Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Samengestelde gezinnen-topic

<<

Anoniem211

Bericht 28 Dec 2016 15:20

Samengestelde gezinnen-topic

Er zitten hier ongetwijfeld nog meer meiden met een samengesteld gezin. Ik ben wel benieuwd hoe jullie het beleven. Wie heeft er ook zin in een ''klets''-topic?

Over mij:

Ik ben zo'n 3 jaar geleden gescheiden en leerde mijn huidige partner vrij snel kennen. Ik heb 3 jongens uit mijn vorige relatie en die zijn inmiddels 7,4 en 3. Mijn vriend heeft een dochter van 6. Mijn jongens zijn hier de helft van de week en zijn dochter 2 nachten in de week omdat ze een stuk verderop woont. Aankomend jaar gaan we trouwen :)
<<

Anoniem201

Bericht 28 Dec 2016 21:57

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Ja wat een goed idee!

Ik ben nu bijna 6 jaar van mijn ex af. Samen hebben we een zoon van 7. Ik woon met mijn huidige partner, waarmee ik nu 2,5 jaar samen ben, in ons koophuis.
Hij heeft 2 kids van 5 en 7 jaar. Alle kids komen in de even weken naar ons en zijn in de oneven weken bij de andere ouder.
Dus we hebben om de week geen kids en soms is dat best ff lekker :-D
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6787

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:04

Bericht 28 Dec 2016 23:04

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Ik meld me ook, hier een beetje andere situatie, onze kinderen hebben beiden geen andere ouder meer. Ik ben dus 'stiefmoeder' van Lo. van bijna 5 en mijn vriend is stiefvader van Lu. die in maart 4 wordt.
Ik vind het best heel pittig, ik merk gewoon dat het allemaal veel minder vanzelfsprekend is met stiefdochter. Moet wel zeggen dat een aantal dingen extra meewegen daarin. Ze is nogal pittig, erg koppig, heeft veel driftbuien, vind sorry zeggen het ergste wat er is, heeft een zeer sterke eigen wil. Daarnaast is ze haar moeder verloren toen ze bijna twee was en we hebben het idee dat ze het daar, vooral onbewust, erg moeilijk mee heeft. Ze hangt enorm aan papa, op het ongezonde af (in de zin van psychisch ongezond) en ze wijst mij regelmatig enorm af en doet heel hard haar best om mij niet aardig te vinden en geen band met mij te hebben.

Het gaat dus eigenlijk prima, tot mijn vriend er ook is, dan is alles wat ik doe niet goed en alles wat hij doet en zegt heilig. Tel daarbij op dat ze zijn prinsesje is, wat het allemaal ook soms wel erg ingewikkeld maakt (want hij is geneigd haar snel te verdedigen).

Maar goed, ik moet zeggen dat wij wel steeds beter op één lijn komen, daarvoor hebben we wel wat hulp gezocht, ook omdat ze zo'n pittig meisje is en ik denk dat ieder gezin met zo'n grote rugzak wel wat extra hulp kan gebruiken.
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13391

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:23

Bericht 28 Dec 2016 23:07

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Goed idee!

Ik ben 34, mijn man 35. Zijn zoon van 7 woont 80% van de tijd bij ons en samen hebben we een zoon van 1,5.
28 april 2015 - Your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Little hero!
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6787

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:04

Bericht 28 Dec 2016 23:10

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Hier geen situatie waarin de kinderen naar de andere oud gaan. Aan de ene kant heel duidelijk en rustig, aan de andere kant heel verdrietig dat onze kinderen die mogelijkheid niet hebben. Nou ja behalve op de begraafplaats dan.
Het heeft onze relatie ook niet altijd makkelijk gemaakt, wij moe(s)ten iets opbouwen terwijl we eigenlijk vrijwel altijd de kinderen om ons heen hebben, we moeten er echt voor waken om tijd voor ons samen vrij te maken, we hebben gemerkt dat dat heel belangrijk is, juist ook als een soort teambuilding.

Mijn zoontje ziet mijn vriend overigens echt als zijn papa, hij was een maand of 16 toen hij in ons leven kwam. Hij is dol op hem. Soms vind ik dat wel moeilijk, laatst maakten we een rondje door het park, mijn vriend had aan elke hand een kind en ik hobbelde er in mijn eentje achteraan want er was geen ruimte voor nog iemand ernaast. Dan voel ik me wel even heel eenzaam en afgewezen.
Overigens wil mijn zoon ook best graag mijn hand vasthouden, maar omdat Lo. altijd zo ontzettend duidelijk uitspreekt dat zij papa's hand wil (of wat dan ook van papa) wil hij dat ook. Net als dat ze altijd vechten om het rode bord, wat er mee begon dat Lo. driftbuien kreeg als ze toevallig de blauwe kreeg en Lu. dus doorkreeg dat dat rode bord blijkbaar heel bijzonder was.
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Anoniem201

Bericht 28 Dec 2016 23:10

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Lady hoe vond jou stiefzoon het toen hij een broertje kreeg?
Mijn zoon krijgt een zusje en vind het nu nog allemaal erg spannend en kijkt erna uit.
Ik zie met name beren op de weg maar dat is meer mijn oud zeer.

Pompoen pittig is dat. Ik herken het deels wel. Goed over blijven praten samen. Ik confronteer mijn vriend altijd daarna en koppel bepaalde situaties terug die ik niet prettig vond. Hij doet dat ook bij mij. Ons helpt dat goed objectief te blijven naar alle kids. Maar goed makkelijk is anders.
<<

Odil

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 120

Geregistreerd: 17 Nov 2015 22:31

Bericht 28 Dec 2016 23:24

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Hier ook een samengesteld gezin. Ik heb twee dochters uit mijn vorige huwelijk en mijn partner heeft een dochter uit zijn vorige huwelijk. Zijn dochter is om het weekend bij hem van vrijdag tm zondag en de helft van alle vakanties.
Wisper words of wishdom, let it be.
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13391

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:23

Bericht 28 Dec 2016 23:28

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Mijn stiefzoon wilde graag een broertje of zusjes en was dus erg blij toen we hem vertelden dat ik zwanger was. En nu, ze hebben zo'n fantastische band, het zijn echt broers. Ze zijn stapelgek op elkaar.

Stuiter, ik snap wel dat je het moeilijk vindt. Jouw zoon krijgt een (half)broetje of zusje en jij staat daar in principe los van, dat moet raar en niet natuurlijk voelen. De ex van mijn man heeft een gruwelijke hekel aan mij, waarschijnlijk omdat ik voor een groot deel toch haar rol heb overgenomen, maar is ontzettend leuk naar D. Dat verbaast mij iedere keer weer.

Wat ik zelf het moeilijk vind nu we een samengesteld gezin zijn, is dat je hoe dan ook toch verschil voelt tussen je eigen kind en je stiefkind. Ik hou heel veel van mijn stiefzoon en we hebben ook echt een goede band maar het kan ook flink botsen en dan ga ik toch altijd twijfelen of dat komt doordat we geen bloedband hebben. De liefde voor je eigen kind is onvoorwaardelijk, de liefde voor je stiefkind is veel kwetsbaarder en de band breekbaarder. Dat vind ik wel moeilijk. Ik probeer er heel erg voor te waken dat ik geen onderscheid maak tussen hen maar een enkele keer is dat in de praktijk wel moeilijk.
28 april 2015 - Your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Little hero!
<<

Anoniem211

Bericht 29 Dec 2016 00:32

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Wat fijn, al die reacties! En veel herkenning ook.

Net zoals Stuiterbal dr ex, krijgt mijn ex ook weer een kindje. En de ex van mijn partner trouwens ook. Dus aan beiden kanten is nu een zwangerschap. Ik gun het ze hoor, maar ik vind het moeilijk dat mijn kinderen een broertje of zusje krijgen die niet van mij is en een heel stuk leven en familieband die ik dus niet mee maak. Ook ben ik bang dat hun stiefmoeder net zoals Lady ook beschrijft hen op den duur anders gaat behandelen dan mijn kinderen. Een eigen kind is inderdaad anders.

Ik merk zelf ook wel dat er verschil in zit qua liefde, maar ik heb ooit als stiefkind zelf meegemaakt hoe het is om een ongelijke behandeling te krijgen dus ik ben daar zelf erg waakzaam voor. Mijn vriend had er nog wel eens een handje van om zijn dochter voor te trekken, maar daar ben ik fel tegenaan en nu merk ik dat eigenlijk niet meer..

Pompoen, het lijkt me een heel lastige situatie. Je zegt al dat je hulp krijgt. Ik denk dat dat wel een goede is. Vooral ook hulp voor het meisje om haar verleden te kunnen laten verwerken. Het is nogal wat voor ze zeg :(
<<

Anoniem211

Bericht 29 Dec 2016 00:33

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Odil schreef:Hier ook een samengesteld gezin. Ik heb twee dochters uit mijn vorige huwelijk en mijn partner heeft een dochter uit zijn vorige huwelijk. Zijn dochter is om het weekend bij hem van vrijdag tm zondag en de helft van alle vakanties.


Willen jullie nog samen kinderen?
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10629

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 29 Dec 2016 08:41

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Ik meld mij ook. Ik heb dan nog wel geen kinderen van mijzelf, maar mijn vriend heeft wel een dochter van 8.
Vader heeft volledige voogdij en ze ziet mama 1x in de 2-3 weken (omdat mijn vriend het belangrijk vind, maar zelf wil ze vaak niet naar mama).
Ze gaat wel vaak naar oma, dus eigenlijk een soort omgangsregeling met oma ipv met mama.

Waar ik zelf tegen aan loop is dat ze niet gewend is zelf veel te doen. Ze is nu 8, maar haar brood smeren kan ze nog niet. Ik probeer haar nu te stimuleren om het zelf te doen, want ik ben er een beetje klaar mee. Ze is nu op een leeftijd dat ze meer zelf kan doen en een beetje kan helpen met opruimen in huis en zo. Daarbij loop ik er ook tegen aan dat oma vaak haar kleding wast en dan als setjes aan ons mee geeft ( die trui moet ze met die broek aan etc.). Hierdoor heeft ze totaal geen eigen keuze. Ze mag van mij haar eigen kleding uitzoeken, want ze zal het toch moeten leren. Heeft ze dan iets gecombineerd wat oma niet goed vind dan krijg ik het weer te horen dat het niet zo bedoelt was. Voor haar heel lastig dat ze aan de ene kant gepamperd wordt terwijl ik ( en haar vader ondertussen ook) haar steeds meer stimuleren om dingen zelf te doen. Hoe gaan jullie hier mee om?

Het gevoel Lady tussen stief en eigen daarin ben ik zelf wel bang voor. Ik wil heel graag nog kinderen en mijn vriend ook, maar ik ben nu al bang voor het verschil in gevoel tussen eigen en stief. Ik ben mij er ook bewust van dat ik moet waken voor grote verschillen in benadering.

Overig ziet mij stiefdochter mij meer als moeder, dan haar eigen moeder. Gisteren samen een halve dag in het EYE rond gelopen met haar en het super gezellig gehad.
____________________
<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4525

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:10

Bericht 29 Dec 2016 09:45

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Ik meld me ook.
Ik heb een dochter die over 3 maanden 4 wordt. Ex was officieel weg 3 weken na aar geboorte.
1,5 jaar geleden leerde ik mn vriend kennen. Hij heeft 3 dochters van 4,5 en 6,5.
Samen krijgen we over een half jaar nog een kindje. (Ex van vriend ook)

Vriend zegt heel veel om mijn dochter te geven, en haar mee op te voeden, maar nooit de vader zal zijn, en terecht (hoewel ik dat soms anders zou willen haha maar dat ter zijde). Hij bemoeit zich ook minder met mijn dochter, maar helpt me wel. Dochter is er natuurlijk ook 95% van de tijd.
Zijn dochters zijn er om t weekend, van vrijdagavond tot maandagochtend. En wisselend in devakanties.
Ik vind dat erg gezellig, maar druk;) en soms ook lastig. Ik zie ze natuurlijk niet zo heel veel, om t weekend, en soms ben ik ook werken. En ze zijn net wat ouder dan ik gewend ben en dat vind ik soms ook moeilijk in te schatten.
Ik vind het soms ook lastig om te zien hoe ze de baas kunnen spelen over dochter. Zij moet dat natuurlijk ook leren, maar ik moet dat leren loslaten

Als ik denk dat ze iets anders zouden 'moeten', in lady's geval bijv zelf brood moeten smeren, dan overleg ik dat wel eerst met vriend hoe hij erover denkt, voordat ik het ook ga vragen aan ze. Vaak is vriend het er wel mee eens, maar ziet hij dat zelf niet/denkt hij er niet aan ofzo.

Het gaat verder hartstikke goed. In het begin had ik moeite met de drukte, maar dan zocht ik ff rust op, of vriend stuurde me weg;) nu ben ik dat wel meer gewend haha.
Deze week zijn ze er 5 dagen, en moest vriend helaas werken. Dan heb ik ze 3 dagen alleen en dat gaat prima
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13391

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:23

Bericht 29 Dec 2016 12:26

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Ik lees hier een aantal reacties op mijn post en vind die reacties toch overkomen alsof ik heel veel onderscheid maak tussen mijn eigen zoon en mijn stiefzoon. Dat wil ik echt ontkrachten want ik vertelde juist dat ik zo min mogelijk onderscheid probeer te maken tussen hen. En dat lukt heel goed, op een enkele keer na. Maar als je drie eigen kinderen hebt zul je vast ook weleens een klein beetje onderscheid maken. Ik ben alleen eerlijk door te zeggen dat er wel een verschil zit qua gevoel als het gaat om onvoorwaardelijke liefde. Als dat taboe er nou eens afgehaald zou worden, zou dat veel stiefmoeders heel veel schuldgevoelens schelen denk ik.
28 april 2015 - Your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Little hero!
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6787

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:04

Bericht 29 Dec 2016 16:10

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Helemaal mee eens Lady, ik had zo enorm het gevoel dat ik iets niet goed deed omdat ik andere gevoelens heb voor Lo. dan voor Lu.
En ook ik probeer ze niet anders te behandelen. Maar ja, het blijft lastig want ze hebben ook niet allebei dezelfde behoeften.
Lo. wil bijvoorbeeld eigenlijk zelden zoentjes of knuffels. Niet alleen van mij niet.
Mijn zoontje vind knuffelen best leuk en zoentjes geven ook. Aan mij maar ook aan mijn vriend.
Ik voelde me vaak heel erg schuldig als ik lekker met mijn zoon aan het knuffelen was. Had het gevoel dat ik dat dan zo ook bij haar moest doen. Terwijl ze dat helemaal niet wil.
Nu doe ik het zo dat ik haar wel genegenheid toon door een aai over haar bol te geven en af en toe zeg ik: ik kom een zoentje stelen hoor. Dat vindt ze dan wel grappig. En sinds ik minder spastisch daarover ben gaat het beter en wil ze juist vaker knuffelen.

@marilyn, ja ik vind die hulp heel fijn en belangrijk. We zijn begonnen met gewoon kijken naar wat wij als ouder en stiefouder konden doen om haar beter te ondersteunen. Mijn vriend heeft geleerd en ook ondervonden als hij ook naar haar duidelijk is over dat hij me steunt. Ik heb geleerd dat ik niet van haar hoef te houden als van mijn eigen zoon, als ik maar iemand ben bij wie ze terecht kan en waar ze op kan vertrouwen.
Binnenkort nemen we de kinderen ook voor het eerst eens mee. Ik ben heel benieuwd wat daar dan weer uit gaat komen. Uit het laatste gesprek was de conclusie dat ze waarschijnlijk te krampachtig gehecht is aan papa en waarschijnlijk uit (bindings)angst mij juist van zich af duwt.
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10629

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 29 Dec 2016 16:18

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Ik vind het echt super knap Pompoen wat jullie allemaal doen. Voor jezelf en in belang van de kinderen. Jullie zitten niet alleen met jullie eigen verdriet van het verlies van een partner, maar ook nog eens met het combineren van jullie gezinnen.

Lady ik had het niet bedoelt dat je minder gevoelens hebt voor je stiefzoon. Als je het zo had opgepakt. Ik ben zelf gewoon bang dat mijn gevoelens voor een eigen kind straks heel anders zijn, waardoor de dochter van mijn vriend zich achtergesteld gaat voelen.
Kanttekening, ze is nu heel erg gewend dat ze alle aandacht krijgt. Thuis en bij oma.
I
____________________
<<

Raaf

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 368

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:31

Bericht 29 Dec 2016 16:31

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Phoe, Pompoen! Wat een pittige situatie heb jij met je stiefdochter. Knap van je dat je er zo rustig mee weet om te gaan, al besef ik mij maar al te goed hoe moeilijk dit moet zijn.

Ook voor de overige mensen, respect! Het heeft zijn leuke kanten maar ook zware.
Afbeelding
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 34963

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 29 Dec 2016 16:38

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Pompoen schreef:Het heeft onze relatie ook niet altijd makkelijk gemaakt, wij moe(s)ten iets opbouwen terwijl we eigenlijk vrijwel altijd de kinderen om ons heen hebben, we moeten er echt voor waken om tijd voor ons samen vrij te maken, we hebben gemerkt dat dat heel belangrijk is, juist ook als een soort teambuilding.


Mijn moeder heeft dit ook heel sterk gehad. Zij heeft de moederrol compleet op zich genomen van haar twee stiefkinderen (waren destijds 3 en 5, intussen 19 en 22) en zij geeft ook aan dat ze echt wel in het diepe is gegooid hierin. De meeste relaties beginnen met een periode van elkaar leren kennen in alle rust, dan samenwonen en daarna komt de hectiek van het gezin. Bij haar (en jou) was dat eigenlijk andersom. Beide kinderen zijn nu het huis uit en ze komt nu pas op adem zegt ze, ze gaan nu pas na al die jaren echt samen op vakantie (deden wel vaker weekendjes weg), hebben rustige weekenden met z'n tweetjes, dat soort dingen. Behoorlijk lastig lijkt het me, de situatie waar jullie in zitten. Enerzijds wel heel fijn om elkaar een soort van te begrijpen in de situatie, maar ook extra heftig omdat je allebei tegelijkertijd met het verdriet van verlies zat en dan ook nog eens direct samen een hectisch gezin vormt. Ik hoop heel erg voor je dat nadat straks alles van de verhuizing voorbij is, er toch ook echt een soort rust wederkeert. Voordat jullie kindjes de deur uit zijn ben je nog heel wat jaren verder, maar hopelijk ontstaat er toch echt een goed rustpunt in jullie relatie en als gezin.
Lieve kleine man. 01-04-2017
Lief klein meisje. 22-09-2020


Afbeelding

Afbeelding
<<

Dolphinne

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2388

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:39

Bericht 29 Dec 2016 18:12

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Hier was/is er ook een samengesteld gezin, maar dat ging uiteindelijk niet goed.
Al ligt dat natuurlijk niet alleen aan het samengesteld gezin zijn. Maar dat de relatie tussen mijn zoon en ex vrij slecht was heeft wel meegespeeld.

Nu komt alleen de uitdaging van 2 omgangsregelingen in elkaar te laten passen. Gelukkig is mijn ex daar wel flexibel in en wordt de regeling voor dochter als het goed is bijna hetzelfde als die voor zoon al vast ligt.
Alleen wel met om de week voor beide even privé aandacht. De woensdag voor zoon en de zondag voor dochter.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Anoniem201

Bericht 31 Dec 2016 09:42

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Arghhhh soms wordt ik doodmoe van de ex van mijn vriend. Altijd zo moeilijk doen wanneer ze de kinderen ontvangt. Vandaag gaan ze weer en we hadden afgesproken rond 12:00 gezien wij een feestje geven vanavond maar ook omdat mijn zoon al om 12:00 gaat. Gezellig samen brengen. Helaas dus want mevr loopt nu moeilijk te doen en wilt dat ze later komen. Maar ze wilt ze ook morgenvrowg al om 10:00 u brengen?!? Ja dus niet wij liggen er super laat in vanavond en morgen alles poetsen en opruimen. Vind 13:00 veel schappelijker.
Ik snap dat nooit ze houd zich echt gewoon niet aan afspraken tenzij ze de kids al snel weer weg kan brengen dan wel.
En dan komen ze mirgen en maandag gaan ze weer omdat het haar week is. Ik denk dan waarom niet daar blijven ipv zo op en af op een korte tijd. De kinderen kunnen daar echt last van hebben.
<<

Anoniem211

Bericht 31 Dec 2016 09:55

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Oh jemig Stuiterbal. Dat is wel een partij moeilijk doen ja. Het gaat er dus om dat de kids oud en nieuw vieren bij de exen, dan een zondag weer bij jullie en dan weer terug? Konden ze dan niet beter gewoon oud en nieuw bij jullie vieren?
<<

Anoniem211

Bericht 31 Dec 2016 09:57

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Dolphinne schreef:Hier was/is er ook een samengesteld gezin, maar dat ging uiteindelijk niet goed.
Al ligt dat natuurlijk niet alleen aan het samengesteld gezin zijn. Maar dat de relatie tussen mijn zoon en ex vrij slecht was heeft wel meegespeeld.

Nu komt alleen de uitdaging van 2 omgangsregelingen in elkaar te laten passen. Gelukkig is mijn ex daar wel flexibel in en wordt de regeling voor dochter als het goed is bijna hetzelfde als die voor zoon al vast ligt.
Alleen wel met om de week voor beide even privé aandacht. De woensdag voor zoon en de zondag voor dochter.


Oh joh, wat jammer dat de relatie tussen jouw zoon en je ex zo slecht was. Hoe kwam dat?
Wel fijn dat de regelingen op elkaar worden aangepast. Lijkt me wel erg dubbel dat je nu allebei de kinderen niet meer altijd hebt. Heb je voor je zoon co-ouderschap? En hoe ga je het met je dochter doen?
<<

Anoniem211

Bericht 31 Dec 2016 10:00

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Vanavond zijn de kinderen bij de exen. Moet toch altijd even slikken hoor ondanks dat je zelf dan naar een feestje kan. Het allerliefste had ik ze gewoon bij me.
<<

Anoniem201

Bericht 31 Dec 2016 10:10

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Dat heb ik ook Marilyn. Vanavond geven we zelf een feestje in ons nieuwe huis en dan dus zonder kinderen. Ze vinden alle 3 het vuurwerk geweldig en wij hebben best wel veel vuurwerk gehaald. Zo jammer maar volgens jar weer bij ons!
<<

Anoniem245

Bericht 31 Dec 2016 11:11

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Wat lastig Stuiterbal! Ik zou gewoon bij plan 1 blijven hoor, vind een beetje flexibiliteit wel fijn maar je hoeft je niet totaal aan te passen aan de andere ouder, en ik vind 10u op nieuwjaarsdag echt extreem vroeg. Bij mijn vriend is het bijna altijd 12u als het in de middag is en 18u als het in de avond is. Voor beide partijen makkelijk.

Wij hebben niet echt een samengesteld gezin, want we wonen niet samen. Maar we proberen ons wel zo veel mogelijk te gedragen, alleen dan in twee huizen (op 500 meter afstand). Wij noemen het een modern samengesteld gezin. Eigenlijk gaat het altijd wel goed, behalve deze week niet. Dochter (D.) wilde uit onze gezinsapp stappen die we hebben opgericht juist makkelijker met elkaar te communiceren soms, ik en vriend waren het daarover eens. En hij heeft gezegd dat ze moet doen waar ze zich goed bij voelt. En ik voel me daardoor erg gepasseerd, het hele nut van die groep is dan helemaal weg. Ook als je er zomaar uit kunt stappen als iets je niet bevalt. Ik heb daar mijn mening over gegeven en vriend is boos weg gegaan. Hij zegt "Mijn dochter, dus ik ga daar mee om" en ik mis dan het "wij-gevoel". Maar als het om mijn zoon gaat mis ik zijn begrip ook wel eens. Dochter heeft een lastig karakter en mijn zoon is heel makkelijk, hij accepteert veel meer en daardoor wordt er vaak van uitgegaan dat hij alles wel best vind. En als ik dan een keer voor hem wil opkomen, mis ik het begrip van mijn vriend (later komt dat dan wel gelukkig).
En zovaak hebben we geen conflict samen, dit was de tweede ruzie in 1,5 jaar tijd maar ze hadden beide wel dezelfde strekking.
Maar goed, we zijn er uitgekomen voor nu, en maken er toch een gezellig O&N van, zonder dochter want die is bij haar moeder. Vind ze heel stom want ze was ook liever bij ons.
<<

Odil

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 120

Geregistreerd: 17 Nov 2015 22:31

Bericht 31 Dec 2016 17:24

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Dat lijkt mij ook echt moeilijk. Mijn ex partner ziet onze kinderen weinig, en bijna alle feestdagen zijn de kinderen bij mij. Mijn vriend heeft wel een om en om regeling. Het ene jaar is zijn dochter met kerst hier en het andere jaar met oud en nieuw. Zo ook met Pasen/Pinksteren/hemelvaart/koningsdag.
Wisper words of wishdom, let it be.
Volgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers