Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Schoolgaande kinderen topic

<<

Anoniem236

Bericht 28 Jun 2017 09:58

Re: Schoolgaande kinderen topic

Hier ook toe aan vakantie, helemaal na de BSO dagen. Snel huilen, moe, mopperen. Laatst duurde het even voor ik de weg op kon rijden en toen werd hij boos en verdrietig want hij wilde snel naar huis. Dus ik zei tegen hem; volgens mij ben jij echt toe aan vakantie. Snikkend; jahaa ik wil zo graag duiken :love:

Morgen krijgt hij zijn rapport mee en dinsdag 10 minuten gesprek. Voor ons het is nog onduidelijk of hij naar groep 2 gaat. Juf gaf daar in mijn mail ook geen antwoord op en verwees naar het gesprek.
Hij is in oktober 4 geworden, toen begonnen op een school en in maart is hij naar een andere school gegaan ivm verhuizing. Deze school maakt onderscheidt tussen voor en na januari instromen. Maar op deze school is hij na januari ingestroomd maar heeft wel al vanaf oktober onderwijs.
<<

Miccie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1063

Geregistreerd: 02 Sep 2013 07:01

Woonplaats: Den Haag

Bericht 28 Jun 2017 10:21

Re: Schoolgaande kinderen topic

Ahh Dora, het besef van een kind dat het gaat veranderen. Hier vind ik het nog lastig uitleggen dat hij een andere juf gaat krijgen. Het is zijn eerste zomervakantie dus hij weet helemaal niet wat een nieuw schooljaar inhoud.

Lotus: Het lijkt me wel dat hij toch gewoon naar groep 2 gaat? Als hij gewoon vanaf oktober school heeft gehad is dat de grens en niet januari natuurlijk. Anders zou ik dit wel echt aangeven als je niet wilt dat hij in groep 1 blijft.

Hier ook een kind wat erg moe is, niet meer wil luisteren en snel huilt. Nog 1,5 week hier dus het valt mee..
Morgen gaan de kinderen alvast wennen in hun nieuwe groep en met de nieuwe juffen en meesters.

Onze zoon gaat naar groep 1 (vanaf volgend schooljaar is groep 1 en 2 gescheiden). Hij begint in een kleine klas van maximaal 15 kinderen geloof ik. Ben heel benieuwd hoe hij zijn nieuwe klas en juffen gaat vinden.
Vrijdag krijgen we zijn eerste rapport. Hij is in januari gestart en het rapport van februari heeft hij daarom niet gekregen. We hebben al wel een gesprek gehad met de juf. Hij zit overal redelijk gemiddeld. Klassikaal doet hij nog niet echt super mee, maar 1 op 1 krijgt ze wel veel meer uit hem en dat gaat heel goed.
Ook het concentreren op een werkje van 10 a 15 minuten gaat steeds beter.

Het klassikale zal volgend jaar wel beter worden. Hij zit nu bij veel 6-jarigen in de klas die dan toch sneller antwoord geven. Volgend jaar zit hij bij allemaal 4-jarigen die dan 5 worden en de nieuwe instroom natuurlijk.
Afbeelding

Afbeelding
<<

Fiwen

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2341

Geregistreerd: 24 Apr 2014 13:38

Bericht 28 Jun 2017 10:31

Re: Schoolgaande kinderen topic

Och wat sneu Dora.

Hier is J ook echt heel erg toe aan vakantie. Nog 2,5 week en ze is de dagen aan het aftellen.
Maandag gesprek gehad met de juf en ze gaat door naar groep 4. Ben zo ontzettend trots op haar, 3 maanden geleden was de kans heel groot dat ze groep 3 nog een keer over zou gaan doen maar sinds ze medicijnen krijgt voor haar add heeft ze zo'n mega sprongen gemaakt dat ze nu zonder enige twijfel over gaat. Er wordt zelfs gesproken over evt extra uitdaging bij rekenen omdat ze daar duidelijk veel inzicht in heeft en ook erg leuk vind.
Mooiste vond ik nog wel dat ze vorige week een project moesten maken met hun tafelgroepje en dat J veruit het beste kon samenwerken terwijl ze een paar maanden terug maar een beetje om zich heen zou hebben zitten staren en compleet in haar eigen wereldje zou hebben gezeten.

Het eten hebben we ook besproken en de juf zou er weer extra op gaan letten en als ze film keken zou ze bij J aan tafel gaan zitten zodat ze haar af en toe kon aansporen om te eten.
Grote meid: 25-08-2010
Kleine meid: 15-09-2016

http://www.juulsoof.nl
Instagram & Facebook: @juulensoof
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3282

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:10

Bericht 28 Jun 2017 10:43

Re: Schoolgaande kinderen topic

Mijn zoon is ook erg toe aan vakantie, hij is al een hele tijd klaar met school, hopelijk krijgt hij er in groep 3 weer wat meer plezier in. Hij heeft overigens helemaal geen zin om naar groep 3 te gaan, dat vindt hij erg spannend en is veel verandering. Vrijdag horen we de klassenindelingen, ik ben erg benieuwd, wordt voor allebei weer een grote overgang (zoon van onder naar middenbouw en dochter van midden naar bovenbouw).

Mijn dochter is nog niet echt aan vakantie toe, ze heeft nog energie genoeg en gaat met plezier naar school.
<<

Moesje

Kwebbel

Berichten: 478

Geregistreerd: 09 Dec 2013 13:27

Bericht 28 Jun 2017 10:52

Re: Schoolgaande kinderen topic

Wat een herkenning hier. Mijn dochter begint ook de meeste dagen al te huilen in de auto op de terugweg, heel vermoeiend.

Vind het wel enorm snel gegaan, de kennismaking in groep 1 lijkt nog maar net geweest en nu gaat ze al naar groep 2. Gelukkig vindt ze het zelf allemaal heel leuk, ook dat ze een nieuwe juf krijgt.
<<

Studiebol

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5101

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:19

Bericht 28 Jun 2017 11:38

Re: Schoolgaande kinderen topic

Hier ook nog anderhalve week.. en ik begin het wel steeds meer te merken dat het idd goed is als het vakantie is!
Ze gaan naar groep 3, maar hebben er nog niet zoveel zin in omdat je dan niet meer mag spelen en veel werkjes moet maken (zijn hun woorden)

Maandag nog een gesprek met de juf, en ik heb ook een mail gestuurd met mijn zorgen rondom volgend schooljaar. Juf vroeg of ze die naar de nieuwe juf mocht doormailen, aangegeven dat dat natuurlijk prima is.
:heart: :heart: 2011
<<

Anoniem255

Bericht 28 Jun 2017 19:57

Re: Schoolgaande kinderen topic

Hier trekken ze het nog wel.
vakantie is voor de jongste sowieso niet echt iets... Hij heeft echt een paar weken de tijd nodig om te wennen aan de de vakantie (ander ritme) en zodra hij goed en wel gewend is, begint school al weer bijna en begint het drama opnieuw.

Voor de middenbouw moeders: Hoe oud is jullie zoon/dochter en op welk niveau leest hij/zij? Mijn oudste van 7 1/2 leest op m5 niveau maar ik snap er eigenlijk maar weinig van. Ik was gewend aan avi maar dat is blijkbaar alweer oud?
<<

woezel

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 552

Geregistreerd: 04 Sep 2013 10:27

Bericht 28 Jun 2017 20:03

Re: Schoolgaande kinderen topic

Hier gaan ze nog blij naar school.
Nu vooral nog leuke weken, schoolreisje enz.
Maandag 10 min gesprek vd middelste, ben ik wel erg benieuwd naar. Die krijgen rapport laatste schooldag.
Oudste weet ik eigenlijk niet of hij rapport krijgt, juf nog maar even aanschieten.
Trotse mama van 2 jongens en 1 meisje
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3282

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:10

Bericht 28 Jun 2017 20:10

Re: Schoolgaande kinderen topic

Mien, dat is dan AVI m5 niveau, dus nog wel gewoon AVI en m5 staat dan voor midden groep 5 niveau.
Mijn dochter van 8,5 leest nu M7 niveau. Mijn zoon van 6 jaar (zit nog wel in groep 2) leest op E3 niveau.
<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6231

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:32

Bericht 28 Jun 2017 20:14

Re: Schoolgaande kinderen topic

Liadan schreef:Mien, dat is dan AVI m5 niveau, dus nog wel gewoon AVI en m5 staat dan voor midden groep 5 niveau.
Mijn dochter van 8,5 leest nu M7 niveau. Mijn zoon van 6 jaar (zit nog wel in groep 2) leest op E3 niveau.


Dit. Mocht je nog de oude getallen tegenkomen bij de Avi, zoek dan op internet even naar de tabellen waarin oud en nieuw naast elkaar zijn gezet.

Ik moet ook nog 3,5 week met de kinderen in mijn groepen en ik merk wel dat de fut er wat uit begint te raken.
Als liefde leven wordt, krijgt geluk een naam. 21-07-2019
<<

Anoniem255

Bericht 28 Jun 2017 21:53

Re: Schoolgaande kinderen topic

Aaah oké. Helder!
<<

Lexi

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1691

Geregistreerd: 13 Jul 2015 09:12

Bericht 29 Jun 2017 16:39

Re: Schoolgaande kinderen topic

Zoon (net 7, groep 3) leest op E4/M5 niveau. Dochter (5, groep 1) leest op M3 niveau.

Dochter is wel toe aan vakantie. Ze komt elke middag heel moe uit school en is wat huileriger en hangeriger dan ik van haar gewend ben. Nog drie weken tot de vakantie dus nog even doorzetten. Met zoon gaat het nog wel maar hij is wel klaar met het schooljaar, rapport gehad, ze weten al wat de nieuwe klassen worden enz. Hij is wel klaar voor volgend schooljaar.
2010 2012
<<

anoniem196

Bericht 02 Jul 2017 10:52

Re: Schoolgaande kinderen topic

Dochter gaat naar groep 3.
Ze is zo blij dat ze eindelijk naar 3 gaat.
Vorig jaar was er twijfel doordat ze sociaal/emotioneel er nog niet aan toe was.
Maar inmiddels is ze er helemaal klaar voor.
Kent het alfabet, kan de eerste boekjes lezen, schrijft woordjes en zinnen.
We hebben samen een nieuwe rugzak uitgezocht. Want haar poezen rugzak heeft ze 2,5 jaar mee gekleuterd er is ze nu te groot voor zei ze. Nu heeft ze een egel rugzak :smile:
En een nieuwe broodtrommel.
Haar rapport was super goed. 1 min puntje en dat is het vast houden van haar pen/potlood. Maar daar gaan ze in groep 3 mee oefenen.
Ben er best een beetje emotioneel. Mijn kleine grote meisje naar groep 3.
<<

YEX

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 963

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:54

Bericht 04 Jul 2017 19:53

Re: Schoolgaande kinderen topic

ikknutsel schreef:Dochter gaat naar groep 3.
Ze is zo blij dat ze eindelijk naar 3 gaat.
Vorig jaar was er twijfel doordat ze sociaal/emotioneel er nog niet aan toe was.
Maar inmiddels is ze er helemaal klaar voor.
Kent het alfabet, kan de eerste boekjes lezen, schrijft woordjes en zinnen.
We hebben samen een nieuwe rugzak uitgezocht. Want haar poezen rugzak heeft ze 2,5 jaar mee gekleuterd er is ze nu te groot voor zei ze. Nu heeft ze een egel rugzak :smile:
En een nieuwe broodtrommel.
Haar rapport was super goed. 1 min puntje en dat is het vast houden van haar pen/potlood. Maar daar gaan ze in groep 3 mee oefenen.
Ben er best een beetje emotioneel. Mijn kleine grote meisje naar groep 3.


He wat fijn! Hier gaat Y. ook nu pas naar groep 3, heeft ook extra gekleurd en dat heeft haar ook ontzettend goed gedaan. Ze is maar wat blij dat ze nu over gaat en het leuke is dat haar vriendinnetje van groep 2 blijft zitten in 3 helaas, maar voor haar wel leuk om weer samen te kunnen spelen zo!
Y. #23112010 ♥
E. #16102012 ♥
X. #24022017 ♥
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3282

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:10

Bericht 04 Jul 2017 20:01

Re: Schoolgaande kinderen topic

Hier was het vandaag 'doordraaidag' op school. Mijn zoon heeft geoefend in groep 3 en mijn dochter in groep 6. Ging bij allebei wel goed geloof ik. Mijn dochter kwam gelukkig heel enthousiast uit school (en dat terwijl het ontzettend tegenviel dat ze haar en haar beste vriendin uit elkaar gehaald hebben en ze allebei naar een andere bovenbouwklas gaan).
Mijn zoon slaapt nu nog niet (en komt ongeveer elke 3 minuten zijn bed uit omdat hij 'niet kan slapen'), daar was het erg spannend voor, gelukkig was zijn nieuwe juf vandaag erg lief.
<<

Anoniem236

Bericht 04 Jul 2017 21:52

Re: Schoolgaande kinderen topic

Wat jammer Liadan dat ze de meiden uit elkaar gehaald hebben, hadden ze daar een reden voor? Kon je ook opgeven aan welke kinderen een kind steun heeft en graag bij in de klas zit?

Werkelijk alles wat jij verteld over de school van de kinderen is precies als mijn oude basisschool. Maar geloof niet dat het dezelfde kan zijn. (Kamp, doordraaidag nog meer dingen)

Vandaag gesprek gehad op school. Daar kwam het echte rapport pas tevoorschijn. Ze willen dit nu niet meer van te voren meegeven vanwege de vele vragen. (Ouders die niet kunnen wachten tot het 10min gesprek)

Onze zoon heeft een heel goed rapport. Op sommige punten scoort hij beter dan zijn leeftijd (systeem Kijk!) en daar waren wij best verbaasd over. Algemene betrokkenheid waaronder inzet en concentratie scoorde hij een 5 (op een schaal van 0 tot 5) terwijl hij thuis zelden geconcentreerd bezig is. Haha. Ze vinden hem een heerlijk slim sociaal lief kind en dat is leuk om te horen. Zeker na zijn scholen wissel is het fijn te zien dat hij het zo goed doet.
<<

Studiebol

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5101

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:19

Bericht 05 Jul 2017 19:30

Re: Schoolgaande kinderen topic

Hier twee goede rapporten! En mijn dochter vertelde dat ze morgen in groep 3 gaan kijken en dat vind ze erg leuk!
:heart: :heart: 2011
<<

Patsy

Bericht 13 Nov 2017 09:05

Re: Schoolgaande kinderen topic

Even een up voor dit topic.

Mijn zoon wordt in februari 4. Ik ging er vanuit dat hij na de voorjaarsvakantie op school zou beginnen. Nou werd ik vorige week gebeld dat hij na de kerstvakantie al mag starten. Hij gaat dan eerst 2 ochtenden per week. Ik moet vooral zelf heel erg omschakelen, het gaat wel heel snel nu ineens. Mijn zoon is er zelf heel erg aan toe. Hij zoekt steeds meer uitdaging en is druk bezig met letters en cijfers en de klok.

Nu vraag ik mij ineens wat dingen af:

Moet hij zelf zijn billen af kunnen vegen? :palm:
In wat voor kleding gymmen kleuters?
Trakteert hij dan ook op school als hij vier wordt?

Ja, ik vind het spannender dan hij :laughcry:.
<<

Lexi

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1691

Geregistreerd: 13 Jul 2015 09:12

Bericht 13 Nov 2017 10:59

Re: Schoolgaande kinderen topic

Moet hij zelf zijn billen af kunnen vegen? :palm:
Ja volgens mij verwachten de meeste scholen wel dat kinderen dat zelf doen. Bij een ongelukje ofzo helpt de juf bij ons wel maar verder wordt wel verwacht dat ze dat zoveel mogelijk zelf doen.

In wat voor kleding gymmen kleuters?
Zoon in kort sportbroekje en t-shirt, dochter in een driekwart legging en t-shirt. En voor kleuters van die zachte gymschoenen (soort turnschoentjes) en vanaf groep 3 echte sportschoenen.

Trakteert hij dan ook op school als hij vier wordt?
Nee dat doen ze bij ons op school niet.
2010 2012
<<

Viva

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2520

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:42

Bericht 13 Nov 2017 11:13

Re: Schoolgaande kinderen topic

Hier wordt er ook verwacht dat kinderen zelf kunnen afvegen. Anders komt de juf niet meer aan lesgeven toe.

Ze gymmen hier in hun gewone kleding, met gymschoenen aan die op school blijven liggen.

Traktatie gaf ik wel mee met 4 jaar, maar onze dochter had het al van haar oudere zus gezien en wilde graag trakteren. Maar de meeste doen het niet.
<<

Patsy

Bericht 13 Nov 2017 13:38

Re: Schoolgaande kinderen topic

Viva schreef:Hier wordt er ook verwacht dat kinderen zelf kunnen afvegen. Anders komt de juf niet meer aan lesgeven toe.


Zo kwam ik er ook op. Als de juf dat ook nog moet doen, houdt ze geen tijd meer over. Maar het lijkt me zo lastig voor een (bijna)kleuter om dat zelf te kunnen. Maar misschien onderschat ik mijn zoon daarin wel hoor. We gaan oefenen.

Een jongetje dat bij dezelfde gastouder zat kan alleen nog maar op het potje plassen, vraag me nu af hoe ze dat dan doen.
<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6231

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:32

Bericht 13 Nov 2017 16:09

Re: Schoolgaande kinderen topic

Kleding voor het gymmen is per school verschillend: soms wel, anders in hemd en onderbroek.
Billen afvegen is wel handig, zeker als het grote kleutergroepen zijn!
Trakteren bij 4 jaar worden liet ik altijd aan de ouders over.
Als liefde leven wordt, krijgt geluk een naam. 21-07-2019
<<

Studiebol

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5101

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:19

Bericht 15 Nov 2017 22:14

Re: Schoolgaande kinderen topic

Ja billen afvegen moeten ze wel zelf kunnen.. we hebben het geoefend en ik heb in het begin niet moeilijk gedaan over vieze onderbroeken. Tja ze moeten het toch leren.

Ze gymmen hier bij groep 1 en 2 wel in gymkleding maar ik weet ook van andere scholen dat ze in hemd en onderbroek gymmen dus dat zou ik even navragen. Mijn dochters gymmen in een korte broek en tshirt en van die gym schoentjes van de bristol.

Mijn dochters zijn gestart nadat ze 4 waren dus ze hebben niet getrakteerd op school .
:heart: :heart: 2011
<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4547

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:10

Bericht 16 Nov 2017 00:26

Re: Schoolgaande kinderen topic

Bill3n afvegen idd wel. Bij ongelukje helpen ze wel.
Gym in eigen kleren met gymschoentjes die in een tas op school blijven.
Dochter is gestart 1 dag nadat ze 4 werd. Heeft dus getrakteerd nog op de psz en niet op school (volgens mij was dat ook een afspraak daar)
E april 2013
R juni 2017
Y november 2018
<<

Noor

Major Yipyapper

Berichten: 2835

Geregistreerd: 01 Sep 2013 07:24

Bericht 16 Nov 2017 08:53

Re: Schoolgaande kinderen topic

Billen afvegen moeten ze in principe kunnen maar neem aan dat ze bij ongelukjes wel helpen. Luuk vind het ook lastig. Volgens mij houd hij gewoon op tot hij thuis is of op de bso.

Ze gymmen bij Luuk op school in ondergoed en hemd en op blote voeten. Gymschoenen mogen wel als je dat liever hebt.

Hij is meteen de eerste dag na de schoolvakantie begonnen. Een week later werd hij 4. Hij heeft niet getrakteerd.
Luuk: 07-09-2012
Nora: 15-07-2014
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers