Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Samengestelde gezinnen-topic

<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7260

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 01 Jan 2017 21:23

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Wat dat betreft ben ik wel blij dat hier geen exen zijn die er tussendoor fietsen trouwens. Dat gedoe heb ik met A. meegemaakt, dat was vreselijk, vooral ook omdat ze me helemaal zwart maakte en de kinderen steeds minder kwamen naarmate ze ouder werd omdat ze het ze gewoon van jongs af aan zo moeilijk mogelijk maakte (ze mochten niet zelf naar ons toe, niet extra naar ons toe en ze wilde ze ook niet verplichten naar ons toe te gaan etc.). Door al dat gedoe hebben we geen contact meer en groeit Lu. op zonder zijn halfbroers te kennen. Dat vind ik wel verdrietig voor hem, maar moet zeggen dat het ook wel rustig is. Het was met haar altijd op mijn tenen lopen.

@Marin, ja je hebt daar wel eens eerder over geschreven. Ik heb al vrij snel aangegeven dat ik hulp wilde hebben erbij omdat ik Lo. echt heel pittig vind maar ook omdat ik 'beschadigd' ben door mijn vorige relatie wat dat betreft. A. stond altijd achter zijn kinderen, zei ook dat als hij moest kiezen hij voor hun zou kiezen als hij moest kiezen, nam het mij kwalijk als de sfeer niet leuk was. Dus ik voelde me al gespannen er over voor ik er aan begon, maar dat heb ik wel vanaf het begin af aan duidelijk gemaakt. En A. wilde absoluut op geen enkele manier met hulp te maken hebben, niet voor zichzelf, niet voor mij en zeker niet voor zijn kinderen. J. staat daar gelukkig wel open voor, hoewel hij het ook wel moeilijk vind, hij is erg bang dat Lo. een labeltje krijgt. Maar goed dat hoeft van mij ook niet, als ik maar weet hoe ik er mee om moet gaan. Maar ik heb er inmiddels wel vertrouwen in dat we er uit komen, het is al zo'n stuk verbetert. Niet eens zo zeer in Lo haar gedrag, maar wel in hoe J. er mee om gaat en hoe ik me er over voel.

Wat voor ons trouwens wel moeilijk is om, juist omdat er ook geen exen zijn, tijd voor ons samen in te plannen. Dat komt echt niet vaak voor en we moeten er echt voor gaan zitten om dat te regelen. Terwijl we het echt nodig hebben om ook af en toe gewoon samen verliefd te gaan zitten doen in een restaurant, anders vergeet je soms gewoon echt dat je nog daar zit in je relatie, want qua gezinssituatie zitten we totaal ergens anders.
<<

Zelda

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 675

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:22

Bericht 01 Jan 2017 21:37

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Hier ook een situatie net zoals Kira, wel een samengesteld gezin maar we wonen niet samen. Wel gaan we veel met z'n vieren doen, mijn vriend heeft ook een zoon van 6 jaar. Vaak gaat het goed, soms minder. Mijn zoon stoort zich weleens aan het zoontje van mijn vriend, wat soms tot ruzies leidt. Ook zijn de exen in the picture, gelukkig geen geruzie onderling. De vriendin van mijn ex mag mij niet, ze vindt dat ik teveel bepaal, bijvoorbeeld met kleding voor mijn zoon (logisch, ik ben zijn moeder) en wil geen contact met me. Ik vind het prima zo, als mijn zoon bij mijn vader is hebben ze hun eigen regels en bij mij idem dito.

Met het zoontje van mijn vriend hebben we in het begin best moeite gehad, na de scheiding van zijn moeder vond hij het erg lastig om mij te accepteren als vriendin van zijn vader. Dit heeft best voor lastige momenten gezorgd af en toe. Gelukkig lijkt het nu na ruim 2 jaar een stuk beter te gaan.
<<

Charles

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 616

Geregistreerd: 17 Okt 2016 10:32

Bericht 03 Jan 2017 23:10

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Mag ik meepraten? Mijn vriend heeft alleen geen kinderen....maar zelfs dat vind ik al lastig. Volgens mij vind ik het trouwens lastiger dan hij...maar mijn god...hoe pak je zoiets aan zodat het voor alle partijen leuk blijft? Ik vind het ZO ingewikkeld....laat ik mijn vriend als hij hier thuis is tot op bepaalde hoogte mee-opvoeden? of juist niet? Laat ik hem bij mij in bed slapen, wetende dat de kindjes `s nachts wel eens bij mij kruipen (is al paar keer gebeurd en volgens mij vind vriend en kindjes het allemaal best alleen ik lig vervolgens te malen of dit wel allemaal ok is)...laat ik de kindjes alleen met hem thuis terwijl ik boodschappen doe? (gaat ook prima als ik terugkom hebben ze dikke lol)...men ik twijfel over ALLES. Wil het zo graag goed doen want ik voel me al best egoistisch...ik heb een nieuwe vriend, ben dol op hem maar vervolgens moeten allerlei mensen zich aanpassen vanwege mijn verliefdheid...ik bedoel de kindjes hebben niet gevraagd om hem (al vinden ze hem leuk) en hij heeft ook natuurlijk in eerste instantie gekozen voor mij, al wist hij dat er kindjes bij waren.

Ik merk dat ikzelf eigenlijk het grootste struikelblok vorm en ben bang dat ik door mijn voorzichtigheid juist dingen kapot maak. Te ingewikkeld maak. Maar hoe laat ik dit los? Het is trouwens zo dat ze hem nu ongeveer 1x in de 2 weken zien.
<<

Anoniem244

Bericht 04 Jan 2017 00:35

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Charles, ik denk dat elke ouder met een nieuwe partner tegen die dingen en twijfels aanloopt.
Mijn vriend heeft en had die ook en ik snap dat, jouw vriend snapt dat vast ook helemaal.
En nou moet ik zeggen de twijfels die jij omschrijft en m'n vriend ook had, die had ik zelf ook.
Wat als ik hier slaap en de kindjes worden wakker en komen s ochtends in bed liggen etc etc
Gelukkig gaat het allemaal heel natuurlijk en goed... maar de twijfels zulken er vast bij beide nog zijn en of weer komen. Op een gegeven moment voelt het hopelijk zo natuurlijk dat het los te laten is.. hoop ik :-)
Hij heeft niet alleen gekozen voor een leven met jou maar juist voor een leven met jou en je kindjes.
<<

Anoniem211

Bericht 04 Jan 2017 08:18

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Die twijfels had ik hier ook, ik denk inderdaad dat veel mensen dat hebben.
Je vriend kiest voor jou, maar ook voor je kinderen. Dat is the packagedeal. Hij weet dat je een tweeling hebt en is er nog steeds, dus ik heb zo'n vermoeden dat dat wel goed zit. Komt wel goed, gaat in stapjes.
Samengestelde gezinnen hebben nou eenmaal wat tijd nodig om meer 1 te worden.
<<

Anoniem211

Bericht 04 Jan 2017 08:20

Re: Samengestelde gezinnen-topic

En het is natuurlijk ook maar net wat voor big deal je er zelf van maakt. Hoe normaler jij iets vindt, hoe normaler jouw kinderen dat ook zullen vinden. Zij volgen wel en hebben die oordelen van wat wel en niet hoort nog niet.
<<

Anoniem211

Bericht 04 Jan 2017 08:21

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Zelda schreef:Hier ook een situatie net zoals Kira, wel een samengesteld gezin maar we wonen niet samen. Wel gaan we veel met z'n vieren doen, mijn vriend heeft ook een zoon van 6 jaar. Vaak gaat het goed, soms minder. Mijn zoon stoort zich weleens aan het zoontje van mijn vriend, wat soms tot ruzies leidt. Ook zijn de exen in the picture, gelukkig geen geruzie onderling. De vriendin van mijn ex mag mij niet, ze vindt dat ik teveel bepaal, bijvoorbeeld met kleding voor mijn zoon (logisch, ik ben zijn moeder) en wil geen contact met me. Ik vind het prima zo, als mijn zoon bij mijn vader is hebben ze hun eigen regels en bij mij idem dito.

Met het zoontje van mijn vriend hebben we in het begin best moeite gehad, na de scheiding van zijn moeder vond hij het erg lastig om mij te accepteren als vriendin van zijn vader. Dit heeft best voor lastige momenten gezorgd af en toe. Gelukkig lijkt het nu na ruim 2 jaar een stuk beter te gaan.


De ex van je vriend vindt dat jij teveel bepaalt omdat je de kleding van je eigen zoon bepaalt? Die snap ik even niet...
<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4547

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:10

Bericht 04 Jan 2017 08:27

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Charles, praat hierover met hem. Ik weet niet hoe oud je kinderen zijn, maar evt met hun ook.
Hier hebbeb we beide kinderen, maar mijn dochter is er natuurlijk zo goed als altijd.
We zijn nu 1,5 jaar en heel wat stappen verder, en nog vind ik dat overgeven lastig. Ik heb t idee dat ik voor m'n dochter moet zorgen, dus ik breng haar naar bed, kleed haar aan, doucht haar enz, ga er 'sochtends met haar uit. Ook neem ik haar idd vaak mee als ik we moet. Terwijl als ik vraag of hij dit wilt doen dit geen enkel probleem is.deze week ook, hij heeft vakantie en ik moet 2 dagen werken. Dan wil ik al graag zelf regelen dat ze 1 dag bij m'n ouders is, terwijl hij die 2 dagen niet erg vind.

Nogmaals praat hierover, mss zie je teveel beren op de weg. Hier is t 'probleem' dat ik wel weet dat ik meer van mijn vriend mag vragen, maar dit zo niet voel (Maar dit heeft ook en te naken met m'n loslatingsproces en het feit dat ik mensen gewoon niet graag 'lastig' val en t allemaal zelf wel doe)
E april 2013
R juni 2017
Y november 2018
<<

Blue flower

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1376

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:54

Bericht 04 Jan 2017 08:32

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Hier een soort van samengesteld gezin.

Mijn man is op zijn 16e vader geworden van een zoon. Zijn ouders en hijzelf hebben altijd voor hem gezorgd en uiteindelijk wilde mijn schoonouders dat hij 'kind' kon zijn en hebben de zorg overgenomen. De moeder is kwestie is gelukkig uit beeld en was vroeger moeilijk maar nu hij 19 is beseft hij ook dat zij niet goed was.

Ik kreeg een relatie met mijn man toen zijn zoontje 3 was, inmiddels 16 jaar mijn kado zoon. Het heeft echt voeten in aarde gehad, zeker in de puberteit zette hij zich heeel erg af tegen mij. Maar kan nu wel zeggen dat ik een beter band met hem heb dan mijn man.

Ik heb dus geen gedoe met een ex maar regelde alles met schoonouders, (ik met schoonmoeder) wat overigens ook niet altijd makkelijk was. Mijn kado zoon woont nog steeds bij mijn schoonouders, maar waait vaak even langs. We hebben meerdere keren geprobeerd om hem hier te laten wonen maar hij vond dat erg lastig. Volgend jaar komt hij hier wel wonen maar wij hebben nog een klein huisje in onze tuin staan waar hij dan intrekt. Want hij wil heel graag bij zijn broertjes zijn.
10.12.2010
21.03.2013
16.08.2016
<<

Anoniem211

Bericht 04 Jan 2017 09:09

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Heeel herkenbaar Elsa! Ik heb afgelopen maand een cursus gehad waardoor ik 3 dagen van huis was. Mijn vriend heeft al die dagen voor de kinderen gezorgd maar wat zag ik daar tegenop. Niet omdat ik hem niet vertrouwde, maar omdat het toch een dingetje is ofzo. Het loslaten. Ging geweldig goed trouwens, dus nu weet ik dat het kan :)
<<

Anoniem211

Bericht 04 Jan 2017 09:11

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Jeetje Blue Flower, heftig voor dat jochie zeg. Wat ik niet zo goed begrijp is waarom ze hem (jouw partner) zijn verantwoordelijkheid hebben laten nemen? Is hij ooit wel een echte vader voor zijn zoon geweest?
<<

Blue flower

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1376

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:54

Bericht 04 Jan 2017 14:02

Re: Samengestelde gezinnen-topic

Marilyn, hij was degene die zei dat hij voor zijn kind wilde zorgen. Dat heeft heel wat voeten in aarde gehad, maar hoe dan ook als je 16 ben kan je dat niet alleen. Dus zijn ouders hebben hem in het begin geholpen. En naar mate ze beide ouder werden is die verhouding iets anders verlopen. Ze woonde met 5 kinderen thuis en iedereen zei papa en mama tegen mijn schoonouders, mijn kado zoon begon ook papa en mama tegen ze te zeggen en uiteindelijk is het gelopen zoals het nu is. Eigenlijk zijn het meer broers van elkaar nu... En ja nu achteraf gezien had mijn man het anders gedaan zoals toen, maar helaas is dat niet meer terug te draaien. Iedereen is nu tevreden met hoe de situatie nu is, maar man had liever een echt vader zoon band met hem gehad. Ze doen wel geregeld dingen samen maar die band voelt anders.
10.12.2010
21.03.2013
16.08.2016
Vorige

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers