Re: Taarten topic
Ik heb in april een workshop ganache gedaan. Sindsdien gebruik ik dat dus ook waardoor ik ze een stuk strakker krijg. En hoe meer ik het doe hoe beter het gaat.
Grote zus: 18-04-2010
&
Kleine zus: 04-07-2011
Studiebol schreef:Speciaal topic kan maar ik kan het ook eerst hier vragen!
Wat zijn lekkere taart vullingen? Ik moet keuze's maken en vind het heel moeilijk. Ben al gauw van de banketbakkersroom met aardbeien jam zeg maar. Harstikke lekker, maar een keer wat anders is ook leuk. Nu heb ik een heel lijstje gekregen maar dan kan ik weer geen combi's kiezen :-)
Nu dacht ik aan bastogne en witten chocola? En aardbeien en chocola? Zou dat lekker zijn? Zouden ook de meeste mensen dat gewoon lusten? Wil wel natuurlijk dat iedereen de taart lust.
Of hebben jullie nog andere tips voor een lekker combinatie?
Dora schreef:Als hij klaar is hoeft hij afhankelijk van de vulling niet perse meer in de koeling.
Maar in de koeling blijft hij wel een heel stuk steviger.
Dora schreef:Dank je wel!
Ik heb in april een workshop ganache gedaan. Sindsdien gebruik ik dat dus ook waardoor ik ze een stuk strakker krijg. En hoe meer ik het doe hoe beter het gaat.
Lejow schreef:Studiebol schreef:Speciaal topic kan maar ik kan het ook eerst hier vragen!
Wat zijn lekkere taart vullingen? Ik moet keuze's maken en vind het heel moeilijk. Ben al gauw van de banketbakkersroom met aardbeien jam zeg maar. Harstikke lekker, maar een keer wat anders is ook leuk. Nu heb ik een heel lijstje gekregen maar dan kan ik weer geen combi's kiezen :-)
Nu dacht ik aan bastogne en witten chocola? En aardbeien en chocola? Zou dat lekker zijn? Zouden ook de meeste mensen dat gewoon lusten? Wil wel natuurlijk dat iedereen de taart lust.
Of hebben jullie nog andere tips voor een lekker combinatie?
Wat ik lekker vind:
aardbeienkwark - aardbeienslagroom
bananenslagroom - chocolademousse
sinaasappelkwark - chocolademousse
niet in de koelkast:
vanille creme, aardbeiencreme en een laagje aardbeienjam
sinaasappelcreme, vanillecreme en een laagje mandarijnpartjes.
aardbei choco lijkt me lekker, maar wat zwaar. Bastogne witte choco wel. Zijn wel wat specifieke smaken denk ik.
Dora, erg leuk geworden zo! Wil ganache ook nog steeds leren gebruiken, nadeel vind ik alleen dat het officieel wel in de koelkast moet.
Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers