meisje schreef:Is het brood dan wat minder vast? En heb je toevallig een recept?
Ja, ik vond het erg lekker. Minder droog.
Dit is voor een klein broodje, je kan hem zelf natuurlijk groter maken.
400 gram speltmeel (klein beetje gezeefd)
7 gram gist
Flinke klodder roomboter
2 grote eetlepels volle yoghurt
250 cc lauwwarm water
Meel en zout mengen, kuiltje maken voor de gist. Roomboter, yoghurt en water er bij. Eventjes kneden tot een mooie bal.
45 minuten laten rijzen. In bakblik doen. En dan ongeveer 35 minuten op 200 graden in de oven.
Ik verhit de oven altijd op 220 graden. Dan draai ik hem terug naar 200 als het brood er in gaat. Ook zet ik een schaaltje water in de oven. En ik smeer de bovenkant van het deeg een beetje met water in voordat het in de oven gaat.
Als het brood klaar is doe ik met een kwastje wat heet water op het brood en zet ik het nog een minuutje terug.
Normaal maak ik altijd foto's, maar dat ben ik nu vergeten. Misschien morgen.