Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Roken

<<

Puuc

Noob

Berichten: 56

Geregistreerd: 24 Feb 2015 12:09

Bericht 02 Dec 2017 11:46

Roken

Wat vinden jullie hiervan: Ik werk bij een (niet commercieel) groot bedrijf, semi overheid. Het is hier gebruikelijk dat er onder werktijd gewoon in de tijd van de baas gerookt mag worden en de frequentie is niet bepaald. Er is dus eigenlijk geen rookbeleid. Vier van mijn directe collega's roken, we zitten met ongeveer 18 man in een team. Zij gaan dus elk uur 5 a 10 min roken! Dit is dus minimaal 40 minuten per dag maar meestal bijna het dubbele! Hier wordt niets van gezegd, het wordt gewoon getolereerd. Manager vaak niet op zijn plek dus heeft ook niet alles door. Ik heb het al eens voorzichtig zowel bij de collega's als manager aangekaart maar dan wordt er aangegeven dat dit nu eenmaal zo is, er is geen beleid.

Ik merk dat ik er steeds slechter tegen kan, vind het gewoon niet normaal. Wat kan ik hier nog mee? Ik heb geen vast dienstverband dus wil ook niet al te veel gaan schoppen tegen dit soort dingen...... Jullie tips?
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2364

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 02 Dec 2017 11:51

Re: Roken

Wooow dat vind ik echt raar en veel. Toen ik rookte en werkte, rookte ik alleen in de pauzes en als ik tussen cliënten door tijd overhad en in die tijd zo kort was dat ik niks anders nuttigs kon doen. Mijn kantoorbaan daarna rookte ik niet en de collega die wel rookte, deed dat in de pauze en soms 1/2x extra en begon om die reden ook 5 a 10 minuten eerder. Vond ik wel netjes, maar gezien haar lage frequentie van buiten de pauze roken niet nodig.
Als ik jou was zou ik de collega's er ook niet op aan willen/durven spreken. Wat vind de rest van het team ervan? Misschien kun je bij hun voorzichtig peilen en gezamenlijk iets aankaarten. ... oh dit heb je al gedaan zie ik. Heel lastig. Vind verder niemand het irritant? Of misschien stiekem wel en durven die alleen ook niks te zeggen? Is ook lastig als dit altijd al gang van zaken is.

Aan de andere kant ben ik trouwens ook wel gewoon voor eigen verantwoordelijkheid voor je werk. Dus als je werk en andere collega's er niet onder leiden, vind ik te veel bemoeienis van tijd inrichten wel heel irritant. Maar wat jij beschrijft klinkt wel excessief veel en irritant.
Laatst gewijzigd door Joey op 02 Dec 2017 11:56, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Carrie

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 11184

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:39

Bericht 02 Dec 2017 11:55

Re: Roken

Het is niet eerlijk nee maar ik zou het zeker lolaten. Jij doet je werk goed en klaar. Zolang jij er niet direct onder lijdt is het zonde van je energie denk ik. Ook niet leuk als je daar steeds over gaat ‘zeuren’ wordt het niet gezelliger op denk ik. Zou er ook niet over gaan klagen bij anderen.
dit is mijn Instagram, ik maak graag stories.
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 3822

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 02 Dec 2017 12:11

Re: Roken

Het is inderdaad raar en oneerlijk, maar ik sluit me aan bij Carrie. Eventueel zou ik als het me heel erg gaat storen zelf recalcitrant dus extra koffiepauze gaan nemen.
Laatst gewijzigd door Whatever op 02 Dec 2017 15:51, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Caulfield

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5349

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:33

Bericht 02 Dec 2017 14:57

Re: Roken

Waarom kun je er zo slecht tegen?
‘You are a woman with a brain and reasonable ability. Stop whining and find something to do.’
<<

Lexi

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1120

Geregistreerd: 13 Jul 2015 08:12

Bericht 02 Dec 2017 15:50

Re: Roken

Als jij door het roken meer werk moet doen zou ik er wel wat mee doen. Als zij gewoon hun werk af hebben zou ik er verder niks mee doen. En als het je echt dwars zit ga je toch gewoon ook elk uur even 5 a 10 minuten pauze houden.
2010 2012
<<

Anoniem221

Bericht 02 Dec 2017 16:50

Re: Roken

Bij ons gaan de niet-rokers netwerken tijdens een rookpauze. Dat doen ze ook als er geen rookpauze is. Dat netwerken vind ik persoonlijk heel erg vervelend. Ik moet aan het werk, volgens mij jij ook. Ja, maar jij rookt! Dat klopt. Maar jij staat daar al een half uur te lullen. Gelijke monniken, gelijke kappen.
<<

Puuc

Noob

Berichten: 56

Geregistreerd: 24 Feb 2015 12:09

Bericht 03 Dec 2017 09:49

Re: Roken

Ik erger me er zo aan omdat het ook nog eens de mensen zijn die het minst hard werken, ik moet inderdaad hierdoor meer doen, het zijn klagers, ze krijgen hun werk niet af, nee duh. Dus dat is de voornaamste reden dat ik me er aan erger. Maar ik vind het ook niet eerlijk, kinderachtig misschien maar ik rook niet en werk de hele dag hard door ik zou best een uur eerder weg willen dan als mijn werk het toelaat.
Ook valt er gewoon niet met ze over te praten, die peuk per uur is ze heilig zeg maar.
Ergens hebben jullie ook wel gelijk, niet druk om maken, ik doe mijn werk wel gewoon naar behoren, maar ik had de afgelopen week echt een heel groot baal moment van dat rookgedrag. Was ook even benieuwd hoe dit op jullie werk geregeld is.
<<

Julia

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 452

Geregistreerd: 18 Okt 2017 13:08

Bericht 03 Dec 2017 10:24

Re: Roken

Vervelend Puuc dat jij daardoor extra werk moet doen. Kan mij goed voorstellen dat je er van baalt.

Op mijn werk kan er alleen in de pauzes gegeten, gedronken en gerookt worden. Probleem hier is dan ook, dat collega's te lang blijven zitten. En voor mij heeft consequenties, het werk moet immers af. Ik heb mij er maar bij neergelegd dat het zo is.
♥ 18-09-2013 ♥ 26-05-2016 ♥
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 12529

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 04 Dec 2017 09:11

Re: Roken

Hier is ook geen rookbeleid maar ik kan me er niet druk om maken als mensen vaak/lang roken. Ik sta ook wel eens te kletsen, of ik neem iets te lang lunchpauze, of ik ga halverwege de middag even met een collega lekkere koffie halen op de hoek van de straat. Dat kan ook allemaal. Dus zolang jij er zelf niet onder lijdt zou ik er niks van zeggen. Misschien zou ik wel, als ze klagen dat ze het niet af krijgen, eens een opmerking/grapje maken dat ze dan een sigaretje moeten overslaan.
2016 ♥
2019 ♥♥
Afbeelding
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 11034

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 04 Dec 2017 11:39

Re: Roken

Ik werk op een middelbare school en we hebben ook geen rookbeleid, behalve dan dat het niet zichtbaar mag zijn voor leerlingen :) Maar goed. Ik rook zelf niet meer, maar roken kan iedereen gewoon in zn eugen tijd doen, tussen de lessen door.

Als het zoals wat jij zegt er op neer komt dat jij méér werk krijgt door het rookgedrag van je collega’s dan zou ik dat wel bespreekbaar maken. Als je je werk los kunt trekken van hun aandeel (dus als je gewoon alleen afhankelijk bent van je eigen tijdsindeling en inzet), dan zou ik er niks mee doen.
Dundas schreef:Van plakken wortels kun je niet op reis.

https://www.instagram.com/ooph_baby/
<<

June

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1028

Geregistreerd: 04 Okt 2017 08:46

Bericht 04 Dec 2017 18:12

Re: Roken

Puuc schreef:Ik erger me er zo aan omdat het ook nog eens de mensen zijn die het minst hard werken, ik moet inderdaad hierdoor meer doen, het zijn klagers, ze krijgen hun werk niet af, nee duh. Dus dat is de voornaamste reden dat ik me er aan erger. Maar ik vind het ook niet eerlijk, kinderachtig misschien maar ik rook niet en werk de hele dag hard door ik zou best een uur eerder weg willen dan als mijn werk het toelaat.
Ook valt er gewoon niet met ze over te praten, die peuk per uur is ze heilig zeg maar.
Ergens hebben jullie ook wel gelijk, niet druk om maken, ik doe mijn werk wel gewoon naar behoren, maar ik had de afgelopen week echt een heel groot baal moment van dat rookgedrag. Was ook even benieuwd hoe dit op jullie werk geregeld is.

Je schrijft dat er niet met ze over te praten is. Op welke manier heb je dit al bespreekbaar gemaakt?

Ik denk dat er maar twee opties zijn: je legt aan hen uit wat je hier ook aan ons hebt uitgelegd met waarom jij er last van hebt en wat het met jou doet en voor invloed op je heeft óf je accepteert het. Ik zou geen 'grappige' opmerkingen maken of sneren geven, want daarmee bereik je denk ik niet het juiste doel.

Ik heb over dat bespreken nog wel een succesverhaal in de aanbieding. Toen ik nog in de horeca werkte, heb ik het zelf ook een keer bespreekbaar gemaakt. Bij een avonddienst werkte ik (maar ook andere mensen zonder rookverslaving) acht/negen uur zonder pauze, maar de rokers gingen wel twee/drie keer zitten en even roken. Ik heb toen aangegeven dat ik het vreemd vond dat het de gewoonte was dat je alleen pauze hebt als je een ongezonde gewoonte hebt, maar dat niemand ooit aan niet-rokers vraagt of ze ook pauze willen. De meesten hadden er gewoon nog nooit over nagedacht, maar daarna is dat beleid wel gewijzigd. Aan iedereen werd na die tijd gevraagd of er behoefte was aan pauze. Sommigen hadden die behoefte niet: helemaal prima, maar de mogelijkheid kwam er daarna wel.
Maple schreef:[...] dat begrijpt m’n kleine teen ook nog wel [...]

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers