Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Schoonheidsspecialiste

12 Feb 2017 11:29

Afgelopen vrijdag ben ik voor het eerst naar de schoonheidsspecialiste geweest.

Eindelijk mn 'wenkies' een keer gedaan (geharst) en een uitgebreide huidanalyse gehad en natuurlijk een behandeling. Ik had natuurlijk van alles aan mn huid. Kurkdroog en kreeg van alles aan crèmes 'aangesmeerd'
En dat laatste vond ik nou jammer.
Ik wil daar nl. best wel terugkomen voor een bindweefselmassage of een andere behandeling maar ik ga gewoon echt geen 100 euro uitgeven aan crèmes. Omdat dat 50% van het gewenste effect is aldus de salon.

Is dat ook echt nodig? Moet je per se dure crèmes kopen om effect te hebben van de behandelingen of zijn die behandelingen an sich al voldoende?

Daarnaast heb ik gewoon echt 24 uur een zeer onrustige huid er aan over gehouden alsof ik te lang in de zon heb gezeten. En guess what..ik heb sinds vanochtend ook ineens pukkeltjes op mn voorhoofd. Is dat een normale reactie van de huid? Om dat deze bijvoorbeeld is 'wakker geschud'?

Re: Schoonheidsspecialiste

12 Feb 2017 20:02

Ik weet niet of de cremes je zijn aangesmeerd. Maar ik ben wel van mening dat het soms wel goed is om een duurdere creme te nemen als je huid niet helemaal zuiver is, of last hebt van een trekkerig gevoel oid. Daar zitten toch vaak meer en betere voedingsmiddelen in die je voor bepaalde type huid nodig hebt.

Het is een aanvulling op de behandelingen die je kunt gaan nemen. Voor een optimaal resultaat is het denk ik wel belangrijk om andere creme te gebruiken, je voeding aan te passen oid. Net wat er nodig is voor je huid.

Het kan zijn dat je lichaam niet goed reageert op de huidige behandeling. Dat je niet goed tegen de bestanddelen kunt met de producten waar mee is gewerkt. Daarnaast is je huid wellicht schoongemaakt en is er vuil meegekomen wat zich heeft verspreidt en waar je nu dus wat pukkeltjes van hebt gekregen.

Ik ben geen expert, maar ik vind het niet per se heel erg raar klinken.

Re: Schoonheidsspecialiste

14 Feb 2017 11:45

Ik ben er ook nog nooit geweest, de dermatoloog raadde het me af vanwege mijn gevoelige huid.
Ik merk wel dat ik baat heb bij bepaalde producten, maar die hoeven niet perse duur te zijn.
Zo verdraag ik La Roche Posay echt heel goed, en dat is een tube van 15 euro waar ik een paar maanden mee doe.
Terwijl ik een crème van Lancôme en ook een van Clinique kon terugbrengen na een allergische reactie. Verder heb ik wel eens gelezen dat de ingredienten van crème de la mer (van 200 euro ofzo) precise overeenkomen met die van Nivea van een paar euro!
Zelf kan ik niet goed tegen siliconen in cremes. Parfum gaat bij mijn huid prima, terwijl mensen met een gevoelige huid vaak last hebben van parfum in cremes. Denk een kwestie van uitproberen en er achter komen wat voor jou wel en niet werkt.

Maar wel heel jammer dat ze je na een dure behandeling ook nog altijd van alles willen verkopen. Bij de kapper ook altijd. Vragen ze of ze er een masker in mogen doen, kun je daar 7,50 voor betalen. En dan hopen ze bij het afrekenen nog een pot van dat masker te verkopen voor 30 euro.

Re: Schoonheidsspecialiste

14 Feb 2017 14:24

Ik zelf was ook altijd sceptisch. Maar sinds ik om de 5 weken naar de schoonheidsspecialiste ga, ook haar cremes etc gebruik is mijn huid helemaal rustig. Alleen als ik ongesteld moet worden heb ik een enkel puistje. Ik moet zeggen dat ik het het geld echt waard vind. Zowel voor de behandeling (a 75 euro per 4/5 weken) en de cremes. Tja, tis een duur grapje maar hoeveel frustratie het voor mij niet heeft opgeleverd.

Ik drink ook iedere dag 75 ml bietensap, ook dat helpt voor een betere huid vind ik. (wel heel vies!)

Re: Schoonheidsspecialiste

14 Feb 2017 14:31

Bij de eerste keer krijgt je huid in je gezicht natuurlijk ook even een soort van shock. Al je poriën staan ineens open en een worden creme's gebruikt die je normaal niet gebruikt. Kan dus best zijn dan je huis daar even anders dan anders op reageerd. Bij de tweede keer zal het een stuk rustiger zijn.

Ik ga donderdag weer. Mijn wenkbrauwen harsen.

Re: Schoonheidsspecialiste

14 Feb 2017 14:40

Nicole schreef:Ik zelf was ook altijd sceptisch. Maar sinds ik om de 5 weken naar de schoonheidsspecialiste ga, ook haar cremes etc gebruik is mijn huid helemaal rustig. Alleen als ik ongesteld moet worden heb ik een enkel puistje. Ik moet zeggen dat ik het het geld echt waard vind. Zowel voor de behandeling (a 75 euro per 4/5 weken) en de cremes. Tja, tis een duur grapje maar hoeveel frustratie het voor mij niet heeft opgeleverd.

Ik drink ook iedere dag 75 ml bietensap, ook dat helpt voor een betere huid vind ik. (wel heel vies!)


Ik vind dat dus echt meevallen! Het wende echt bij mij. Eerste paar keer vies, maar nu vind ik het best prima smaken. Vooral in de zomer als smoothie met een banaan en yoghurt erbij.

Ik heb wat littekentjes van acne en pigmentvlekjes, ik zou daarvoor graag wat microdermabrasiebehandelingen willen laten doen. Misschien toch maar eens langs de schoonheidsspecialiste dan.
Als moet ik zeggen dat mijn huid nu ook echt oke is. Hoop ellende gehad met anti acne medicatie, maar stoppen met de pil is geloof ik mijn redding geweest. Het heeft wel 2 jaar geduurd hoor, maar nu ius het echt oke en zelfs mijn haar is weer bij gegroeid.
Plaats een reactie