het nooit, een kennis van mij had ook gesolliciteerd op een functie waarvan ze dacht dat het te hoog gegrepen was en is toch aangenomen.

Lastig he Meneer de Uil als je niet weet wat je wil.. Ik ben er ook nog steeds niet uit.

Klinkt goed Rovine! En alvast succes bij je huidige werkgever..

Nijntje, fijn dat je weer op gesprek mag! Dat helpt wel voor de motivatie inderdaad.

Mezzoforte, klopt ja. Ik kreeg gelijk het gevoel dat ze mij toch niet meer wilden en ik was zelfs blij toen het gesprek voorbij was.. Veel succes met reageren op vacatures!

Ik heb nu niks meer lopen dus ga ook weer op zoek naar nieuwe vacatures!
-Jeg har det som plommen i egget-
<<

Luisa

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2813

Geregistreerd: 19 Okt 2013 10:39

Bericht 09 Jan 2015 17:56

Re: Sollicitatietopic

Lampenkampje, ik ben niet anders gewend om sollicitatiegesprekken met iets van 4 personen te hebben en vind het eigenlijk wel prettig. De kans dat er iemand tussenzit met wie het klikt is denk ik groot en mijn ervaring is ook dat er minder tot in de treurnis wordt doorgezaagd over 1 kwestie omdat ook de andere personen nog vragen hebben. Maakt ook dat je zelf misschien wat minder aan het woord bent, vind ik zelf altijd wel prettig.

Fjell, ik zou ook niet gaan liegen hoor in een gesprek, maar vind het niet verstandig om op de vraag waar jij je binnen 5 jaar ziet aan te geven dat je misschien wel in Scandinavië wilt wonen. Werkgever zoeken toch vaak iemand die de intentie heeft lang te blijven, ook als het een tijdelijke functie betreft. Ik zou gewoon iets zeggen van dat je dan wilt doorgroeien naar een volgende functie (wel wat concreter aangeven) dat hoeft toch niet gelijk de hele afdeling leiden te zijn, of je takenpakket uitgebreider, nieuwe mensen wilt opleiden, je specificeren of wat dan ook. Genoeg te bedenken wat binnen dat bedrijf mogelijk zou moeten zijn toch? Hoef je ook niet te liegen en kan je dicht bij zelf blijven denk ik.
<<

Fjell

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1579

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:27

Bericht 09 Jan 2015 21:28

Re: Sollicitatietopic

Dat was ook mijn eerste gedachte na het gesprek ja. Dat ik de volgende keer beter iets kan gaan zeggen wat beter aansluit bij het bedrijf.. Maar ik heb er nog verder over nagedacht en daar voel ik mij toch ook niet goed bij. Dat komt ook omdat ze later in het gesprek nog zeiden dat ik wel eerlijk was maar dat dat misschien niet zo handig was. Als ze liever iemand hebben die liegt dan vind ik dat prima maar dat ben ik niet. Als het echt een heel leuk bedrijf is en ik mij gelijk al zie doorgroeien dan zal ik dat wel zeggen. Dat ik nog andere toekomstplannen heb betekent niet dat ik mij niet wil inzetten in de functie.
-Jeg har det som plommen i egget-
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8602

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:45

Bericht 10 Jan 2015 09:58

Re: Sollicitatietopic

iets niet melden is toch nier liegen? Als ze aan mij vroegen waar ik mijzelf over vijf jaar zie, gaf ik ook niet aan dat dan graag drie dagen werk, omdat ik dan graag twee kinderen wil hebben. Dat is voor een bedrijf niet zo aantrekkelijk...
Love never loses faith.
november 2016 - mei 2018 - oktober 2021
<<

Fjell

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1579

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:27

Bericht 11 Jan 2015 10:42

Re: Sollicitatietopic

Ok, daar geef ik je wel gelijk in ja :) Je hoeft niet alles te zeggen. Met verzwijgen zou ik ook minder moeite hebben. Als ik dan verder wel een eerlijk antwoord kan geven op die vraag.
-Jeg har det som plommen i egget-
<<

Anoniem205

Bericht 12 Jan 2015 14:25

Re: Sollicitatietopic

Iets niet zeggen is idd niet liegen. Sommige dingen kun je beter voor je houden. Zoals dat ik vandaag de tip kreeg bij het recruitmentbureau om niet te melden dat ik (ook nog) zelfstandig ondernemer ben. Want, zo zegt ze, als je bij een eerste gesprek (30-40 minuten) 10 minuten moet uitleggen dat je niet voltijd bezig bent met het zelfstandig ondernemen, dan zijn dat kostbare minuten waarin je jezelf presenteert.

Vanmorgen het gesprek bij het recruitmentbureau gehad. Ze vertelde dat ze ongeveer 300 reacties hadden gehad en dat ze er maar 2 doorsturen naar het bedrijf. Ik ben 1 van die 2! :banaan: Fingers crossed, ik hoop dat het wat wordt!
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9734

Geregistreerd: 04 Sep 2013 11:33

Bericht 12 Jan 2015 14:33

Re: Sollicitatietopic

Succes!

Ik ben vandaag weer eens brieven aan het schrijven. Pff, vergeten hoe lastig dat was.
<<

Anoniem321

Bericht 12 Jan 2015 15:09

Re: Sollicitatietopic

Fjell schreef:Ragazza, ik snap dat je erg twijfelt als de sfeer en werkzaamheden je niet echt aanspreken.. Vind het toch ook wel erg belangrijk dat het gevoel goed is! Ben je nog gebeld voor een 2e gesprek?

!


Helaas, ik heb niks meer gehoord. En dat terwijl ze in het skypegesprek hadden toegezegd dat ze mij die dag na 4 uur terug zouden bellen.
Het kan dat er eens een keer iets tussenkomt, dus vrijdagochtend had ik mijn telefoon ook paraat. Maar ook die dag niks meer gehoord.
Ik snap dat niet hoor. Ze hadden mij ook een mail kunnen sturen van Joh, bedankt voor je tijd, maar de keus is niet op jou gevallen. Hoe moeilijk kan dat zijn?

Dus nu maar weer verder solliciteren. Ik heb nog 1 ding lopen en ik ga vanavond weer een brief de deur uit doen. +

Succes allemaal verder!
<<

anoniem213

Bericht 13 Jan 2015 14:36

Re: Sollicitatietopic

Fjell schreef:Ok, daar geef ik je wel gelijk in ja :) Je hoeft niet alles te zeggen. Met verzwijgen zou ik ook minder moeite hebben. Als ik dan verder wel een eerlijk antwoord kan geven op die vraag.

Je kunt ook gewoon vertellen hoe je denkt dat het eruit zou zien als je niet naar Scandinavië gaat. Prima dat je dicht bij jezelf wilt blijven, maar het is wel verstandig om na te denken waarom ze zulke vragen stellen. De meeste bedrijven investeren liever in iemand die wat langer blijft. Misschien heb je hier nog iets aan:

http://www.tailoredcareercoaching.co.uk ... plans.html
<<

oasis

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1040

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:03

Bericht 15 Jan 2015 12:17

Re: Sollicitatietopic

Pff, ben nu al een tijdje aan het solliciteren en tot nu toe geen geluk. Elke keer zo'n algemene reden waar ik niet echt wat mee kan. Moeilijk om de moed er in te houden soms. Zo, dat lucht op haha. Succes allemaal!
Waiting for a change to set us free
Waiting for the day when you can be you and I can be me
Waiting for hope to come around
Waiting for the day when hate is lost and love is found
Waiting for a change - Christina Aguilera
<<

Anoniem140

Bericht 15 Jan 2015 12:56

Re: Sollicitatietopic

Ik heb vandaag een open sollicitatie verzonden naar iets wat wel aansluit op mijn vakgebied. De eerste keer aangezien ik bijna afstudeer. Een vriendin van mij werkt in het orkest en heeft daar gepolsd hoe en wat en ik mocht een open sollicitatie sturen. Mocht er een plek vrij komen zijn die mensen de eersten die gebeld worden.
Ik vnd het echt heel erg spannend, voorheen wilde ik dit liever niet omdat het moeilijk te combineren is. Maar dit is een "part time" baan dus makkelijker te combineren. En ik wil het zo graag!
Dus hopen maar dat er snel een plek vrij komt. En ik ben van plan ook open solicitaties te sturen naar muziekscholen in de buurt.
hebben jullie ook veel open solliciaties verstuurd of niet?
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9734

Geregistreerd: 04 Sep 2013 11:33

Bericht 15 Jan 2015 13:09

Re: Sollicitatietopic

Ik nog niet. Lijkt me lastig en bij veel bedrijven waar ik solliciteer worden zelfs helemaal geen cv's bewaard.

Maar heb vandaag wel weer een vacature gezien dat bij mijn vakgebied en ervaring aansluit. Dus we gaan weer een brief versturen en duimen!
<<

Fjell

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1579

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:27

Bericht 15 Jan 2015 22:50

Re: Sollicitatietopic

June schreef:
Fjell schreef:Ok, daar geef ik je wel gelijk in ja :) Je hoeft niet alles te zeggen. Met verzwijgen zou ik ook minder moeite hebben. Als ik dan verder wel een eerlijk antwoord kan geven op die vraag.

Je kunt ook gewoon vertellen hoe je denkt dat het eruit zou zien als je niet naar Scandinavië gaat. Prima dat je dicht bij jezelf wilt blijven, maar het is wel verstandig om na te denken waarom ze zulke vragen stellen. De meeste bedrijven investeren liever in iemand die wat langer blijft. Misschien heb je hier nog iets aan:

http://www.tailoredcareercoaching.co.uk ... plans.html


Dankjewel voor de link! Interessant om te lezen. En ik ga mij nu in ieder geval wel goed voorbereiden op deze vraag zodat ik een antwoord kan geven die wel aansluit bij het bedrijf :)


@Ragazza, echt stom dat ze niet meer gereageerd hebben. Kan er slecht tegen als bedrijven zulke beloftes niet nakomen. Lijkt mij ook een kleine moeite om in ieder geval iets te laten horen.. Vooral omdat ze het toegezegd hebben.

Al die afwijzingen lijken mij inderdaad erg frustrerend ja Oasis! Hoop dat je snel een keer een positieve reactie krijgt!

Miley, spannend zo'n open sollicitatie! Ik heb het voor werk nog niet gedaan. Wel voor stage en dat heeft toen uiteindelijk wel goed uitgepakt. Als het iets is wat je echt graag wil zou ik het gewoon doen.

Tabbie, succes!! :)

Ik had eind november een kennismakingsgesprek gehad bij een uitzendbureau voor een bepaalde functie. Nu lieten ze mij een paar weken daarna weten dat die vacature was uitgesteld.. Nu zag ik hem wel weer online staan. Het lijkt mij nog steeds een leuke baan dus ik ga er weer even achteraan. Verder kreeg ik nog een vacature van een vriendin doorgestuurd die mij ook leuk leek dus ga daar ook even een brief voor schrijven.
-Jeg har det som plommen i egget-
<<

Anoniem205

Bericht 16 Jan 2015 18:55

Re: Sollicitatietopic

Hier een afwijzing voor die leuke functie van maandag..
De reden: "mijn brief sprak ze niet aan" ... recruiter vond het maar een stomme reden en was er echt heilig van overtuigd dat ik de 200% match met de functie was. Nou ja, dan niet. Jammer, maar helaas. Volgende week maar weer op zoek naar nieuwe vacatures. Eerst weekend houden.
Andere functie nog niks van gehoord. Denk ook niet dat dat wat wordt.
VorigeVolgende

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers