Dandelion schreef:Ik vind die uit het roald dahl kookboek echt de lekkerste! De taart van de film mathilda die dat jongetje helemaal moet opeten.
Ja, die vind ik ook heel lekker!
En ik heb ook nog een receptje voor chocoladetaart met chocolade gele room, die is ook echt heerlijk!
Deze dus:
Chocoladetaart
Cake:
225 gram boter
225 gram basterdsuiker
1 zakje vanille suiker
15 gram cacao
4 eieren
1 eetlepel water
225 gram zelfrijzend bakmeel
Snuf zout
Boter, basterdsuiker en vanille suiker 10 minuten kloppen tot een romige creme. 1 voor 1 de eieren mee kloppen. Voeg 1 eetlepel water toe.
Zeef bakmeel, zout en cacao beetje voor beetje door de creme.
Doe alles in een met bakpapier beklede en ingevette taartvorm (22 cm).
75 minuten op 150 graden in de oven. Open het eerste uur de oven niet.
Snijd de bolle bovenkant van de taart af. En halveer de taart.
Room:
2 eierdooiers
45 gram suiker
1 vanille suiker
35 gram bloem
250 ml melk
75 gram pure chocolade
Dooiers, suiker en vanillesuiker 5 minuten kloppen tot een dikke creme. Roer beetje voor beetje de bloem erdoor. Klop dan beetje voor beetje de melk erdoor. Doe alles in een steelpan op laag vuur en kook 5 minuten.
Haal van het vuur en laat de chocolade in stukjes door de room smelten. Laat daarna koud worden.
100 gram boter
60 gram poedersuiker
Boter en poedersuiker door elkaar prakken. Klop deze creme door de koude chocoladeroom.
Smeer 1/3 van de room op de bodem van de taart. Laat afkoelen in de koelkast.
Bestrijk de bovenkant en zijkanten met 1/3 room.
Doe de rest van de room in een spuitzak en spuit toeven op de taart.
Versier met hagelslag.