Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Sint aankopen 2020

<<

SophieZMY

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1901

Geregistreerd: 23 Mrt 2014 08:52

Bericht 16 Okt 2020 18:30

Re: Sint aankopen 2020

Ik begin ook in de stemming te komen.
Ik heb hele jaar rond een lijstje op m’n telefoon met inspiratie dingetjes en dan zo rond oktober koop ik alvast, want niets zo irritant als er in november achter komen dat iets niet meer op voorraad is (vind ik dan :D)

Ik ben wel enorm aan het ontspullen dit jaar, we hebben een paar weken ergens anders gewoond (vanwege verbouwing) en ze hebben echt niks gemist van hun speelgoed die in de opslag stond ;). Dus heb een paar dozen verzameld om naar speelgoedbank te brengen en hou t nieuwe beperkt.

Ik let niet zozeer op prijs, dus heb denk ik ook een duur lijstje. Maar let wel op kwaliteit/duurzaamheid en probeer alleen dingen te halen waarvan ik denk dat ze er echt mee spelen. M’n dochter had vorig jaar (4) álles uit t speelgoedboek uitgeknipt ?, dit jaar is ze zelf ook echt kritisch, springen nog niet echt dingen uit. Ik ga vooral voor uitbreidingen op bestaand speelgoed en wat knutselspul/verbruiksartikelen

Voor zoontje (22 maanden)
- uitbreiding Haba ballenbaan (samen met zus)
- setje smartmax (uitbreiding)
- houten snijfruit voor bij het keukentje

Voor dochter (5 dus)
- Uitbreiding Haba ballenbaan (samen met broertje)
- Knutselsetje krimpfolie
- Verkleedpak poes
- Lego dots armbanden
- Knuffeltje (want daar zal ze t allergelukkigst mee zijn)

Misschien komt er voor dochter nog iets bij last minute als ze nog iets bedenkt wat ze echt heeeel graag wil

In de schoen krijgen ze allebei een keer potjes verf (zoontje fluffy vingerverf en dochter uitwasbare plakkaatverf), allebei een keer iets lekkers en dochter nog een keer glitter strijkralen en zoon een badspeeltje.

En dan komt kerst nog en vind ik t toch wel leuk een paar mooi ingepakte cadeautjes onder de boom te hebben. Dus dan krijgen ze beide een nieuwe pyjama en wellicht samen een (voorlees)boek. ❤️

Toch wel weer enorm verwend denk ik dus ?
<<

SophieZMY

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1901

Geregistreerd: 23 Mrt 2014 08:52

Bericht 16 Okt 2020 18:36

Re: Sint aankopen 2020

Ik vind Lego en duplo en playmobil en houten treinbanen enzo trouwens juist over t algemeen wel fantastische cadeaus. Duur ja, maar als mensen er het geld voor (over) hebben? Dat blijft enorm mooi en gaat generaties mee. De duplo waar m’n broers en ik vroeger mee speelden staat nog bij mijn ouders voor als de kleinkinderen daar zijn en dat is echt nog zo leuk. Dus dat zie ik ook wel voor me met onze collectie ooit Haha.

Beter dan een veelheid aan goedkope prullen die je ook meer dan volop ziet, waar of kort mee gespeeld wordt of binnen no time stuk is of beide. Maar dat is mijn mening. Soms wil dochter dolgraag wel iets uit de goedkope prullencollectie, dus helemaal ontkom je er ook niet aan.
<<

Uffe

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6976

Geregistreerd: 25 Nov 2015 15:30

Bericht 16 Okt 2020 18:53

Re: Sint aankopen 2020

Heb je ze gevonden Jip! Leuk!
september 2015 ♥
december 2018 ♥
baby 3 - april 2021♥
<<

Luisa

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2015

Geregistreerd: 19 Okt 2013 10:39

Bericht 16 Okt 2020 18:58

Re: Sint aankopen 2020

Dochter is volgende week jarig dus dat komt eerst. Maar voor Sinterklaas denk ik een boot van brandweer Sam of iets van playmobil. Verder wat knutselspullen, stiften enzo en het loco spel (is dat leuk voor een 4jarige??). Van mijn ouders krijgt ze voor Sinterklaas een balletpakje en schoenen. En eigenlijk vind ik het dan wel genoeg.

Met kerst alleen een pyjama en het boek Puk van de Petteflet.
<<

Arwyn

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7632

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:06

Bericht 16 Okt 2020 19:23

Re: Sint aankopen 2020

Wij doen overigens niet aan kerst cadeautjes.
Vindt oudste dochter volgens mij wel een beetje gek, haha, maar we vertellen haar altijd dat maar een van de twee langskomt en dat dat bij ons Sint is.
❤ 08-08-2015
❤ 20-06-2018
<<

Green_Pepper

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4207

Geregistreerd: 09 Feb 2014 14:55

Bericht 16 Okt 2020 19:27

Re: Sint aankopen 2020

Wat zijn er al veel cadeaus gekocht door een aantal! Leuk topic om inspiratie op te doen.
Ik heb een paar maanden geleden goedkoop het boek van Boer Boris en het paard van Sinterklaas gekocht. Dus dat ligt klaar als schoencadeau.
Verder heb ik nog niks gekocht en ook nog geen ideeën.
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8628

Geregistreerd: 03 Jan 2015 10:04

Bericht 16 Okt 2020 21:23

Re: Sint aankopen 2020

Uffe schreef:Heb je ze gevonden Jip! Leuk!


Yes!
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

HollyGolightly

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 940

Geregistreerd: 23 Mei 2019 13:11

Bericht 17 Okt 2020 08:04

Re: Sint aankopen 2020

Ik vind Sinterklaas het moment om mooi speelgoed te kopen en te geven. Dit wordt het:

Zoon:
Lego classic
Playmobil tweekoppige draak
Verkleedkleding dinosaurus
Krimpfolie monsters

Dochter:
Lego Disney Doornroosje
Zeemeermin barbiepop
Verkleedkleding Elsa
Krimpfolie eenhoorn

Dochter
Lego Disney Assepoester
Zeemeermin barbiepop
Verkleedkleding rapunzel
Krimpfolie eenhoorn

En dan krijgen ze samen junior stratego spel.

Bij mijn ouders krijgen ze ieder een vriendenboekje, playmobil en nog een knutselset
<<

Lilou

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1206

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:29

Bericht 17 Okt 2020 11:20

Re: Sint aankopen 2020

Onze kinderen krijgen qua speelgoed helemaal niet zoveel nieuws door het jaar heen. Gelukkig ook niet kort op Sinterklaas jarig. Dus rond oktober laat ik ze een lijstje maken voor Sinterklaas en begin ik tegelijk een opruimactie in huis waarbij er ook weer speelgoed weg gaat (verkocht / doorgegeven / weggegeven). Daarnaast kijk ik niet alleen naar wat ze willen, maar voeg ik ook graag een boek, iets creatiefs, iets leerzaams en/of nodige dingen toe. Voorgaande jaren ook altijd tweedehands dingen (playmobil) gekocht.

Inmiddels wel het het één en ander vast gekocht, ook met oog op langere levertijden of coronamaatregelen. Voor jongste ben ik nu klaar (incl cadeautjes van opa en oma), voor oudste bijna.

N (6 jaar):
- 2 Nieuwe Pyjama's
- Lego Friends
- Boek van de Gorgels
- Knutselspulletjes
- Dagboek met een cijferslot
- Knuffeltje

L (4,5 jaar):
- Nieuw dekbedovertrekset
- Bestuurbare auto
- Oefeningenblok
- Knutselspulletjes
- Vriendenboekje
- Speelmais
- Kassa
- Lego Friends
- Ikea tekenbord / whiteboard

In hun schoen krijgen ze een stickervel, een chocoladeletter, nieuwe onderbroekjes en een zakje Lego Dots kraaltjes voor hun armbandje.
Laatst gewijzigd door Lilou op 17 Okt 2020 22:14, in totaal 1 keer gewijzigd.
Afbeelding

Afbeelding
<<

Isabel_

Major Yipyapper

Berichten: 3601

Geregistreerd: 08 Sep 2013 09:40

Bericht 17 Okt 2020 22:05

Re: Sint aankopen 2020

Hier krijgen ze inderdaad veel cadeautjes met Sinterklaas. Hoewel dit in mijn omgeving volgens mij een beetje een standaard hoeveelheid is. Hier thuis krijgen de kinderen alleen speelgoed met hun verjaardag en met Sinterklaas. En ja, daar zit veel Lego en playmobil bij dit jaar. Dat is waar mijn kinderen graag mee spelen.

Wij voeden onze kinderen echter totaal niet op als verwende nesten die niet kunnen omgaan met weerstand en teleurstellingen. Ik vind het vrij bijzonder dat deze link gelegd wordt op basis van een lijst met cadeautjes. Alsof mijn kinderen stampvoetend gaan krijsen als ze een keer geen cadeaus krijgen. Nou, dat gebeurt hier thuis echt niet.
<<

Lilou

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1206

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:29

Bericht 17 Okt 2020 22:22

Re: Sint aankopen 2020

Ah, over die zin had ik heen gelezen. Ik moet zeggen dat ik de discussie en opmerkingen in het kader van duurzaamheid / milieu best begrijp, maar de opmerking over verwende nesten vind ik nogal zwart wit gesteld. Dat je rond Sinterklaas de keuze maakt om dan uit te pakken en meer dan 4 cadeautjes per kind te geven, zegt toch helemaal niets over de mate waarin je je kinderen op dagelijkse basis grenzen stelt, gruwelijk verwent of leert omgaan met teleurstelling.
Afbeelding

Afbeelding
<<

HollyGolightly

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 940

Geregistreerd: 23 Mei 2019 13:11

Bericht 18 Okt 2020 07:33

Re: Sint aankopen 2020

Ik vind deze discussie best interessant. Vooral omdat het me laat nadenken over mijn eigen keuze om met sinterklaas wel ruim 100 euro per kind uit te geven. Ik merk dat ik niet zo goed begrijp wat er verkeerd is aan het geven van speelgoed van hoge kwaliteit.

In het kader van duurzaamheid is dat nou juist het speelgoed dat niet weggegooid wordt, maar doorgegeven wordt en vaak nog een generatie meegaat. Duplo, Lego, playmobil of Kapla, k’nex gooi je niet weg. Daar kan je altijd iemand blij mee maken. Dus het lijkt mij altijd goed om speelgoed te kopen dat lang mee gaat en niet zomaar weggegooid wordt.

Dan de keuze om het te geven. Ik vind dat daar weinig context aan gegeven wordt. Goed speelgoed (waar mee gespeeld wordt) draagt bij aan fantasie, ontwikkeling en het kunnen spelen. En dat laatste is zo enorm waardevol. Het kunnen spelen. Het mogen spelen. Natuurlijk wil je je kind dat geven als ouder. En spelen kan ook met een lege fles of een doos. En dat is leuk voor de afwisseling, maar dit speelgoed is er voor gemaakt. Lego biedt wel meer uitdaging en mogelijkheden.

Het geven van en playmobil en Lego lijkt misschien veel. Maar als je als ouder op twee momenten cadeaus geeft (op sinterklaas en verjaardag) en je kinderen spelen er het hele jaar mee dan vind ik het wel meevallen. Maar discussie over verwend vind ik een moeilijke discussie. Ik heb het idee dat ik daar sowieso geen reeel beeld bij heb, omdat ik zelf vroeger heel veel heb gekregen. En ik vind zelf dat ik daar geen minder leuk mens of toentertijd kind van ben geworden. En ik merk aan mezelf dat ik mijn kinderen een zelfde jeugd wil bieden als ik zelf heb gehad. Maar ik realiseer me wel dat anderen hier anders instaan. Dat vind ik wel interessant om te lezen.

Ik begrijp overigens de sociale druk die Lady ervaart wel. Dat vind ik ook een minpunt aan sinterklaas. Het is moeilijk uit te leggen dat het ene kind Lego, playmobil, Barbie en iPad krijgt en het andere kind een boek, pyjama en chocoladeletter.

Al zeg ik tegen mijn kinderen dat sinterklaas weet dat ik geen ipad in huis wil hebben.
Laatst gewijzigd door HollyGolightly op 18 Okt 2020 07:57, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Isabel_

Major Yipyapper

Berichten: 3601

Geregistreerd: 08 Sep 2013 09:40

Bericht 18 Okt 2020 07:52

Re: Sint aankopen 2020

Volledig eens met jou HG. Alleen verwoord jij het een stuk beter.
<<

Luisa

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2015

Geregistreerd: 19 Okt 2013 10:39

Bericht 18 Okt 2020 08:04

Re: Sint aankopen 2020

Ik vind het ook wel een interessante discussie. Hier krijgt dochter ook nooit zomaar tussendoor grote dingen. Dat gebeurt alleen op haar verjaardag en Sinterklaas. Dit jaar playmobil en iets van brandweer Sam. Inderdaad speelgoed wat jaren en zelfs generaties meegaat.
Maar ik wil dus ook niet te veel geven. Gewoon omdat er al zoveel is waar ze amper mee speelt. Ik heb hier vorig jaar over zo gelezen over verschillende type kadootjes. Ik weet niet meer precies hoe en wat, maar kwam er volgens mij op neer dat je leuke kado’s hebt die kind graag wil, bruikbare dingen en leerzame dingen. Dat vond en vind ik een mooi idee. Ik probeer dus wel een bepaalde balans te vinden in wat dochter krijgt. Ook vind ik duurzaamheid belangrijk.

Sociale druk voel ik trouwens absoluut niet. Misschien komt dat als ze straks op school zit. Maar eigenlijk verwacht ik dat niet, zoals gezegd krijgt ze best wat. Plus ik ben ook niet gevoelig voor druk van buiten.

Overigens denk ik dat dochter hier best verwend is. Man had vroeger dus echt niets en wil dat compenseren ofzo. Niet met grote dingen, maar hij koopt wel regelmatig action troep oid. Hebben we dus best vaak discussies over want dochter is dus inderdaad in staat om te schreeuwen en te stampvoeten als ze iets niet krijgt. En dat wil je niet ?. Maar ik denk dat het aantal kadootjes met Sinterklaas of verjaardag daar op zich veel minder mee te maken heeft dan de dagelijkse opvoeding. Dus ben het wat dat betreft ook niet met Exo eens.
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3396

Geregistreerd: 02 Sep 2013 07:06

Bericht 18 Okt 2020 08:46

Re: Sint aankopen 2020

Het gaat mij ook niet zo zeer om het bedrag maar om de hoeveelheid. Ik heb ook liever speelgoed van goede kwaliteit, duurzaam en voor echt spel ipv veel ‘prullen’ voor hetzelfde geld.
En ik vind zeker dat iedereen het zelf moet weten. (Echt, iedereen doet het op hun manier en met hun eigen beste intenties)
Bijvoorbeeld jouw lijst Holly, die vind ik niet groot of extreem duur of te veel. Dat is minder spullen, van goede kwaliteit.

Misschien scheelt het ook dat mijn kinderen tussendoor wel nog af en toe wat krijgen of van hun zakgeld kopen.
Voorbeeld is dat mijn zoon een puzzel kreeg van een kennis met Cars erop (Haar kind was er te oud voor), toen heeft dochter van mij een fronzen puzzel gekregen. Daar vroeg ze niet om, maar ik wil haar dan ook de kans geven om puzzelen te ontdekken, maar wij hebben ze niet, of het zijn veel te veel stukjes.

Louisa: dat is de ‘vier cadeautjes methode’.
Afbeelding
Hier staan er meer op. Ook something for the family, Wij kregen vroeger bij opa en oma met kerst altijd een mooi bordspel, ook een mooi idee.
Afbeelding
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 12108

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 18 Okt 2020 11:52

Re: Sint aankopen 2020

De cadeaufolder van Lidl in huis en daar staat heel veel duurzaam en houten speelgoed in!
28 april 2015 - Your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Little hero!
<<

Savi

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 29336

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 18 Okt 2020 12:07

Re: Sint aankopen 2020

Ja leuk he Lady! Ook bijna een speelgoedboek.

Ik denk trouwens dat opvoeding hierover het belangrijkste is. HGL zegt dat ze geen minder leuk mens geworden is van al die cadeautjes, maar dan heb je waarschijnlijk als kind en puber wel geleerd over de waarde van geld en al dat soort dingen.

Mijn vriend en zijn broertje en zusje hebben dat niet. Zij kregen (echt waar) grote dozen lego in hun schoen en Sinterklaas voor minstens 300 per kind was geen uitzondering. Voor hun was dat vanzelfsprekend en nog steeds kunnen ze zich zo gedragen. Ik vind hem (hun) op dat gebied ook echt minder leuk. Ik wil dat absoluut niet voor mijn kinderen en vind dat een schoencadeautje klein hoort of soms zelfs alleen wat choco munten ofzo en een XBOX kan je ook prima als gezin krijgen, dat hoeft niet per kind (voorbeelden he). De discussies daarover zijn best oververhit.
Als ze maar op den duur leren dat het niet vanzelfsprekend is ofzo, denk ik.
Weet niet goed hoe ik dit moet uitleggen haha.
29032018
??112020
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 30072

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 18 Okt 2020 12:20

Re: Sint aankopen 2020

Ik vind het zelf niet zo leuk om ook iets te geven om te dragen en wat ie nodig heeft enzo maar ik kan me wel voorstellen dat ouders zo'n dergelijk principe hanteren. Helemaal prima.

Ik wil het met name heel klein vieren dit jaar. Kleine cadeaus maar wél leuke. En vooral niet te veel. Hij heeft denk ik wel 30 of 40 cadeaus gekregen afgelopen 3 weken. Heel lief en leuk maar zo overweldigend.

Ik heb nog niks gekocht maar iig dit op het verlanglijstje gezet. Geen idee nog of we het allemaal gaan kopen, maak denk ik een selectie.

O:
Smart Max bouw constructie
Houten verkeers bordjes etc
Hamertje Tik
Schoonmaak setje
Alfabet puzzel

M:
Freddie Vuurvlieg
Lieve kleine man. 01-04-2017
Lief klein meisje. 22-09-2020


Afbeelding

Afbeelding
<<

HollyGolightly

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 940

Geregistreerd: 23 Mei 2019 13:11

Bericht 18 Okt 2020 12:44

Re: Sint aankopen 2020

Ik vind het net als Marin niet leuk om cadeaus te geven die ze nodig hebben. Kleren, pyjama’s, muts, sjaals en dat soort dingen krijgen ze sowieso. Een cadeau vind ik iets voor jezelf en iets om mee te spelen. Maar ik kan me wel voorstellen dat je daar wel voor kiest.

Mijn ouders hebben uiteraard geprobeerd om me de waarde van geld bij te brengen. En of dat is gelukt is natuurlijk erg subjectief. Misschien vind jij me wel erg verwend, terwijl in vind dat ik er geen minder leuk mens door ben geworden.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 12484

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 18 Okt 2020 13:01

Re: Sint aankopen 2020

Ik vind het ook niet leuk om dingen te geven die ze nodig hebben, die krijgen ze inderdaad toch wel.

Y heeft vorig jaar wel kleren gekregen op Sinterklaas, maar dat waren kleren die ze leuk vond en graag wilde hebben, niet kleren die ze hard nodig had.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Savi

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 29336

Geregistreerd: 10 Feb 2014 16:21

Bericht 18 Okt 2020 13:04

Re: Sint aankopen 2020

HollyGolightly schreef:Mijn ouders hebben uiteraard geprobeerd om me de waarde van geld bij te brengen. En of dat is gelukt is natuurlijk erg subjectief. Misschien vind jij me wel erg verwend, terwijl in vind dat ik er geen minder leuk mens door ben geworden.

Dat zou inderdaad alsnog wel kunnen, maar mijn schoonouders hebben dat hun kinderen dus niet bijgebracht, helaas.
29032018
??112020
<<

Taeda

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7288

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:45

Bericht 18 Okt 2020 13:12

Re: Sint aankopen 2020

Als schoencadeau vind ik het handig om dingen te geven die ze nodig hebben. Dan gaat het ook om de spanning van de schoen zetten en of er wat in zit. Dan kies ik een leuke variant van iets dat ze nodig hebben, bijvoorbeeld een pyjama met PawPatrol of badschuim in een piratenfles.

Ik heb nu gekocht of in de planning:

A. 4jr:
- Pyjama met dinosaurussen
- Elektrische tandenborstel
- Politiehelikopter van Lego
> Boek opa/oma
> Cadeautje bij mijn familie, waarschijnlijk walkietalkies
> Cadeau bij schoonfamilie, ik denk een programmeerbare robot

H. 2,5jr
- Pyjama met dieren
- Dekbedovertrek
- Poppenbuggy
> Boek bij opa/oma
> Cadeautje bij mijn familie, waarschijnlijk badsetje Soep in Bad
> Cadeau bij schoonfamilie, ik heb een leuke gym/evenwichtsset gezien die kans maakt

Dit jaar hangt het een beetje af van hoe we het kunnen vieren. Normaal hebben we al twee pakjesavonden en vieren we het niet meer als gezin. Wanneer we dit wel doen, kan ik me voorstellen dat we daarvoor extra cadeautjes zullen kopen. Bovenstaande items is wat we in de schoen willen geven.
  Love never loses faith.
  november 2016 - mei 2018
  <<

  Kajaka

  Gebruikers-avatar

  Yipyapper

  Berichten: 2264

  Geregistreerd: 02 Sep 2013 08:15

  Bericht 18 Okt 2020 13:16

  Re: Sint aankopen 2020

  Ik heb gisteren de eerste dingen besteld:

  Voor M:
  Een Playmobil piratenboot

  Voor J:
  Een Lego politieset in bewaardoos

  Voor T:
  Een houten schoonmaak kar
  Een houten vormenstoof auto
  En ik had voor hem al 2 boeken liggen die ik spaarde bij de Coop; Rupsjenooitgenoeg met knuffel en een Nijntje flapjesboek.

  Als cadeau van m’n ouders heb ik voor J. een goede echte kindergereedschapsset in gedachten. Van onszelf voor M. en J. allebei een leuk gezelschapsspel en voor T. uitbreiding op de Smartmax en verder moet ik nog het een en ander erbij bedenken.
  <<

  Exogenesis

  Gebruikers-avatar

  Stamgast

  Berichten: 14572

  Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:26

  Bericht 18 Okt 2020 13:39

  Re: Sint aankopen 2020

  Isabel_ schreef:Hier krijgen ze inderdaad veel cadeautjes met Sinterklaas. Hoewel dit in mijn omgeving volgens mij een beetje een standaard hoeveelheid is. Hier thuis krijgen de kinderen alleen speelgoed met hun verjaardag en met Sinterklaas. En ja, daar zit veel Lego en playmobil bij dit jaar. Dat is waar mijn kinderen graag mee spelen.

  Wij voeden onze kinderen echter totaal niet op als verwende nesten die niet kunnen omgaan met weerstand en teleurstellingen. Ik vind het vrij bijzonder dat deze link gelegd wordt op basis van een lijst met cadeautjes. Alsof mijn kinderen stampvoetend gaan krijsen als ze een keer geen cadeaus krijgen. Nou, dat gebeurt hier thuis echt niet.


  Ik denk dat jij mijn post te persoonlijk en te letterlijk opvat.
  • 6-12-2013 & 30-8-2016 •
  <<

  Nan

  Gebruikers-avatar

  Yipyapper

  Berichten: 1870

  Geregistreerd: 26 Mei 2016 18:46

  Bericht 18 Okt 2020 14:42

  Re: Sint aankopen 2020

  Duurzaamheid let ik wel op. Nu kocht ik vorige week een kroontje en toverstafje van 2 euro, maar weet wel dat daarmee gespeeld gaat worden tot ze uit elkaar vallen (en dan hoop ik dat dat niet binnen een week is). Ik probeer ook geen zakvulling te kopen, liever minder kadootjes. Denk alleen dat ik hier nog wel weg mee kom omdat onze kinderen 3 en 1 zijn.

  Kleren gaan er dus wel in. J is dol op alles met eenhoorns, dus ik zoek nog een leuke pyjama. Die mag dan ook wel een tikje meer kosten dan normaal. Kleding maak ik normaal gezien zelf, dat zou ik dan weer niet doen, hier herkent ze misschien later een "handschrift" in.

  Voor de jongste kijk ik vooral naar dingen die lang meekunnen. Denk bijvoorbeeld aan een houten treinbaan. Nu vindt ze het waarschijnlijk leuk met de railsdelen rond te lopen, later zal ze er echt mee spelen.
  Afbeelding Afbeelding
  VorigeVolgende

  Terug naar Zwangerschap & kinderen

  Wie is er online?

  Gebruikers in dit forum: ekiaam87