Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Schoolgaande kinderen topic

<<

Anoniem 42

Bericht 01 Nov 2013 19:12

Re: Schoolgaande kinderen topic

Trouwens, de leeftijd van de andere moeders viel me echt op op het schoolplein. De jongsten liepen denk ik alsnog wel tegen de veertig, met een paar uitzonderingen. Is dat bij jullie ook zo?
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 01 Nov 2013 19:18

Re: Schoolgaande kinderen topic

Ik zie alle leeftijden, moeders van rond de veertig inderdaad, maar ook wel moeders van mijn eigen leeftijd. Echt heel jonge moeders heb ik nog niet gezien. Zag je geen vaders? Bij ons komen volgens mij net zoveel vaders als moeders de kinderen brengen en halen. De vaders zijn ook deels van mijn leeftijd, deels ouder.

Van de week was ik bij mijn dochter in de klas om haar op te halen en toen wilde een jongetje een knutselwerkje mee naar huis nemen dat hij net die dag had gemaakt, dat was blijkbaar nog niet de bedoeling en toen zei de juf op vrij serieuze toon: 'Wat raar dat jij dat mee naar huis wil nemen.' Oei, toen ik kleuter was had ik dat echt heel erg gevonden, als de juf dat tegen mij had gezegd, ik was daar heel onzeker van geworden. Yrsa is daar volgens mij weer minder gevoelig voor, die zou gewoon zeggen: 'Oeps, sorry!' en er om lachen.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem 42

Bericht 01 Nov 2013 19:22

Re: Schoolgaande kinderen topic

Er waren twee vaders in totaal op het schoolplein, verder alleen moeders. Apart dat het zo verschilt per school!

Ik kan me ook nog heel goed een 'uitbrander' herinneren van de kleuterjuf die ik ooit heb gehad, dat ik wat duidelijker moest praten als ik wat wilde vertellen in een kringgesprek. Volgens mij heb ik daarna nooit meer mijn mond open durven doen, zo was ik ervan onder de indruk. Mijn dochter zou dat volgens mij ook veel luchtiger opvatten of zelfs een weerwoord geven. Ben echt heel blij dat ze daarin anders is dan mij eigenlijk en niet zo verlegen is.
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3282

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:10

Bericht 01 Nov 2013 19:23

Re: Schoolgaande kinderen topic

Twellie, haha, wat een grapjas is het toch, jouw dochter. Een jongen van 3 meter :) . Maar ik snap het wel want sommige oudste kleuters zijn ook echt groot vergeleken met kinderen die net 4 jaar zijn. Fijn dat ze in ieder geval weer zin heeft volgende week naar school te gaan.
Bij mijn dochter op school staan ook wel meer oudere ouders, maar toch ook wel wat van mijn leeftijd, ik hoor wel bij de jonge moeders met mijn 31 jaar. Hier staan wel altijd ook veel vaders op het schoolplein.

LindaK, fijn dat jullie zo'n positief gesprek gehad hebben, dat is goed om te horen.

Lady, super dat het zo goed ging!
<<

LindaK

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 219

Geregistreerd: 01 Sep 2013 08:53

Bericht 01 Nov 2013 20:37

Re: Schoolgaande kinderen topic

Twellie, hahaha! 3 meter...daar zou ik ook bang van worden :-)
Ik vond het van mezelf meevallen hoe ik het gesprek analyseerde, haha! D.aan heeft hele lieve juffen, ik kan me helemaal vinden in de manier waarop ze de dingen doen. Ik denk dat dat wel scheelt.

Wat betreft de leeftijden, bij ons op school wisselen de leeftijden best wel denk ik. Ik denk wel dat ik een van de jongste (28) denk ik! Hier staan trouwens vaders, moeders, oma's, opa's en oppassen bij het hek :-)
<<

Thunder

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6365

Geregistreerd: 02 Sep 2013 00:24

Bericht 01 Nov 2013 22:30

Re: Schoolgaande kinderen topic

Bij mijn oudste zoon in de klas ben ik, op mijn vriendin na, die is nog jonger, de jongste moeder met m'n 31. De rest is allemaal stukken ouder. Volgens mij ben ik ook 1 van de jongste moeders bij mijn jongste zoon in de klas. Qua halen en brengen zie ik eigenlijk net zoveel vaders als moeders op het schoolplein.
Liefde is niet krampachtig vasthouden, maar vertrouwend loslaten.
<<

Anoniem135

Bericht 04 Nov 2013 11:03

Re: Schoolgaande kinderen topic

Zo,ik zal hier ook weer eens een update geven :)

Heb wel alles bijgelezen,maar weinig tijd gehad om in te haken.

Dochter is na de herfstvakantie toch naar een andere school gegaan,lichamelijk trok ik het niet meer om elke dag 4x een half uur op en neer te fietsen naar ons oude dorp. Ook zit de basisschool achter ons nieuwe huis,dus de uiteindelijke keuze was snel gemaakt. Dochter heeft mee mogen beslissen,we zijn eerst wezen kijken op school en toen wilde ze eigenlijk al niet meer gaan,dus het zag er goed uit :D

De 2e week is nu begonnen en het gaat zo goed,alsof er geen verandering is geweest. Nieuwe vriendinnetjes in overvloed en ze is vorige week zelfs al wezen spelen :D

Momenteel gaat ze heel hard met schrijven en ook het lezen gaat steeds beter,ze vind hier echt een uitdaging in dus ze pikt het snel op.
Van het weekend hebben we rummikub letterschuiven gespeeld,dat is een spel voor volwassenen eigenlijk,maar ze legde toch mooi een paar goede woorden neer :thumbup: erg leuk om zo actief met haar bezig te zijn.
<<

Anoniem135

Bericht 04 Nov 2013 11:04

Re: Schoolgaande kinderen topic

Op dochters oude school was ik 1 van de jongsten,nu zijn er meer van mijn leeftijd (30) maar ook een heleboel van 40+
<<

Mama29

Kwebbel

Berichten: 367

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:36

Bericht 04 Nov 2013 20:23

Re: Schoolgaande kinderen topic

Zal ook even een update geven, laatste tijd nogal druk geweest...

Dochter zegt zelf dat ze erg graag naar school gaat, en verteld ook honderduit over school, en over een paar kinderen waar ze vaak mee speelt..
Maar waar ze eerst vrolijk in de klas ging zitten en me lekker uitzwaaide, had ik nu al voor de 3e keer dat ik een huilend kind op school moest achterlaten.. Zo sneu! Ze kan ook niet goed aangeven waarom ze dan moet huilen. En als ik bij het ophalen vraag hoe het geweest is, verteld ze meteen honderduit dus...

Ik vind haar trouwens wel erg veranderd qua gedrag!!
Was dat bij jullie kinderen ook zo??
Dochter is de laatste paar weken zó brutaal en vervelend geworden, en zó bijdehand, dat kennen we helemaal niet zo van haar! En we weten ook niet best hoe we er mee om moeten gaan.
Ze doet het tegen ons, maar ook tegen haar broertje is ze de laatste tijd zo aan het mopperen, en gemeen tegen hem aan het doen, ze wil soms gewoon niets van hem weten (en hij begrijpt dat dan niet, en is juist zo blij als ze uit school komt!)
Herkenbaar??
En wat hebben jullie er aan gedaan??

Ik zie op het schoolplein trouwens zowel vaders als moeders, en tussen de middag ook heel veel opa's en oma's.
Van de ouders van de kleuterklassen (hebben een aparte ingang) ben ik echt 1 van de jongsten met mijn 29jaar, 1 moeder ken ik, zij is jonger als mij, maar de rest is allemaal ouder.
<<

Mama29

Kwebbel

Berichten: 367

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:36

Bericht 04 Nov 2013 20:24

Re: Schoolgaande kinderen topic

Oh en mamzelle: wat fijn dat je dochter het zo goed doet op haar nieuwe school!!
<<

Anoniem 42

Bericht 04 Nov 2013 22:13

Re: Schoolgaande kinderen topic

Wow, dat klinkt wel heel zwaar Mamzelle, wat een fietstocht zeg. Wat knap dat je dochter al een beetje kan Rummikuben, hoe oud is ze eigenlijk? Fijn dat het goed bevalt op de nieuwe school, lijkt me toch heel spannend: om van school te wijzigen.

Mama29: Mijn oudste reageert het ook af op mijn tweede dochter. Heel zielig want mijn tweede dochter zegt de hele dag de naam van mijn oudste dochter op vragende toon, zo van: 'Waar is ze nou?? En als ze dan eindelijk thuis komt, is mijn tweede dochter zo enthousiast dat ze van gekkigheid niet meer weet wat ze moet doen, dus gaat ze maar een beetje stampvoeten en huppelen om de oudste heen. En dan... wordt ze uitgebokt :( . Echt zo sneu en dan blijft ze maar blij en enthousiast naar mijn oudste heen gaan en elke keer krijgt ze weer een snauw. Nou ja, dat was dan het patroon van de paar dagen dat ze tot nu toe naar school is geweest. Ik had het er in de speeltuin over met een andere moeder die al meerdere schoolgaande kinderen heeft en die verzekerde me dat dat soort dingen na een maandje echt over waren, dus daar ga ik dan ook maar vanuit.
<<

Anoniem32

Bericht 05 Nov 2013 10:20

Re: Schoolgaande kinderen topic

Hier ook even een update.

Mijn tijd tegenwoordig die vliegt echt als een malle aan mij voorbij. Als ik in de avond om 19:30 uur op de bank zit, en dan bedenk wat ik zoal in een dag gedaan heb, krab ik mij even achter mijn oren pfffff.

Maar S doet het goed. Hij vind het nog steeds leuk op school alhoewel ik soms signalen krijg van de juf en ook van de nso, dat hij een sterke eigen wil heeft.
Vandaag hebben wij een 10 minuten gesprek dus ik ben wel erg benieuwd. Gezien zijn portfolio wat ik vorige week thuis had, gaat hij wel vooruit ten opzichte van de eerste 2 maanden school.
Maar S zou S niet zijn als het nog even vrolijk de clown doet uithangen op school.
<<

Mama29

Kwebbel

Berichten: 367

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:36

Bericht 05 Nov 2013 11:56

Re: Schoolgaande kinderen topic

Twellie: hier gaat het idd precies zo, heel herkenbaar wat je schrijft!
Nou ik ben heel benieuwd of dat dan na een maandje idd overgaat.. Mijn dochter kennende gaat het namelijk nog wel ff duren..
Vind het gewoon zo sneu voor de jongste..
<<

Anoniem135

Bericht 06 Nov 2013 10:14

Re: Schoolgaande kinderen topic

Twellie, mijn dochter is in September 5 geworden maar een enorme wijsneus en erg leergierig. Het was ook heel spannend om van school te wijzigen,maar het is de goede keuze geweest :yes:

Hoe is het 10 minuten gesprek gegaan Stuiterbal?

Mama29,hier is dochter ook enorm veranderd sinds ze naar school gaat. Van een lief aanhankelijk luisterend meisje naar een eerste klas dramaqueen en draak met een ontzettend grote mond. Nu heeft ze geen broertjes of zusjes om haar frustratie op af te reageren dus ben ik de klos. Gelukkig gaat het nu iets beter,maar het meisje wat ze was is ze niet meer... Ik heb het grotendeels genegeerd en geprobeerd met haar te praten en af te leiden als ze zo'n bui kreeg.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 06 Nov 2013 10:20

Re: Schoolgaande kinderen topic

Yrsa is ook een beetje een dramaqueen op het moment, ook op school. Als er iets niet helemaal naar haar zin gaat of ze moet iets waar ze geen zin in heeft dan zet ze het meteen op een huilen. Echt vervelend, zo ken ik haar ook niet, maar het zal ook wel de nieuwigheid zijn. Ze slaapt momenteel ook onrustig, veel dromen en praten in haar slaap. Het zal wel wat tijd nodig hebben om te wennen. De juf gaat er geloof ik wel goed mee om.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem135

Bericht 06 Nov 2013 10:31

Re: Schoolgaande kinderen topic

Hier ook een onrustige slaper Susan... Erg veel woelen,tandenknarsen praten en zelfs huilen/boos worden in d'r slaap. Op school heeft ze er dan weer geen last van. Lijkt wel of ze alles opkropt en het pas thuis in haar veilige haventje durft te laten gaan.
Fijn dat de juf er goed mee om gaat!
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15976

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:23

Bericht 06 Nov 2013 10:37

Re: Schoolgaande kinderen topic

Hier inmiddels ook drie keer een huilend kind op school achtergelaten. Niet leuk. :( Zodra we/mijn vriend weg zijn is het al goed en heeft hij voor de rest leuke schooldagen. Maar toch, het proefdraaien was vorige week zo'n succes en nu begint hij 's ochtends bij het opstaan al met dat hij niet naar school wil.

Herkenbaar? Het hoort er wel een beetje bij toch?
28 april 2015 - Lieve D, your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Lieve J, little hero!
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 06 Nov 2013 10:38

Re: Schoolgaande kinderen topic

Ik heb ook het idee dat ze het ook wel een beetje doet om aandacht te krijgen en niet omdat ze echt overstuur is, want ik heb gisteren met haar gepraat en gezegd dat juffen ervoor zijn om je te helpen met dingen die je nog niet goed kan en dat ze dus gewoon naar de juf moet gaan. 's Avonds vroeg ik nog: 'Dus als je nou morgen naar buiten gaat en je rits is niet goed dicht (om dat soort dingen gaat het dus), wat doe je dan?' en toen antwoordde ze heel opgewekt: 'Dan ga ik huilen.'
Vanmorgen vertelde ze wel dat ze het moeilijk vond dat de juf vaak niet meteen kan helpen en dat ze dan moet wachten, dus ik denk dat het daar ook wel mee te maken heeft. Op de peuterspeelzaal waren hooguit zestien kinderen en twee juffen, hier is één juf met meer dan twintig kinderen. Dat is nog wel moeilijk. Maar de juf is er wel heel duidelijk in dat ze er niet op reageert als ze gaat huilen (om zoiets dan, uiteraard wel als er echt iets is) en dat ze het gewoon moet zeggen en dat doet ze dan ook wel.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem16

Bericht 06 Nov 2013 10:43

Re: Schoolgaande kinderen topic

Vanuit een juf gezien; het huilen door sommige kinderen is heel herkenbaar. Het is aan de ene kant spannend voor de kinderen, opeens hele dagen naar school etc. maar aan de andere kant moeten ze idd ook leren dat een juf niet bij de eerste kik al kan helpen oid. Bij mij hebben ze allemaal een vast maatje dat ze in het begin steeds met veel dingen helpt dat scheelt iets.
Maar uitgestelde aandacht is voor sommige kinderen zeer moeilijk.
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15976

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:23

Bericht 06 Nov 2013 10:50

Re: Schoolgaande kinderen topic

Wat goed dat je dat doet met een vast maatje. Vanochtend kwam er ook een meisje naar ons toe om te zeggen dat ze (stief)zoontjes stoeltje al gevonden had, zo lief. :)
28 april 2015 - Lieve D, your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Lieve J, little hero!
<<

Anoniem16

Bericht 06 Nov 2013 10:53

Re: Schoolgaande kinderen topic

Het werkt ook heel fijn, voor beiden kinderen trouwens, de oudste voel zich enorm belangrijk en helpt het nieuwe kindje zich op zijn gemak te voelen.

Wat ik zelf altijd doe met huilende kinderen, het afscheid met ouder heel kort houden, bij mij op schoot nemen en wanneer het goed gaat bel ik de ouder altijd even op omdat ik me kan voorstellen dat het erg vervelend is om je kind zo achter te laten.
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15976

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:23

Bericht 06 Nov 2013 11:06

Re: Schoolgaande kinderen topic

Wij blijven ook niet te lang bij hem hoor, denken zelf ook dat dit averechts werkt. Juf pakt hem over en dan gaan we. Mijn vriend belt nu even om te horen hoe het gaat. Ook omdat we dit dan aan zijn moeder door kunnen geven, zij denkt dat dit erg traumatiserend kan werken, maar dat valt wel wat mee toch?
28 april 2015 - Lieve D, your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Lieve J, little hero!
<<

Anoniem16

Bericht 06 Nov 2013 11:09

Re: Schoolgaande kinderen topic

Nee joh dat werkt, denk ik, niet traumatiserend hoor. Het hoort er vaak gewoon een beetje bij. Over een paar weken ziet hij je niet meer staan wanneer je hem wegbrengt ;)
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15976

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:23

Bericht 06 Nov 2013 11:12

Re: Schoolgaande kinderen topic

Dank je voor je geruststellende reacties, wij verwachten ook eigenlijk niet anders. Het lastige is de ex van mijn vriend nogal overtuigd is van het feit dat mijn stiefzoontje weinig kan hebben doordat zijn ouders gescheiden zijn en dat alles traumatiserend werkt op hem. Daardoor ga je weleens aan jezelf twijfelen, ook al zien wij een heel gelukkig en blij kind.

Het blijft trouwens raar dat ik ineens in dit topic meeschrijf, terwijl ik twee jaar geleden nog single was. :)
28 april 2015 - Lieve D, your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Lieve J, little hero!
<<

Artemis

Bericht 06 Nov 2013 11:16

Re: Schoolgaande kinderen topic

Twellie schreef:Trouwens, de leeftijd van de andere moeders viel me echt op op het schoolplein. De jongsten liepen denk ik alsnog wel tegen de veertig, met een paar uitzonderingen. Is dat bij jullie ook zo?

Hier wel. De klasgenoten van dochter, die 8 wordt, hebben allemaal ouders die rond de 40 zijn.
Er zijn wel mensen van eind 20/begin 30, dat zijn bijna zonder uitzondering de ouders van de nieuwste kleuters. Ik ben dertig en mijn dochter zit in groep 4, dat is wel uitzonderlijk bij onze school. Er zijn nog 1 of twee wat jongere moeders.

Hier staan vooral op woensdag en vrijdag meer vaders dan moeders, de andere dagen is het gelijk of iets meer moeders, en meer opa's en oma's. Woensdag en vrijdag zijn van die standaard papadagen. Dan is mijn eigen man er ook altijd :)
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers