Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Relatie op z’n eind?

15 Feb 2021 17:39

Hoi iedereen,

Ik ben nieuw op het forum.. ik zoek even een plek om van me af te schrijven, en wellicht iemand met soort gelijke ervaringen te treffen, of tips te krijgen.

Mijn vriend en ik wonen 7 jaar samen. Het is nooit een prater geweest.. ik ben daar in tegen erg sociaal aangelegd en mag ik graag praten. Toch vond ik altijd de rust in mijn vriend, en mocht ik graag bij hem zijn.

Sinds een jaar doet mijn vriend erg afstandelijk, hij wilt niet meer naast mij slapen, en slaapt hij op de bank zelfs.. en wat voor gesprek ik ook probeer aan te knopen er komt niets meer uit als ja of nee. Door alles ben ik enorm onzeker geworden, en zat ik een paar maand niet lekker in mijn vel. Voor mijn gevoel heb ik er alles aan gedaan.. gevraagd wat er niet goed zat in onze relatie, of ik niet goed genoeg was of misschien moest veranderen.. alles zat goed volgens hem en met mij was niks mis. Toch slaapt hij apart, zegt hij vrijwel niets meer tegen mij. En als ik hem wat vraag zijn alle antwoorden nors. Ik heb hem maanden lang gesmeekt weer bij me in bed te slapen. Maar ik heb het op de een of andere manier opgegeven.

Ik weet gewoon echt niet meer wat ik er mee aanmoet.. ik ben in december erg ziek geweest, hij heeft mij nog geen een keer gevraagd hoe het ging. Als ik hem vraag of hij nog van me houdt is het antwoord: ja. Maar waarom dan de emotionele en lichamelijke afstand?

Ik zit met zo veel vragen.. en hoe ik er ook over probeer te praten, ik krijg er echt niets uit. Ik sta op het punt om bij mijn vriend weg te gaan. Echter geef ik vreselijk veel om hem, en hou ik ook van hem. Hij is iets ouder als mij en ik krijg stress van het idee, dat ik misschien hem het ontneem om ooit nog kinderen te krijgen. Dat houdt mij tegen. Alleen de manier hoe het nu gaat.. ik kan er gewoon niet bij, en ik kan het ook niet meer aan.

is hier iemand met een soortgelijk geval? Ben allang blij dat ik het even van me af heb kunnen schrijven

Liefs,

Annemiek

Re: Relatie op z’n eind?

15 Feb 2021 17:45

Houd dit al serieus maanden vol? Samenwonen met iemand die 0,0 % interesse in je toont en ook niet naast je wilt slapen?
Zijn jullie nog wel intiem samen? Dat hoeft niet eens seks te zijn, maar geeft hij nog wel uit zich zelf jou een knuffel?

Ik kan mij goed voorstellen dat je onzeker hiervan aan het worden bent. Je wilt toch graag iemand die je juist laat zien dat je mooi bent en die je neemt zoals je bent.

Re: Relatie op z’n eind?

15 Feb 2021 17:47

Nee.. zelfs geen knuffelen echt totaal helemaal niks. Alleen als ik erom vraag, kan er heel soms een knuffel vanaf.

Re: Relatie op z’n eind?

15 Feb 2021 17:50

Kan het soms zijn dat hij in een burn-out of depressie zit? Dat is dan nog de enige mogelijke verklaring waarom hij wellicht zo doet, maar dan zou hij daarvoor wel behandelt moeten worden. Als hij daarin niet zit dan zou ik mij heel grote zorgen gaan maken dat er wellicht iets anders speelt (hopelijk geen vreemdgaan of verliefheid op een ander).

Erg rot voor je dat je deze situatie zit. Sterkte!

Re: Relatie op z’n eind?

15 Feb 2021 17:57

Het klinkt alsof jij meer dan je best hebt gedaan en aan een dood paard valt niet te trekken. Maak jezelf niet nog onzekerder en ongelukkiger maar kies voor jezelf. Hoe oud ben je als ik mag vragen?

Re: Relatie op z’n eind?

15 Feb 2021 18:00

Wat een kinderlijk gedrag van je vriend en wat verdrietig voor jou. Dus dan moet je maar raden wat er is? Ik zou hier na al die tijd klaar mee zijn. Als hij niet wil zeggen wat er is verandert er niets, dan houdt het op.

Re: Relatie op z’n eind?

15 Feb 2021 18:36

Lady schreef:Het klinkt alsof jij meer dan je best hebt gedaan en aan een dood paard valt niet te trekken. Maak jezelf niet nog onzekerder en ongelukkiger maar kies voor jezelf. Hoe oud ben je als ik mag vragen?Ik ben zelf 26! Dankjewel voor je reactie.. het is toch een beetje bevestiging op hoe ik er zelf over denk.

Re: Relatie op z’n eind?

15 Feb 2021 20:15

Wat ik me dan afvraag: Wie doe je een plezier door dit voort te laten kabbelen? Het is denk ik tijd voor een radicale oplossing, dat kan iets van therapie zijn, als je het nog wilt proberen, of gewoon kappen. Wat hebben jullie er allebei bij te winnen door zo verder te sukkelen?

Re: Relatie op z’n eind?

15 Feb 2021 20:24

Het klinkt alsof hij flink in de knoop zit met zichzelf. Heel rot, maar niet jouw verantwoordelijkheid. Als hij na al jouw pogingen tot toenadering en tot een gesprek gewoon niks geeft, kun je niks meer doen. Kies voor jezelf, dat verdien je! Heel veel sterkte.

Re: Relatie op z’n eind?

16 Feb 2021 12:19

Wat haal je er nog uit? Waarom geef je nog om hem? Is het het idee van houden van, gewenning dat je iemand hebt of laat hij je nog echt glimlachen?

Je bent 26, denk dat je je moet afvragen of je zo wil blijven leven of niet. Het lijkt mij vrij eenzaam, maar dat moet iedereen voor zich bepalen :-).

Re: Relatie op z’n eind?

16 Feb 2021 15:43

Wil je dit de rest van je leven? Zou je de rest van je leven zonder knuffels etc. kunnen leven? Dat is iets wat ik me zou afvragen.

Re: Relatie op z’n eind?

18 Feb 2021 07:30

Fred zn vraag kwam ook meteen bij mij op toen ik je verhaal las. Kan het zijn dat hij in een depressie zit? Zn houding en gedrag vind ik daar erg bij passen. Desalniettemin wel heel erg rot voor jou. Ik zou zeker niet bij hem blijven omdat je het sneu vindt voor zijn kinderwens. Als jee denkt dat dit niet zal veranderen, dan zou ik bij hem weggaan. Juist nu er nog geen kinderen zijn.
Plaats een reactie