30 Jan 2017 09:24 door minoessepoes
Bij de verjaardag van onze zoon aten we met geloof ik 17 personen waarvan 3 kinderen.
- Ik had kipsaté gemarineerd die mijn man de dag voor de verjaardag aan spiesjes gedaan had en kort in de grillpan aangebakken, die hebben we op de dag zelf in de oven verder gegaard en opgewarmd. Wat satésaus er over en klaar.
- Daarnaast had ik gehaktballetjes met Italiaanse kruiden in een pesto roomsaus ( met crème fraîche) en pijnboompitjes, dat stond ook al helemaal klaar en hoefde dus alleen in de oven op te warmen
- We hadden een Griekse spinazie salade op een hele grote schaal, een zak spinazie is heel groot en dan heb je snel veel volume. Ik had er spinazie, pijnboompitten, knoflookolijven, tomaat, komkommer, rode ui, feta en wat citroensap door heen gedaan. de salade stond al helemaal klaar en op het laatste moment alleen even de citroensap er door en omscheppen.
- Turks brood in stukken gescheurd met zelfgemaakte eiersalade, pepadew dip ( recept van Jans), de "kruidenkaas" van de V&D (zelf gemaakt) en nog brie en port salud
- En dan had ik nog een simpele pasta salade met penne, een dressing van kruidenroomkaas losgeroerd met wat water en peper en zout met daar gebakken kipblokjes, mais, paprika en lente-ui. Die stond gewoon klaar in de koelkast en kon zo op tafel.
Wel echt fusion cooking, maar heel makkelijk voor te bereiden, dus op het moment zelf er geen werk aan en voor ieder wat wils, ook voor de kindjes wel.
Ik heb ook weleens een Mexicaans buffetje gedaan met wraps, quessedilla's, guacamole, zure room, tomatensalsa, nachos, bonensalade enz.
Of een Grieks buffetje met een grote schaal moussaka, Keftedes ( Griekse gehaktballetjes in tomatensaus) uit de oven, bovenstaande Griekse salade, tzatziki, giros en dan kleine of gehalveerde pita's er bij enz.
25-11-2014 & 09-06-2017