22 Mrt 2016 10:33 door Parisienne
Een slowjuicer, de naam zegt het al, draait langzaam en perst dus ook langzaam het sap uit fruit/groente. Het scheidt de sappen van het pulp. Een gewone juicer perst met snelheid en kracht de sappen uit fruit/groente, hierbij blijft ook pulp over. De meningen over wat gezonder is zijn hierover verdeeld. Bij een slowjuicer blijven bepaalde goede moleculen/cellen behouden in de sappen, wat goed is voor de gezondheid zegt men. Een ander onderzoek zegt weer dat de snelheid van een gewone juicer deze moleculen/cellen kapot maakt en dat dít juist weer gezond is. Het ene onderzoek spreekt het ander tegen. Weer een ander zegt bijvoorbeeld dat het vruchtvlees of volledig verpulverd fruit/groente het gezondst is, dus dat een blender juist weer goed is.
Ik krijg weleens trainingen op mijn werk van bepaalde merken die slowjuicers/blenders in hun assortiment hebben. Ieder komt met allemaal goede argumenten waarom het één beter is dan het ander, maar de echte waarheid hierover is niet duidelijk.
Een goede slowjuicer is in ieder geval Hurom of Versapers.