Re: Taarten topic
Ik doe het eigenlijk ook zoals Rebecca zegt, ik ga kijken wat de opties zijn en geef die door zodat zij een keuze kunnen maken daaruit.
Leuk geworden Lejow! Ik vind Madagascar sowieso te leuk
Rebecca schreef:Ik zou dan vooral nog niet voor vreemden gaan bakken, maar eerst een kostendekkend voor vrienden en bekenden. En wat Mai Pen Rai al zegt, het ligt er ook echt aan hoe je taarten eruit zien. Ik wil best met je meekijken naar wat je al gemaakt hebt. Als je me pmt, stuur ik je mijn mailadres.
Lejow schreef:Ik ben begonnen door inderdaad voor vrienden en bekenden te gaan bakken, eerst als cadeautje op bijvoorbeeld een verjaardag. En na echt flink wat taarten begon ik geloof ik met 1,25 per persoon ofzo. Zo had ik in ieder geval de ingrediënten er uit. Na een jaar na 1,50 gegaan, toen 1,75 en nu zit ik al een poosje op 2,00.
Je komt er niet zomaar door bij onbekende. Je moet het vooral van mond tot mond hebben. Tenminste, zo is het bij mij gegaan. Mensen proeven en zien een taart op een verjaardag, zijn enthousiast en willen graag weten waar die vandaan komt.
En het voordeel is, dat als mensen tevreden zijn, ze het jaar erna weer jarig zijn
Ik heb vanmorgen voor de 5e keer een taart mogen afleveren bij een jarige job!
ไม่เป็นไร schreef:Met alle respect, maar bijvoorbeeld de taarten die ik tot nu toe gezien heb van whiteflower, die vind ik bijvoorbeeld niet zo netjes en daar zou ik dus zelf niet voor betalen en ook als klant niet tevreden mee zijn. (En ook niet durven verkopen) Er gaat qua ingrediënten toch snel aardig wat geld in een taart zitten, maar dat zien mensen niet, dus het moet er kwa looks ook wel echt goed uitzien.
Lejow schreef:Pfoe.. ik heb eigenlijk echt geen idee meer Truus.. Weet dat vooral mijn collega's (niet haha) blij met me waren.
Heb een workshop of 2 gevolgd, en verder heel heel veel oefenen!
Ga nu denk ik, in 5 jaar echt wel hard richting de 200 taarten. (best veel whaha)
CCC schreef:Ja weet je, in het begin moet je denk ik je verlies nemen daarin Mai pen rai (schrijf ik het goed?). Ik heb in het begin ook gebakken voor anderen en daar gewoon verlies aan gehad zeg maar, maar goed daardoor kon ik wel oefenen en hoefde mijn vriend niet elke avond 1/4 stuk taart weg te werken. Hoewel hij het niet erg vind, werd hij er soms wel een beetje zat van :p
Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers