Mizz_S schreef:Hoochie schreef:Witlof met biefstuk en rode druiven. Daarbij nog wat aardappeltjes uit de oven denk ik.
Dat klinkt heel lekker, hoewel ik de combinatie niet zelf bedacht zou hebben. Hoe heb je de witlof hierbij klaargemaakt?
Aziraphale schreef:Ik zou gamba's maken in knoflook met een rode tomatensaus met o.a. pijnboompitten erbij en rucola en daarnaast een zelfgemaakte courgettesoep. Maar ik voel me echt helemaal niet lekker dus ik vrees dat ik beschuitjes ga soppen in de thee. Even kijken wat m'n man dan kan eten...
Hoochie schreef:Mizz_S schreef:Hoochie schreef:Witlof met biefstuk en rode druiven. Daarbij nog wat aardappeltjes uit de oven denk ik.
Dat klinkt heel lekker, hoewel ik de combinatie niet zelf bedacht zou hebben. Hoe heb je de witlof hierbij klaargemaakt?
Zo staat het in het recept, maar geef er mijn eigen draai aan
Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok. Snijd de biefstuk in reepjes en bak de biefstuk in de wok op hoog vuur in circa 2 minuten goudbruin. Haal de biefstuk uit de wok en veeg de wok schoon met keukenpapier.
Verhit opnieuw een scheut olie in de wok. Halveer de witlof in de lengte, snijd de kern eruit en snijd de witlof in grove stukken. Bak de witlof circa 3 minuten in de wok. Halveer de druiven en roer ze door de witlof. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Roer de biefstuk door de witlof en blus af met de sherryazijn.
bosjesvrouw schreef:Wij eten hachee. Nu al zin in.
Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers