Wat een leuke taarten sabje!!
Wat betreft het bekleden, het is ook een kwestie van oefenen, het gaat steeds sneller, beter en handiger!
Heb je de bonbonboc vulling met slagroom gemaakt?
(bon bon bloc in slagroom laten smelten, goed af laten koelen en opkloppen... jummmiee).
Ik moest voor gisteren een taart maken, een giant cupcake.
Ze zouden hem vrijdagavond op komen halen, en op het moment dat ze voor de deur stonden bleek hij ingestort. Bezweken door de warmte... Ik heb 1000 maal excuses aangeboden, gezegd dat ik een nieuwe zou gaan maken en die de dag er na (hoefde gelukkig pas om 3u) zou komen bezorgen.
Zo gezegd zo gedaan, gewerkt met de ventilator er op, taart niet meer in de koelkast toen de marsepein er eenmaal omheen zat enz.
Hij leek een heel stuk steviger. Tot ik hem weg wilde gaan brengen.. BOEM daar ging hij weer. Door de warmte kon de taart het gewicht van de botercreme toeven gewoon niet aan.
Heb die mensen bijna huilend opgebeld, heb me nog nooit zo vreselijk gevoeld mbt een taart.. (het was ondertussen ook al half 2 ofzo).
Gelukkig had ik nog een gevulde en al afgesmeerde 24 cm ronde taart in de koelkast staan voor een andere opdracht. In overleg met hen heb ik deze taart gebruikt om wat moois voor ze te maken in het zelfde thema.
Zo had het meisje in ieder geval een verjaardagstaart voor haar 1e verjaardag!
Heb nog korting aangeboden omdat ik me zo vreselijk voelde, maar dat wilde de mevrouw absoluut niet, ze was ontzettend blij met alle moeite die ik deed.
Terwijl ik dat juist wel het minste vond wat ik kon doen haha!
Dus.. leerles.. dit soort taarten maak ik niet meer met deze hitte!
Gisteravond nog een taart gemaakt, die ga ik zo afleveren, en dan zo nog een taartje die vanavond opgehaald wordt, en dat alles in deze hitte.. ai! Deze taarten post ik later!
Dus, zie hier, de giant cupcake:
En hier plan B!