Ik zie hier nu voor tweede keer een Frozen thema taart voorbij komen. Heb misschien nog een tipje voor de meiden die ook in opdracht werken.
Ik heb laatst met een vriendin ook een taart in Frozen thema gemaakt, en wij hadden blauwe suikerglas gemaakt, en hiervan ijs scherven gemaakt en die rondom Elsa in de taart gestoken. Was echt een grote hit! (hadden namelijk dit poppetje er op gezet
http://intertoys-media-nl.r.worldssl.ne ... 598897.jpg)
Hadden hiervoor dit recept gebruikt (Maar de hoeveelheden waren veels te veel, dus je kan het makkelijk halveren, dan heb je 1 grote bakplaat vol)
480ml water
240ml maisstroop / glucosestroop (Wij hadden agavestroop gebruikt)
700 gram witte suiker
snufje wijnsteen of bakpoeder (En deze vooral niet vergeten! Wij waren die eerst vergeten, en het mengsel werd maar niet warmer dan 90 graden. En werd dus ook niet hard na het afkoelen. Dus nogmaals terug gegoten, opnieuw verwarmd, werd weer niet warmer, toen zagen we dat we dat vergeten waren en binnen een halve minuut liep de temperatuur op)
Beetje kleurstof, niet teveel, dan wordt het erg donker. Echt maar drupje. Wij hadden iets teveel, dus werd echt heel donker blauw.
Gooi alles bij elkaar in een grote pan, kook de suikerstroop tot 150 graden (Niet hoger, want dan veranderd de kleurstof naar groenig).
Zodra het 150 graden heeft bereikt, gelijk van het vuur af en in een metalen bakblik gieten (vierkante is het handigst). Laat afkoelen tot het volledig uitgehard is, en met een paar klappen op de achterkant van het bakblik kan je er scherven van breken.
Laatst gewijzigd door Anoniem122 op 29 Dec 2014 10:02, in totaal 1 keer gewijzigd.