05 Jan 2015 23:06 door anoniem203
Ik maak deze wel eens. Alleen helaas niet met crème fraiche..
INGREDIENTEN 4 PERSONEN KERRIERAGOUT
50 gram bloem
50 gram boter
2 kippenbouillonblokjes
400 g champignons
2 kipfilets
kerriepoeder
Voorbereiding
Snijd de champignons in plakjes.
Bereidingswijze
Breng 1 liter water aan de kook met de bouillonblokjes. Doe de kipfilets in de bouillon en kook deze 20 minuten mee. Voeg de laatste 5 minuten de plakjes champignons aan de bouillon toe. Haal de champignons en de kipfilet uit de pan en pluk de kip met twee vorken uit elkaar zodat er hapklare stukjes ontstaan. Laat de bouillon afkoelen.
Smelt in een andere pan de boter. Voeg de bloem eraan toe en roer goed. Laat het mengsel garen totdat het een beetje van kleur veranderd en loskomt van de pan. Voeg nu een grote lepel bouillon toe, roer goed en laat het weer garen. Herhaal dit totdat de saus op de gewenste dikte is.
Voeg nu naar smaak kerriepoeder aan de saus toe en doe de champignons en de kip in de saus.