Desktop versie van Zeg maar Yes
Gesloten onderwerp

Re: Sollicitatietopic #2

24 Aug 2021 11:51

Nan, je zou idd wel denken dat daar iets tussen moet zitten. Heb je zelf op voorhand voorkeur voor een bepaald bedrijf? Spannend hoor. Je zit natuurlijk verder niet met een opzegtermijn, dus je zou zeggen dat het wel mogelijk moet zijn om oktober ergens te starten!

Ik heb komende week 3 gesprekken gepland staan. Spannend, maar kijk er ook naar uit. Hoop dat het voor mijzelf ook wat duidelijkheid geeft qua wat wel/niet goed voelt.

Re: Sollicitatietopic #2

24 Aug 2021 13:30

3 gesprekken is al best wat! Heb je zelf al een voorkeur?

Ik denk dat ik ook wel een voorkeur heb, maar er zit best verschil tussen bedrijven en de één heeft weer iets wat de ander niet heeft. Ik heb er in elk geval wel weer een gesprek bij! Daarmee valt een ander meteen af denk ik. Zat die intelligentietest te maken. Die ging op tijd en uit reflex nam ik het telefoontje aan. :eyes: Één onderdeel dus ver onder het gemiddelde. Oeps.

Re: Sollicitatietopic #2

24 Aug 2021 15:10

Functie 1 lijkt mij qua inhoud en werkgever ontzettend leuk en uitdagend, maar tijdens het eerste (en volgens mij ook 2e jaar) moet je minimaal 36u pw werken. Ook moet je volgens mij elk kwartaal 1 week bereikbaarheidsdienst draaien. Ik weet nog niet hoe ‘druk’ zo’n dienst zou zijn. En fulltime- en onregelmatig werken zijn punten waarvan ik altijd heb gezegd dat ik het niet wil. Dus ga in het gesprek wel kijken hoe dat tegen elkaar opweegt.
Functie 2 lijkt mij qua inhoud ook heel leuk en met veel ontwikkelmogelijkheden, maar het type bedrijf ligt mij misschien minder. Ik denk ook eigenlijk dat dit al niets gaat worden vanuit de werkgever.
Functie 3 lijkt mij qua inhoud en werkgever heel leuk, maar is waarschijnlijk sowieso tijdelijk. Nu vind ik dat zelf niet direct een probleem, want het opent misschien weer andere deuren intern.

Oh wat zonde van die test! Hem overdoen kan waarschijnlijk niet he :-(

Re: Sollicitatietopic #2

24 Aug 2021 17:52

Bliss schreef:Burn, hoe zit dat dan precies? Willen ze die andere kandidaat dan op de plek hebben waar jij in eerste instantie voor had gesolliciteerd? En jij kunt nu mogelijk terecht in dezelfde functie, maar op een andere locatie? Is die locatie ook een beetje in de buurt?

Het is super dat je bij de laatste twee zit toch? Niet afgescheept voelen hoor, you can do this!

Ja, volgens mij wel. Die vrouw had het erover dat de ene persoonlijkheid beter op de ene locatie paste en de andere op de andere locatie.

Ja, de andere locatie is denk ik max 5min verderop. En aan die 2e locatie zitten ook voordelen. Is waarschijnlijk meer uren en alles op 1 locatie en de eerste was minder uren en verdeeld over 2 locaties

Dankje! Morgenvroeg nog maar een keer mezelf zijn en knallen! 😁

Re: Sollicitatietopic #2

24 Aug 2021 18:59

Succes morgen Burn. Ik draai mijn duimen voor je.

Re: Sollicitatietopic #2

24 Aug 2021 19:34

Thnx Tabster!

Re: Sollicitatietopic #2

24 Aug 2021 20:51

Dat is niet gek hoor Burn! Ik ben ook vaak betrokken bij het sollicitatieproces en soms zijn we heel enthousiast over een kandidaat, maar verwachten we dat de persoon beter matcht met een andere vestiging. Dat is juist allesbehalve een tweede keuze, we willen iemand dan graag erbij hebben ☺️

Re: Sollicitatietopic #2

26 Aug 2021 14:11

Hoe ging het Burn? Ook al iets gehoord?

Ik heb weer een 2e gesprek gescoord. Ik ben erg benieuwd, dit keer op locatie. Dat vind ik wel fijn, via Teams vond ik het erg lastig een indruk te krijgen. Ze lijken erg op een bedrijf waar ik 5 jaar gewerkt heb, maar dan dichter bij huis. De redenen waar ik daar toen weggegaan ben hebben ze daar niet. Benieuwd dus waar dit heen zal gaan.

Vrijdag een eerste gesprek bij een bedrijf wat ik echt heel gaaf vind. Niet op fietsafstand, maar wel hele toffe projecten. Benieuwd welke indruk ik daar krijg op locatie.

Het bedrijf met die intelligentietest ben ik afgewezen. Verrassing. Ik vond het ook een rare test. Was zo'n IQ-test achtig dingetje, iets wat je gewoon zou kunnen trainen. Vind het een beetje suf om te bewijzen dat je taalbegrip hebt in een technisch beroep. Een afgeronde HBO- of WO-opleiding zou toch voldoende aan moeten tonen dat je niet helemaal uit een ei komt.

Re: Sollicitatietopic #2

27 Aug 2021 20:40

Even een snelle update!

Woensdag gesprek gehad en daaruit bleek dat de functie maar voor 18u was. En na het thuis na te rekenen bleek dat gat met m'n huidige loon te groot. Dus besloten vandaag te bellen met die boodschap. Uiriendel al m'n moed bij elkaar geraapt om te bellen en uiteindelijk ben ik proostend het weekend in gegaan! 🥳

In het telefoongesprek gaf hij zelf aan of ik geen duo functie wilde. En daarmee ben ik akkoord gegaan voor 6u. En daarmee is financieel de cirkel weer rond! 🥳

En heb ik dus een nieuwe baan!

Re: Sollicitatietopic #2

27 Aug 2021 21:40

Yeah! Dus nu voor 18 plus 6 uur? Netjes burn.

Re: Sollicitatietopic #2

27 Aug 2021 21:44

Gefeliciteerd Burn!

Re: Sollicitatietopic #2

28 Aug 2021 11:11

Tabbie schreef:Yeah! Dus nu voor 18 plus 6 uur? Netjes burn.

Yep klopt! 😁😁🥳

Re: Sollicitatietopic #2

08 Sep 2021 13:11

Fijn dat het zo op zijn plek komt en gefeliciteerd!

Hoe gaat het nu met de andere sollicitaten?

Ik moet het geloof ik even kwijt, enig advies is welkom. Ik heb dus een aantal brieven verstuurd, bij 4 mocht ik op gesprek komen. Bij allemaal ben ik door naar de volgende ronde! Bij 3 daarvan heb ik zoiets van "het is een prima optie, maar...." Bij de vierde mist die "maar", dat lijkt me gewoon precies wat ik zoek. Daar heb ik dinsdag een speeddate-sessie met alle directe mogelijke collega's. Woensdag willen ze de knoop doorhakken, ook omdat ik meer dingen heb lopen en die andere bedrijven niet te lang aan het lijntje wil houden.

Ik vind het alleen vreselijk tricky om alle andere bedrijven af te bellen voordat er een contract ligt. Maar het is ook zonde van de energie en tijd om bij anderen vervolgafspraken in te plannen. Zo staat er nog een hele meeloopdag op het programma en bij een ander een teamkennismaking (deels op mijn verzoek, wil wel weten met wie ik werk). Ik vind het echt superlastig dat het allemaal zo door elkaar loopt. Open kaart heb ik wel gespeeld, ze weten dus dat ik bij meer bedrijven gesolliciteerd heb, maar bij allemaal enthousiast lopen doen, terwijl de voorkeur duidelijk bij één bedrijf ligt is echt stom.

Re: Sollicitatietopic #2

08 Sep 2021 14:15

Nan, kun je het bij die andere bedrijven niet een beetje rekken? Dat je de afspraken zo laat mogelijk inpland na de afspraak met het bedrijf van je voorkeur. Des te groter is de kans dat het uiteindelijk tot een contract komt en dan kun je de afspraken alsnog afzeggen.
Als er een aanbod wordt gedaan waar je niet al te veel over wilt onderhandelen zou ik dat trouwens ook voldoende vinden, want dan is de kans dat het alsnog afketst minimaal.
Heel veel succes en hopelijk wordt het de baan van je voorkeur!

Re: Sollicitatietopic #2

08 Sep 2021 15:14

Ben ik nu inderdaad wel aan het doen. Morgen wel een derde gesprek bij mijn 2e keus, de rest zoveel mogelijk na die woensdag. Vooral die meeloopdag wil ik vermijden. Dat kost gewoon veel tijd en weet niet of ik de hele dag enthousiast kan doen.

Salaris is geen groot punt. Ik kies nu vooral op gevoel en zolang het aanbod een beetje marktconform is ga ik er gewoon in mee. Geen idee welke andere gekke arbeidsvoorwaarden ik het nog op af zou kunnen ketsen.

Re: Sollicitatietopic #2

11 Sep 2021 18:44

Lastige situatie Nan. Aan de andere kant kan het natuurlijk ook zo zijn dat die maar bij 1 van de andere functies ook nog wegvalt als je daar verder komt. Ik zou het heel praktisch benaderen net zoals jij andere opties hebt lopen hebben ook zij andere kandidaten. Tenzij er echt een functie al is waarvan je weet dat je er toch niet op in gaat ook al gaat de baan die je voorkeur niet door zou ik het nog niet afzeggen op dit moment.

Ik heb ook een vraag/dilemma. Heb een jaar geleden een totaal andere baan genomen. Dat bevalt goed alleen er is minder werk dan voorzien. Ik ga er wel vanuit dat zij me willen behouden maar ik begin te twijfelen. Voor nu vind ik dit leuk omdat ik een deel van de functie pas kan uitvoeren er komt straks nog een tweede deel bij en dan wordt het me te administratief verwacht ik.

Nu heb ik een andere vacature gezien. Ook weer iets anders maar wel een overlap met mijn huidige baan. Alleen het is een functie voor 6 maanden waarvan ze niet weten of deze na 6 maanden wordt doorgezet het is een proefproject bij een gemeente. En ik vrees dat de sollicitatieprocedure pas eind oktober begin november afloopt en daar zit een probleem als ik mag blijven bij mijn huidige baan dan krijg ik hoogstwaarschijnlijk een jaarcontract bij de organisatie zelf en die mag het eerste jaar niet opgezegd worden vanuit beide kanten.

Iemand advies?

Re: Sollicitatietopic #2

12 Sep 2021 13:52

Solliciteren kun je altijd doen. Zelfs als ze je de baan aanbieden kun je nee zeggen. Mocht je op gesprek mogen, kun je misschien makkelijker bepalen of je dit wilt of niet.
Persoonlijk vind ik 6 maanden zonder zekerheid op verlenging een moeilijke keuze die ik niet zomaar zou nemen. Zou je het financieel bijvoorbeeld kunnen redden als je contract na 6 maanden niet wordt verlengd en je op zoek moet naar iets nieuws?

Toevoeging: zekerheid dat je contract wordt verlengd heb je natuurlijk bijna nooit, maar het feit dat ze nog niet weten of het na 6 maanden wordt verlengd, ongeacht je functioneren, vind ik een belangrijk argument om het niet te doen als je een baan hebt.

Re: Sollicitatietopic #2

12 Sep 2021 14:31

Als ik het goed begrijp loopt je contract per 1 september af?

Ik zou proberen, wellicht wordt het sowieso niks. Als het wel wat wordt, zou je kunnen kijken of je werkgever coulant genoeg is om je te laten gaan. Dat is bij een collega van mij wel eens gebeurd.

Re: Sollicitatietopic #2

14 Sep 2021 14:45

Mijn contract loopt eind oktober af. Heb nu vakantie en na mijn vakantie krijgen we te horen wie kan blijven en wie niet.

Ja ik zou het wel kunnen redden Girli als ik dan mijn baan verlies en even in de WW moet gaan zitten. Maar inderdaad dat ze al zo duidelijk benoemen dat ze zelf ook geen idee hebben houdt me tegen.

Re: Sollicitatietopic #2

17 Sep 2021 09:53

Dan zou ik die brief sturen. Als je mag blijven, kun je de procedure altijd afkappen.

Ik ben uitgesolliciteerd. :cheering:

Ik wilde graag bij een productiebedrijf werken, maar daarvoor moest ik best wat andere eisen wel laten vallen. Uiteindelijk toch een kantoor gekozen. Op een kwartiertje fietsen, met heel flexibele werktijden. In een range van 2 weken moet ik mijn uren halen. Betekent dus ook dat ik even een uurtje op school kan helpen tussendoor, bijvoorbeeld. Nu het rond is heb ik er ook echt veel zin in.

Re: Sollicitatietopic #2

19 Sep 2021 07:09

Dat klinkt fijn Nan, gefeliciteerd! Wat ga je doen?

Re: Sollicitatietopic #2

19 Sep 2021 11:13

Gefeliciteerd Nan!

Wat heb je uiteindelijk besloten Siem?

Re: Sollicitatietopic #2

20 Sep 2021 15:59

Dankjewel!

Ik ga nu onderdelen van medische apparatuur ontwerpen en zorgen dat het gemaakt kan worden.

Re: Sollicitatietopic #2

20 Sep 2021 16:11

Heeft er iemand ervaring met (en tips voor) een sollicitatie procedure met WHO interviews?

Re: Sollicitatietopic #2

23 Sep 2021 15:59

Niemand ervaring of tips? Ik heb het maandag en vind het best spannend. Eerste serieuze vacature waar ik op gereageerd heb en dus door naar volgende ronde en nu mijn eerste echte fysieke sollicitatie. En dus een dagdeel met 4 verschillende mensen en 3 interviews. :o
Gesloten onderwerp