Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


recepten kookopdracht

<<

Feline

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4488

Geregistreerd: 11 Sep 2013 17:02

Bericht 11 Mrt 2019 13:22

recepten kookopdracht

Hi,

Ik heb inspiratie nodig voor een dag die ik op m'n werk organiseer. Elke 3 maanden doen we iets leuks met elkaar en ik had dit keer bedacht om met z'n allen te gaan koken. Gaat om een groep van circa 60/70 man.

Leek me leuk om kleinere groepen te maken en die dan een bepaald bedrag te geven waarvan ze op de markt/in de stad alle ingrediënten moeten gaan kopen. Vervolgens moeten ze terug op kantoor daar gerechten van gaan maken.

Iemand ideeën hoe dit leuk vorm te geven? Zou 't ook leuk vinden om er iets competitiefs van te maken. Zou ook makkelijk zijn als het gerechten zijn waarbij we geen ovens/kookplaten e.d. nodig hebben en we kunnen het splitten in voor/hoofd/nagerechten.

Misschien dat ik voor het winnende groepje dan schorten kan laten ontwerpen o.i.d.

Ben benieuwd naar jullie ideeën.
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5873

Geregistreerd: 02 Sep 2013 05:56

Bericht 11 Mrt 2019 15:44

Re: recepten kookopdracht

Wij hebben zoiets, zonder het wedstrijd element weleens gedaan met het weekendje weg van onze vriendengroep en toen hebben we tapas gemaakt. Zoiets, met kleine hapjes is wel makkelijk.

Heb je helemaal geen keuken tot je beschikking of 1 keuken voor al die personen? Want tapas kan je natuurlijk ook achter elkaar laten komen en niet allemaal in 1 keer op tafel zetten, dus dan zou je wel twee of drie groepjes gebruik kunnen laten maken van het fornuis en ook twee of 3 groepjes van de oven ( wel al alle voorbereidingen laten doen in het begin maar op het laatste moment dus pas laten opwarmen/ afbakken). Dan heb je al zes warme gerechtje en kan je de rest alemaal koude gerechtjes geven of bijvoorbeeld met couscous of iets dergelijks waarbij je aan een waterkoker genoeg hebt en iets als gazpacho met een blender, of cheviche waarbij vis gegaard wordt in zuur. Als je een stuk of 6 personen in een groepje doet kom je met 10 gerechtjes een heel eind en heb je dus niet extreem veel koude gerechten.

Bij ons was het toen zo dat de recepten al gekozen waren en dat we die blind uit een hoed trokken. Ook waren de boodschappen al gedaan maar dat hoeft natuurlijk niet.

Als wedstrijd element zou je iedereen of elke groepje een score kaartje kunnen geven en dan dingen zoals presentatie/ originaliteit qua serveren en smaak kunnen laten beoordelen wellicht?
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Feline

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4488

Geregistreerd: 11 Sep 2013 17:02

Bericht 12 Mrt 2019 11:07

Re: recepten kookopdracht

Dankjewel voor het meedenken :)

We hebben op zich 3 keukens tot onze beschikking waarvan er maar 1 een gasfornuis heeft en verder geen oven.
Leuke ideeën! Salades e.d. zijn inderdaad goed idee en we kunnen ook kijken naar dingen als spring rolls en sushi enzo (afhankelijk van het budget). Zelf boodschappen doen vind ik wel fijn, anders moet ik 't allemaal doen haha.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43580

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 12 Mrt 2019 11:10

Re: recepten kookopdracht

Ik wilde net spring rolls gaan zeggen ja! Kan je ook veel leuke ingrediënten voor kopen op de markt.
Let's discover the world together.
<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3627

Geregistreerd: 06 Sep 2013 15:20

Bericht 12 Mrt 2019 11:20

Re: recepten kookopdracht

Is het misschien leuk om mensen kaartjes te laten trekken wat voor gerecht ze moeten maken (voor, hoofd of na) en ze dan een ingrediënt mee te geven wat in het gerecht moet zitten?

Je zou dan nog een "jury" kunnen samenstellen die de winnaar bepaalt.

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers