Bazinga schreef:Mogelijk een domme vraag 24 uur koken doe je dan in etappes?
Jans schreef:De basis van een soep is een goede bouillon. Ik trek het altijd zelf.
Ik koop een lading mergpijpjes en runderbotten bij de biologische boer. Ik vul een grote soeppan met alle botten en koud water met een scheutje appelazijn (dan komen de mineralen goed vrij), dat laat ik een nacht staan.
De volgende morgen doe ik er een landing gesneden groente bij. Bijv bleekselderij, prei en gehalveerde uien met schil (dan krijg je een mooie kleur). Daarnaast doe ik er een zooitje kruiden bij, bijv hele zwarte peper korrels, flink wat keltisch zeezout, kurkuma, kruidnagels, laurier, peterselie, bieslook.
En dat laat ik ruim 24 uur heel zachtjes koken (af en toe een blup). Daarna doe ik alles door een vergiet en zeef het. Dit gaat in glazen flessen, laat het een nacht buiten afkoelen en zet het in de vriezer.
Jans schreef:Simpele tomatensoep
Doe flink wat tomaten in vieren en een paar uien in vieren in de oven op 180 graden, ruim een half uur.
Bak een blikje tomatenpuree in wat olie in een soeppan. Doe de tomaten en de uien erbij.
Voeg bouillon toe en kook het een poosje. Pureer met de staafmixer. Voeg wat balletjes en wat vermicelli toe en kook tot het gaar is.
Elsa schreef:Jans schreef:Simpele tomatensoep
Doe flink wat tomaten in vieren en een paar uien in vieren in de oven op 180 graden, ruim een half uur.
Bak een blikje tomatenpuree in wat olie in een soeppan. Doe de tomaten en de uien erbij.
Voeg bouillon toe en kook het een poosje. Pureer met de staafmixer. Voeg wat balletjes en wat vermicelli toe en kook tot het gaar is.
Als ik tomatensoep maak van verse tomatensoep blijf ik altijd last hebben van de velletjes van de tomaat..
Winegum schreef:Ik ben gek op linzensoep. Maak hem altijd zo.
1 kop linzen, 1 liter water, beetje kokosolie/olijfolie oid, 1 blikje tomatenpuree, 3 teentjes knoflook, 2 fijngesneden uitjes, flink wat djinten (komijnzaad)/ chilipoeder en andere kruiden die het lekker veel smaak geven etc. 2 bouillonblokjes
Uitjes en knoflook fruiten in de olie. Daarna de tomatenpuree toevoegen en zacht meebakken. Daarna de linzen en het water toevoegen samen met de bouillonblokjes en de kruiden. Dat laat ik zo een half uur/45 minuten zachtjes pruttelen. Daarna doe ik er heel kort nog de staafmixer over heen zodat de linzen wat fijner zijn.
Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers