Desktop versie van Zeg maar Yes
Gesloten onderwerp

Re: Sollicitatietopic #2

23 Sep 2021 16:40

Ik denk dat je bericht hier wat wegvalt. Als iemand er al ervaring mee heeft (zeer kleine kans denk ik), dan valt het hier niet echt op. Ik zou een eigen topic openen.

Re: Sollicitatietopic #2

23 Sep 2021 19:44

Ik heb nooit een sollicitatiegesprek gevoerd waarin de WHO methode is toegepast. Ik kende het ook niet. Dus ik kan je eigenlijk alleen maar succes wensen. En ik zou je wat algemene tips kunnen geven. Maar daar ben je denk ik niet naar opzoek.

Re: Sollicitatietopic #2

24 Sep 2021 07:06

Nan schreef:Dankjewel!

Ik ga nu onderdelen van medische apparatuur ontwerpen en zorgen dat het gemaakt kan worden.


Klinkt interessant zeg!

Re: Sollicitatietopic #2

24 Sep 2021 07:31

Toch bedankt voor jullie reacties June en Holly. ♡

Re: Sollicitatietopic #2

24 Sep 2021 10:21

Veel succes!

Re: Sollicitatietopic #2

04 Nov 2021 16:58

Ik had een paar weken geleden een leuke vacature bij de bieb hier gezien voor een aantal uur per week. Ik dacht ik waag de gok en nu heb ik a.s. maandag een gesprek! Dat had ik niet verwacht, super leuk. Ben benieuwd..

Re: Sollicitatietopic #2

04 Nov 2021 16:59

Succes

Re: Sollicitatietopic #2

04 Nov 2021 17:05

Succes, klinkt als leuk werk! Hopelijk wordt het wat.

Re: Sollicitatietopic #2

07 Nov 2021 20:30

Dankjewel!

Re: Sollicitatietopic #2

07 Nov 2021 21:53

Oh wat leuk Agnes! Als baliemedewerker oid of iets anders? Ik bekijk ook nog altijd vacatures bij de bieb. Succes!

Re: Sollicitatietopic #2

07 Nov 2021 21:53

Succes Agnes! 🍀

Re: Sollicitatietopic #2

23 Nov 2021 08:52

Oeps, ik was vergeten hier nog te reageren. Het was een functie om de bieb draaiende te houden. Maar ik ben het niet geworden.

Re: Sollicitatietopic #2

30 Dec 2021 18:26

Ik ben al heel lang aan het solliciteren en ik word er zo moedeloos van. Iedereen roept dat de banen voor het oprapen liggen, werkgevers staan te springen en dat je als nieuwe werknemer dus best kieskeurig kan zijn en eisen kan stellen. Maar dan denk ik altijd: Waar staan die vacatures dan? Ik kom eigenlijk al maanden zelden een vacature tegen waarvan ik denk "JA! Dit is leuk, dit zie ik mezelf wel doen!" en als er dan zo'n functie is. Zijn de uren weer bedroevend slecht. Gisteren nog 8 uur per week verdeeld over 4 dagen. Of als je geluk hebt 16 a 20 uur maar dan graag wel 7 dagen inzetbaar. Als je iets voor erbij zoekt of je partner verdiend voldoende dan snap ik dat dit wellicht ideaal is. Maar hier kun je als alleenstaande toch niet van rondkomen?!

Ik neem al jaren banen aan waarvan ik denk het is maar tijdelijk, dan heb ik in ieder geval iets maar in de tussentijd komt die ene baan maar niet voorbij of wordt ik constant afgewezen. Of blijft die tijdelijk bedoelde baan leuker dan gedacht maar worden de nadelen steeds meer een probleem of komt er gezeik en kan ik weer weg.

Re: Sollicitatietopic #2

30 Dec 2021 18:36

Wat vervelend WeetNie! Er is weldegelijk krapte op de arbeidsmarkt met meer vacatures dan werkzoekenden, maar dat kan natuurlijk erg verschillen per sector en wellicht ook per regio. Wat voor werk zoek je?

Re: Sollicitatietopic #2

30 Dec 2021 18:52

Holden schreef:Wat vervelend WeetNie! Er is weldegelijk krapte op de arbeidsmarkt met meer vacatures dan werkzoekenden, maar dat kan natuurlijk erg verschillen per sector en wellicht ook per regio. Wat voor werk zoek je?


Ik zoek iets administratiefs maar het liefst geen klantenservice maar ik kijk ook voor vacatures in de zorg wat je zonder specifieke zorg opleiding kan doen op een vaste plek, dagdienst met incidenteel avond en minimaal 32 uur. Iets zoals gastvrouw of helpen bij activiteiten lijkt me wel leuk. Of bijvoorbeeld in een ziekenhuis ondersteuning bieden. Maar tot nu toe allemaal te weinig uur en door geëiste flexibiliteit niet te combineren met iets anders. Door werken in de thuiszorg ben ik er achter gekomen dat ik de zorg toch wel leuk vind maar opnieuw in de thuiszorg gaan werken zie ik niet zitten want loop steeds weer tegen hetzelfde gezeik aan.

Re: Sollicitatietopic #2

30 Dec 2021 19:39

Hmm, lastig. Het klinkt alsof je geen specifieke opleiding hebt gedaan voor het werk dat je zoekt, klopt dat? Misschien is daar nog iets in te bedenken - zorgen dat je gewilder bent op de arbeidsmarkt, zeg maar.

Re: Sollicitatietopic #2

30 Dec 2021 19:56

Holden schreef:Hmm, lastig. Het klinkt alsof je geen specifieke opleiding hebt gedaan voor het werk dat je zoekt, klopt dat? Misschien is daar nog iets in te bedenken - zorgen dat je gewilder bent op de arbeidsmarkt, zeg maar.


Ja dat klopt, wel werkervaring maar geen gericht diploma. ik heb wel diploma's voor andere sectoren maar eentje is een verkeerde studiekeuze geweest en bij een andere is de concurrentie echt zo hoog want er is maar beperkt vraag naar. Ik kijk ook voor functies waarbij je werkt en leert maar die zijn er heel weinig nu. Heb ook naar cursussen en opleidingen gekeken maar op het moment heb ik daar de financiële middelen niet voor.

Re: Sollicitatietopic #2

30 Dec 2021 23:40

Op HBO niveau liggen administratieve functies zo ongeveer voor het oprapen is mij ervaring. Zoek alleen al maar eens op assistent accountant / controller. De krapte is zelfs zo erg dat accountantskantoren nu zelfs interimmers vragen. Dan verkopen ze dus uren waarop een kantoor zelf veel minder op verdiend dan als ze daar een vaste medewerker voor hebben.

Voor laaggeschoolde is het doordat steeds veel meer geautomatiseerd wordt op administratief gebied het volgens mij een stuk lastiger. Succes met de zoektocht.

Re: Sollicitatietopic #2

31 Dec 2021 07:30

Laaggeschoolde? 😑

Re: Sollicitatietopic #2

31 Dec 2021 10:36

Fred, je zegt het weer met je gebruikelijke charme, zullen we maar denken. De last is inderdaad wel dat veel administratief werk onder druk staat.

Je kunt kijken voor een werk-naar-werk-advies via www.devakbeweging.nl, daar kun je een gratis advies krijgen hoe je je loopbaan kunt ontwikkelen?

Re: Sollicitatietopic #2

31 Dec 2021 17:07

Weetnie, ik ben ook laaggeschoold (haha) financieel administratief medewerker. Heb wel een hbo diploma, maar in een andere richting. Ik ervaar ook wel dat een mbo+ functie lastig is, omdat er erg veel aanbod is. Dan zif er elke keer iemand tussen die net iets meer kan, ervaring heeft met een bepaald programma, of die wel op vrijdag kan werken, of die een lagere salarisindicatie heeft.

Is het misschien een optie om een leerwerktraject te doen? Bijvoorbeeld onderwijsassistent of pedagogisch medewerker? Daar is nu erg veel vraag naar en de werkgever is vaak bereid de opleiding te betalen.

Re: Sollicitatietopic #2

01 Jan 2022 01:48

@ Kerel, mijn reactie is absoluut niet kleinerend of zo bedoeld.

Het bizarre is zelfs zo dat HBO-ers nu juist zouden over moeten stappen wil je bijv. een flinke stap in je salaris maken. Je krijgt zo de hoogste trede in al een behoorlijke schaal. Dat was toen de financiële crisis er was wel anders.

Dat laagopgeleiden worden wegbezuinigd door is automatiseringsslagen die bedrijven maken is niet leuk. Bovendien merk ik dat het enorm veel af van het soort bedrijf je werkt. Sommige bedrijven lopen nu zelfs nog 5 jaar achter tov andere bedrijven.

Ook softwareleveranciers in administratieve pakketten (met name ERP), zijn lang niet allemaal even ver door ontwikkeld. Als ze dan op hun site vermelden dat ze een efficiënt pakket hebben wat in de werkelijkheid niet is dan bel ik ze gerust op om mijn beklag te doen.

Re: Sollicitatietopic #2

01 Jan 2022 02:17

@Alexis Ik heb jaren een Administratieve baan gehad waar ze HBO vroegen maar ik rolde er toevallig in als vakantiekracht waarbij die eis even niet zo belangrijk was. Heel eerlijk ik vroeg me wel eens af of het wel echt HBO waardig was want ik vond het vrij simpel werk als je eenmaal doorhad hoe en wat. Heb toen ook als MBOer een groepje HBOers in moeten werken en een beetje begeleiden. Ik weet niet wat het was maar de meesten dachten te moeilijk of vonden het werk zo saai dat ze onnodige fouten bleven maken.
Niet dat ik zeg dat een MBOer ook makkelijk een HBO functie kan doen trouwens, er zijn wel duidelijk banen die een beetje te hoog gegrepen zijn maar bij andere functies denk ik wel van is dat HBO nou echt nodig?!

Re: Sollicitatietopic #2

01 Jan 2022 14:01

WeetNie schreef:Ik zoek iets administratiefs maar het liefst geen klantenservice maar ik kijk ook voor vacatures in de zorg wat je zonder specifieke zorg opleiding kan doen op een vaste plek, dagdienst met incidenteel avond en minimaal 32 uur. Iets zoals gastvrouw of helpen bij activiteiten lijkt me wel leuk. Of bijvoorbeeld in een ziekenhuis ondersteuning bieden.


Helpen bij activiteiten gebeurt in de zorg vaak door vrijwilligers. Wanneer het echt functies als activiteitenbegeleider is zijn dat functies waarvoor je opgeleid moet zijn als ab’er. Gastvrouwfuncties zijn functies met korte diensten van 4 uur ongeveer dat betekend dus minimaal 8 dagen per week werken als je aan de 32 wil komen en dat kan natuurlijk niet.

Re: Sollicitatietopic #2

06 Jan 2022 14:40

Ik heb onlangs op drie functies gesolliciteerd en bij alle drie uitgenodigd voor een gesprek waarvan ik inmiddels bij twee op een tweede gesprek mag komen. Wel fijn voor m'n zelfvertrouwen even :) Ben benieuwd of er uiteindelijk iets uitkomt waar ik enthousiast van word.
Heb verder geen haast want heb gewoon nog een baan dus kan kieskeurig zijn!
Gesloten onderwerp