Dee schreef:Prei schotel! Echt mijn favoriet.
500gr. prei
Een duopak aardappelschijfjes of aardappelpuree
300 gr. gehakt
1 grote eetlepel kerriepoeder
1 blokje runderbouillon
1 ei
200 ml room of creme fraiche of slagroom.
Gehakt rul bakken, prei er bij doen en eventueel teentje knoflook (altijd lekker ;))
Bouillonblokje verkruimelen en met de kerriepoeder mengen.
Het mengsel van de kruiden bij het gehakt en de prei doen en omroeren.
Ei loskloppen met de room/creme fraiche/slagroom.
Laagje aardappels in de schaal doen.
Hierover het prei/gehakt mengsel
Voeg daarna het ei met de room/creme fraiche/slagroom toe.
Afdekken met aardappelschijfjes
Lading kaas erover heen
30 minuutjes in de oven en klaar! Super lekker
Minx schreef:Neem een willekeurige groente, kook die in bouillonblokjes mik er een flesje kookroom door en haal de staafmixer er door. Kan alleen misgaan als je staafmixer het begeeft. Bij te veel bouillonblokjes wat water erbij bij te weinig wat bouillion
Carrie schreef:Minx schreef:Neem een willekeurige groente, kook die in bouillonblokjes mik er een flesje kookroom door en haal de staafmixer er door. Kan alleen misgaan als je staafmixer het begeeft. Bij te veel bouillonblokjes wat water erbij bij te weinig wat bouillion
En dan? Is het een dip of doe je er rijst ofzo bij?
Aziraphale schreef:Carrie schreef:Minx schreef:Neem een willekeurige groente, kook die in bouillonblokjes mik er een flesje kookroom door en haal de staafmixer er door. Kan alleen misgaan als je staafmixer het begeeft. Bij te veel bouillonblokjes wat water erbij bij te weinig wat bouillion
En dan? Is het een dip of doe je er rijst ofzo bij?
Soep! Denk ik
Lady starstruck schreef:Ik ga die van Silly one een keer proberen op de luie zondag!
Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers