Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Pubers!

<<

Anoniem245

Bericht 16 Dec 2016 18:00

Pubers!

Een topic dat er nog niet is, maar misschien wel leuk is, nu er steeds meer oudere kinderen op het forum zijn!

Mijn zoon is aan het puberen :wtf:
In de zomer is hij 10 geworden en het zat er wel al aan te komen, beetje prepuberen af en toe maar nu is het toch echt begonnen. Ik merk het verschil echt heel goed. Hij kan heel duidelijk verwoorden wat hij voelt en vind en is echt een stuk "wijzer" geworden lijkt het wel. Ook is hij flink gegroeid, en breder geworden.
Ook qua gedrag en het nergens mee eens zijn is het heeel duidelijk. :laughcry:
Gisteren bijvoorbeeld moest hij zijn huiswerk van de hele week maken (zogenaamd elke dag vergeten mee te nemen vanuit school) en dat ging met een hele hoop gemopper en geknotter en "wat belachelijk dat we dit moeten leren :nerd: "
Ik zat bij hem want moest ook wat aan de computer doen, en ik heb echt zo zitten lachen in mijzelf, maar hem ondertussen ook elke keer weer aangespoord.
En ondertussen is alles wat ik zeg raar, dom, niet waar, oneerlijk, belachelijk....
<<

Thunder

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4780

Geregistreerd: 01 Sep 2013 23:24

Bericht 16 Dec 2016 21:36

Re: Pubers!

Herkenbaar! Mijn zoon is in juni 10 geworden. Tot nu toe vind ik dat dwarse pubergedrag geen reet aan. Alles is kut of kloten en gaat gepaard met enorm dwars, eigenwijs gedrag. Incl. rollende ogen en de standaard diepe zucht. :laughcry:
25062006 & 20092009
Liefde is niet krampachtig vasthouden, maar vertrouwend loslaten.
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2980

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:10

Bericht 16 Dec 2016 21:45

Re: Pubers!

Mijn dochter pubert nog niet maar ze gedraagt zich precies zo. Ik kijk al uit naar de puberteit;-)
Afbeelding Afbeelding
<<

Knillis

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2237

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:50

Bericht 16 Dec 2016 22:11

Re: Pubers!

Mijn oudste is 7 en ik noem hem onze prepuber. Ik hou mijn hart vast voor als hij ouder wordt! Hij rolt continu met zijn ogen, alles gaat met zuchten en steunen en vooral als we ergens op visite zijn of zo gaat hij stoer praten en zogenaamd grappige opmerkingen maken :palm: En dan is hij pas 7..... je kan me over 5 jaar opvegen denk ik :laughcry:
2009 ~ 2011 ~ 2014

Morgen is vandaag...
<<

Roodkapje

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 287

Geregistreerd: 14 Sep 2013 21:05

Bericht 17 Dec 2016 00:01

Re: Pubers!

Onze oudste dochter is 10 geworden in augustus en sinds september merk ik echt puberaal gedrag. Ze is als een heel ander kind groep 7 ingegaan als dat ze groep 6 verliet. Ze kan nog steeds even lief en kinderlijk doen als ervoor maar er zijn momenten dat ik beter even alleen boodschappen ga doen ;) Dan wil je liever hier niet zijn. Alles is oneerlijk, ze heeft echt geen huiswerk ( we krijgen altijd een mail vd juf als dat zo is), waar bemoeien wij ons mee, ze haalt dit jaar toch wel, waarom broertje of zusjes alles mogen en zij niet etc etc etc. Verder is ze gewoon hartstikke leuk maar pfffff.....soms.. vooral met schoolwerk. Dit is nog maar het begin...
Travel is the only thing you buy that makes you richer.
<<

Anoniem221

Bericht 17 Dec 2016 01:02

Re: Pubers!

Ik vind het wel grappig om te lezen hoe jullie kinderen puberen. Ik ben zelf ooit puber geweest en kan beweren dat zowel mijn broer als ik geen echte pubers waren. Natuurlijk vonden we niet alles vanzelfsprekend en natuurlijk hadden we ook tegenspraak, maar we waren zo snel tevreden. We hadden ook een vader die toestond om billenkoek te geven, maar kan me niet herinneren dat we daardoor zo meegaand waren. Ik heb zo'n zin in een puberkind. Eerst nog een kind krijgen, maar lijkt me geweldig. Maar dat zeg ik dan ook al sinds mijn 18e.
<<

Roodkapje

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 287

Geregistreerd: 14 Sep 2013 21:05

Bericht 17 Dec 2016 05:53

Re: Pubers!

Fedora schreef:Ik vind het wel grappig om te lezen hoe jullie kinderen puberen. Ik ben zelf ooit puber geweest en kan beweren dat zowel mijn broer als ik geen echte pubers waren. Natuurlijk vonden we niet alles vanzelfsprekend en natuurlijk hadden we ook tegenspraak, maar we waren zo snel tevreden. We hadden ook een vader die toestond om billenkoek te geven, maar kan me niet herinneren dat we daardoor zo meegaand waren. Ik heb zo'n zin in een puberkind. Eerst nog een kind krijgen, maar lijkt me geweldig. Maar dat zeg ik dan ook al sinds mijn 18e.


Mijn eigen puberteit was niet de beste tijd van mijn leven. Ik kon helemaal niets qua inspanning dus ook niet de energie om ergens echt tegen in te gaan, had 42x medicatie op een dag en was maar 28 dagen op school te vinden per jaar. Het was dan ook echt een tijd van overleven of beter gezegd, blijven leven.
Dat is gelukt zoals je merkt, daarbij ben ik nu wel extra nieuwsgierig hoe mijn eigen kinderen het gaan beleven en hoe wij er mee om gaan. Vooral straks op de middelbare school, welke mensen komen ze tegen, wat verandert er in hun gedrag maar ook wanneer verandert hun lijf en wanneer krijgen ze interesse in vriendjes/ vriendinnetje en hoe gaan we daar mee om etc. Komende 12 jaar zit ik er nog wel aan vast, tegen de tijd van de laatste kijk ik vast nergens meer van op.
Travel is the only thing you buy that makes you richer.
<<

Anoniem245

Bericht 17 Dec 2016 10:28

Re: Pubers!

Thunder, haha ja heel herkenbaar behalve de vloekwoorden. Maar de dochter van mijn vriend (ook 10) wel. Zal wel niet meer zo lang duren voordat C ook loopt te vloeken al ben ik daar denk ik wel heel streng in dat ik dat niet wil.

Liaden en Knillis, mijn zoon was ook aan het prepuberen rond die leeftijd hoor, heb heel wat aanvaringen met hem gehad toen. Maar toch merk ik een groot verschil met toen en nu. Kan het niet precies omschrijven, meer volwassen en hij neemt gewoon niks meer van me aan.

Roodkapje, oooh zo herkenbaar. Vooral waarom (stief)zus, zo noemen ze elkaar sinds kort, wel alles mag. En dochter van mijn vriend begint alijd al voor we uitgesproken zijn te gillen dat zij ALTIJD de schuld krijgt. En het schoolwerk ok, dat is echt drama, ook met leren, hij gaat nooit uit zichzelf leren, of zijn huiswerk maken. Mijn zoon kan trouwens nog steeds heel lief en kinderlijk zijn ook, gelukkig wel!

Fedora, ik denk dat je ook wel een verandering hebt gehad rond die leeftijd maar zelf niet zo heel erg bewust van bent geweest. Ik ben ook geen lastige puber geweest, en mijn zoon nu ook nog niet, maar ik merk wel echt verandering in zijn gedrag.

Vriendjes en vriendinnetjes zijn hier al een beetje aan de orde. Dochter vind vooral veel jongens leuk (vind mijn vriend vooral heel leuk, not) en mijn zoon is al een hele tijd heimelijk verliefd op een meisje. Hij verteld heel erg lief en leuk over haar, vind ik altijd heel schattig.
Ik ben ook wel benieuwd naar de middelbare schooltijd, heb bij beste vriend van C toen echt een hele groter verandering gezien, hij ging als jongetje en na een week was het een jongeman. Heel apart. En inderdaad hoop ik ook dat hij de juiste keuzes blijft maken wat betref vrienden etc..
<<

Mamsie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1613

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:58

Bericht 17 Dec 2016 11:12

Re: Pubers!

Hier een puber van 12 die eigenlijk heel relaxed is. Wel een echte luie puber! Ik moet hem soms echt van de bank af sleuren. Wel leuk om die veranderingen te zien, zweten, schaamhaar, een piemel die ineens 3x zo groot is en een lichaam dat mannekelijke vormen krijgt. Gisteren is hij ook voor het eerst "op stap" geweest. Zo leuk!

De andere puber van 10 is een heel ander verhaal. Dwars, zuchten, grote mond en ga zo naar door. Hij denkt dat hij 15 is ofzo...
GVS Let me love you a little more before youre not little anymore.
<<

Thunder

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4780

Geregistreerd: 01 Sep 2013 23:24

Bericht 17 Dec 2016 12:39

Re: Pubers!

Oh Mams, doe mij die eerste puber! Die tweede hou maar, want ik heb net zo'n exemplaar. :laughcry:
25062006 & 20092009
Liefde is niet krampachtig vasthouden, maar vertrouwend loslaten.
<<

Thunder

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4780

Geregistreerd: 01 Sep 2013 23:24

Bericht 17 Dec 2016 12:41

Re: Pubers!

Oh, en Kira! Goed topic dit! We zullen het vast nog hard nodig hebben om zo af en toe te spuien.
25062006 & 20092009
Liefde is niet krampachtig vasthouden, maar vertrouwend loslaten.
<<

Anoniem245

Bericht 20 Dec 2016 16:12

Re: Pubers!

Oh dat luie ja! Mijn zoon ploft van zijn bed uit zo op de bank en als ik er niks van zeg zit hij er 's avonds nog gewoon....
Hij wil zich in het weekend ook vaak niet aankleden want "hij gaat toch niks doen" (Moet hij toch gewoon). En dan het liefst moet ik zorgen dat zijn mobiel opgeladen is, zijn theetje voor hem neerzetten... En als ik zeg dat hij dat prima zelf kan zucht hij eens diep en "heb ik niks voor hem over". :nerd:
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 21070

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 20 Dec 2016 16:13

Re: Pubers!

Mijn zusje begint ook te puberen. Ze is ook heel erg sarcastisch. Dat vind ik juist wel heel grappig om te zien. Ze wordt van de zomer alweer 12.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Anoniem245

Bericht 20 Dec 2016 16:15

Re: Pubers!

Marin schreef:Mijn zusje begint ook te puberen. Ze is ook heel erg sarcastisch. Dat vind ik juist wel heel grappig om te zien. Ze wordt van de zomer alweer 12.


Het sarcasme vind ik ook heel leuk, ik moet soms ook gewoon heel erg om hem lachen. Maar vaak ook niet dus :wink:
<<

Muppetje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2712

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:32

Bericht 20 Dec 2016 17:18

Re: Pubers!

Marin schreef:Mijn zusje begint ook te puberen. Ze is ook heel erg sarcastisch. Dat vind ik juist wel heel grappig om te zien. Ze wordt van de zomer alweer 12.

Jezus, kom ik hier al zo lang ? :laughcry: :ja:
Lars 11-09-2012 & Thomas 17-10-2014
www.facebook.com/MyPolarMonkey
<<

Marie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2288

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:32

Bericht 20 Dec 2016 17:31

Re: Pubers!

Whaha muppet, dat was mijn eerste ingeving ook. Ik weet nog zo goed dat K. geboren werd.

Roodkapje: klinkt als een zware periode. Mag ik vragen wat je precies had? Ik vind jou nu trouwens het toonbeeld van energie. Altijd bezig, werken, 4 kinderen, op zijn tijd een leuk reisje. Ik heb daar altijd al ontzettend veel bewondering voor en heb me meermaals afgevraagd hoe je dat toch doet.

Wat ik me wel afvraag: zien de pubermoeders een verband tussen de peuterpuberteit en de echte puberteit?
2010: Jij hebt ons papa en mama gemaakt!
* * *
2013: Compleet gelukkig en gelukkig compleet!
<<

Knillis

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2237

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:50

Bericht 20 Dec 2016 17:48

Re: Pubers!

Kissyfur schreef:Wat ik me wel afvraag: zien de pubermoeders een verband tussen de peuterpuberteit en de echte puberteit?


Oeh ja dat vraag ik mij ook af! Dan hebben we geluk met de oudste 2 als het op elkaar lijkt, die waren zo rustig en lief. En pech met de jongste :laughcry:
2009 ~ 2011 ~ 2014

Morgen is vandaag...
<<

Knillis

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2237

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:50

Bericht 20 Dec 2016 17:50

Re: Pubers!

Het lijkt mij trouwens zo raar als je kind ineens groot wordt, zoals Mamsie omschrijft. Echt verliefd worden, een lichaam dat verandert, dat hij je voorbij groeit...

Ik vind nu al dat de oudste zo groot wordt, het hele erge kinderlijke gaat er al vanaf. Maar dat lijkt me echt vreemd, de transformatie van kind naar (jonge)man! Gelukkig gebeurd dat niet in 1 nacht, maar toch :wink:
2009 ~ 2011 ~ 2014

Morgen is vandaag...
<<

Anoniem245

Bericht 30 Dec 2016 09:29

Re: Pubers!

Knillis schreef:Het lijkt mij trouwens zo raar als je kind ineens groot wordt, zoals Mamsie omschrijft. Echt verliefd worden, een lichaam dat verandert, dat hij je voorbij groeit...

Ik vind nu al dat de oudste zo groot wordt, het hele erge kinderlijke gaat er al vanaf. Maar dat lijkt me echt vreemd, de transformatie van kind naar (jonge)man! Gelukkig gebeurd dat niet in 1 nacht, maar toch :wink:Knillis, het gebeurd niet in 1 nacht inderdaad maar ineens merk ik wel duidelijk verschil. Net of er een knopje om gegaan is, mijn vriend zag het ook, een andere blik in zijn ogen. Veel volwassener.
En qua verband tussen de peuterpubertijd, daar heb ik best lang over zitten denken, kon zo snel niks bedenken maar nu wel. De eeuwige strijd om dingen, dat kon hij vroeger in vlagen al goed en dat is nu weer helemaal terug. Strijd over zo'n ongeveer alles wat ik tegen hem zeg :cheering:
Al moet ik echt zeggen dat hij deze week erg lief is, gelukkig.
<<

ekiaam87

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1002

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:38

Bericht 30 Dec 2016 09:37

Re: Pubers!

Veel herkenbare dingen bij mijn stiefdochter van bijna 11 ;).
Van de peutertijd weet ik niet, toen kende ik haar nog niet.
Zuchten om huiswerk, rollen met ogen, niet willen douchen en af en toe vragen over puberen en de dingen die daarbij horen
<<

Anoniem245

Bericht 06 Jan 2017 08:38

Re: Pubers!

Hier hebben we gisteren een flinke wake-up call gehad.
Onze kids hebben samen iets gedaan wat echt niet door de beugel kan, pesten via whatsapp met echt hele erge dingen.
De vader van he gepeste meisje stond bij moeder (ec van vriend dus) van D aan de deur, D was gewoon bij haar moeder maar ze zaten in mijn huis terwijl ik aan het werk was. Vervolgens kreeg ik een app van vriend dat het helemaal mis was.
Dochter heeft echt verschrikkelijke dingen gezegd tegen het meisje.
Dus alle vrijheden die zoon had zijn allemaal ingetrokken, hij had nog 1 kans zich te bewijzen om een paar uurtjes alleen te zijn maar die kans heeft hij helemaal verpest. Dat gaat dus niet meer gebeuren, zijn nieuwe telefoon werd gisteren bezorgd, helaas voor hem krijgt hij die in Februari pas met maar een paar nummers erin.
Dochter zou ook flink gestraft worden, maar ex was volgens vriend veel te mild dus daar hoor ik nog van.... We zijn echt zo erg geschrokken. En ik ben vooral zo teleurgesteld, ik heb hem nog gewaarschuwd voor ik weg ging, doe geen gekke dingen, laat zien dat je wel alleen thuis kunt zijn voor een paar uurtjes. En dan zo iets....Mijn vertrouwen in hem is voor even helemaal weg :(
<<

ChiQ

Yipyapper

Berichten: 2439

Geregistreerd: 24 Jun 2016 15:43

Bericht 06 Jan 2017 09:59

Re: Pubers!

Kira, ik snap er niets van - Dochter van je vriend heeft een meisje zitten pesten? Waarom krijgt jouw zoon dan op zijn sodemieter?
<<

Thunder

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4780

Geregistreerd: 01 Sep 2013 23:24

Bericht 06 Jan 2017 10:09

Re: Pubers!

Gelukkig heeft de mijne nog geen mobiel. Maar dit zijn wel dingen waar ik bang voor ben.
25062006 & 20092009
Liefde is niet krampachtig vasthouden, maar vertrouwend loslaten.
<<

Huismus

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 612

Geregistreerd: 11 Jan 2016 15:06

Bericht 06 Jan 2017 11:47

Re: Pubers!

Hier ook een 10 jarige puber. We moeten hem overal in aansporen, grote mond en graag het laatste woord willen hebben. Qua uiterlijk is het echt een tiener maat 164 en schoenmaat 40 :palm: .
Ook zijn de beeldschermen favoriet iPad, laptop, PlayStation, Wii U, tv . Ook daar hebben we regels over. Gelukkig geen mobiel al hou hij die heel graag willen.
<<

anoniem213

Bericht 06 Jan 2017 12:09

Re: Pubers!

ChiQ schreef:Kira, ik snap er niets van - Dochter van je vriend heeft een meisje zitten pesten? Waarom krijgt jouw zoon dan op zijn sodemieter?

Ik begreep dat dochter van vriend de ergste dingen had gezegd, maar dat ze het echt samen hebben gedaan.
Volgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Koffiekopje