Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Linzen

<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3627

Geregistreerd: 06 Sep 2013 15:20

Bericht 17 Jan 2016 22:58

Linzen

Ik heb een blikje linzen wat ik wil gebruiken als avondeten. Wie heeft er tips voor een lekker recept?
<<

Anoniem156

Bericht 18 Jan 2016 08:20

Re: Linzen

Ik maak vaak een salade met linzen met spinazie, feta of geitenkaas, wortel, Lente-ui, tomaatjes en gerookte kipfilet.

Of ik doe ze in de pan met Zongedroogde tomaatjes, italiaanse kruiden, Cherrytomaatjes en grill daar een biefstuk bij.

Vorige week heb ik een stoofpotje gemaakt met gepelde tomaten, Jamaica jerk kruiden, knoflook en garnalen. Was ook erg lekker.
<<

Amandine

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4567

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:35

Bericht 18 Jan 2016 09:19

Re: Linzen

Deze heb ik laatst gemaakt en was erg lekker!
http://www.boodschappen.nl/recept/pompo ... t-en-munt/
A 06-11-2017
M 23-03-2020
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 7281

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 18 Jan 2016 13:07

Re: Linzen

Ik maak dit wel eens:

-2 grote winterwortels in kleine stukjes
-chorizo in plakjes (150 gram of zo)
-2/3 tomaten
-1 courgette
-1 blikje linzen
- Ras el hanout (ik doe meestal een eetlepel, maar hangt maar net af van wat je lekker vindt natuurlijk)

Couscous

Ik snijd de winterwortels in hele kleine stukjes zodat hij snel gaar is, de courgette in iets grotere blokjes en de tomaten grof in blokjes. Ik bak even kort de chorizo en daarna doe ik daar de winterwortel bij, die bak ik even mee. Dan de courgette en de kruiden erbij en even meebakken en dan de tomaten toevoegen en als laatste de linzen (uitgelekt). Dat laat ik dan pruttelen tot de wortel gaar is. Als het te droog is doe ik er wat water bij.

Ondertussen kook ik water voor de couscous en maak ik de couscous klaar.
<<

Duchess

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 812

Geregistreerd: 01 Jul 2015 12:41

Woonplaats: Duiven

Bericht 18 Jan 2016 13:10

Re: Linzen

Dit maak ik regelmatig. Erg lekker. Ipv brood doe ik er vaak iets van rijst of quinoa bij.

http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R286306
<<

Anoniem313

Bericht 18 Jan 2016 13:46

Re: Linzen

Ik vind dit recept van Jamie lekker, met tomatensalsa en pittige worst:

http://www.jamieoliver.com/recipes/pork ... -pomodoro/
<<

Zonnetje

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2452

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:49

Bericht 20 Jan 2016 22:41

Re: Linzen

Ik vind de Indiase linzensoep van Rens Kroes heel lekker. Deze staat in haar tweede kookboek.
<<

Anoniem193

Bericht 21 Jan 2016 10:55

Re: Linzen

Ik kom tot nu toe niet verder dan een soep.
Ik gooi 150 gram gedroogde linzen in een pan met 1,5 liter groentebouillon. 1 blikje tomatenpuree erbij en verder
wat groenten die ik nog heb liggen die op moeten. Na een poos pruttelen maak ik een rondje door de pan met de staafmixer en is de soep klaar.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 21 Jan 2016 11:07

Re: Linzen

Linzensalade met biet en geitenkaas
Wereldkeuken, 4 pers, bereiden 10 min

Ingrediënten

40 g rucola
620 g linzen (Bonduelle)
150 g geitenkaas naturel 45+
3 el balsamicoazijn
2 blikjes linzen (a 310 g, Bonduelle)
150 g geitenkaas naturel
50 g walnoten
1 bakje platte peterselie (20 g)
400 g geraspte bietjes
400 g geraspte bietjes (schaal)
20 g platte peterselie
Bereiding
Voorbereiden
Bereiden
Doe de linzen in een zeef en spoel af. Laat uitlekken. Doe de bietjes op een groot bord en schep om met de balsamicoazijn. Meng de linzen erdoor. Snijd de peterselie fjin en meng samen met de rucola door de salade. Verkruimel de geitenkaas over de salade. Breek de walnoten boven de salade in stukjes.
Nabereiden
Bekijk het recept op ah.nl


Verstuurd vanaf mijn iPhone
#teammaple🍁
<<

Amber1392

Noob

Berichten: 3

Geregistreerd: 21 Jan 2016 13:51

Bericht 21 Jan 2016 14:05

Re: Linzen

Je kan er ook gezonde burgers van maken, erg lekker!
<<

Winegum

Major Yipyapper

Berichten: 4015

Geregistreerd: 26 Okt 2013 18:21

Bericht 21 Jan 2016 18:31

Re: Linzen

Linzensoep! Zo ontzettend lekker.
<<

Easiepeasie

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 10

Geregistreerd: 22 Jan 2016 11:47

Bericht 22 Jan 2016 13:13

Re: Linzen

Ik ben echt gek op Indiase Dhal!
<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3627

Geregistreerd: 06 Sep 2013 15:20

Bericht 22 Jan 2016 16:33

Re: Linzen

Duchess schreef:Dit maak ik regelmatig. Erg lekker. Ipv brood doe ik er vaak iets van rijst of quinoa bij.

http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R286306
wat grappig! Ik was mijn topic een beetje vergeten en ik heb deze gemaakt. Ik had de wortel niet zo lang gebakken en die was nog lekker knapperig.

Het recept met biet en geitenkaas ziet er ook lekker uit!
Laatst gewijzigd door Girli op 22 Jan 2016 16:36, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3627

Geregistreerd: 06 Sep 2013 15:20

Bericht 22 Jan 2016 16:36

Re: Linzen

Easiepeasie schreef:Ik ben echt gek op Indiase Dhal!

Dit zegt me niet zoveel. Wat is het precies?
<<

anoniem213

Bericht 22 Jan 2016 21:24

Re: Linzen

Winegum schreef:Linzensoep! Zo ontzettend lekker.

Maak jij die met linzen uit blik? Dat kan toch bijna niet?
<<

Winegum

Major Yipyapper

Berichten: 4015

Geregistreerd: 26 Okt 2013 18:21

Bericht 30 Jan 2016 17:30

Re: Linzen

June schreef:
Winegum schreef:Linzensoep! Zo ontzettend lekker.

Maak jij die met linzen uit blik? Dat kan toch bijna niet?

Ik lees dit nu pas. Nee, niet uit blik nee! Had de OP niet goed gelezen.
<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3627

Geregistreerd: 06 Sep 2013 15:20

Bericht 01 Feb 2016 10:34

Re: Linzen

Inmiddels de salade met biet en geitenkaas geprobeerd, ook lekker!

Geven jullie de voorkeur aan linzen uit pak of uit blik?
<<

Anoniem173

Bericht 02 Feb 2016 18:57

Re: Linzen

Ik heb vanavond deze linzensalade gemaakt van follow fitgirls. Ik had er denk ik een beetje teveel raz en Hanout gedaan. Want was niet weg van de smaak. https://www.followfitgirls.com/recept-p ... len-linzen

En zich linzen vond ik wel lekker eens als afwisseling van pasta of aardappels. Ga binnenkort eens linzensoep maken!

Ik heb trouwens de linzen uit een pak van Hak.

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers